A volt pénzügyminiszter szerint könnyen kijátszhatóak a kormány vállalásai, és ezek miatt az ország nem kerül közelebb az egyelőre zárolt uniós forrásokhoz.

A Klubrádióban nyilatkozott Bokros Lajos egykori pénzügyminiszter annak kapcsán, hogy a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, a kormány négy vállalást tesz azért, hogy megkaphassa az uniós helyreállítási forrásokat – olvasható a hvg.hu cikkében.

Bokros Lajos szerint csak parasztvakítás a kormánynak az Európai Unió felé bejelentett négy vállalása

Fotó: Facebook/Bokros Lajos

Bokros szerint a kormány azonban nem az Európai Unió követeléseit, hanem az Európai Bizottság ajánlásait akarja végrehajtani a Gulyás által bejelentett listával. A négy kormányzati vállalás (15 százalék alá csökkenteni a közbeszerzéseknél az egyszereplős tenderek arányát; korrupciós büntetőügyekben az ügyészség döntéseit meg lehet támadni a bíróságon; a törvényalkotás előtti társadalmi konzultációra időt biztosít a kormány; az uniós források jelentős részét az energiafüggetlenségre kell fordítani) a volt pénzügyminiszter szerint szépségtapasz, sőt, parasztvakítás. 

Mint a műsorban elmondta, a közbeszerzésekkel kapcsolatos vállalást könnyű kijátszani, például kormányközeli haverok megfizetésével, akik versenyképtelen ajánlatokat adnak be. A korrupciós bűncselekmények esetében továbbra is fennáll a kockázat, hogy az ügyészség visszadobja az ügyeket, viszont bírósági jogorvoslat csak akkor lehetséges, ha az ügyészség vádat emelt. Bokros szerint ráadásul a bíróságok sem függetlenek, ezért ő úgy látja, a megoldás az lenne, ha az ország csatlakozna az Európai Ügyészséghez – amit a kormány következetesen, szuverenitási okokkal magyarázva elutasít. A társadalmi konzultációval a volt pénzügyminiszter szerint legfejlebb csak lassítja és költségesebbé teszi a törvénykezést, ám a kormányt semmiben sem gátolja, hogy neki kedvező törvényeket alkosson.

(Egyébként Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő – akinek Kövér László házelnök még mindig nem engedte meg, hogy letegye képviselői esküjét, ezért egyelőre nem kapja meg a képviselőknek járó juttatásokat, hiába nyerte meg az országgyűlési választáson a zugló körzetet – a kormány által ajánlott vállalások kapcsán pénteken körülbelül ugyanezeket az érveket hozta fel, mint a volt pénzügyminiszter, ezekről itt és itt lehet bővebben olvasni.)

Bokros Lajos a műsorban elmondta, ő úgy látja, ezek teljesítésével Magyarország nem kerül közelebb a blokkolt uniós forrásokhoz.

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Az egyik legtehetségesebb magyar politikus. Nem kertelni kell, ki kell mondani az igazat, a többi az emberségen múlik, nem szabad ahinni a krokodilkönnyeknek.
A trágya kitakarítása egy istálóból sok nyűggel jár, de elodázhatatlan.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Az egyik legtehetségesebb magyar politikus. Nem kertelni kell, ki kell mondani az igazat, a többi az emberségen múlik, nem szabad ahinni a krokodilkönnyeknek.
A trágya kitakarítása egy istálóból sok nyűggel jár, de elodázhatatlan.
Sámannus
Nem lehet a csüngő hasúnak hinni az a négy "engedmény" csak alibi, amivel kicsalják a lóvácskát, Eszük ágában sincs megváltozni.
jesz
ha nem kapunk pénzt, akkor a kormány szarban lesz...
(most is abban van, de őszre inkább nagyon nagy szarban lesz...a Népről nem is beszélve)
ómió
És új népzsebiperspektívát nem nyitott Lajos efftárs!?
jesz
egy humorista mesélte, hogy házépítési kölcsönt kért, ha lehet minél előbb...-óóóó, művészúr, önnek biztosan hamar meglesz...
hetente telefonált, mindig megígérték...néhány hónap után bement a bankba, és az ügyintézőtől ott az aulában jó hangosan megkérdezte: -tessékmondani, kit kell leszopni ahhoz, hogy megkapjam a hitelt?...

