Január elsejétől 15 százalékkal emelkedik a nyugdíj – jelentette be Orbán Viktor kedden.

Most írtam alá azt a kormányrendeletet, amellyel január elsejétől 15 százalékkal emeljük a nyugdíjakat Magyarországon,

mondta a Facebookra feltöltött videóban a miniszterelnök. Az erről szóló rendeletet ki is hirdették a Magyar Közlönyben – írja a 24.hu.

Orbán bejelentette: jelentősen emelkednek a nyugdíjak januártól

Fotó: 123RF.com

Orbán a felvételen elismételte azt a kormány által rendszeresen hangoztatott üzenetet, miszerint

„az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság” és „ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint”. A miniszterelnök szerint a kormány „ársapkákkal és rezsicsökkentéssel” védi a családokat,

de védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon. Az egyik ilyen nagy célunk a nyugdíjasok méltó életének biztosítása, illetve a nyugdíjak értékének megőrzése.

Orbán szerint ezt a célt „2010 óta minden évben sikerült elérnünk” és most, hogy 15 százalékkal emelkedik a nyugdíj, ez 2023-ban is így lesz.

Forrás: 24.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Emelkedni a Duna vízszintje, az árak, vagy az infláció szokott - a nyugdíj meg a béremelés csak kullogni szokott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
sokanvagyunk
Emelkedni a Duna vízszintje, az árak, vagy az infláció szokott - a nyugdíj meg a béremelés csak kullogni szokott.
kulabombaafityiszre
A nyugdíjasok méltó életének a biztosítása szerinte azt jelenti ad 15% emelész miközben az átlag infláció most 22,5% az életmiszeré pedig több mint 40%.Legalább ne pofázna a ganéj zsirdisznó orbán.
Rohadjon meg.
Nessy
@sokanvagyunk: nem tudok meghatódni! Az idei 21% helyett 14% emelés. Erre a reálértékét vesztett alapra adott várható inflációs emelés tovább erősíti a nyugdíj reálérték vesztését!
kulabombaafityiszre
Na fideszre szavazó nyuggerek.lehet menni kezet csókolni a vajdának,mielőtt megfagytok vagy éhen haltok esetleg mindkettő.
ómió
Szóval, ezt se "efftársiasan rendezik" - nyugdíjlenyulással!?
ágimami
@kulabombaafityiszre:09:54

Ez így igaz, sajnos!!!
verőce21
A 13. havi nyugdíj még 8,25%-ot tesz ehhez hozzá...!
namihami
Minden szám és érték tökéletes. Úgy, orbánul.
Többször átszámoltam, a saját magának kiutaltatott 1,5 millió pedig még a 15%-os emelést se fedezi. (fideszes ilmatek)
Ahogy a többiek 700.000-900.000-es emelése is messze elmarad a nyuggereket a krőzusok közé repítő szá(a)rnyalástól. A Posta-MÁV-MNB-s és hasonló vezetők megalázó pénzéről (és annak emeléseiről) pedig már nem is szólva.
namihami
""Gazdag ország önmegtartóztató vezetője.""
verőce21
@m73: Örülök, hogy bemutatkoztál...!
Nessy
@namihami: Ezt olvasva hamut szórok a fejemre, és amint lesz időm és energiám, sajnálni fogom hazánk nagyjait! Szakadjon rájuk az ég!
rokker33
A baloldal 8 év alatt emelt ennyit :) :) A nyugdíjasok azért nem felejtenek tudják hogy hová kell tenni az X et
Aki Én
@rokker33: Még világválság idején sem volt ekkora szar, mint most.
ágimami
@Horizont: 10:50

