Vajon sikerül nekik? 

Orbán Viktort a lengyel, a szlovák és cseh miniszterelnök együttes erővel próbálja egy hatalmas döntésre bírni

 Mateusz Morawiecki lengyel, Eduard Heger szlovák, Orbán Viktor magyar és Petr Fiala cseh miniszterelnök (b-j) a visegrádi országok és az Egyesült Királyság csúcstalálkozója előtti V4-es egyeztetésen a londoni magyar nagykövetségen 2022. március 8-án. A csúcstalálkozó fő témája az ukrajnai háború. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A finnek és a svédek hónapok óta a magyarokra várnak a ratifikációra. Vasárnap Sanna Marin finn kormányfő Helsinkiben fogadta Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnököt. A találkozón arról is szó esett, hogy Magyarország mikor ratifikálhatja Finnország és Svédország NATO-csatlakozását.

Mateusz Morawiecki azt mondta a finn kormányfőnek, hogy néhány napon belül találkozik Orbán Viktorral és a visegrádi négyek kormányfőivel, majd azt is hozzátette:

Biztos vagyok benne, hogy szlovák és cseh barátaimmal együtt arra is meg fogjuk kérni a magyar miniszterelnököt, hogy gyorsan ratifikálják a Svédország és Finnország csatlakozásához szükséges dokumentumokat, mert ez a döntés kritikus jelentőségű a régiónk keleti szárnyának a védelmében

Svédország és Finnország NATO-csatlakozását a katonai szövetség összes tagállama jóváhagyta már, két országot leszámítva: Magyarországot és Törökországot. 

