Varga Zs. András felesége a Fővárosi Ítélőtáblán politikailag kényes ügyekkel is foglalkozhat. A lapnak nyilatkozó bírók nyomásgyakorlásról is beszéltek, ami különösen kínos a kormány számára, amely az uniós pénzekért folyó jogállamisági eljárásban tagadja az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban felmerült aggályokat.

Roppant kínos ügy pattant ki a Fővárosi Ítélőtáblán: ezermilliárdokba kerülhet a legfőbb bíró nejének ügye

Varga Zs. András (b), Czine Ágnes (b2) és Sulyok Tamás (b4) megválasztott alkotmánybírók fogadják Orbán Viktor miniszterelnök (b3) és Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes (j2) gratulációját az Országgyűlés plenáris ülésén 2014. szeptember 24-én. MTI Fotó: Beliczay László

Annak ellenére nevezték ki a Fővárosi Ítélőtábla Polgári Kollégium tanácselnökének Varga Zs. András Kúria-elnök feleségét, hogy jóval kevesebb szavazatot kapott, mint a másik jelölt – írta kiszivárgott bírósági dokumentumokra hivatkozva a hvg.hu a The Observer nyomán.

A lap információi szerint Kovács Helga Mariann – aki július 15-ig megbízott tanácselnöke volt a Kollégiumnak – jócskán alulmaradt a bírák által tartott szavazáson, a jegyzőkönyv szerint a voksok kevesebb mint a felét kapta meg. Az információt a hvg.hu forrásai is megerősítették.

Azzal, hogy ennek ellenére július 16-tól ő töltheti be a tanácselnöki pozíciót, a bíró a Fővárosi Ítélőtáblán politikailag érzékeny ügyekkel is foglalkozhat – jegyzi meg a brit lap. Az általa vezetett bírói tanács foglalkozik például öröklési, kártérítési, személyiségi jogokhoz fűződő, sajtó-helyreigazítási, választási eljárási vagy közérdekből indított perekkel, de az eljárások elhúzódásával kapcsolatos kifogásokat és a civil szervezetekkel kapcsolatos ügyeket is a fellebbviteli testület ezen kollégiuma tárgyalja.

Az ügy azért is rendkívül kínos, mert az Európai Bizottság a jogállamisági problémák miatt tartja vissza a Magyarországnak szánt helyreállítási pénzeket – a felsorolt aggályok között pedig az egyik első helyen szerepel az igazságszolgáltatás függetlensége. Az ezzel kapcsolatos aggályokat a magyar kormány folyamatosan tagadja.

2019-ben Vasvári Csaba ügye volt az, amely miatt az Európai Bíróság 2021 őszén kimondta, hogy a Kúria súlyosan megsértette az uniós jogot, és ehhez a legfőbb ügyész előterjesztése szolgáltatta az alapot. Vasvári többek között amiatt fordult a luxembourgi testülethez, hogy az kimondja, összeegyeztethető-e a bírói függetlenség követelményével, ha a bírók előmenetelére és munkakörülményeire jelentős befolyással rendelkező bírósági elnököket önkényesen nevezheti ki egy az Országgyűlés által választott és csak az Országgyűlés által számonkérhető személy. Vasvári kérdésének előzménye az volt, hogy a bírói tapasztalattal nem rendelkező korábbi alkotmánybíró Varga Zs. Andrást annak ellenére nevezték ki a Kúria élére, hogy az Országos Bírói Tanács nem támogatta a jelölését.

Címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

Forrás: hvg.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
legalább arra vigyáznának ezek az okos túlfizetettek,hogy ne bukjanak le! :)
-nesze neked jogállam,szia eu.-s pénzek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
"Jártam sárban Abasárban Abasáron a Sárival de meg jártam, pincém kulcsát zsebbe hordja ,ne a bornak neki legyek a bolondja ! Néki legyek a bolondja "
csak úgy....
legalább arra vigyáznának ezek az okos túlfizetettek,hogy ne bukjanak le! :)
-nesze neked jogállam,szia eu.-s pénzek...
csak úgy....
csalni,lopni,hazudni, s a haza fényre derül?
Nyírfa
Lelkiismeret: nincs. Belátóképesség: nincs. Ítélőképesség: nincs. Erkölcs: nincs.
Becsület: nincs.
Mi van? Pénz.
csak úgy....
@Nyírfa: de már az is csak hitelekböl!
kereső
@Nyírfa: Pénz az ablakban...mindaddig, amig orbánék vannak.
Nyírfa
@csak úgy...: Ja. Jó lenne tudni, milyen feltételekkel kapott Orbán, és honnan. Kína jelzálogosít, ez már köztudott, felteszem, az oroszok is hasonló módszerekkel élnek. Érdekes lesz, amikor a két hatalom - Kína és Oroszország - azon fog vitatkozni, melyikük gyarmata lettünk.
CsipkeRózsa
@Nyírfa: Nem csak pénz van, családszeretet is van.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 13.57

Tényleg! Jó, hogy mondod, majdnem elfelejtettem! :)
Nyírfa
Gyerekek, semmi baj, Novák Katalin, aki őrködik a jog, a család, az egység eszméje felett, majd rendet vág itt a nagy kavarodásban: ki kivel, miért, hogyan , mennyiért és miből. Elvégre nem vagyunk mi kurvaország!
Nem tudjátok, hol van, Katalin? Talán takarít, jönnek az ünnepek, nem ér rá köztársaságelnökölni.
amortizáltok
seb kendődre kőss egy csomót Orbán nehogy ezt elfelejtsd! bakker szarul áll a szénád
Nyírfa
@kereső: 14.08

A rövid eszem! Persze, hiszen még aggódtam is, nehogy baj legyen belőle! :)
amortizáltok
hátamban egy véső kivenném már KÉSÖ nicsak nicsak a nyakamon egy bicsak? megvagytok ugye ?
csak úgy....
fogadok ,hogy erre az "apróságra" is találnak majd bünbakot...,mert nekik az nagyon megy!
érdekes,hogy a híveik nem tolonganak okoskodva a cikk alatt..
Nyírfa
@csak úgy...: 14.47

Ne hiányold a védegyletet! :) Biztosan ebéd utáni szunyóka van. Lassan én is lelépek, előkészítettem a vasalást, és az nem félóra. :)
jesz
aszongya a cím:...ezermilliárdokba kerülhet a legfőbb bíró nejének ügye...

Nekem nem derült ki, mi az a mérhetetlen baki, vagy kár, amit egy feleség okozni tud a magyar adófizetőknek?
Ugyanis ezermilliárdokról ír a firkász..az érthetőbben több billió Forint.. Mi amlófasz kerülhet(ett) ennyibe...ezt még börtönben sem lehet leülni, legalább tíz életfogytig kell...
Jozefina
"Berija Rákosinak: Összetöröm a gerincét!"
24.hu/tudomany/2022/08/14/rakosi-berija-kummunizmus-diktatura-nagy-imre-bukas-tortenelem/
A cikkben rákosi helyet akár egy mai nevet is lehetne írni!!!???
balos
@csak úgy...: Majd én?!SOROS_GYURCSÁNY _TRIANON_MOHÁCS ÉS A VERECKEI HÁGÓ!
sgl
TeCCenek emlékezni az ÉS riportra "A fiúk a bányában dolgoznak" SZŐLŐBÁNYÁBAN.
Sárazsadány, Mayer Aranka, feleséget ki akarták játszani feldobta a férjét és bukott a geczi és bandája.
eLKAPTÁK A GECZIT hűtlen kezelés, NE MI YNERJÜK A LEGTÖBBET!!

Perre mentek és két szinten nyert az ÉS majd a legfőbb íróságon egy új FIDESZ-feleség picha lett a bíró és megalkotta az évszázad nyelvújítását a törvényben előírt KFT taggyűlés jegyzőkönyve után azt mondta:
Nem volt taggyűlés csak tagok gyűlése, ez nem érvényes és bukta az ÉS.

Azóta sem értem miért hagyták annyiban, ha akkor ráborítják a szart a geczire, - már akkor is qrva gyenge volt a kommunikációja a ballibnek,- ma nincs geczi nincs fidesz nincs ner. nincs nincs.

