Átadták a Hajdúhús 2000 Kft. debreceni beruházását, amit a magyar kormány (vagyis az adófizetők) egymilliárd forinttal támogat.

Szijjártó Péter hentesnek öltözve adott egymilliárd forintot Debrecennek
Fotó: MTI/Vajda János

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az eseményen arról beszélt, hogy 

"válságidőszakban sem szabad feladni a nemzeti célokat, például a teljes foglalkoztatottságot, ezért a kormány jelen helyzetben is a beruházások támogatására fókuszál, hogy Magyarország elkerülhesse az európai krízist."

A tárcavezető a Hajdúhús 2000 Kft. beruházásának átadásán alapvető célkitűzésnek nevezte, hogy hazánkban mindenki dolgozhasson, aki csak akar. Mint mondta, erre épült a sikeres válságkezelés a koronavírus-járvány alatt is, így a mostani nehézségek alatt sem szabad más utat választani.

A most átadott, 2,6 milliárd forint értékű kapacitásbővítő fejlesztéshez az állam nagyjából egymilliárd forinttal járult hozzá, amiért cserébe a húsipari cég kötelezettséget vállalt 192 fős dolgozói állománya megőrzésére.

Szijjártó Péter hentesköpenyben parádézott az átadáson, a minisztert követte ebben Orbán Viktor hű debreceni helytartója, Papp László polgármester is:

Szijjártó Péter hentesnek öltözve adott egymilliárd forintot Debrecennek
Fotó: Facebook/Papp László

Debrecen első embere Facebook-oldalán emígyen tálalta a városába érkező közpénz hírét:

A mai az évszázados hagyományokra épülő, tradicionális debreceni ipar nagy napja.

A Hajdúhús 2000 Kft. fejlesztésének köszönhetően a vállalat eddigi termelési kapacitása megduplázódik, ezzel eléri azt a nagyságrendet, ami a debreceni húsipart fénykorában jellemezte.

Városunk élelmiszeriparának főbb ágazatai – a dohányipar, a tejipar és a húsipar – újra pozitív jövőképet mutatnak.

Ma elmondhatjuk, hogy a múlt értékeit megőriztük, a jövő lehetőségeit pedig megszereztük

- írta a polgármester.

Forrás: MTI, Facebook

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A Kurucz cégcsoportba milliárdokat, hazai és uniós, nyomattak és az eredményeként hónapok óta nem fiztenek a dolgozóknak munkabért.
propeller.hu/itthon/3875645-ontottek-milliardokat-husuzembe-aztan-most-honapok-ota-nem
Semmi gond, a nemzethy gyapjasok így szeretik.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
aztán majd ez is csődbe megy, a dolgozók pedig az utcára...pénz az ablakban.
lusta
A Kurucz cégcsoportba milliárdokat, hazai és uniós, nyomattak és az eredményeként hónapok óta nem fiztenek a dolgozóknak munkabért.
propeller.hu/itthon/3875645-ontottek-milliardokat-husuzembe-aztan-most-honapok-ota-nem
Semmi gond, a nemzethy gyapjasok így szeretik.
Qqberci
@jesz: Pénz az ablakban? Nem, a megfelelő zsebben...
drrotf
Ez az átadási ceremónia nem egy jó ómen!Mostanában jelent meg, hogy a Kurucz céget másfél éve ugyanilyen ceremóniával adta át , igaz Nagy Esvány, de mára már fizetésképtelenné vált.Ennek az új debreceni húsipari cégnek gondolom szebb jövője lesz, gondolja a kormány.Kérdés csak annyi, hogy miért nem Kuruczékat segíti meg az állam és fizetik ki legalább a dolgozókat így ünnep előtt, és miért segíti olyan cégek létrehozását a mi "okos" kormányunk, ha ezeknek a cégeknek nincs megfelelő piaca, és idő előtt csődöt mondanak?Talán csak nem csorgattak vissza egy kis pénzt hogy legyen egy kis karácsonyi pénze a miniszter uraknak,vagy netán az egekbe szökött sertés hús árakból már most rentábilisan lehet egy ilyen üzemet működtetni?Mi lesz, ha az infláció csökkenni fog?Ezt az üzemet is bezárják?
magyar1
Sosem fogom megérteni, hogy az élelmiszergyártó cégek hogyan kerülnek csődbe hiszen enni mindig kell az embereknek és az első az élelmiszer amit meg kell venni.
Az lenne a normális, hogy a luxuscikkeket gyártók menjenek tönkre mert akkor egyre kevesebb lenne a milliárdos tetű. Ezek teszik tönkre a bolygót és hogy nincs születésszabályozás. Egyedül Kínának jutott eszébe és fel is szárnyaltak.
kereső
@lusta: Ha a biróság által kijelölt felszámoló is úgy akarja, akkor kérheti a támogatást az elmaradt bérek kifizetésére a Bérgarancia Alapból- és akkor a dolgozók megkaphatják a ki nem fizetett béreket.Ez támogatás-és igy a köz viseli a sikkasztók terheit,
ómió
Újabb GDP-növelő beruházás? Hajrá!
namihami
Debrecen-Sárrétudvari---kb 50 km. A cég tulajdonosi köre között még ennyi sincs.
black n' gold
@jesz: Te olyannak tűnsz, mintha...
De mégsem vagy az.