...még aznap el volt intézve...
Eladott Ország
Az orbáni rezsim nem reformálható meg, ( egyébkánt nem is akarják) következképpen nem is fog kapni egy euró centet sem! A bűnöző cigányt és politikai prostituált bandáját gazdaságilag kell megfojtani, még akkor is ha ez a magyar népnek fog fájni legjobban. Másképpen ezektől trógerektől nem fogunk megszabadulni, pláne egy ilyen balf*sz ellenzék mellet!
justhpeter
Miért hiteltelen az, amit a kormány most be akar adni az Uniónak ?
- mert Orbán nem tud megváltozni, ugyanis nemhogy az ehhez szükséges szellemi szinttel nem rendelkezik, de semmilyen szellemi szinttel nem rendelkezik, kizárólag a sok éves tapasztalatában bízik
- Orbán nem fog megváltozni, mert bárhogyan méri fel a környezete szellemi állapotát még mindíg magát látja a legokosabbnak. Akkor is ezen az állásponton lesz, ha rájön, hogy onálló gondolata már neki sincs és bár szellemileg szerinte a csapata felett áll, a lózunggyűjteményéből kiírtakat mai napig papírból olvassa fel
- Orbán nem akar megváltozni, azon oknál fogva, hogy nincs olyan tanácsadó testülete, fizetett felmérője ami meg tudná mondani, hogy egy Unióval szembeni feltétel nélküli kapitulációval mennyi szavazót veszthet Márpedig egy veszteséggel zárult ciklust követően biztosan nem nyeri meg a következő választást, ami viszont aránytalanul nagyobb következményekkel járna.
Fenyöfa58
@ómió: Ha annyi eszed lenne, mint a Lajosnak nem fárasztanál a hűlyeségeiddel bennünket !!
Csizmás Kond
" Bokros szerint a kormány azonban nem az Európai Unió követeléseit, hanem az Európai Bizottság ajánlásait akarja végrehajtani a Gulyás által bejelentett listával."
...vagyis akkor a zunió követelése merőben eltér a saját bizottságának ajánlásaitól ?
Németh István
A bokros lajos azért lett bokros, mert a részeg anyja bokorba suttyant amikor szült, oszt apálya sehol hát bokros lett! Na a bokorba suttyanjon vissza és ott ossza az észt! Különben nagyon ajánlom neki, hogy ahogy letűnt úgy tűnjön el most is! nem kell ez a mocskoskodó, aljas kommunista szemléletű és érdekhajhász faszkalap!
terlasz
@Németh István: Drága Estványom! Tisztán látszik, hogy neked még egy részeg anya sem jutott. A selejt bosszúja...
Németh István
@terlasz: Nos kérlek szépen, elmondom Neked, hogy a közgazdaságtan egy sajátos tudományág! Vannak koncepciók amelyeket egy-egy befutott, valójában szerencsés körülmények, adottságok közt hozott látszólagos eredmények sikeresnek tüntetnek fel! A Bokros a pénzügyéri minőségében a kommunista ugyancsak sajátos gazdaságpolitikai vonalvezetés terén kialakított irányvonalában hozott látszólagos sikert, mellette tönkre tett egy gazdaságot! A sajátos un. gazdaságpolitikai biznisze megbukott a kezdeti - hangsúlyozom látszólagos sikerek után!! (Ez tetszett meg néhány ország, volt kommunista rendszerű ország vezetésének és próbálták a sikerre orientál vonalvezetést átvenni! Ez a kezdeti un. kezdeti eredményesség után szintén megbukott! a Bokrossal együtt!) Ez pont olyan elméleti koncepció, hogy váltóztatsz az étrendeden, mert spórolsz > kiválóan kezded érezni magad, s egyszer csak lepukkadsz mert a szervezetedből hiányzik az, az erőtartalék stb. amire a szervezetednek szüksége van >> az eredmény kivédése, a betegségek, stb. enyhébb esetben, de akár a súlyosabb esetek (pl. vedd a Bujtor Pista önfejűségét) sokkal többe kerül mint, hogy a gazdaság túlélje! Nos egy ország nem kísérleti alany! Ha van mert úgy ítélhetjük hogy van - ez 12 éves tapasztalat (a Bokrosé 3 év volt) - akkor úgy gondolom, hogy nincs helye annak, hogy befogadjunk egy a bizalomtól távol eső személy okoskodásait, még a véleményét sem nagyon, pláne ha kiviláglik belőle a rosszindulat és az irigység, vagy éppen egy ideológiai elkötelezettségből adódó agyament, és tegyük hozzá a jelenlegi adottságokkal szembeni kifejezetten sértő megnyilvánulás, kijelentés sorozat.
De lehet védeni a koncepcióit (a Borosét) és aláznia jelen vezetést, de minek, ha az eredményesség a jelenlegi mellett bizonyíték! >>na ezért utálom a moslék baloldali szarokat, akik, mindent támadnak ami nem tőlük származó, és nekik nem hasznot eredményező tevékenység!
Németh István
AZTÁN! a kéretlen prókátor menjen a búsba, még akkor is ha az egy általánosan ismert név! Véleményem >> tudományosnak tűnő szarházi, senkiházi, aki már egyszer egy nemzetgazdaságot tönkretett!
Clavigo
@Németh István: " A kéretlen ( húgyagyú kretén ) prókátor menjen a búsba "..( zseniális vagy ). Öltözködjél,te súrmó,,aztán köszönjél illedelmesen,,oszt húzz el innen ,te gyökér muzsik.!!
Németh István
MÉG AZTÁN! Nem kéne elfelejteni, hogy a horn kormánynak a nemzetet leépítő vagyon kiáru-sításában totálisan benne volt, aztán még kérdés is, hogy hol az értékesített vagyonokból beérkezett pénzike!??? EZT olybá tűnik elfelejtették megkérdezni!!! a Boroska maradjon szépen csendbe, inkább menjen egy hűvös pincébe borozni!
Béla333
Egyértelmű, hogy az egész csak a pávatánc része. Úgy tesz, mintha engedne, de valójában semmit sem csinál.

