Elszámoltak-e a baloldali pártok vezetői a választási kampányban külföldről kapott támogatásokkal? – tette fel a kérdést a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában.

Hollik válaszadásra szólította fel a baloldali pártvezetőket: Elszámoltak-e a külföldi kampánytámogatásokkal?
Fotó: Hollik István, a Kereszténydemokrata Néppárt képviselője felszólal a „Magyarország gazdasági érdekeinek védelmével ellentétes politikai nyomásgyakorlás elutasításáról” szóló politikai nyilatkozat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én. MTI/Balogh Zoltán

Hollik István úgy fogalmazott: napok óta tudni – hiszen Márki-Zay Péter maga beszélt róla –, hogy több száz millió forintot kapott egy olyan külföldi szervezettől, amely ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz.

Márki-Zay Péter saját elmondása szerint ez a forrás kampánypénz volt, azaz a baloldallal közös kampányokra mentek el ezek a milliók

- hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: ez végső soron azt jelenti, hogy tiltott külföldi pénz került a baloldali kampánygépezetbe.

A külföldi pénzzel nem csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányát támogatták, hanem a baloldali pártok, illetve azok jelöltjeinek kampányát is.

- jegyezte meg Hollik.

Ezért a baloldali pártok vezetőinek kell feltenni azokat a kérdéseket, hogy elszámoltak-e ezekkel a költségekkel, illetve egyáltalán a baloldali pártok vezetői tudtak-e arról, hogy tiltott külföldi támogatásból származik ez a pénz

- jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Megjegyezte, bizonyára ez a több száz millió forint eljutott a baloldali pártokhoz is, úgyhogy ezeknek a forrásoknak elvileg a kampányelszámolásukban szerepelni kellene.

Hollik István azt mondta: várják a kérdésekre a baloldali pártok akkori vezetőinek – Gyurcsány Ferencnek, Karácsony Gergelynek, Jakab Péternek, Donáth Annának, Tóth Bertalannak, Kunhalmi Ágnesnek és az LMP vezetőinek – a válaszát.

Hollik szerint teljesen világos, hogy megszegték a szabályokat. Erről beszélt pár nappal ezelőtt közösségi oldalán megosztott videójában.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
Ez a kormány, és a parlamenti képviselőik, beleértve ezt a Hollikat is, 2013-ban hoztak egy törvényt a kampányköltések elszámolásáról.

3. A választási kampány költségeinek elszámolása és ellenőrzése
8. § * (1) A jelöltnek - ha a 2. § szerint a kincstárral megállapodást köt - az országgyűlési képviselők választása egyéni választókerületi eredményének jogerőre emelkedését követő 15 napon belül elszámolást kell benyújtania a kincstárhoz, amelyhez csatolnia kell az összes kifizetést igazoló bizonylat másolatát az 1. § szerinti támogatás összegének felhasználásáról.

Nemkedves Hollik! Ha érdekel a dolog, talán először a kincstárat kérdezd erről. Téged nem fognak úgy elhajtani, mint az ellenzéki képviselőket, akik a fideszes meg kádéenpés kampányköltések elszámolásáról érdeklődnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@kereső: (14:08) pedig az a kék szalag amit oly előszeretettel visel magán azt szimbolizája, h tisztesség, nem lopni és elszámoltatni... így elég érdekes ez a jelkép. Még Gyurcsányt is elakarta számoltatni visszamenőleg, nemcsak a fidesz lopásait. Nem szeretem az ürgét, főleg, h igyekszik mindenre rátelepedni, egy erőszakos tulok ez is.
szaboria1
A haj beültetése óta az agya is megsérült.
Pálinkás Pál
ezt a hollikot boldogan lökném a zárkába a kancigányok közé...
amortizáltok
a csimpáz farkát dugd fel megadnak az a válasz tetűként
kereső
@CsipkeRózsa: 15:19 Köszi...annyira lényegtelen volt a pasi, hogy a nevét sem jegyeztem meg.
telegdilaci
@sgl:És ti mikor fogtok elszámolni a számolatlanúl elherdált közpénzzel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.