Ez az én véleményem is, amit már egy másik cikkben le is írtam!!
Nagyooooooooooon igazságtalan a nyugdíjak emelése!!!
Aki Én
@Horizont: ,,A fogyasztói árak 2008-ban átlagosan 6,1 százalékkal emelkedtek, decemberben 3,5 százalékkal voltak magasabbak, mint 2007 decemberében és 0,3 százalékkal csökkentek 2008 novemberéhez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön."
Aki Én
@Maccska: Mi szükség az ilyen felesleges, semmitmondó, idióta mondatokra?
Ha csak az nem, hogy a kritikusaidat igazoljad.
vacsi
@kulabombaafityiszre: Már megint hülyeséget beszélsz! Sem éhen halni, sem megfagyni nem fogunk - köszönhető ez részben a kormány politikájának, részben pedig a saját évtizedes tapasztalatainknak. Persze, a nyugdíjasok között is sokféle van, itt, a hozzászólók között is látom. De minenki "saját szerencséjének a kovácsa" - ahogy mondani szokták.
bence
"Jelentősen emelkednek a nyugdíjak januártól" Ami majd az akkori áraknak a nyomában sem fog kullogni !
simmering73
Ez elég vékonyra sikeredett, mivel már 17-18%-ról is írtak. És az se lenne elég semmire.
kulabombaafityiszre
@vacsi: ma, 11:59
Hatalmas siker a 15 százalék emelés a 22,5 százalékos átlagos inflációra.Élelmiszer 44%
Ti meg cumizzátok orbán gazdátok szavait.Úgy szopat benneteket,hogy még kezet is csókoltok neki.
Tudod svájci indexálás gazdátok általi eltörlése,bár azt sem tudod mi az.
verőce21
Pedig ma kedd van, ma kellene bukni a kormánynak...!
Minden kedden úgy szokott! :)
kulabombaafityiszre
@verőce21: ma, 15:25
Ne járjál keddenként kocsmába akkor nem buksz meg nem vizionálod a bukást.:))
kereső
@rokker33: 10:58 Tisztázzunk valamit. "baloldal" jóval kisebb inflációs adatok mellett adott a 8 év alatt 51,3% -t, +13. havit.
Ehhez képest az utóbbi 100 év legjobb 10 évében a fideSS még azt a kis alacsony inflációt is elcsalta. Nem beszélve a 2020-2022 évekről. Még a saját törvényeiket sem tartják be. És ez nem "adás" , kapás kérdése- a nyugdijas minimum 40 évig fizette a járulékot, amelymek az volt a célja, hogy amikor megöregszik- megkopik, betegesebb lesz mint aktiv korában, akkor nyugodt békés öregséget érjen meg. Ne szoruljon a frbreceni morzsások meleg ételére, a krisnásokra, vagy mostanság ismét divatossá vált "népkonyhára". Ne fagyjon meg a saját házában. Hol a francban éltek ti, hogy nektek nincsenek nagyszüleitek, ismerős idősök. Ha Ők nem lettek volna, és nem tették volna dolgukat anno, akkor te és nyuggerezős társaid szakadt rongyokban járhattatok volna, nem járhattatok volna iskolába, és most nem feszitenél Bécsben . Jegyezd meg, a nyugdij nem adomány- a nyugdijas azt már jó előre megfizette,arról nem is beszélve, hogy Magyarországon csökken a várhható élettartam- azaz sokan nem is érik meg a nyugdijas kort. Az állam meg szépen benyeli ezeket a nyugdijakat.
kereső
Sok értelmes ember van itt. Orbán nem az. Mert, az inflációt követő "nyugdij emelés"az nem emelés, csak!! korrekció. A jelenlegi infláció mértéke 22-25%, ezen belül az élelmiszer infláció 44%. Akkor milyen vásárlóerő megtartásról tetszenek beszélni?Ja, vegyen a nyugdijas élelmiszer/gyógyszer helyett- használt számitógépet, és akkor már rendben is van a dolog. Szóval orbán bejelentette- Ismét és megint, folyamatosan megloplak /megkárositalak benneteket.Taps!!!-és "alavjuviktor".
Jozefina
A "jelentős" az 15°-ot jelent szemben a már 20°-ot is meghaladó inflációval!!!?
