Az úgynevezett extraprofit einstandolása mellett más területekről is igyekszik bevételt szerezni a kormány a választás előtti pénzszórás ellensúlyozására.

Adóemeléseket jelentett be az Orbán-kormány
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón arról beszélt, hogy emelni fogják a jövedéki adókat dohánytermékek és alkohol esetén, emelni fogják a népegészségügyi adót, és változni fog a céges autók adózása. Részleteket még nem árult el a gazdaságfejlesztési miniszter.

Gulyás ma jelentette be azt is, hogy péntektől csak magyar rendszámos autók tankolhatnak hatósági áras üzemanyagot.

Forrás: Youtube

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ez mind szép és jó, de azon területek adózása mikor jön el, amiben ők is érdekeltek?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ez mind szép és jó, de azon területek adózása mikor jön el, amiben ők is érdekeltek?
csak úgy....
@division: ök nem hülyék! ök csak benneteket néznek annak...
Béla333
2022.04.07
"Költségvetés: nem várhatók megszorítások, de egyes beruházások csúszni fognak"
www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2022/04/koltsegvetes-nem-varhatok-megszoritasok-de-egyes-beruhazasok-csuszni-fognak

Hülye magyarok meg mindent el is hittek, el is hisznek.
Nem egyszer cumizzák be a hazugságot, hanem állandóan!
Nessy
@Béla333: Az volt a kampány duma, ez meg az egyre pocsékabb valóság. Legalább is a plebsznek! Pártunk és kormányunk, az oligarcháival együtt, jól szórakozik az ostoba választókon!
csak úgy....
@Béla333: a fideszisták csak a lajos csomagjára allergiásak!
Béla333
A maffiahívők egy pisszenést sem mondanak... Lehet, még támogatják is a dolgot!
division
@csak úgy...: Egyszer betelik a pohár. Nyilván az infláció nem csak nálunk probléma, csak nem mindegy, hogyan kezelik (főleg az igazságosság elvét tekintve).
csak úgy....
@division: túl sok az ingyenélö buta shikaritok,akiknek orbán a hatalmát köszönheti!
division
@csak úgy...: Ingyenélők azok vannak bőven, eddig is voltak. Én egy ideje már látom azért, hogy ez az Orbán már nem az, akire eddig is szavaztam. Valahol éreztem én ezt már 2018 - ban is, csak ugye akkor még az elveim jobban domináltak.
drrotf
Gulyás és Nagy sajtótájékoztatásán sok minden kiderült.A legmeglepőbb nekem az volt, hogy azokat a területeken is bevezették az extra adót, ahol a kormány intézkedései miatt nőt a profit és tettek szert a vállalkozások extra profitra.Ilyen volt a kiskereskedelem, ahol az elmúlt időszakban kiszórt pénzek miatt nőtt a kiskereskedelem jövedelmezősége, de az építőanyagiparnál és az építési tevékenységnél azt hogy az állam növelte az állami beruházásokat és ott is extra profit keletkezett, azt már nem díjazta a kormány elvonásokkal!Vajon miért nem ,hiszen ha szektor semlegesen intézkedne az állam , akkor itt is elvonásoknak kellett volna bekövetkezni.Csak nem a tulajdonosok személye miatt maradtak el itt az extra profit elvonások?Gyanítom hogy igen!Az is szembetűnő, hogy csak a cégektől vonták el az extra, a pofátlanul nagy profitot ,de a cégtulajdonosok, akik már kivették részüket a cég eredményeiből, tehát ők is extra jövedelemre tettek szert, tőlük nem.Ők nyugodtan lehetnek a covid járványhelyzetnek és a háborús helyzetnek a vámszedői!Nekik nem kell rendkívüli helyzetben rendkívüli módon hozzájárulni a nemzet gazdálkodásának javításához, hogy Nagy urat idézzem.Micsoda képmutatása ez közös teherviselésnek!Vannak, nagyon helyesen ,akiknek viselni kell ilyenkor a nagyobb terheket is , de bőven vannak olyanok, barátok , jó ismerősök, támogatók, akik nyugodtan élhetik világukat ugyan úgy mint amikor nem volt járvány a világon és a szomszédban nem dúlt a háború!
szegfue
Ehhez majd még hozzájön, hogy "kivezetik" majd a KATA-t talán Parragh javaslatára... de az biztos, hogy "hozzányulnak" ehhez az adóhoz is.
csak úgy....
@division: túl sokág morfondíroztál ...,most már sajnos baxhassátok...
teccettetek vóna korábban gondukodni! :)
az elvek egy érdekes jószág...,jó ha van de jobb ha nincs! en nem szeretem ha a politikusok határozzák meg a tudatom és a körülöttem lévö világot,arra meg van a magam esze..
szegfue
Az előbb lemaradt: ez nem 8 eFt-os "cumi" lesz Ráhel boltjából.
division
@csak úgy...: Jogos, csak máshogy gondolkodik sokáig az akinek van pénze, és máshogy akinek nincs. Ilyenkor számítanak az elvek egy darabig, a józan ész csak utána kerül előtérbe.
colibri
@division: Az nem jön el. ... és még a rezsicsökkentéssel is ők járnak legjobban! Mondhatni, maguknak csinálták (mint sok egyéb mást is).
csak úgy....
@KisTehen: akkor te kevesebbet szívsz és vedelsz?
csak úgy....
@division: csak nem azt akarod mondani ezzel,hogy nálad a pénz határozza meg a tudatot?szerinted józan ész,tudás,tehetség nélkül lehet becsületesen vagyonhoz jutni ? -persze a nemzeti lölötök egy kivétel...
teuton
Ezt a magyar rendszamos tankolast az EU-Birosag eöl fogja törölni, lasd autopalyadij Nemetorszagban külföldieknek. Az ilyen megkülönböztetes EU-törveny ellenes! Persze a büntetest is közpenzböl kell majd fizetni, de a birkaknak ez jo gumicsont, dr. goebbels-i propagandafogas...
Gazella
@KisTehen: nem vagy te véletlen gyerek??
Sokszor olyan együgyü véleményt mondasz, hogycégnek áll a hajam.
Peller Anikó
Igyekszünk egyre jobban teljesíteni a magyaurok kirablását.

