Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán közölt friss bejegyzést. 

Gyurcsány Ferenc üzent a Fidesznek: "Nem lopunk, nincs zsidózás és cigányozás"

Fotó: MTI

"Azoknak, akik a DK-hoz kívánnak csatlakozni, mindig azt mondom: magunk között mindenről lehet vitatkozni, két dolgot kivéve. Azok tabuk. Azok megsértése nálunk bűn és azonnali szakításhoz vezet” – írta Gyurcsány Ferenc a Facebookon, valószínűleg a Fideszre utalva ezzel.

"Nem lopunk. A mi dolgunk vigyázni a közpénzre, és okosan használni. Ha a politikus lop, az olyan, mint amikor az orvos tudatosan megöli a beteget. Aki lop, azt elküldjük.”

„Nem sérthetsz senkit származása, hovatartozása miatt vagy azért például, hogy ki kit és hogyan szeret. Egyszerűen mondva, itt nincs zsidózás, cigányozás, négerezés, – ne adj Isten- románozás, buzizás és folytathatnám. Van, ahol ezt eltűrik, tessék odamenni, ha valaki így gondolkodik.”

- írta a volt miniszterelnök a közösségi oldalán.

Forrás: Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Rockxy
az érdekes lenne, ha fletó nem lopna.
de a fidesz akkor se csatlakozna hozzá.
ígyaztán szép csendben lopnak tovább.
percsi
Helyes!
36 évig dolgoztam egy öntödében. A munkatársaim között voltak cigányok, zsidók, svábok, vidékiek és fővárosiak, románok (erdélyi magyar és román).
Nekem soha nem volt problémám egy munkatársammal sem, férfiak között dolgoztam, tiszteltek, becsültek. A munkatársak között elvétve akadt vita, de komolyra soha nem fordult, legalább is nem tudok róla. Jó társaság volt. Minden évben volt közös kirándulás, horgászverseny, nőnapi buli, focibajnokság öntödék között, évvégén disznóvágás-karácsonyi ünnep. A családtagok is jöttek, egy nagy család volt.
Sajnos ez az összetartás már a múlté, az elmúlt években a gyűlölet váltotta fel :(
Baker
@percsi: Nekem egyszer említette a főnököm, hogy " csapat összetartó buli"..de tovább nem tudta mondani, ugyanis közöltem, hogy NEM! Amikor erősködött, kérdeztem, mennyi a felmondási idő. Soha nem került szóba a téma.
Málna
Ez csak a szokásos demagógia Gyurcsánytól. Ha ezeket a feltételeket mindenki komolyan venné, a DK lenne a legkisebb párt.:-)
Baker
@Málna: Hm..az analógiát követve - bár anélkül is - érthető, miért a Fidesz a legnagyobb párt.
Málna
@Baker: A Fideszben ugyanez van. Ott sem beszélhetsz ilyen dolgokról. Persze gondolni azt gondolsz, amit akarsz. Képmutatás ez egész.
jesz
oszt kik lesznek a miniszterei kedves reménybeli miniszterelnök(jelölt)úr? senkit nem érdekel a süketelése, a lényeget fosbúkolja...
percsi
@KisTehen: Nem tudom, nem politizáltunk, úgy gondolom, a többség nem fideszes.
2011 évben jött a hanyatlás, pár évre rá bezárta kapuit, több mint 120 évig üzemelt.
percsi
@Baker: 21:09 Hát igen, itt lógni mégiscsak felemelőbb érzés!
emerencia