www.youtube.com/watch?v=k6QeO1zTLg8

Csak a hülyemagyar maffiahívők gondolják azt, hogy ez most más, ez most becsületes, ezt most komolyan gondolja!
ómió
@Fenyöfa58: "Lajosotoknak", bizony, "rengeteg esze" volt, de az mind a népzsebelésben és az inflációkeltésben "csúcsosodott ki"! 94-98. között, amikor Lajos efftársatok "trónolt", ő egyedül helyettesítette a covidot meg az ukrán háborút a maga 30%-os inflációjával (azzal dicsekedett, hogy nincs az a pénz, amit ő el ne tudna inflálni!) és kiterjedt népzsebelésével! Most ő - "rengeteg az esze" - a jelen inflációját azzal csökkentené, amivel az akkorit "kivívta"! Igazi "efftársi szint"!
Clavigo
@ómió: 94-98 ??? Bokros helyre hozta azt,,amit a félhülye Könyvtáros ( meg a csürhéje ) szétb@szott 90 - től 94- ig...,,A megszorítás hozadékát meg az első Putris qrmány élte fel,,,2002- ig.. ( Mikor születtél te idióta,,tegnap ? )
ómió
@Clavigo: Ó, igen! Ő "helyrehozta"! Több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdont" lopott, lopatott ("privatizáltatott") szét, 30% fölé vitte az inflációt (büszke is volt rá), miközben nonstop népzsebelt (ahogy most is tenne, ha tehetné)! "Hozzon helyre" téged is, bolsiék fajkreténje, egy ilyen rablókirály, ha lehet mielőbb!
Aki Én
@ómió: ehhez képest most nincs infláció, a gazdád meg nem lop, nem is király.
Akkor minden rendben...
ómió
@Aki Én: Bokros efftársad 30%-os inflációjához se covid, se háború nem kellett! Ahhoz elég volt Bokros efftársatok egyedül! Sőt! A népzsebijéhez is! Eközben meg most a tetves bolsiságodat a "Zorbán úgy meglopja", hogy üzemanyagért a "szent piaci áratok" felét, gázért, villanyért negyedét, ötödét, alapélelmiszerekért meg "preinflációs" maximált árat fizettet vele! Pedig nem is király! Te ellenben egy aljas tetvesbolsi elmebeteg vagy!
ómió
@sgl: Ne magadat hazudd másra, inkább nyalj be meleg szarig @AkikretÉn: efftársadnak!
Yoda69
@ómió: Hé Bolsi! Az ugye az a tény nem zavar, hogy pont a Bokros csomag miatt nem lett államcsőd, es indult el az ország a fejlődés útján, amit aztán a fideSS le is amortizált 98-02 között.
Aki Én
@ómió: ,,gázért, villanyért negyedét, ötödét," ???
,, alapélelmiszerekért meg "preinflációs" maximált árat " ???

