Az ötös számú párttagkönyv tulajdonosa továbbra sem tért napirendre afelett, hogy Vasvári Csaba bíró nemrég azt nyilatkoztat, hogy a bíróságokon folyamatos a Fidesz-kormány nyomulása.

Bayer Zsolt a 444 cikke szerint egy Magyar Nemzet-cikket mellékelve azt írta a blogján, hogy

„Akkor »propagandisztikusan« kijelentem: Vasvári Csaba egy gazember, akinek semmi keresnivalója nincs a bírói pulpituson. Takarítsák el onnan!”

Bayer Zsolt el akar távolíttatni egy magyar bírót a helyéről

Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája beszédet mond, mielőtt átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat a Városliget Caféban 2022. március 10-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Bayernek az nem tetszik a cikk szerint, hogy Vasvári Csaba, a Fővárosi Törvényszék vezető bírája azt állította korábban, hogy az Orbán-kormány "folyamatosan túllépi" a hatáskörét a bíróságok befolyásolása érdekében.

Ezután írt arról  Magyar Nemzet, hogy Vasvári évek ótakormányellenes agitálást folytat, és hogy 2006-ban "szerepet vállalt a gyurcsányi terrorban", az Origo pedig egyenesen a "gyurcsányi terror bírójának" nevezte – áll a 444 cikkében.

Ezek miatt az Országos Bírói Tanács egy közleményt adott ki, melyben azt írták, a leghatározottabban visszautasítanak minden olyan, a magyar sajtóban megjelent állítást, amely szerint "bármely hivatalban lévő magyar bíró valaha is bármilyen »terror« bírája lett volna, vagy a politikai paletta bármely szereplőjéhez lenne köthető”.

Azt is leírták, hogy "egy bíró személyét ért propagandisztikus támadásnak egy modern, európai jogállamban nincs helye!” – idézi a lap a közleményt.

A Népszava az eset kapcsán arról írt, hogy korábban a Magyar Nemzet egy névtelen blogbejegyzést vett át, amely "egy komplett, vádiratnak is beillő iromány Vasvári Csaba ellen".

Forrás: 444.hu

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Te mégis kinek képzeled magad Bayer?! Szerintem meg Téged kellene "eltakaritani"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Bayernek az nem tetszik a cikk szerint, hogy Vasvári Csaba, a Fővárosi Törvényszék vezető bírája azt állította korábban, hogy az Orbán-kormány "folyamatosan túllépi" a hatáskörét a bíróságok befolyásolása érdekében.

Pedig így van, Devizahitelesek tudják! Van pár bíró, aki emiatt otthagyta a bíróságot, elment ügyvédnek, a devizásokat védi!
Logogrif
Zsótika ! Hogy ki a gazember azt nem "kiskegyed" dönti el ! Hej te bunkócska ...
drrotf
Normális országban Bayer Zsóti kifizethetné a gatyáját egy ilyen megnyilvánulás után.Nem csak az a baj, hogy Bayer visszaél azzal, hogy ő a sajtóban és a nyilvánosságban többször szerepel az átlagosnál, hanem az is hogy nem tiszteli a bírósági szervezet amely kiállt a megtámadott mellett, neki joga van eldönteni minden különösebb vizsgálat nélkül , hogy ma Magyarországon ki tölthet be bírói tisztséget, akkor amikor ennek a kérdésnek az elbírálására külön szakmai szervezetek is léteznek, akik azért csak jobban ismerik és mérlegelik egy-egy ember szakmai múltját, mint egy taccsvonalon álló!Nem tudja, hogy egy egy jogvitás kérdésben az Ő Alaptörvénye szerint is a bíróságnak van joga dönteni!
telegdilaci
@sgl:Agyhalott fáj az igazság az ilyen adófizetők pénzén élősködő szaralakokat kellene el távolítani a közéletből akkor talán nyugalom lenne ha az ilyen gyűlöletkeltő uszító pondrók eltűnnének!
ómió
De mi abban a szokatlan, ha egy bíró efftárs "nem ismeri fel" az efftársi nyomulást!?
bence
Bayer Zsolt egy "GAZEMBER" ! Semmi keresnivalója nincs az országunkban ! Takarítsák ki innen !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.