Na szóval egy jó fideszpicha bíró mindent megér!
Még ezer milliárdokat is!!
justhpeter
negnondta az igazmondü, hogy ez a rendszer lényege. Lehet tovább menni
.
csak úgy....
@jesz: dölj le és gondolkozz el a dolgon...,vedd figyelembe az euró és forint közötti különbséget és azt a fránya jogállamhoz kötött kifizetéseket..,szerintem menni fog!
Eladott Ország
„Mi vagyunk a jogállamiság utcai harcosai , forradalmárai (...) Ez nem politikai program, ez az életünk része”(Orbán)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/273470317_2013817402156317_5069275348432334112_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yXjUEvsyErAAX-uhz9K&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_KU99j1b_wnVuWpLCs-Sdd6eEosGkbx5v49z76xiIwqw&oe=62FDFED5
A jogállamisági per elvesztése győzelem, nem vesztésben, hanem nyerésben vagyunk. Igazi putrihuszár vitézkedés. A f*szit polák haverjával úgy [email protected]ák, mint macskát szarni, mégis győzelemről beszél. És sajnos ezt a primitív, vagy szarrá kitömött csürhéje be is nyalja.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274396620_4990924257635351_6415871270439905681_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LOrd3lX4FVAAX9H_UvY&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8kO4Zehy_bFg4Xnd-tKQtrYWKeOUtAakmw3B6gPj1C3w&oe=62FD3FC4
sgl
@csak úgy...: Azok az ezer milliárdok amit nem kapunk EU-tól, meg mert jogállam az mi kérdé Jocó.

A fidesznek megéri mert így sokkal többet lophatnak ha nincs ellenőrzés.
Eladott Ország
@sgl: ma, 13:54 ◘ A fidesz telibeszarja a jogállamot, és inkább felveszi a kínai és orosz hitelt, hogy ez mibe kerül nem érdekli! A geci kivezeti az országot az EU-ból, mert ő és bandája már szarrá lopta magát! Horribilis összegű közpénz ment el bírságokra, az emberi jogok megsértése miatt, az elmúlt 10 évben, aminek összege 22,5 millió euró. Szégyent hoz és hozott Orbán és a fidesz nevű tolvaj, hazug és népírtó bandája Magyarországra!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277534572_509439190803040_3731436421578240193_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=LRIQkAaVN44AX8i0vl_&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-Vh47mp3XcCgYUQAbZxnMTlfRYV8OzzCQwlxoHIUK_mg&oe=62FD3BF0
csak úgy....
ha nekem a fidesz lenne a feleségem, akkor már 10 évet leültem volna a tettem után a 15 böl! -persze, van aki szereti a hazudós és szanaszét qurós telhetetlen csajokat,akik még riszálják is magukat.. :)
sgl
@Eladott Ország: Azért azt megkérdezem: egy ütős, tökös, felkészült, nem beszari megélhetési politikusok esetén is létrejöhetett volna ez a maffia??
3x volt hatalmon a ballib minima 5 olyan bűntette van a geczinek ahol jogállamban 10 évre bevarrták volna.
És itt mi van??
A geczi a miniszterÁlnok és már a legagzdagabb magyarrá lopta magát és családját.
csak úgy....
@sgl: te sosem veszed figyelembe a fideszék politikai lejáratós képességét!
-nézz kicsit körül,hogy hány ellenfelet semmisítettek meg az ócsmány,hazudozós módszereikkel,amiknek mindíg bedölt a buta,gondolkodásra képtelen magyar!
Eladott Ország
@csak úgy...: ma, 15:26 ♣ MNB-ről kezd egy ilyen kép kialakulni nálam. Valahogyan a sárkányfüves ember jutott először eszembe. Itt a Sárkányellátó Vállalat! Sárkány ellen sárkányfű!
uploads.disquscdn.com/images/5c1c1591146846d13c7778aa30b6923aad3e7966fa22ad90e4172584dae319c3.jpg?w=800&h=480
Idáig hallatszik a fideszes morzsik fitymacsattogása a hírre, hogy a 400-as szintre erősödött a forint!
uploads.disquscdn.com/images/6addb01d2c2794fee2bcf01867ef24958f3b07558d472723386ced9bcbfea919.jpg?w=800&h=985

