Kedden a reggeli órákban Tomajmonostorán egy gyermekeket szállító kisbuszban maradt egy négyéves lány. Délután találtak rá a kislányra, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A Blikk információi szerint a gyermek pénteken elhunyt, nem tudták megmenteni az életét, a hírt a szülők is megerősítették a lapnak.

Öngyilkosságtól féltik a tomajmonostorai óvodabusz vezetőjét – sokkoló részletek derültek ki
Fotó: Pixabay

Aznap helikopterrel szállították a debreceni kórházba a kislányt. A Bors ott érte utól Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.

Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre. Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített

– fakadt ki a Borsnak korábban Eszter. Az édesanya szerint teljesen egyértelmű, hogy a sofőr hibázott és abban reménykedik, hogy "megkapja a méltó büntetését".

A lap megtalálta a buszvezető házát Kunhegyesen, de semmilyen jelzésre nem reagált.

A felesége egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról

- mondta egy helybéli. A Bors végül a sofőr fiával tudott beszélni a családból.

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval

– mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk

A lap beszélt az óvodába járó más gyermekek szüleivel is. Van, aki kiveszi a gyermekét az óvodából, abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy akármekkorát hibázott is a felelős, nem szándékosan okozta a bajt.

Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere a kérdésekre nem kívánt válaszolni a lapnak, annyit elmondott:

Fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult az ügyben.

A Tények információi szerint a buszvezető tudhatott arról, hogy a kislány a buszon maradt.

Két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, de a férfi továbbment, majd leparkolt és a buszba zárta a gyereket

- állítja a Tények. (Ezt más nem erősítette meg – szerk.)

Forrás: Bors, Tények

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@szegfue: Szerintem a buszvezető felelőssége megkérdőjelezhetetlen.
Azt gondolom alap, különösen gyerekek esetében, hogy ellenőrzi nem maradt-e valaki vagy valami a buszon, mielőtt lezárja.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Nyílván az alapos vizsgálat után megállapitják kinek a felelőssége a kislány halála, de sajnos ez még nem hozza vissza őt:( Az is biztos, hogy ha hibás, ha nem a buszvezető, akkor is hátralévő életét ezzel a tudattal kell leélnie... ha nem hibás, akkor azért, mert esetleg tehetett volna valamit, ha hibás, akkor meg azért. A börtönben töltött időket magunk mögött hagyhatjuk, de a lelki tehertől nem lehet megszabadulni.
vacsi
@Horizont: Tévedsz, a sofőr sajnos nagyot hibázott: először is, a buszra nem vehetett volna fel úgy óvodásokat, hogy nincs velük óvónő! Másodszor, azért illett volna megnéznie a buszt, mielőtt otthagyja az udvaron.
Aki Én
@szegfue: Szerintem a buszvezető felelőssége megkérdőjelezhetetlen.
Azt gondolom alap, különösen gyerekek esetében, hogy ellenőrzi nem maradt-e valaki vagy valami a buszon, mielőtt lezárja.
szegfue
@Aki Én: Véleményem szerint a buszvezetőnek az utra, a közlekedésre kell figyelnie, vagyis pl. vezetés közben sem tudja "fegyelmezni" az óvodáskoru gyermekeket, igy mindenképpen egy óvoda pedagógusnak, dadusnak kellett volna kisérnie a csoportot. Az lehetséges, hogy a buszsofőrök "protokollja" előirja az utastér ellenőrzését és ekkor van felelőssége, de nem egyedül. A másik felelős az a szervezet (pl. a helyi önkormányzat) lehet, aki megrendeli a gyermekek utaztatását és előirja ennek módját is. A paraszti logikám inkább ezt diktálja ugy, hogy a pontos körülményeket nem tudom és persze nem biztos, hogy igazam van.
jesz
Ez a buszvezető már máskor is tévedett..más faluba vitte a kislányt..középkorú létére elég szórt, nemtörődöm volt.

...sajnos a kislány nem tér vissza...örök béke legyen vele.
vacsi
@jesz: A korábbi eset 2 hete történt, ez a sofőr meg a szülők szerint akkor helyettesítette a kollégáját, még addig nem látták. Ezek szerint ott általános, hogy a gyerekekre óvónő nem felügyel, a sofőr meg a saját dolgával van elfoglalva.
Korábban írták, hogy önkormányzati busz volt, de a polgármester nem nyilatkozott. Vajon miért? Hiszen a gyerekek biztonságos utaztatásáért ő a felelős.
vacsi
"Két iskolás szólt a sofőrnek, hogy még a buszon van a kislány, de a férfi továbbment, majd leparkolt és a buszba zárta a gyereket"
Ezt viszont nem értem. Mikor és hol szóltak a sofőrnek, ha az utána még tovább hajtott, majd leparkolt. Talán a buszon voltak? Ez a történet elég zavaros.
simmering73
"Az autóbuszos személyszállításról szóló kormányrendelet is leszögezi, hogy hat éven aluli gyermek kísérő nélkül nem jogosult személyszállítási szolgáltatás igénybevételére. Hat éven aluliak csoportos szállítása esetén pedig minden tíz gyermekre legalább egy kisérőnek kell jutnia – aki nyilvánvalóan nem lehet egy az egyben a sofőr is. Verba Magdolna úgy véli, a legnagyobb felelősség azt terheli, aki hagyta, hogy az óvodabuszban kísérő nélkül utazzanak a kisgyerekek."
nepszava.hu/3159833_ovodabusz-tragedia-kislany-halal-tomajmonostora
Uriel
Öngyilkosságtól fél a geci? Segítek neked meghalni a kurva anyád !!!
Uriel
Először az újaidat vágom le, aztán a végtagjaidat, aztán kinyomom a szemed, aztán megnyúzlak és ha még élsz lelocsollak benzinnel és felgyújtalak.
Uriel
Úgy is börtönbe megyek. Annyi cigányt ölök meg, amennyit csak birok!
És ha kijövök a börtönből, akkor Németh
vacsi
@Horizont: De a mi tévedésünk szerencsére nem okoz nagyobb bajt - és azt hiszem, mindketten helyesen gondoljuk: a gyerekek óvodába szállítása ebben a formában felelőtlenség volt. Gondolom, a pénz miatt spórolta meg az önkormányzat a kísérőt...
Uriel
@vacsi: Mit is akartál mondani, hogyis hívnak?
Jelents fel te is!

idesanyám stop feljelentetek stop megyek a börtönbe stop ha kijövök a börtönből stop akkor Németh stop
Yoda69
Ha valóban szóltak a gyerekek a sofőrnek a buszban maradt kislányról, az lényegében súlyosbítja a helyzetet, es a kiszabható büntetés merteket is.
Az óvoda felelőssége miért nem merül fel? Ok nem vettek észre, hogy hiányzik a kislány?
Jozefina
Vajon kiknek a bűne, hogy helyben nincs óvoda??? Miért kell busszal szállítani ilyen kis gyermekeket???!! Halló fidesz-kdnp!!! Hallo polgármester!!! Halló 3 milla szavazó!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.