Lázár János kelt ki akkor az ötlet ellen, mondván akinek a dédapja, nagyapja cseléd volt, annak mást jelent a vármegye kifejezés. Most egyelőre nem nyaltkozott az ötletről a fideszes politikus.

A 444 cikke szerint még 2011-ben kelt ki Lázár János fideszes képviselő, akkori parlamenti frakcióvezető a megyék vármegyékké történő átnevezése miatt, akkor ugyanis az Alaptörvény első tervezetébe bekerült az ötlet, de később a párton belüli belső tiltakozások miatt kikerült onnan.

Egy fideszesnek már 2011-ben sem tetszett a vármegyék ötlete

Fotó: Facebook/Lázár János

Lázár 2011-ben az ötletről a következőket mondta a cikk szerint:

„…nem jó történeti aspektusai vannak. (...) Sokkal inkább azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy annak, akinek cseléd vagy napszámos volt a nagyapja vagy dédnagyapja, annak mást jelent a vármegye, mint aki a XII. kerületből szemléli a világot”

Az átnevezés ellen Lázár János és Harrach Péter (KDNP frakcióvezetője 2011-ben) nyújtott be módosító indítványt, hogy maradjon a megye megnevezés. Lázár utána arról is beszélt az állami tévén, hogy egy modern, jövőorientált alkotmányban semmi szükség nincs arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik az emberek érzékenységét, vagy amelyeknek semmi közük a XXI. század Magyarországához. Lázár János azt is hozzátette, hogy  

Remélem, hogy a józan ész az érzelmeket felülírja

Az átnevezés most megint előkerült Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által (illetve az is kiderült, hogy a megyei kormánybiztosokat főispánná neveznék át egy kormányzati módosító indítvány nyomán), aki szerint a nemzeti összetartozást erősítené meg, ha a megyéket újra vármegyéknek hívnák. Lázár János – aki az új kormányban építésügyi miniszter – mindazonáltal nem nyilatkozott az ötlet flmelegítése kapcsán.

Forrás: 444.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Márai is megmondta;amint eltakarodnak a kommunisták. Jönni fognak a sunyi félművelt parasztok. Ezek a senkiházi fideszesek már nemeseknek érzik magukat. Orbán meg királynak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kisfalud
Lehet, hogy a nemesi előjog egykori birtokosainak, grófok, bárók, vajdák, leszármazottainak tetszik az ötlet, közülük sem biztos, hogy mindegyiknek, de aki ezt kitalálta bizonyosan szakember segítségére szorul ha egyáltalán lehet segíteni rajta.
balos
@kisfalud: A kocsismáté megfelelési kényszeres,mint a szájer!Tudod azokkal lehet mindent kihírdetni,akik valamilyen módon kilógnak a nemzethy "szarból"!
sgl
@balos: Szerinted kilógnak?
Frászt!
Mintapéldányok!
human
Ugyanez a lázár neveztette át Csongrád megyét Csongrád-Csanád megyére.
Jozefina
Végül orbán királlyá koronáztatja magát??!!!
KisTehen
@Jozefina: az angoloknak van királynőjük és királyi családjuk és milyen jól elvannak ...
m73
Márai is megmondta;amint eltakarodnak a kommunisták. Jönni fognak a sunyi félművelt parasztok. Ezek a senkiházi fideszesek már nemeseknek érzik magukat. Orbán meg királynak.
m73
@KisTehen: és nálunk ki lenne a király marha?
KisTehen
@m73: de mindenkinek illene tudni, hogy ti vagytok a nemesek ... :)
KisTehen
@m73: majd a nép megválasztja, okoska :D
kisfalud
@KisTehen: Bocika, sikerül előásni Orbánnak olyan pedigrét, mint az angol uralkodónak és az ő családját megelőzőknek?
Gazella
Csak fordulj meg s előre mész, nem hátra!
lampa laz
akkor viszont Ludas Matyi is jöjjön... már látom is ahogy rezsipacal sziszi főispánt 1 fához kötözve picsázza.
tudode
Ebből a fideszesből, akiben megmaradt a só, már fénykorában is kihallattszott , a néhai Makovecz Imrén kívül, az Antall József miniszterelnöktől kapott örökös trónörökös „áldásos” tevékenységéről a tuti: Pl.
..
--- Lázár feat. Polt: Szétlopták remix
www.youtube.com/watch?v=U_TcA7WiCdE&t=26s
-----------/
.
----- . Lázár: Közmunka mellett nincs idejük lopni az embereknek
hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/lazar-kozmunka-mellett-nincs-idejuk-lopni-az-embereknek-2443748
-------------/
.
!!!
m73
@KisTehen: ne reklámozd,hogy nagy barom vagy és nem kis tehén:-).
jesz
a távolba révedő tekintet azt mondja, milyen szép is az az új(régi) megyenév...hogy Csongrád-Csanád..már csak a vármegye titulus hiányzik...meg is lesz nemsokára a főispánokkal együtt...lesz ott még ispán is...