@percsi: Céges bulik most is vannak, megy a flanc ezerrel. A munkahelyi közösségeket ma már úgy hívják, hogy "csapat". Legtöbbször kívülről mindenki mindenkivel kedves, együttműködő stb., de azért állandó versenyben vannak. Ennek következtében, ha akár csak egy kisebb jelentőségű probléma adódik, gondolkodás nélkül durván hátba támadják egymást a csapattagok ahelyett, hogy közösen megoldást keresnének, hiszen ilyenkor lehet kitűnni és a ranglétrán feljebb kerülni. Akinek nem sikerül mindenáron előbbre jutni, hiába végzi szakszerűen, szorgalmasan a tanult munkáját, lenézett pária lesz vagy szerencsét próbál máshol. A magasabb vezetők pedig sírnak, hogy az ő általuk kreált tökéletesnek látszó csapatba egyre nehezebb megbízható munkaerőt találni.
percsi
@emerencia: Biztos volt a mi időnkben is hasonló rongyrázás.
Nálunk nem volt, öntöde, nehéz fizikai munkás emberek bulija volt, öntők, formázók, magkészítőnők, mintakészítők, öntvénytisztítók, segédmunkások...
Karácsonyi disznóvágás, évzáró buli: vett a cég egy nagy élő disznót, elhoztuk előző nap, ketrecben volt egy éjszakát az öntöde placcán. Másnap kora reggel, volt pár böllér kollégánk, vidékiek, ők vágták le, dolgozták fel. A buli sülteket magkészítők sütötték a héjmagkemencében. Az egész disznó fel lett dolgozva hurka-kolbásznak, sülthúsnak, ez volt a buli kaja. A java hurka-kolbász, ami mindig isteni finom volt, nyersen külön-külön be lett csomagolva kb. 1-1,5 kg-ként, és a dolgozók vitték haza. Pár kiló bent marad, amit január első munkanapján megsütöttek, és azt ették a dolgozók reggelire. Az a része a disznónak, amit nem lehetett felhasználni hurka-kolbásznak, azt is a dolgozók vitték haza. Takarítás, mosogatás, elrámolás stb. szintén a dolgozók feladata volt.
Ebéd és buli, több láda sör-bor-bálinka :). A mintakészítők voltak a zenészek, jártak lakodalomba is, tehát a zene is házon belül megvolt.
Focibajnokságok, minden évben másik öntöde rendezte, háromnapos, szinte végig jártuk Magyarország öntödéjét. Már ismerősként üdvölöltük egymást. Aki nem focizott, szurkolt, és benevezett különböző sportversenyre. Volt nyeremény + kupa, a kupát minden évben a nyertes csapat vihette haza.
Horgászverseny, egy közeli tóban, mire vége lett, ott a tónál bográcsban már készült a finom halászlé.
A kirándulásokat annyira nem élveztem, mert 10 km-ként megált a busz, kocsmalátogatás, majd tovább folyt. Gyors városnézés, majd visszafelé ismét 10 km-ként kocsma. Állandóan szomjasok voltak a fiúk! Érhető, az öntöde melege, a nehéz fizikai munka kiszárította őket!
Szép emlékek:)
Az idős emberek békés, összetartó Magyarországon élték, dolgozták le az életüket. Nagyon nagy kár, hogy pár embernek sikerült tönkre tenni! :((
magyar1
Ezek a régi oligarchák már éhesek nagyon, hiszen 12 éve már csak "vegetálnak" a saját szintjükön.
kereső
A fideSS be akar lépni a DK-ba? Mert akkor tényleg nekik is szól az üzenet.
Hülye propi- hogy ezt a "Gyurcsány Ferenc üzent a fidesznek"- melyik kisújjából szopta a sajtómunkás? Nem tudni- vagy kissé meleg volt a pálesz?
Nyírfa
@percsi: 02.35

