Nyílt levet írt a Madách gimnázium tanára a tankerület vezetőjének.

Megfenyegetett tanárnő Marosi Beatrixnak: "Nem én szegtem meg a munkaköri kötelességemet, hanem maga"

A kép illusztráció. Fotó: Clement MAHOUDEAU / AFP

Miután hétfőn megkapta a Belső-Pesti Tankerületi Központ munkajogi következményekkel fenyegetőző levelét, az erzsébetvárosi Madách gimnázium magyar-történelem szakos tanára, Juhász Erzsébet a Facebookon nyílt levélben válaszolt az intézményt vezető Marosi Beatrixnak.

Nyílt levelében ezt írta: 

- 35 éve tanít a gimiben, és hogy büszke a munkájára és a tanítványaira.

- Szerinte a diákok tankötelezettségének teljesítését nem az korlátozza, hogy a kollégáival nem dolgoztak, hanem hogy az előző tanév végén hat tanár hagyta el a gimit, akiket nem pótoltak.

- Idézi a törvényt, mely szerint Marosinénak munkaköri kötelessége lenne értékelni a hozzá tartozó iskolákban a körülményeket, és megteremteni a működéshez szükséges gazdálkodási feltételeket.

Végül Juhász Erzsébet meghívja Marosinét a Madáchba, hogy győződjön meg arról, eljárása tényleg segíti-e az oktatást és a diákokat, mert megérné kiállni azok elé, akik, a fenyegetőző levelet idézve, "jelentős mértékben" hátráltatják a tanulók tankötelezettségének teljesítését.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Egy fideszes pártkatonától olyat elvárni, hogy nyíltan vállalja intézkedésének következményét, hogy szembenézzen az emberekkel, a valósággal, teljesen reménytelen! Mezei ítélet végrehajtók, jó pénzért, látszat hatalomért!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Juhász Erzsébet meghívja Marosinét a Madáchba"

Nem mer az odamenni...
Emmersson71
Nem sztrájkolni kéne már, mert úgy tűnik, senki sem áll a másik csoport mellé!
Ahogyan a kukások tették, hivatkozni kell a "nem biztonságos munkakörülményekre" - mindenhol vannak hiányosságok!

Valahol talán Moldova mondja: "Nem kell sztrájkolni, csak be kell tartani minden szabályt és előírást!"
ómió
A szabályok meg, ugye, tanár efftársnői szempontból smafuk! De, ha vannak is, "másra hazudjuk"!
Nessy
Egy fideszes pártkatonától olyat elvárni, hogy nyíltan vállalja intézkedésének következményét, hogy szembenézzen az emberekkel, a valósággal, teljesen reménytelen! Mezei ítélet végrehajtók, jó pénzért, látszat hatalomért!
Galway
@ómió: Már hogyne! Marosi efftársnőd tényleg nem szabálykövető magatartást tanúsított!
(Amúgy te olvasni is tudnál, ha akarnál, vagy kompetenciáid az írogatásban ki is merülnek?)
justhpeter
Semmi garancia nincs arra, hogy Marosi Beatrix bármut megértene abból ami az feladata lenne. A jelek szerint még mindíg nem fogta fel, hogy ő és az általa vezetett szervezet nem arra van kitalálva, hogy a tanárok és a gyerekek felett uralkodjanak, hanem arra, hogy sz oktató-nevelő munka fltételeit megteremtsék.
ómió
@Galway: Legalább az efftársiját, azért, illene felismerned, nem gondolod? Legalább akkor, ha közéjük tartozol!
Nessy
@Shikari: Szegény volt Liberális Internacionale alelnöke! Neki is oda kell b süni, hogy tanuljon tisztességet! Ebben a korban már nehéz megtanulni olyan dolgot, amitől azt sem tudja, eszik e vagy isszák!
Nessy
@Shikari: Akkor kéretik finomabban forgalmazni! Nem minden józan ésszel gondolkozóember lehet bígott illibsi! A kettő nehezen fér össze!
jesz
Beatrixot egy holmi közönséges tanár fel merte szólítani? Hallatlan...hátravinni, tűz!
Emmersson71
@Shikari: 11:04 - Akinek nem inge..az érti :P
Csizmás Kond
...csak azt nem értem hogy egy gimnáziumba miért a töritanárnak kell a tanárlétszámon filóznia ?...hol van az igazgató a tanfelügyelőség, meg hasonló ezeket szabályozó emberek szervek ?
Nessy
@Shikari: Pártunk és kormányunk tevékenysége következtében évről évre siralmasabbak az eredmények. Vannak, akinek minden nagyon jó, mindennel nagyon meg vannak elégedve!
De vannak akik az osztogatásnak, fosztogatásnak, hozzá nem értésnek a kárvallottjai, és egyre többen! Engem a számok érdekelnek , nem a PR duma! Igaz egyre több a "mennyi legyen" adat!
rokker33
Nem jártak be dolgozni igenis hátráltatva lettek a tanulók azzal ,hogy több tananyagot kellett egyszerre megtanulniuk,mert ugye a tanár az tüntet a diákok meg a tanár nélkül nem sokra mennek!Egy két lyukas órával csak nekik lesz nehezebb a gimnázium amúgy sem általános iskola ! Kikell rúgni a lázadókat!
Toller Béla
Teljesen igaza van a tanárnőnek. Az a hivatalnok nem jó ember, elszakadt a feladatától, ha egyáltalán volt olyan idő, amikor még fel tudta azt fogni.
surdilloFUJT
@rokker33: olyan idióta vagy,hogy a Holdról is látszik!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.