Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást – jelentette be Semjén Zsolt. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. Kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt, emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. „Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek – húzta alá. A további fejlesztéseket részletezve kiemelte, hogy a Kárpát-medencében csaknem ezer óvodát újítottak fel vagy építettek, további 200 játszóteret alakítottak ki,1600 új külhoni templom épült vagy újult meg 2010 óta.

Forrás: hirklikk.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Giovanni Alba
@nejlontacskó: ma, 15:15
Látom megfogadtad @sgl kollega javaslatát, és szembesíted a fideszka hívő tagozatát bálványaik korábbi álláspontjával.
tehenkéről egyébként leperegnek az észérvek, kíváncsi vagyok az elterelő hadműveletére.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Na, kínai NERtárs-bankok---lehet készülni!
Ez alap egy új pénzügyi akciónak!
nejlontacskó
@KisTehen: Úgy ítéljük meg, hogy aki részt akar venni a választásokon, az költözzön haza, költözzön vissza Magyarországra, és ebben az esetben természetesen semmi kifogásunk nem lehet, hogy akár aktívan, akár passzívan választójogát gyakorolja.
Mert elvileg sem tartjuk helyesnek, hogy Magyarország legfontosabb belpolitikai kérdéseiben olyanok is döntsenek, akik nem élnek Magyarországon, akik nem adófizetõ polgárai az országnak, és akik a két választás között semmilyen formában sem tudják az általuk választottakkal kapcsolatos véleményüket elmondani, ráadásul sokaknak semmilyen kötődése nincs is már az országhoz.
nejlontacskó
@KisTehen: mi közünk is van nekünk, Szlovákia egészségügyi helyzetéhez?
Giovanni Alba
@nejlontacskó: ma, 15:15
Látom megfogadtad @sgl kollega javaslatát, és szembesíted a fideszka hívő tagozatát bálványaik korábbi álláspontjával.
tehenkéről egyébként leperegnek az észérvek, kíváncsi vagyok az elterelő hadműveletére.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 15:12
Még ezt is elolvastam:
Eduard Heger kormányfő november 13-án egy tévéműsorban kérte az orvosokat arra, hogy vonják vissza a felmondásukat. Szerinte a jelenlegi kormány annyit tesz az egészségügyért, mint eddig egyetlen kormány sem az elmúlt 17 évben. Ugyanakkor megérti, hogy nemcsak a bérekkel van gond, hanem más téren is fejlesztésekre van szükség. Kiemelte: készen áll a megegyezésre.
Folyamatosan tárgyalnak
A kormány és a szakszervezet közötti tárgyalások egyre gyakoribbá váltak az utóbbi időszakban, azonban még mindig nem sikerült megegyezniük. Legutóbb szerdán ültek össze a felek, ekkor Peter Visolajsky, az orvosszakszervezet elnöke elmondta: a megbeszélések november 21-én folytatódnak.
A megállapodás még nem született meg, de már közelítünk felé"
Itthon meg sima ügy volt, bevezették a felmondási tilalmat, amit ugyan most feloldottak, de a háborús vészhelyzetre tekinettel bármikor újra bevezethetik. De nem is kell a felmondásokkal riogatni, egyszerűen nincs utánpótlás, nincs aki a nyugdíjba menőket váltsa.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 15:12
Olyan vagy, mint a jereváni rádió. Nem egészen úgy, nem egészen ott és nem egészen az a helyzet, mint amit írsz.
"Azoknak az orvosoknak, akik múlt hónapban adták be a felmondásukat, november végén jár le a két hónapos felmondási idejük, így decemberre ténylegesen veszélybe kerülhet néhány szlovák kórház működése"
csak úgy....
természetesen ezt a baromságot egy hüséges fidesz barom élteti..., ugye@KisTehen: !? :)
neked lassan be kell iratkoznod a marxista-leninista estire,hogy ezt a kedvenceid által elkövetett töménytelen marhaságot védelmezni tudjad! -shikari lehetne a padtásad... :)
gina
Rohadék szemetek oda menjetek élni szemét fidesz moslékok, vigyétek a zsiros cigányt is, ott jobb helye lesz egy ólban
nejlontacskó
@KisTehen: hasonlítsad csak össze, hogy Szlovákia, Lengyelország, és Magyarország fizetőeszközei, mennyit romlottak 2010-óta! 1 euró, 4,71 lengyel zloty, 1 euró 38,28 ukrán hrivnya, 1 euró 406,84... Egész jók vagyunk, nem?
Vajon, mitől olyan drága a magyaroknak a földgáz?
nejlontacskó
@KisTehen: még szép, hogy jönnek haza.
Svájcban börtön jár érte, ha 18 foknál jobban felfűtöd a lakást, Németország meg már, nincs is..
Legalább is, a balfasz fidesz média, és az igéző szemű, Terror Maris szerint.
drrotf
Van egy ötletem Tömjén Zsótinak és Orbán Vikinek!Csak szemléletet kellene váltaniuk, pénzbe sem kerülne!Azt kell gondolniuk,és hinniük hogy a hazai oktatás az nem a határon belül van hanem határon kívül, és akkor rögtön öt-hatszorosát költenék a hazai oktatásra, és most nem fordult volna fel az egész oktatási rendszer, és a hazai pedagógusok is ajnároznák , dicsérnék ezt a "mi" kormányunkat!
nejlontacskó
@KisTehen: basszus, Rühelkét meg az ország vejét, mind a ketten kihagytuk.
Ők is, hazabotorkáltak...
Visszaállni a saját lábunkra.
A kurva anyjukat...
Nessy
Semjén, a kormánnyal együtt elsétálhattok a pokolba! Itthon padlón az oktatás, de a levélszavazatokért milliárdokat adtok a határon túliaknak! Azok meg röhögve tartják a markukat, a potya pénzért!
Nyírfa
@drrotf: 16.40