uploads.disquscdn.com/images/5c1c1591146846d13c7778aa30b6923aad3e7966fa22ad90e4172584dae319c3.jpg?w=800&h=480
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:47 ♦ Csak annyit tudni, hogy a Feri is készül valamire...csak elszállt harminc év és továbbra is itt van a nyakunkon, a posztkommunista tolvaj csürhe, aki már az unokáink unokáinak a jövőjét is felzabálta! Sajnos az ellenzék is nagyban felelős azért, hogy a fidesz kiépíthette a diktatúrát!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297529907_510220514239479_1406438730552266670_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=earRI3xEbXwAX_KJaHh&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_9GXQPf3IPyS4SZfROW6PA3ZfWuEC5ltxmzoi8j1qKvA&oe=62FD43C4
sgl
@csak úgy...: Az hogy a geczit a székházlopásért, állampuccsért, szőlőbányászkodásért, 20 mrd bennfentes kereskedelemért ... stb elszámoltassák nem tud a fidesz lejáratni, otta kemény tények számítank, a jogot, törvényt kell alkalmazni.
Ennek semmi köze a karaktergyilkossághoz kommunikációhoz stb.
Az hogy ez az idióta főleg szoci banda a saját elszámoltató emberét lövi ki, - Keller, - aki 167 ügyet tárt fel és a rendőrség is megalapozott gyanuval adta át az ügyészségnek egészen nagyfoku baromnak kell lenni, hogy ezek után Kellert kinyírják.
Szóval akárki akármit mond, egy kemény határozott és felkészült fidesz ellenzék esetén a fidesz lehet ma nem is lenne, mert a csak a geczit vagy 10x le lehetett volna csukni és egyszemélyes párt lévén a fidesz összeesett volna.
Ehhelyett 4x 2/3-ad.
Ki a hülye???
Vásárhelyi M.: imgur.com/aWMwoqd
i.imgur.com/fvjKGtw.png
Orwell.uploads.disquscdn.com/images/f3d62e62121a45f45fdc01f9b2de3517ba64d8e56795c1ba28b4f02ba9d96b4a.jpg
csak úgy....
@sgl: nem értesz! orbánék mindenkit kicsinálnak ,akikben "ellenséget" látnak!
sgl
@csak úgy...: Te nem értesz!
Csak azt tudják kicsinálni aki gyenge, ostoba, felkészületlen, gyáva, stb.
sgl
@csak úgy...: Abban igazad van, úgy támadnak mint egy falka, - lásd Uboatok a 2.VH-ban,- végzetesen sikeres volt, de megtalálták az ellenszerét és a végén már nem működött.
20 éve - 2002 fideszbukás óta,- ezt csinálják, és ennyi időnek elégnek kellett volna lenni arra, hogy ezt az ócska, dedós, bullshitt generátorral előállított hazugságokat kezeljék, a szart visszagyűrjék.
20 éve ezt szopja a fidesz ellenzéke.
És nekünk azért szar mert a fidesznek jó.

Egyébként egy gazdag barátomra rászálltak, ellopták a milliárdos vagyonát, és pár hónap alatt belehalt.
Tehát nem egy embernek hanem falkában kell a fidesz ellen menni!
Eladott Ország
@sgl: "Azért ezt a készülést érdemes lenne átgondolni. Gy.F.-nek el kellene dönteni most, hogy a DK hosszú távra játszik vagy igen rövidre. Amennyiben belemenne abba, hogy Orbán után a DK hatalomra kerülhetne-egyébként kicsi is az esélye, hogy választással győzzön önállóan-, akkor pár hónap után bukni fog, mert ekkora kakát nem lehet eltüntetni simán. Bárki kerül hatalomra, politikai pártként, hasonló lesz az eredmény. Okos döntés az lenne, mindegyik párt által is támogatva, hogy szakértői kormány álljon fel egy jó kapcsolatteremtő képességgel megáldott pártoktól független személy vezetésével. Mondjuk, 500 napra, amely idő alatt a legfontosabb feladatokat elvégezve, mint az alkotmányozás, választási rendszer, ezeket népszavazás útjàn elfogadtatva, kíírni a választást, azt levezényelni, majd átadná a helyét az új kormánynak. Ezzel ki lehetne fogni a szelet a vitorlából, hogy a mai fideszesek se gáncsoskodjanak, engedjék dolgozni a kormányt. Ezalatt a parlament működédét felfüggesztenék és elvégeznék a tűzoltó munkákat, a legfontosabb feladatokat, ugyanakkor a döntéseiket, szükseges törvényeket úgy alkotnának, hogy azok csupán az átmeneti időszakra vonatkoznak."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/297141681_510187004242830_6636262872922739142_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=EDP56SrWBJUAX9zn7hw&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_8U0GuFBhlHpv9JEwHABPhLT3kEsszWGu7w5LQplV5Bw&oe=62FE7508
sgl
@Eladott Ország: ..
- " Okos döntés az lenne, mindegyik párt által is támogatva, hogy szakértői kormány álljon fel egy jó kapcsolatteremtő képességgel megáldott pártoktól független személy vezetésével"