Ezeket orbán pont a magadfajta, semmit meg nem értő, buta bolsi csicskáknak találja ki. Mint a ,,háborús infláció"
Ami már tavaly, bőven a háború előtt kezdődött, mint az árstop. Mi köze a háborúhoz???
Egyrészt az élelmiszer árstop miatt minden egyebet jobban megemeltek, hogy kompenzálják a kiesést. Ehhez nem kell sok ész, de segítek.
A gázt évekig emelték orbánék, bőven az infláción felül. Majd amikor fele lett a világpiaci ára, akkor kaptál 30 %-ot.
Na, ezért tart téged mindenki butának. Érted már?
Yoda69
@Aki Én: Arrol mar nem is beszelve, hogy meg az Ukran penz is erosodni tudni a forinthoz kepest. Pedig ha van valahol haboru akkor az Ukrajna.
Rockxy
unióban sok a paraszt, vagy kevés.
de vak az van elég.
Németh István
@Sámannus: Ezért megy nehezen az aljas kommunista balliberális söpredék eltávolítása! pedig a csaknem 30 ének erre már elégnek kellett volna lennie! >> IGAZ itt a példa a lengyelek söpörtek , de most mégis beálltak a hülyék közé >> pedig csak el kéne venni azt ami az övék! (mert a lengyel határ kicsit odébb volt/van az orosz föderációban mint ahol most van! > különben nem véletlenül ajánlották fel Magyarországnak Kárpátalját amiről a tróger antal-jeszenszki lemondtak - parlamenti felhatalmazás nélkül! Moslék hazaárulók!!! De gyanítom a lengyeleknél is ez lehetett - de erről hallgatnak, miként az antali aljasságról is!)
ómió
@Yoda69: Figyu, bolsiék önmaga tetves bolsiságát másrahazudni igyekvő főgyagyása! Neked, mint a tetvesbolsi átlagnak, a "nép" kifosztása - mert "kormányon" mindig ezt csináltátok - a "fejlődés útja"!? Bokros efftársadnak államcsődje meg max. a saját "munkássága" nyomán lehetett volna, csakhogy a "nép" észbe kapott és elhajtotta! A Fidesz meg 98-2002. között "úgy leamortizálta" az országot, hogy 2002-ben minden további nélkül be lehetett volna vezetnünk az eurót! Viszont ezt követően efftársilag úgy "feljavítottátok" a gazdaságot, (egész az államcsődig), hogy ettől fényévekre kerültünk! Mondd csak, ezek a tények nem zavarják főgyagyás bolsiságodat?
ómió
@Aki Én: Nekem "találta ki" a "Zorbán"!? És te, bolsiék vezéridiótája, nem élsz velük!? Benzinkúton "felsőbbrendű külföldiként" talán az inflációs duplaárat fizeted? Boltban nem az árstopos étolajat, vagy sertéscombot fizeted, inkább a legdrágábbra váltasz!? Bár, amekkora önmagát másrahazudni igyekvő bolsi fajkretén vagy, belőled még az is "kinéz"! Tudom, a tetvesbolsi fajtád az "áfacsökkentést preferálta", hogy "kereskedőéknek" legyen mit lenyelniük. Látom, a világinfláció megértésével is komoly gondjaid vannak ott az elmeosztályon, de segítek. A bizonytalanná vált gazdálkodási környezet (covid járvány, ellátási gondokat kiváltó háborús helyzet) "tartalékképzést ösztönző" áremeléseket, inflációt gerjeszt, aminek világszerte tanúi lehetünk - még, ha ott az elmeosztályon ez felfoghatatlan is! A gázt meg "évekig annyira emelték Orbánék", hogy "bevezetéskén" 25%-kal csökkentették a bolsi tetübandátok által évente kétszer is, immár az égbe emelt gázárat, ami azóta is változatlan! Ennyire "emelték"! Látom, itt is a bolsi tetübandád gyakorlatát próbálnád rájuk hazudni! Mondtam már: sürgesd meg az agydonorodat!
Yoda69