Nem kéne inkább visszatenni a pénct a kasszába?
rbela
Szerintem végső soron mi a nép fizetünk mindent, megint emelkedik mindennek az ára. a multik nem nyelik le, tovább hárítják fokozatosan.
Clavigo
@KisTehen: Te tényleg ennyire buta vagy ?
Baker
@KisTehen: a kaszinók - amik nincsenek bekötve a NAV-hoz(!) - mikor fizetnek BÁRMIT IS?
division
@csak úgy...: Nem ere céloztam a pénzzel, viszont ha az ember jól él, nem függ kormányoktól sem igazából, hajlamos csak a neki tetsző intézkedéseket figyelembe venni elsősorban, és nem egy olyan volt az elmúlt években. Az arányok döntenek sokszor.
magyar1
Igen a képviselők fizetését már előre megszavazták és a havi 4-6 milliós fizetések a vezetőknek luxus ebben az országban.@division:
ómió
Hogy az általános béremelkedés nehogy megint az "önsorsrontás" felé vezessen?
kereső
@division: tegnap 16:02.Hűűűűűűűűűűűha!!! És nahát!!!
Havanagi
Azzal kampányolt a fidesz,hogy az ellenzék adót emel ,ha ők győznek.Most mit csinál?Pontosan ő az,aki átverte még a saját birkáit is.Ezek még ezt is beveszik.Mit gondolnak ki fogja ezeket a megszorításokat kifizetni?Iratkozzatok be az ötödik ELEMIBE!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.