"Nyugdíjemelés: a többségé havi 20-22 ezerrel nő, de vannak, akiké 100 ezerrel"
telex.hu/gazdasag/2022/12/14/nyugdijemeles-a-tobbseg-havi-20-ezerrel-kap-tobbet-de-tobb-ezren-remelhetnek-plusz-100-ezret
Felháborító, hogy a kormány teljesen igazságtalanul és érdemtelenül mindenkinek 15 %-os emelést ad!!! Igy nagyon skan vannak, akik jóval 100.000-.Ft-ot meghaladó emelést kapnak és még többen vannak azok akik még a 20.000.-Ft-ot, de még a 10.00-.Ft havi emelést sem érik el. Azaz a havi nyugdíjuk kisebb, mint a 600.000-.Ft- havi nyugdíjjal rendelkezők havi nyugdíjemelése. Ez teljes mértékben igazságtalan és meghamisít minden statisztikát!!! Az 500.000.-Ft feletti nyugdíjakat nem szabadna emelni, amig a kiseb nyugdíjak fel nem zárkoznak minimum 300.000-.Ft-ig!!!
evacica
Most mi van? Legyek boldog? Nem vagyok magának haverjainak százezreket, milliókat emelt persze azt is a mi ópénzünkből! Nem kell hasra esni tőle még így is sokkal kevesebb a tényleges inflációtól!
Nessy
@evacica: Évente több százalék korrekciót nyel le a kormány, az alacsonyabbra tesz rá alacsonyabb emelést, és ez kumulálódik! Ma már az átlag nyugdíj nem éri el a minimálbért.Aki ezért hozsannát zeng, ám tegye! Jó, ötszázezer fölött havonta, megértem!
kereső
@Nessy: Alap matek műveletek ennek az országnak nem az erőssége. Százalékokat számolni- egyetemi diploma mellett sem megy mindenkinek.Káromkodsz @Nessyke? "Kumulálódik". ccccccccccccccc:)))))))))
Nessy
@kereső: Jó van, na! Össze adódik! :-)))) Én még ortodox statisztikát tanultam a Marx Karcsin! :-)))))))
csak úgy....
a még jelentösebben emelkedö árakat miért nem jelenti be?
Nessy
@kereső: Ma nem is lennék statisztikus! A "mennyi legyen" nem az én világom!Pláne nem az egészségügyben, ahol évtizedekig csináltam, a teljesítmény finanszírozás kódolásával , és tanításával együtt!
simmering73
Jelentősen az árak emelkedtek. Például a piacon a pulykanyak tavaly még 800ft/kg volt, most 1600ft/kg. Köszönjük.
drrotf
Megint félrevezette a nyugdíjasokat Ó.Viktor!Azt mondta hogy megbecsüli a nyugdíjasokat és hogy a nyugdíjak értékét megőrzi!Az hogy 15%-al emelte a nyugdíjakat hasra ütés szerűen az igaz, de tette ezt úgy hogy nem várta meg a Monetáris Tanács közleményét , amit december 20.-án adnak ki, a jövő évi infláció mértékéről, amelyet a törvény szerint a jövő évi nyugdíj emelésénél kell figyelembe venni!Ezt az eljárási és megállapítási módot az országos nyugdíjas érdekvédelem képviselője is kifogásolta. Az előre jelzések szerint a jövő évi infláció 18% lesz de tavasszal eléri a 26%-ot is.Kérdésem csak annyi, hogy a 15%-os nyugdíjemeléssel akkor teljesült az O.Viktor állítása hogy a nyugdíjak megőrizték az értéküket vagy nem teljesült.Ha nem teljesült akkor miért csapja be ez a doktorminiszterelnökúr a nyugdíjasokat?Csak azért mer így szokta meg.
kereső
@drrotf: Az egy dolog, hogy - nem becsapja , hanem meglopja a nyugdijasokkat. Mindezt úgy teszi, hogy a saját maga által hozott törvényt is megsérti ezzel. Ez teljesen világosan látszik 2020 évtől kezdve. Addig csak azért nem volt "érzékelhető", mert a hazudott infláció addig még nem tért el nagy mértékben a valóstól. 2021-ben már igen, és ez az év tette fel a koronát, jövőre meg jön a ráaadás.
verőce21
... a fegyveres testületek főnökeinek, horror nyugdíjakkal...!
telegdilaci
@sokanvagyunk:Az nem baj hogy az infláció már 22-% körül van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.