A DK szerint nem a háború, hanem a miniszterelnök miatt van infláció Magyarországon.

 "Az orbáni megszorítócsomag miatt lettünk a térség és Európa szegényháza" – Orbánnal magyarázza az inflációt a DK

Arató Gergely, a DK képviselője. Fotó: MTI/Kovács Attila

A Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy nem az Ukrajnában zajló háború, hanem Orbán Viktor miniszterelnök miatt van infláció Magyarországon.

A DK frakcióvezető-helyettese hétfői, online sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy egész Európában Magyarországon drágul leggyorsabban a kenyér. Arató Gergely hozzátette, hogy májusban 38,4 százalékkal kellett többet fizetni a kenyérért, mint egy évvel korábban.

A kormány miatt kerül egyre kevesebb étel a magyar családok asztalára és az "orbáni megszorítócsomag miatt lettünk a térség és Európa szegényháza" – fogalmazott a képviselő.

Zárásként emlékeztetett arra, hogy a DK korábban is az alapvető élelmiszerek áfájának és a jövedéki adónak a csökkentését kérte.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
@percsi: Lehet hogy a fideszesek átálltak a baloldalra. Egy biztos hogy az országot 2010 óta az Orbán kormány vezeti.Az is biztos, hogy az Unióban Bulgária előtt mi vagy a legszegényebb ország, másodikok vagyunk hátulról!Ezt az eredményt a kormányzás harmadik ciklusában másra hárítani nem lehet, teljesen felesleges, mert hogy egy ország milyen helyzetbe van, vagy került csak a hatalmon levő kormány tehető felelőssé!Ebből a helyzetből elkerülni szinte lehetetlen, mert az ország választói azokra adták a voksukat akik idáig juttatták az országot!Előre csak fociban jutottunk, három hellyel, de ott is csak Rossi kapitánnyal!Az ország élére is kellene egy új kapitány!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
MIndenféle épkézláb meggondolás nélkül nem lehet egy országot elvezetgetni. Nem lehet köröszténykedni vég nélkül, ahogyan nem lehet egy ország felét egyszerűen kizárni a hatalomból. Vacak lesz minden, ócska és elavult. A verseny nem csak a rút, üzemi kapitalistákat kényszeríti haladásra !
balos
@kurbincs: Mondod te aki már gyereknek is öreg voltál agyilag!
percsi
Hmm, a választások előtt arról szólt a fidfáma, hogy a baloldal fog megszorító csomaggal elő állni.
És tessék, lássák a kormi előidézte a magyarok legnagyobb inflációs csomagját. Rá lehet fogni a háborúra, csak azt nem értem, hogy miért nálunk van a legnagyobb drágulás, mikor a puty barátunk nekünk olcsón adja a gázt és olajat.
drrotf
Aki nem fáradt megnézheti a KSH adatait , már ez év február elején is 7%-os volt az infláció, akkor amikor még azt harsogták a mindent tudók, hogy az oroszoknak eszük ágában sincs megtámadni Ukrajnát.Ez a szám már ekkor messze meghaladta az uniós átlagot, és erre jött fel még a háború és más inflációt gerjesztő intézkedés.Emlékezhetnénk, ha akarnánk Matolcsy György jóslataira, hogy ez év elején mit mondott az inflációról, és növekedésének veszélyeiről, de úgy látom hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni!Nem kellene.
drrotf
@percsi: Lehet hogy a fideszesek átálltak a baloldalra. Egy biztos hogy az országot 2010 óta az Orbán kormány vezeti.Az is biztos, hogy az Unióban Bulgária előtt mi vagy a legszegényebb ország, másodikok vagyunk hátulról!Ezt az eredményt a kormányzás harmadik ciklusában másra hárítani nem lehet, teljesen felesleges, mert hogy egy ország milyen helyzetbe van, vagy került csak a hatalmon levő kormány tehető felelőssé!Ebből a helyzetből elkerülni szinte lehetetlen, mert az ország választói azokra adták a voksukat akik idáig juttatták az országot!Előre csak fociban jutottunk, három hellyel, de ott is csak Rossi kapitánnyal!Az ország élére is kellene egy új kapitány!