@ómió: Bolsevik, te változatlanul fordítva ülsz a döglött lovon.
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
Már én unom.
orbán azért érzi szarul magát, mert látja, hogy csak a buta fajtádat tudja hülyíteni.
ómió
@Aki Én: Ne fáradj! Ismételgetni úgyis csak az idiotizmusodat lennél képes! Azt a bolsit!
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
ómió
@Yoda69: Még mindig nem ismered fel még a bolsi "tezsvíreidet" se, bolsiék gyagyása!? Sürgesd meg az agydonorodat!
ómió
@Aki Én: Mondtam már, nem érted: te csak a kreténséged ismétlésére vagy képes!
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
ómió
@Aki Én: A kreténségeidet, aljabolsi hazugságaidat tartsd meg magadnak! De arra nem válaszoltál - csak nem "zsenánt" - hogy tankoláskor végülis az "efftárskonform" 7-800 Ft-os piaci árat szoktad-e fizetni, vagy pedig hagyod, hogy a "Zorbán meglopjon" a 480 Ft-os üzemanyagárával!? Bolsi elmebetegként már "erre se emlékszel"?
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
ómió
@Aki Én: Te mondanál el bármit is bármiről, bolsiék gyagyása!? Amikor vigyorgói ápoltként már azt a kérdést se érted, hogy "mennyié' tankolsz"!? Az "üdvös" 7-800 Ft-ért, vagy hagyod, hogy a "Zorbán meglopjon" a 480-ával!?
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
Clavigo
@ómió: Mafla vagy. Meg ahogy látom,,,suttyó is..:):)
ómió
@Aki Én: Szóval, a kérdést még mindig nem érted, bolsiék gyagyása!? Szólj az ápolóidnak és szedáltasd magadat!
ómió
@Clavigo: Ezzel próbálnád leplezni a bolsi idiotizmusodat!? Nem "nyert"! Kilóg a "vörös pata"!
Clavigo
@ómió: Apropo,,hogy sikerült a nem váltó műtéted ? Biztos jól,,csak azt nem értem,,hogy a seggedet miért cserélték meg a fejeddel ?
ómió
@Clavigo: Te idióta! Még annyit se tudsz, hogy az ilyet rajtatok, "haladókon" végzik! Biztos te is azért vagy ilyen topnihil mentális állapotban, aki pont ezért nem értesz semmit!
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó?
Németh István
@Sámannus: most komolyan mondom! Segg hülye vagy > a marxista dogmákon nevelkedett kommunista szellemiség bebizonyította, hogy sok-sok csiszolások után is nehezen lehet belőlük gyakorlat! Ebbe bukott bele a te faszkalap bokrosod külföldön is! A mi nemzetünket meg tönkre vágta, de annyi esze volt, hogy a hornék- és az szdsz mutyijait rendezze > a befolyt pénzeket a zsebekbe tömködhessék! Szíveskedj a francba elvánszorogni!
ómió
@Aki Én: Bolsiéknak a "Zorbán" által benzinárstoppal "meglopottja", te csak ne hazudjál el nekem újra semmit! Már az is több a soknál, amit eddig idehazudtál!
Aki Én
@ómió: ...most tényleg mondajam el újra, hogy miért vagy buta suttyó? Te komcsicska.
ómió
@Aki Én: Az eszedet is a "Zorbán lopta el", bolsiék főgyagyása, vagy azt már sikerrel hazudtad másra? Nem úgy, mint a tetves bolsiságodat, amit máig is rám próbálnál hazudni?
Sámannus
@Németh István: Látom eszed mint egy marek lepkének, nincs kevem ártány hazudozókkal trécselni.
Németh István
@Sámannus: neked a birkafejes sámánok vitték el az eszedet, bár sokra nem mentek vele, mert az is galand-férges volt!
Sámannus
Sokkal inkább megérdemelné, hogy a cipőjét suvickold, mint a csüngőhasú bocskorát csókolgatod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.