Ühüm!
sgl
@Eladott Ország: Gyurcsánynal rendben lenen minden, ha a harcosan visszgyűrné a szart.
Nem teszi.
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.10

Egyedül ennek van realitása.
Toller Béla
Ez a hatalomratörés egy nyílt provokáció az ország és Európa ellen. Most akkor csak nézzük ?
csak úgy....
@Eladott Ország: ötletnek jó ,csak az a probléma vele,hogy orbánékat levegöhöz juttatná! nekik most kell porig égni,különben sosem szabadultok tölük és a jól kiépített tolvaj hálózatuktól! öket a hiveiknek kell megsemmisíteni .
Rockxy
na, egyel több ok arra, hogy a parlamentet sittre kell vágni, a legfőbb bíró nejével együtt.
gina
Börtönbe ezt a szemét zsiros kipcsákot és bandáját,, meddig türi ezt a nép,csak agyhalott fogatlan prolikból áll a nép nagy része???
Nyírfa
@csak úgy...: 17.37

Porig égés: meglesz. Utána kormányváltás.
ómió
Na! Mit hazudnának bele az efftársak!?
ómió
@Dr. Proktor: Már az efftársakat, a magadéit se ismered fel!? Súlyosbodott a bolsikórod!?
Clavigo
@ómió: Ez a vargazsé. egy román inport... Az asszony is ?,, Vagy az véletlenül nem román...Te olyan benfentes hülyének tűnsz... Meséljél..!
Aki Én
@ómidióta: Neked is feltűnt, balfasz, hogy te vagy az egyetlen balfasz, aki itt megjelent a mindent helyretevő dumájával?
Hogy a faszba vagy te ennyire buta balfasz?
ómió
@Clavigo: Fajkreténségben így felzárkóztál a bolsi élbojhoz, efftársék elmebetege!? Hiába "ragozzák végig", ki kinek a kicsodája, te semerre se látsz a vörös ködtől?
ómió
@AkikretÉn:efftárs! Túl hirtelen ébresztettek téged a szedálásból ott az elmeosztályon, hogy ilyen "zavart" vagy!? Szólj már az ápolóidnak, hogy a magadfajta bolsi fajkreténekkel kíméletesebben!
Clavigo
@ómió: Ez. szedálás nagyon beragadt az agyadban.. Gondolom ,téged a Lipótból dobhattak ki,,mikor bezárták azt a kócerájt... Haza találtál már azóta ?
Eladott Ország
A kolostorgecit ez a legkevésbé zavarja, neki csak a hatalom megtartása a célja, legfeljebb kínai vagy orosz hitelt (vagy mindkettőt ) vesz fel, hogy a jövő generációjával mi lesz azt telibeszarja, a jogállammal együtt!
ómió
@Eladott Ország: Látom, megint magadból indulsz ki! De hogyhogy a Jóistent szólítod!? Nem tilos az nektek? Nem Lenin efftársatokat kéne?
ómió
@Clavigo: Még mindig a "mentális zavarosban" őgyelegsz, bolsiék gyagyása!? Ezért hazudnád az egódat másra!?
Aki Én
@ómió: Nem tanulnál meg néhány új szót, kifejezést, te szellemi totálkár?
ómió
@Aki Én: Figyu, bolsiék idiótája!? Te még az eddigiek megértésével is "adós" vagy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.