Élvezettel olvastalak. :)
Nyírfa
@kereső: 07.07

Ez amolyan "fiának mondja, menye is értsen belőle " beszólás, üzenet , kritika - ahogy vesszük.
emerencia
@percsi: '77-től dolgoztam felnőtt munkavállalóként, azóta vannak emlékeim. Nálunk nem voltak ilyen lehetőségek, mégis sok szép emlék maradt a most divatosnál jóval kevésbé flancos bulikról. Konfliktusok voltak ugyan a munkahelyi közösségben de mi még többnyire megvetettük azokat a kollégákat akik protekcióval, mások kikészítésével önmaguk állandó fényezésével, stb. akartak előre jutni. Akkoriban a legtöbbünk szemében a szakmai tudásnak, szorgalomnak és együttműködő, barátságos, jóindulatú személyiségnek volt értéke. Nem kedveltük azon kollégáinkat akik mindezt csak megjátszották és időnként előjött a másik énjük de azért velük is együttműködtünk a jó eredmény érdekében. Sokat segített, hogy a legfelsőbb vezető is partner volt ebben bár a kisebb vezetők között akadtak akik nem voltak mindig a helyzet magaslatán. A többség viszont tisztában volt azzal, hogy egy munkahelyen nem célszerű az embereket egymás ellen uszítani mert az a minőségi munka halála. Ha valami gáz volt, összedugtuk a fejünket mindannyian és közösen próbáltunk megoldást találni. A rendszerváltáshoz közeledvén azonban több kolléga meghasonlott. Ekkor már egy másik felső vezető is igyekezett az emberekből a munkatársaikkal szembeni szolidaritást kiölni mert így könnyen lehetett rengeteg jó szakembert lapátra tenni vagy simán kikészíteni. Tulajdonképpen manapság ugyanaz történik a céges csapatokban mint a régi munkahelyi közösségekben, "csak" az arányok változtak: az az értékrend amit régen a többség anno elutasított, ma már olyan nagy mértékben követendő mintává lépett elő ami kontraproduktív országunk társadalmára, gazdaságára nézve.
ómió
A főtolvaj és cigányozóvezér mindig ilyeneket "üzen"!?
Nemezis
@Horizont: Hétvégén mentünk a kollégák házát építeni, ládaszám állt a sör. Nagyon jó volt.
percsi
@Nemezis: Egyszer a kollégám megkért, hogy segítsek neki, a WC csészét ki kell kicserélni, szólt egy vízszerelő kollégának, aki megteszi, de ha véletlen kell valamilyen alkatrész, akkor én mint gépkocsival rendelkező szerezzem majd be.
El is mentem a megbeszélt időpontban. Belépek a lakásba már négy kolléga ott volt, furcsállottam:). Beszélgettünk, kávéztunk, közben még jöttek négyen. Néztünk, mi a fenének kellünk ennyien hozzá.
Majd kb. 1 óra múlva felállt a vízszerelő kolléga, és mondta, na akkor nézzük azt a WC kagylót.
Elindultak a WC felé, mentünk utánuk.
A szaki kérdezi:
-Hol az új kagyló?
-Milyen kagyló?
-Hát a WC kagyló
-Miért, az is kell???
Azt elindult a gardróbszekrényhez, kinyitotta az ajtót, és mutatta: ezeket vettem...
Ott volt 2 láda sör.
- Most mit csodálkoztok, a jó munkához nélkülözhetetlen a sör!
Röhögtünk, ilyen nincs, jól át lettünk ba...va :)
WC csésze csere nem történt, de a 2 láda sör lefolyt, nem a WC-ben, hanem a torokukon.
A WC csésze rá egy hétre ki lett cserélve :)

A dolgozó nép összetartó közössége nélkül nincs fejlődés, az ország nem gazdagodik, épül-szépül.
A jachtozó, ide-oda repkedő politikusok, bérfirkászok csak lelakják, tönkre teszik!
Mondhatjuk, hogy 12 éve a sok-sok jó szakember, munkáját jól végző vállalkozó tönkretétele folyik, ami kivérezteti (kivéreztette) a magyar társadalmat.
Vitya király és ispánjai soha nem dolgoztak, lenézik a munkásosztályt, nagy baj!
Csak a strómanjaikat irányítják, felügyelik, a jó szakemberek helyett, hozzá nem értő közmunkásokat foglalkoztatnak éhbérért. Nekik jó, a többi magyar le van szar...!
Aki Én
@Shikari: ,,Az összes cigány mehet a náthásba"

A gazdád és strómanja ennek nem fognak örülni.
De azért remélem megfogadják a tanácsodat :)
117
Az nehéz lesz, mert az ország tele van rosszéletű zsidókkal és cigányokkal. Ehhez jönnek hozzá a rosszéletű mélymatyar mély(k)eresztény parasztok, akik genetikusan alattvalók (akinek nincs igénye a személyes szabadságra, ettől válik szolgalelkűvé, alattvalóvá a matyar) és meg is van, hogy mi ennek az országnak a legnagyobb problémája és miért nem lesz ez normális ország már soha.
A zsidó maffia mostanra már konkrétan lenyúlta Matyarországot, mivel ők segítik Orbánt az ország szétverésében, kifosztásában mélyállamként a saját gazdagodásukra. Orbán már csak egy báb, egy kirakatarc, egy bohóc.

encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTMJyOBy_Domb72KR7hljiVyKG0zrM5ykzuxQ&usqp=CAU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.