Szijjártó Péter a napokban tudatta, hogy megállapodás születette a Gazprommal. A külügyminiszter most az ATV-nek adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy a földgáz megvásárlása vagy a földgáz eredete sem politikai állásfoglalás, hanem egy kőkemény, életbevágóan fizikai valóság.

"Nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének" – Szijjártó a gázról
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elődást tart a Tranzit Közéleti Évadnyitó és Gondolatexpón a tihanyi Club Tihany Resort hotel és üdülőfaluban 2022. augusztus 27-én. MTI/Krizsán Csaba

Szijjártó szerint "lehet ideológiákat gyártani, de ideológiával fűteni egyelőre még nem lehet".

Ennek kapcsán a külügyminiszter úgy fogalmazott:

Ha az az ára annak, hogy a magyar embereknek lesz elég földgáza télre és senki nem kerül abba a méltatlan helyzetbe Magyarországon, hogy ne legyen gáz ahhoz, hogy fűtsön, fürödjön vagy főzzön, akkor nyugodtan nevezhetnek a Gazprom bármijének.

Hangsúlyozta, ő egy dologért felelős ebben a tekintetben, az pedig az, hogy legyen Magyarországon annyi földgáz, hogy abból mindenki korlátozásmentesen tudjon fogyasztani.

Az interjúban a külügyminiszter arról is beszélt, hogy nincs napirenden, hogy  Orbán Viktor Moszkvába utazzon. A miniszterelnök telefonon sem tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, tette hozzá.

A pénteken Budapestre érkező David Pressmant pedig úgy értékelte:

ha az a kérdés, hogy veszélyes-e az új amerikai nagykövet: nem.

Paks II. kapcsán Szijjártó egyébként jelezte: egyetért Lázár Jánossal, aki ősbűnnek nevezte korábban, hogy Paks II. jövőre még nem termel.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: 24.hu, ATV.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Hát akkor kakadu: a Gazprom tetve vagy... - engedélyeddel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Ennél jobban az efftársak pedig csak akkor vinnyognának, ha nem lenne gáz!
simmering73
"Hát akkor megkaptuk, bele a pofánkba. Mert megérdemeljük. Mint az imádkozó Tóth Gabi-matyóbabát Bödőcs doktor szerint. A péniszméregető, lázadó dackorszakából kinőni képtelen, állandóan felborzolt tollakkal közlekedő, harci pitbullba oltott teremfutballista egészen elképesztően szürreálisan pofátlan interjút adott az atv.hu-nak. Mert ezt érdemeljük. Miután a minap az értelmesebb országrész értetlenül állt az előtt, hogy már megint diadalmasan azzal kampányolt, hogy akkor ő lezsírozta a Gazprommal, hogy mimagyaroknak legyen mivel fűteni és főzni. Miután már tavaly legalább egyszer biztosan lezsírozta. 15 évre. Azt is onnan tudjuk, hogy ő dicsekedett el vele."
kolozsvaros.com/2022/09/03/az-a-minimum-hogy-annak-nevezzuk-ami-es-nehogy-mar-o-legyen-megsertodve/
amortizáltok
vigyázz pedró a gaszprom közeliek potyognak ám a kórháziablakból is
Sámannus
Te csak egy hazaáruló gazember börtöntöltelék vagy ecsém, aki konyhamalacként zabrálja muszka foscht.
amortizáltok
gáz lehet hogy lesz mészáros meg lefölözi a nép nem győzi kitömni hát kissé fura mi? Lölő andizik andi nem katázik lölö hizik a gázon is ?csóró egy banda vagytok a ma vagytok holnap is utána lehet már lépni is

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.