puszt
@drrotf: és erre döntötték rá azt a rengeteg pénz, + vásárlóerőt generálva, ami tovább növeli az inflációt, ami követeli a béremelést, ami növeli az inflációt... egymást gerjesztik, ezt hívják spirálnak... folytassam? Értitek? Csak mi lesz a nyugdíjakkal, ott nem piaci az emelés, viszont az infláció (bármit is hazudnak, kétszeresen érinti őket...
puszt
@drrotf: Matolcsy nem mellesleg TETTESTÁRS, bármennyire szépítgeti vagy fél éve szerepét! Ő csupán előbb jött rá, h elbaszta...
rohács1926
@puszt: Nem előbb jött rá; csak elsőnek ismeri be, meg hát persze a többiek aligha fogják elismerni..
csak úgy....
a bokros még irígykedni fog a viktor ,még nálánál is szorosabb csomagjára...
szorítsd ki viktor a szuszt is a híveidböl,talán attól megjön az eszük!?
justhpeter
Az eltelt 33 év parlamentje miatt lettünk Európa szegényháza Am ebben meghatározó a választók tévedése, miszerint ők 33 éve tengetik napjaikat abban a tudatban, hogy a söpredék helye a parlamentben van.
jesz
szerintem pont a DK miatt van infláció...ők nem nyugszanak, főleg Dobrev, aki Brüsszelben fűrészeli az ágat alattunk...
Az infláció pedig olyan, mint a vírus...mindenhonnan jön, és mindenhová megy...előbb-utóbb minden ország megkapja a maga inflációját, akármilyen pénzügyesei vannak.
Néro2
Csak az nem tudja aki nem akarja tudni.
Fityma savazó : És és ? Legyen tánc meg zene meg zárcsökkentés. Idióta savazók.
Cappuccino
Mivel a tisztelt ház is a köz alkalmazottai is, ezért nekik is az alap illetmény a mindenkori közmunkás bér maximum kétszeresét adnám. Abban az esetben emelném az illetményüket és oly mértékben ahogy ők emelik a közmunkások bérét.
Toller Béla
POntosan így van. A választási költekezés nélkül egész jól állnánk ! Hja, meg a barom pénzkidobások nélkül.
ómió
Na, de efftársak! Az Európa szegényháza titulust Böszme efftársatok már 2010-re "kivívta" nekünk! Államcsőddel "turbózva"!
balos
@Cappuccino: Amit a "cirkuszban" művel a fideSS a házpancser vezénylete alatt,azért kötél nem fizetés jár!
bence
Az a szomorú , hogy a DK-nak ebben igaza is van !
Málna
@Cappuccino: A közmunkásbér gyakorlatilag egy segély, azoknak, akik nem képesek normális munkát találni maguknak. Semmiféle alapot nem képezhet tanult, életrevaló emberek béréhez.
Peller Anikó
@Málna: A képviselőbér gyakorlatilag egy segély, azoknak, akik nem képesek normális munkát találni maguknak. Semmiféle alapot nem képezhet tanult, tisztességes -életrevaló- emberek béréhez, igyot.
percsi
Meg kell védenünk az embereket a lecsúszástól
Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke nyilatkozott a Szabad Európának a magyar euróról, a környezetvédelemről és a Momentum jövőjéről is.
"Az állításom az, hogy egy sokkal erősebb középosztály kell az országba. Lehet sok mindent mondani, de ez az ország mindig is a középosztály vállain nyugodott. Ha ez a kormány a középosztályt szegénysorba taszítja, a tanárembereket, az értelmiséget, a szakmunkásokat, azokat, akinek egyébként az adóforintjából az ország működik, akkor lesz itt igazi csőd."
www.szabadeuropa.hu/a/nem-evidens-hogy-az-onkormanyzati-valasztasokon-hatparti-osszefogas-lesz-gelencser-ferenc-a-momentum-elnoke/31901308.html

Mennyi pénz kell egy ilyen életszínvonalhoz?
kiszamolo.hu/kozeposztaly-mennyi-jovedelem-kell-hozza/
puszt
@jesz: szerintem, inkább ti vagytok a vírus...
evacica
Orbán most vasalja be rajunk az ellopott és a választási nagy osztogatás költségét! Neki megérte, maradt a hatalomba , megetette a sok balgával a nagy hazugságai, most meg megfizetteti velünk az árát, ez az ember egy gátlástalan hatalommániás pénzimádó senki!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.