Ámen.
Ha Kocsis kitalálta, akkor az ki van találva...(illetve ez csak tesztkérdés, kíváncsiak a nép kommentjeire)

Felejthetetlen Lázár azon mondása, ...hogy akinek nincs semmije, az annyit is ér...volt némi felháborodás, de biztos ami biztos, aki tehette gyorsan elkezdett gyűjtögetni...

Úgy látszik Lázár elkezdte oroszlánkörmeit bontogatni...
KisTehen
@kisfalud: @m73: gondoljatok bele ... azon csámcsoghatnátok itt, hogy Orbán Ráhel közemberhez megy férjhez ... nem csábultok el?
Nyírfa
Humorban nem ismerünk tréfát, de, gyanítom, ez is a terv része: bedobjuk a népnek a gumicsontot, aztán megcsináljuk.
Hát, ha meglehet, akkor nekem már szavam sincs erre a népre.

Atomerőművet a törésvonal fölé - szijjártó szerint nem jelent problémát, márpedig szijjártó derék, becsületes férfiú -, főispánt a vármegye házára, ostort, kalodát, nyilvános akasztást , cirkuszt a népnek, s a haza a napot is elhomályosítva, fényre derül.
De ne legyünk kicsinyesek! Számít bármi is, amikor megtudtuk, végre!, végre!, hogy a mi Lölönk és Andikája boldog?
Hát még milyen boldog lesz az Andika, amikor királyné lehet a Viktor oldalbordájaként.

Bocsánat, de van egy kis gondom. Csak ez, semmi más: hogy leszünk egységes nemzet, ha sem Erdélyben, sem a Felvidéken, sem a Vajdaságban nem lesznek főispánjaink? És még a tengerünket is elvették a horvátok!

De semmi baj, szijjártó megoldja.
kisfalud
@KisTehen: ma 09:06. Miért a Ráhel nem közember, (bérből és fizetésből élő kisember), az apjával együtt!? Különben ki látott már kommunistát, aki arisztokrata volt? Még túltengő képzelőerővel sem tudnám elképzelni Győző bácsit vöröscsillagos kitűzővel munkásőr egyenruhában, dobtárassal a nyakában raccsolva amint a családi kutyabőrt mutogatja!
m73
@kisfalud: beszélhetsz ennek a félművelt sunyi baromnak,nem fogja fel. Igazi fideszes jobbágy.
ESCOBAR
Ennek a fele sem tréfa! Persze pótcselekvés az egész! Kellőképpen lekötik a figyelmet vele...
KisTehen
@kisfalud: most még az, de ha orbánból király lesz, akkor már ráhel meg királylány :)
KisTehen
@m73: te beszélsz itt össze-vissza

minden második mondatoddal ütöd az elsőt
m73
@KisTehen: te írogatsz itt össze-vissza minden marhaságot böcce. Nem tudsz már ész érvelni,csak bőgni. Búúú:-).
kisfalud
@KisTehen: Látom nem érted, hogy mi az hogy uralkodóház, öröklési sorrend stb. Lehet, hogy arra gondolsz, hogy már dolgoznak azon megfelelő emberek, hogy a Viktor István király egyenesági leszármazottja. Erre pl alkalmas a Szakály történész, csak be kell bizonyítani, hogy nem halt ki az Árpádház, esetleg egy balkézről ág mégis megmaradt nekünk. Már csak a Duna alá kell frigót szerelni.
KisTehen
@kisfalud: és te érted azt, amikor királyunkká koronázták Mátyás királyt a Duna jegén? :)
KisTehen
@kisfalud: és azt érted, hogy az első királyunk hogyan lett király? :)
kisfalud
Mátyás a Duna jegén való koronázása valószínűleg egy szimbólum , de öröklési rend szerint lett király. Istvánnak a koronát állítólag a pápa küldte, viszont ha a mostani pápa is küldene a Viktornak koronát, akkor az tényleg egy demens vénember...@KisTehen:
m73
@KisTehen: mondom én,hogy buta vagy.
m73
@kisfalud: beszélhetsz ennek a borjúnak. Nem ért ez semmit,csak bőg.
magyar1
Nincs szükségünk királyokra, a bunkó
újgazdagokból lett nemesekre" - hihetetlen, hogy ilyen kormánya van Mo-nak! A nagymamám cseléd volt bizony, és még sokan élnek akiknek ez a fajta rendszer bicskát nyitogat a zsebében.
@KisTehen: Valaha a primitív társadalmakban azért választottak királyt mert nem sok értelmes ember volt, de ma már rengeteg iskolázott ember van lehet 100-1000 királyunk is. Orbánhoz hasonlóan sok a jogász is.
kisfalud
@magyar1: Orbán gyakorlat nélküli jogszociológus. Első "fellépése" a Nagy Imre és társai újra temetésen volt, amint rikácsolt a koporsók felett.
Nyírfa
@magyar1: Azok között vagy, akik erre a kormányra szavaztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.