Te látens anarchista vagy. Bocs! De ez van.
drrotf
@ómió: Most akkor a Kurucz és társa úgy növeli a GDP-t ,hogy nem fizeti a dolgozóit?Nem azt kellene a kormánynak kisegíteni aki a csőd szélén áll? Állami támogatást tettek bele , és azt várják,hogy az üzem ne negatív eredménnyel dolgozzon.Mi lesz akkor, ha a hajdúsági új húsüzem is csődöt mond, akkor is a GDP-t fogja növelni, vagy itt már felmerül legalább a gondatlanság az ipar fejlesztésénél? Eszébe jutott valakinek hogy most a magas infláció miatt az emberek legelőször az élelmiszereken ,így a húson próbálnak spórolni,s az állam a sertés húsnál csak a comb árát sapkázta be .A sertés hús már nem annyira kelendő mint azelőtt , az infláció emelkedése előtt volt, az eladása stagnál ,mert 2500-3000 forintért nem sokan és nem nagy mennyiségű sertéshúst vásárolnak!gy a húsüzem a senkinek termel.Nem fogja tudni eladni a magas költséggel megtermelt húsárúját, vesztességes lesz és majd ők is a tönk szélére kerülnek?
Aki Én
@ómió: Újabb kifizető, visszaosztó hely közpénzből? Hajrá!
ómió
@Aki Én: Új üzemek, termelőberuházások, azok megvalósulásának támogatása nálad, a bolsi kleptomániából kiindulva, "visszaosztó helyek, közpénzből"?! A "nyócéveteknek" már vége! Ne mindig magatokból indulj ki!
Jozefina
Hentesnek még csak elmegy, de külügyérnek elég szánalmas!!!??
ómió
@drrotf: És "efftársi figyelmed" odáig még véletlen se terjed, hogy ez a beruházás - esetleg - már pár évvel korábban elindult, a tulajdonosa(i) meg arra fókuszál(nak), hogy már "hozzon is vissza" valamit a befektetettekből, ha lehet mielőbb!? Látom, te is csak aféle "bolsi beruházó" lennél, aki maximum a csődkreálás meg a hazudozás nagymestere lehet!
Aki Én
@ómió: Ha figyelmen kívül hagyjuk az elmúlt 12 és történéseit, akkor igazad van.
ómió
@Aki Én: Nam baj, gyagyás, hogy a termelő beruházások állami támogatása épp az elmúlt 12 év gazdaságpolitikájának része?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.