Forrás: Index

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Kellene vinniük egy szívlapátot, annak nagyobb a meggyőzőereje...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Kellene vinniük egy szívlapátot, annak nagyobb a meggyőzőereje...
Sámannus
Fél a csüngőhasú hogy a gyedmaróz a tajgába repíti.
csak úgy....
ha a kettö erösebbik lefogja és a leg kanosabb megdugja...,akkor talán!
-na de maradjunk inkább @Qqberci: szívlapátjánál, gyözöbácsi is veréssel tanítgatta...
justhpeter
@Qqberci: @Sámannus: @csak úgy...: Én úgy vagyok vele, hogy ha a gyedmaroznak kell vigye magával, de ha a nyakunkon marad jöhet 3XL-es szívlapát.
Sámannus
@justhpeter: Énb tudok jobb szív lapátot, a sztahanovista mozgalmak idején volt olyan akció, .hogy egy tízcentis lemezzel kitoldották. No az biztosan betakarná mert az már kb 6-7 xl-es
Yoda69
Egy jo nagy tockost neki meg nehany kokit, abbol ert, nem a szeo szobol.
Eladott Ország
Nostradamus megjósolta a sárga veszedelmet, de senki nem gondolta, hogy ez a marha színtévesztő volt! Natancssárga, b*szod narancssárga! Az a baj, hogy Orbán csak az erő nyelvén ért. És rájött a Nyugat, - mondhatjuk, a saját kárán megtanulta -, hogy bármi kis engedményt is tesz, ez a szociopata azt gyengeségnek veszi; megalázza őket, beléjük rúg. És sajnos, az van, hogy nem szabad neki engedni. Európát már teljesen széttrollkodja. A sátánista pátriárkát védi. Az ukránokat alázza. Az utóbbi években nyilvánvalóan a fasizmus felé fordult, és az EU meghekkelésén fáradozott. A Balkánon kavart, úgy kellett leállítani. Putyin szekerét tolta és tolja ma is, cinikus szövetségben. Olyan ez, mint amikor valaki megpillant egy kis új barna foltot az arcán a nyaralás után, de elhanyagolja, majd elmúlik. De napról napra növekszik a melanoma. És jön a kellemetlen műtét, sokkal kellemetlenebb, mintha azonnal cselekedett volna. Így hanyagolta el az EU is Orbán trollkodásait. Most jön a kellemetlen beavatkozás, mert már a lét a tét. Nem kell félni, nem fog fájni, de kicsit csípni fog. Orbán szája szélén ott bal oldalon alul, már sok idő óta van egy sötét folt. Talán az állandó szotyirágástól. De valószínűbb, hogy a grazi elektrosokk kezeléskor a szájába rakott nyelvpecek.
uploads.disquscdn.com/images/e9dddbf90b5ca83dd39325b3f879c534720e70a0d5ad290115734109482573dd.jpg?w=800&h=922
Alfa
@Shikari: te zakkant kecskebaszó prosti Mit is jelent "Nem támogatjuk az agresszív lépést!"
Eladott Ország
@sgl: ma, 06:39 Orbánt, Putyin már "sihedernyikorában" megvette, mint egy hízott libát sőt KGB -s igazolványa is van a kolostorgecinek. "Orbán Viktor magyar miniszterelnök még ellenzéki politikusként, a kilencvenes évek elején állítólag kenőpénzt vett át a „bombagyáros” Dietmar Clodótól. A német márkamillióval teli táskát Clodo szerint Szemjon Mogiljevics maffiafőnök küldte volna választási hozzájárulás gyanánt."...
atlatszo.hu/kozpenz/2017/02/14/valtozatok-egy-kompromatra/
Jozefina
Kíváncsian várom a V3-ak győzködését!!!
Ez a felvétel olyan Orbánról, mint anno Czausevskuról készültek!!!??
24.hu/belfold/2022/11/20/orban-viktor-vilagpolitika-kulkapcsolatok/
VASTAGBŐR
csini vagy husi élire vasalva múlt héten ..
sunoge
Azért az legyen világos, a döntés/ratifikálás késedelmével gyengíti a NATO és ezzel Magyarország védelmi képességeit.
Gyerekek, mondjatok példát a hazaáruló szó jelentésére...
Németh István
Tegyük tisztába dolgot sem a szolvákok, sem a csehek, de a lengyelek sem, de még a románok sem kapnak a magyar területből! HANEM Magyrországhoz csatolódnak a lenyesegetett részek!
A poltikai nyomás, hogy mit tegyen a közösség érdekében Magyarország az azért mocsokság, mert ők akarnak nyerészkedni rajtunk! Háta büdös kurva anyjukat a csöcselék formájukkal együtt!
telegdilaci
@Qqberci:Ez annyira aljas pökhendi hogy nem hallgat senkire szemrebbenés nélkül lepereg róla minden kritika azt hiszi magáról hogy Ő tökéletes szégyen az Országra nézve hogy ilyen vállalhatatlan Miniszterelnöke van!
Dr. Proktor
@Jozefina: Remélem a későbbi is hasonló lesz...
Dr. Proktor
@Németh István: Ne zavarjon hogy az elcsatolt területeken a magyarok kisebbség voltak!
Tudod, a kevés az kevés, a sok az sok - felfogod?