Remek ötlet! A hülyéket, betegeket így lehet irányítani. :)
Nyírfa
Nem gondoltam, hogy valaha is ilyesmire vetemedem, de most úgy behúznék egyet ennek a semmilyen embernek.
csak úgy....
érdekesség a dologban,hogy ezek a gyerekek nyugatra fognak menni,ugyan úgy mint a mi kedvec erdélyi csomagszállítónk! a kolozsvári gimi után irány nyugat...,
mikor kérdeztem,hogy miért nem magyarországra ment,nagyot nevetve azt kérdezte vissza,hogy "hülyének nézek ki " ? :) - egyszer megbeszélem vele mert erre kíváncsi vogyok!
Pálinkás Pál
azt hiszem stüszi vadász,téged élve fog megnyúzni a tömeg...
csak úgy....
azt hiszem, hogy ezek a semjén féle pofátlan ötletek a benszülött magyarok türéshatárát mérik!- látod viktor megmondtam,hogy csavarhatunk rajtuk még egy nagyot...
Alfa
hogy a valóságban mennyi jut a gyerekekhez, arról nem pofázott ...max ennek a fele, a többit vissza kell utalni bizonyos fidesz-ner speciális számlákra...ugyan úgy,mint a korábban beharangozott vállalkozások támogatásából...az kijelölt "ügyintézők " bére nagyobb volt mint a lekötelezett vállalkozok támogatása.
magyar1
A saját pénzeteket osztogassátok, itthon meg éhezünk!
magyar1
Ilyen nyíltan a pofánkba röhögni és elosztogatni a magyarországi szegények pénzét, mi meg dögöljünk éhen? A magyar oktatással mi van??? Tényleg megértek a vagyonelkobzásra és kormányváltásra.
kereső
A gyermekek támogatásával nincs semmi problémám, nem is nagy összeg azaz 5-6 milliárd FT ( a mostani nemzethy konzultáció+plakátok alsó hangon is 10-12 milliárd). Ez akkor lenne FER!! a magyarországi gyermekekkel, ha visszahozná a kormány a munkáltatók részéről adható adómentes!!! támogatási lehetőséget, amely elismert költsége lenne a munkáltatónak, és adómentes a munkavállalónak(ha már a magyar állam, nem tud??adni ).
Ami régóta nem "tetszik", az az 1600 templom/egyházi intézmény, az óvodák, bölcsődék, uskolák épizése felújitása. Miért is a magyar adófizetők finanszirozzák egy másik ország "gyarapodását". Ugye értitek- Magyarország szakadt, rongyos gatyával csekonics bárót játszik, miközben itthon szakad az iskolák plafonja, sok iskolában nincs vizes blokk(falusi iskolák), nem megoldott a elkülönült wc használat, nincs tornaterem-mindennapos tesi óra ellenére, nem készültek el a tanuszodák, a körzetesitett iskolákba az egészen kicsi gyermekek is, tömegközlekedéssel utaznak kisérő nélkül...etc.Szóval miért is egy másik államot gyarapitunk? Az egyházak meg sziveskedjenek a saját vagyonukból és hiveikt támogatásából épiteni és felújitani a templomaikat.
csak úgy....
@magyar1: én a német zöldekre, hogy az unokáimnak legyen némi sanszuk a túlélésre! -hát te kire? -fogadok,hogy a migráncsok elöl megvédö fideszre...,sok sikert és ne panaszkodj!
Sámannus
A tököd süljön el mint a záptojás, amiért a magyarok bérét nem emelitek
CsipkeRózsa
Itthon is ad a kormány gyerekenként minden évben iskolakezdésre egy havi családi pótlékot EIŐLEGKÉNT, ami a következő havi családi pótlék lenne. Ossza be a szülő.
amortizáltok
hát orbán ezért vagy többszörösen leszarva, itthon meg a pedagogusokat kiéhezteted és kivérezteted 2028-ig ócska szemét lettél , fél Európát kitömted felujitottad itthon meg romokba az ország hát gyalázat EURÓPAI szinten

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.