Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást – jelentette be Semjén Zsolt. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. Kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt, emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. „Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek – húzta alá. A további fejlesztéseket részletezve kiemelte, hogy a Kárpát-medencében csaknem ezer óvodát újítottak fel vagy építettek, további 200 játszóteret alakítottak ki,1600 új külhoni templom épült vagy újult meg 2010 óta.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@nejlontacskó: ma, 15:15
Látom megfogadtad @sgl kollega javaslatát, és szembesíted a fideszka hívő tagozatát bálványaik korábbi álláspontjával.
tehenkéről egyébként leperegnek az észérvek, kíváncsi vagyok az elterelő hadműveletére.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
A gyermekek támogatásával nincs semmi problémám, nem is nagy összeg azaz 5-6 milliárd FT ( a mostani nemzethy konzultáció+plakátok alsó hangon is 10-12 milliárd). Ez akkor lenne FER!! a magyarországi gyermekekkel, ha visszahozná a kormány a munkáltatók részéről adható adómentes!!! támogatási lehetőséget, amely elismert költsége lenne a munkáltatónak, és adómentes a munkavállalónak(ha már a magyar állam, nem tud??adni ).
Ami régóta nem "tetszik", az az 1600 templom/egyházi intézmény, az óvodák, bölcsődék, uskolák épizése felújitása. Miért is a magyar adófizetők finanszirozzák egy másik ország "gyarapodását". Ugye értitek- Magyarország szakadt, rongyos gatyával csekonics bárót játszik, miközben itthon szakad az iskolák plafonja, sok iskolában nincs vizes blokk(falusi iskolák), nem megoldott a elkülönült wc használat, nincs tornaterem-mindennapos tesi óra ellenére, nem készültek el a tanuszodák, a körzetesitett iskolákba az egészen kicsi gyermekek is, tömegközlekedéssel utaznak kisérő nélkül...etc.Szóval miért is egy másik államot gyarapitunk? Az egyházak meg sziveskedjenek a saját vagyonukból és hiveikt támogatásából épiteni és felújitani a templomaikat.
csak úgy....
@magyar1: én a német zöldekre, hogy az unokáimnak legyen némi sanszuk a túlélésre! -hát te kire? -fogadok,hogy a migráncsok elöl megvédö fideszre...,sok sikert és ne panaszkodj!
Sámannus
A tököd süljön el mint a záptojás, amiért a magyarok bérét nem emelitek
CsipkeRózsa
Itthon is ad a kormány gyerekenként minden évben iskolakezdésre egy havi családi pótlékot EIŐLEGKÉNT, ami a következő havi családi pótlék lenne. Ossza be a szülő.
amortizáltok
hát orbán ezért vagy többszörösen leszarva, itthon meg a pedagogusokat kiéhezteted és kivérezteted 2028-ig ócska szemét lettél , fél Európát kitömted felujitottad itthon meg romokba az ország hát gyalázat EURÓPAI szinten

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.