Németh István
@Dr. Proktor: ha valamiről nem tudsz konkrét tényeket akkor nem javslom, hogy vitatkoz!
nyilván tudhatnád, nem az én hanem az egykori statisztikai adatokat az ellopott vagyonok értékét talán meg lehetne saccolni, a mondjuk mai árszinten, aztán a népesség számát, mennyivel is cdökkent a MAGYAR állampolgáraink száma!? HA mindezt felfogod akkor talán, esetleg, netántán még belátod, hogy nem vagy képben!
Kedves @durbincs: a felsoroltak IQ szintje túlzás 50 ?? hogy a fenébe lenne, ja hogy lemaradt a minuszjel?? az mindjárt más! Bocsika!
Galway
Nem fog menni! Nincsenek egy szinten. Orbán egy fejjel alacsonyabb!
Dr. Proktor
@Németh István: Sötétségedet talán halványítja egy picurkát ez a térkép, ami az akkori Magyarország nemzetiségeinek eloszlását mutatja, valamint azt is, hogy hol voltak a magyarok kisebbségben:
encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTIOmSQV94HGmHsaEX9d070TRQR7zum9-mvxTm9fCDy&s
Kisértetiesen rajzolódik ki a mai Magyarország rajta...
Ja és még valami: őseimet, mindkét ágon, erőszakkal vezényelték Erdélybe, ki katona volt, ki postás, ki vasutas, ki csak közalkalmazott, Csau elvtársad ezt nem kitalálta hanem csak eltanulta!
Még csak egy dologra emlékeztetlek, amikor a románok ezeket az erőszakkal odatelepített szerencsétleneket kiűzték, kitelepítették Romániából, a hálás magyar állam talán ugyanott tartotta őket évekig a Nyugati pályaudvar mellékvágányain álló teher és utas vagonokban, szinte állati soron, ahol most a Vágány utca mellett a hajléktalanok élnek...
Németh István
@Dr. Proktor: Az emlékek lehetnek igen igazságos és vegyes érzelmeket keltőek. A történelmi események is ennek felelnek meg. Azonban ami a nemzet életében lecsapódik és a nagy általánosságban tartalmazza valósságot az és csak az képes a történelmi tényeknek megfelelni! (az un. saját megtapasztalás, a családi sejtek fájdalmai, sajnos egy dolog és adott esetben szélsőségek! Az együttérzés fontos miként azoknak, és azokkal is akik az elárasztott magyar falvakban laktak, vagy sortűzzel kísért marhavagonokba rakva rúgtak ki a szülőhelyükről, stb.) A ma politikájában arról kell énekelni és szólni amely a ma élő nemzedéknek az érdekeit szolgálja, Ezért kell tenni! NOS ezt teszi a magyar kormány, és ezt gátolja minden áron a belső ellenség >> ÉS tudod miért? azért, mert Magyarország nem kíván nyalósa lenni egy globalizációs politikának nem kívánja elfogadni a nemzeti kisajátítást és a polgárok feletti külső hatalmak uralkodását! NEM KÍVÁN IDEGEN HATALMAK DIKTATÚRÁJÁBAN ÉLNI! ez alól kívántunk "felszabadulni" erre lett megadva Istenke kegyelméből > és röhögni fogsz ugyan csak az oroszok (akkor még szovjetek) lojalításából származó hozzáállása végett! A németek is földhöz vághatják a seggüket, mert nekik is az adott politikai hozzáállása a szovjet birodalomnak, tette lehetővé az egyesülésüket! A lengyel cseh, szlovák a nímand népességek meg inkább kussoljanak, mint hőbörögjenek amely sajnos a nemzeti elégedetlenségeik okán nem jön létre - mert valójában nagy szarok és a magyaroknak köszönhetik, hogy léteznek! Ezt lehet úgy és akárhogy értelmezni de ez így van!
Az Orbán Viktor kitalálmánya a V4 valójában mint elvi nemzeti összefogás érvényesülhet és kiharcolhat valamiféle pozitívumot, de egyként a szar is csak gyorsabban kiszáradni tud!
Ez viszont az EU vezetésének érdeke lenne! Ezért hajtja ezt a belső ellenségünk is, mert abból akar magának hatalmat profitálni!
Undorító zelenszkij mellé azért csapódott az EU. mert korrupciós érdeke fűződik az usa törekvésekhez és útba vagyunk!
Dr. Proktor
@Németh István: No comment... rajtad már csak sajnálkozni lehet...
Néro2
És mennek már a sztárjktörő orvosok ? Esetleg kérjétek meg a várbeli desznyót , hogy fizesse ki a határontúli orvosok bérét.
Mert nektek jár .
Emmersson71
Isten igazságos. Innen elvesz, máshova ad.
Bár Orbán alacsonyabb, viszont kövérebb :)
Dr. Proktor
@Németh István: A baj az, hogy nem szájon törölt, butaságod okán!
Németh István
nyasdgem! de amikor szaftos a nyári cseresznye magostól!
Eladott Ország
Amíg a cigány geci szabadlábon van, nem nyugszik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.