Mindezt a kerület polgármestere jelentette be.

A XVIII. kerületi önkormányzat azonnali pénzügyi segítséget tervez adni a karinthys tanároknak, és díszpolgári címre is felterjesztik őket.

Díszpolgári címet és fejenként egymillió forintot kapnak a XVIII. kerülettől a Karinthy Gimnázium kirúgott tanárai

Fotó: Facebook

Rendkívüli felmentéssel rúgtak ki nyolc olyan tanárt, aki polgári engedetlenséggel állt ki a sztrájkjoguk csorbításával szemben – közölte szerdán a Belügyminisztérium. A tanárok közül hatan a XVIII. kerületi Karinthy Frigyes Gimnáziumban dolgoztak.

A polgármester a hvg.hu kérésére megerősítette, hogy a felterjesztésről már a szerdai közgyűlésen szavaznak. Hozzátette, hogy a díszpolgárság mellett lesz egy rendkívüli napirendi pont is.

Az önkormányzat 10 millió forintot különített el korábban arra az esetre, ha kerületi pedagógusokat retorzió érné tiltakozásuk miatt. Ebből 1-1 millió forinttal támogatják a hat kirúgott tanárt, a többieket pedig az engedetlenség miatt kifizetetlen óráikért kárpótolják.

Forrás: Telex.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nagyon helyes! Ha már a magyar szakszervezeteknek 32 év után sincs pénze és támogatottsága, hogy segítsen akár anyagilag is a tüntetések miatt elbocsájtott dolgozóknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Nagyon helyes! Ha már a magyar szakszervezeteknek 32 év után sincs pénze és támogatottsága, hogy segítsen akár anyagilag is a tüntetések miatt elbocsájtott dolgozóknak.
Shikari
A kerület pénzéből segítik a törvényszegőket! A szavazók értékelni fogják ezt következő választáson! Soha többé libsi vezetést! Meglopnak, tönkre tesznek, megaláznak bennünket a libsik, ha egy kis teret is engedünk nekik!
Magyarország a magyaroké, nem a degenerált libsiké!
Csizmás Kond
...és javasolnám a szobrot is pufajkásgyula mellé...
icegygenabro
@Shikari: téged nem kell alázni! Megteszed magad a kecskebaszással...
rokker33
Ha én nem megyek be dolgozni és kirúgnak nekem ki ad 1 millió forintot? Ha nem tetszik a fizetés el kell menni nem kötelező tanítani lehet menni épìtkezésre segédmunkára napi 12=14 ezer forintért...
Shikari
@rokker33: Majd elmegyek én órát adni ezek helyett a lázongó senkik helyett! Van megoldás mindenre!
Ezekből viszont még egy is sok egy iskolában!
Béla333
A maffia állam ellen fellépni mindannyiunk kötelessége! Akit ezért retorzió ér, a mellé oda kell állni!
Van még szakszervezet egyáltalán ebben az országban? (Most nem csak a pedagógus szakszervezetekre gondolok...!!!)
Toller Béla
@Shikari: Elhúzz innen, alaktalan csíra ! A mi pénzünket lopjátok egy évtizede, most is, a legnagyobb válság idején, és te itt vágod a pofákat a legalapvetőbb és legemberibb megmozdulás láttán? Kavard a málnaszőrt orbán, mészáros, bánkierik, simonka, rogán vagy kósa táján ! A krület jól bánik a pénzzel, bár lenne neki több !
Shikari
@Toller Béla: Taknyos libsi! A kerületi polgárok pénzét lopja a polgármester, amikor a lázadozó törvényszegőket pénzeli. Holnap a magyarok gyilkosainak ad majd támogatást? Az ilyet ki kell baszni a székből és bűnpártolásért eljárást indítani ellene!
Eltakarodhattok Magyarországról, mert ez a mi hazánk, semmi közötök hozzá, befogadott szarháziak! Bűnöző az ilyen polgi!
Eladott Ország
Csak egy kérdésem van. Ha egy iskolában nincs megfelelő szakos tanár, akkor az Alaptörvénybe ütközően csorbulnak a diákok jogai. Akkor kit rúgnak ki? Ki lesz a felelős ezért? Én ezt olyan 2-4 millió forint jutalom környékére saccolnám. Szét kell verni, ami még megmaradt a közoktatásból. A kiművelt emberfő veszélyes a diktatúrára. Ja, és gratulálok a helybéli önkormányzatnak. Az a közösség élhető, amelyik védi az iskoláit. "A Belügyminisztérium egyúttal folytatja a tiltakozó tanárok fenyegetését, azt írják: álláspontjuk megingathatatlan, következetesen jártak és járnak el a munkájukat jogellenesen megtagadókkal szemben." Csak kérdezném, ha betartják az igéretüket, és minden tanárt kirúgnak, a helyett, hogy rendeznék a bérüket, meg a körülményeket, ami a feladatuk lenne, akkor minden rendben lesz?! Talán a diákok tanítása is megoldódik?! Idióta barmok!
Shikari
A polgármester nyíltan támogatja a törvényszegést a közösség pénzéből és erkölcsi elismerést ad annak, aki nyíltan, megfontoltan és nem titkolt politikai okból áthágja a szabályokat!
Ez a pöce legalja! Ez már bűnpártolás!
Qqberci
@Shikarescu: "Majd elmegyek én órát adni ezek helyett"

'Oszt miből adsz órát? Kecskehágásból?...
rokker33
@Shikari: talán tanár vagy / voltál ? Mit tanítasz?
Shikari
@rokker33: Általános iskolai tanító, testnevelő tanár és úszó oktató, meg röplabdából segédedzői.
Évek óta nem tanítottam, leléptem a pályáról.
bencemacska
Végre egy polgármester, akinek helyén van az esze és a szíve!
Németh István
@bencemacska: @rokker33: @Qqberci: @Béla333:@Eladott Ország: ti adtátok össze,vagy esetleg az önkormányzat sikkasztotta el a pénzikét? Ugyanis a millió helyett amolyan valagbarúgást kellett volna alkalmazni, amolyan tiszta szívvel és átérzéssel! Rájuk nézni is undorító ezek tanárok, hol a picsába? Kamcsatkáról jöttek? Ezeknek még óvodai végzettségük sincs!
evacica
@Shikari: Mond te tényleg ilyen korlátolt vagy?! Vagy csak a falka hűség beszél belőled! Különben sajnállak!
evacica
@Shikari: Micsoda szerencséjük van a gyerekeknek!
evacica
Gratulálok a Polgármesternek és a testületnek! Minden tisztességes Önkormányzatnak ezt kéne tennie, ahol megtehetik!
simmering73
Eszem megáll. Az egyik tanítani akar, a másik hittant tanít, de annyira ki vannak fordulva önmagukból, hogy gyerekek közelébe nem engedném egyiket se.
Shikari
@evacica: Te tényleg ennyire liberális vagy, hogy a törvényszegőket támogatod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.