Az MTI által közzétett nyúlfarknyi közlemény után sorra kerülnek nyilvánosságra a tanárok és Pintér Sándor belügyminiszter közötti egyeztetésen elhangzott lényegesebb részletek.

Pintér Sándor tüntető diákokról mutogatott képeket, és elsorolta az őt ért sérelmeket
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Telex birtokába jutott hangfelvétel szerint Pintér Sándor többek között arról beszélt, hogy

senkit nem akar tanítani, hanem az összhangot és a párbeszédet akarja megteremteni a résztvevők között, ahogy azt Klebelsberg Kunó tette. Az iskolai rendszert vezetőként szeretné optimalizálni, ez alapján amit ő tud teremteni a közoktatásban az a: rend, rendezettség, rendszerben gondolkodás.

A jelenlegi oktatási statisztikákkal nem elégedett, mert az a célja, hogy Magyarország az első három hely valamelyikén végezzen. Szerinte a tanárok hozzáállásával lehet fejleszteni a diákokat, aminek köszönhetően jobb eredményeket tudnának elérni.

Pintér problémásnak érzi, hogy a Belügyminisztérium tanároknak kiküldött kérdőívét, amiben a pedagógusok igényeit akarták felmérni. Szerinte probléma, hogy kevesen töltötték ki ezt, miközben ők ezekből az adatokból tudnak kiindulni. Azt mondta, hogy a kérdőívvel meg akarta szólítani azokat, akik értenek az oktatáshoz, vagyis a pedagógusokat. De a kevés kitöltés miatt nem tudja az irányt, hogy merre menjen tovább.

A tanárok követeléseire rátérve legfontosabb problémának a bérezést tekinti, egy friss rendelet szerint jövőre érkezik is egy 10 százalékos béremelés. De csak akkor fognak konkrétumokról beszélni, ha az uniós pénz az ország számláján lesz – tehát Pintér Sándor is úgy van vele, hogy "Brüsszel" feladata a tanárok fizetésemelésének finanszírozása.

Írásban egy tanár megkérdezte tőle, hogy miért rúgták ki 13 kollégáját, erre azt mondta:

„Nem tehettem mást”.

Szerinte az érintettek fordulhatnak a bíróságra, az majd eldönti, hogy kinek van igaza. Mikor már a teremben kellően nagy volt a felháborodás, Pintér a tüntető diákokról kezdett el képeket mutatni a kivetítőn, amiken szerinte nem viselkedtek kulturáltan, hozzátette:

„Ezek az önök diákjai.”

Hangsúlyozta, hogy az utcán megkapta a válaszokat, de szűkös szókinccsel volt meghatározva, mit csináljon. Ezzel a tüntetéseken elhangzott trágár kifejezésekre célzott, amivel a demonstrálók őt szidták.

Pintér Sándor egyébként számos dolgot átalakítana, ezek csak vázlatosan: a pedagógus-minősítés és az életpályamodell rendszere, a pótlékok kérdése, illetve hangsúlyosabb informatikaoktatást szeretne. A diákok, szülők, tanárok kilenc pontos követeléséről pedig azt mondta: „Köszönöm szépen, ismerem.”

Forrás: telex.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tothjani
Pintér ugyanolyan Fasiszta rohadék mint a gazdája, csak ráadásul még hithű Kommunista is volt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Vágja már pofán valaki ezt a pökhendi majmot!...
tothjani
Pintér ugyanolyan Fasiszta rohadék mint a gazdája, csak ráadásul még hithű Kommunista is volt.
Béla333
Maffiózó Olajszőkítő Tuskó Hopkins mint a jelenlegi magyar kormány oktatási ügyekért felelős embere...
Szégyen és gyalázat!
gina
@Shikari: Neked van egyáltalán 2 ALSÓ ISKOLÁD? nincs te bunkó primitiv fidesz csöcselék és te ugatsz iskolázottságról. ez amikor szemét proli fidesz szektahivök irhatnak ide valamit,,, Téged és a hasonszörü szemét bevándorló fajokat kellene helyre tenni végre,,,,,
gina
Mit várni az ilyen alkesz primitiv emberi szeméttöl ??? annyit csak mint többi fidesz és kormány szeméttöl, azt hiszik ök valakik, predig csak a nép szolgái lennének de tolvaj rohadékok a nép vagyonán gazdagodnak,, már régen el kellett volna zavarni ezt a movcskos bandát
icegygenabro
@Shikari: legalább olyan elegánsan mint az olajszőkítést...
Nessy
Már csak 10% jövőre a tanárok béremelése, ha küld pénz Brüsszel, és abból még marad is addigra valami! Kezdetben vala 20%. Aki ennek a kormánynak egyetlen szavát is elhiszi, az megérdemli% Az biztos, hogy "rendet tenni azt tud Pintér a rendőrséggel a háta mögött! Rendszerben gondolkodni egy hangyafülnyit nehéz, ha magáról a rendszerről lila gőze sincs! Hogy a csudába fejlessze a tanár a diák tudását, ha nem taníthat mást, csak amit a NAT előír, ami az egyen tankönyvben benne van, mindenkinek egyformán! Bla, bla bla!
teuton
@Shikari: Arrol tudsz mondani valamit, hogy Sinter mikent kezte a kommunista rendörsegnel, milyen partnak volt hithü katonaja es hogyan lett kb. 500 millos vagyona? Jol meg volt OLAJOZVA, ugye?
jesz
a fiatalok még nem tudják, (mert nem volt aki szóljon), hogy a róluk készült fotókból alkalomhoz illő vágóképeket fog közölni az épp aktuális hatalom.. A nyílvántartásban a diák képe mellett ott van a szülők, nagyszülők múltja , valamint az őt oktató tanár (tanárok), felsorolva, mit is tettek a rendszer ellen...

Sajnos ez rájuk ég...
justhpeter
@tothjani: Nem tudsz olyat mondani, ami Pintér Sanya még nem volt. Talán halott német katona még nem volt.
justhpeter
Sanya bá' ma akkorát esett mint az ólajtó. Sokáig lehetett szegény ingerszegény környezetben - különböző, de nevetséges kormányokban. Ma sem tudta elképzelni, hogy értelmiségieket nem lehet rendőrlogikával bekeríteni és felmorzsolni. Mára már az egyhónapos rendőrjárőr is magasabb értelmi szinten van mint a kormány. Ráadásul maga is elismerte, hogy olyan területet kellene neki irányítani, amihez nem ért. Jó ha tudja, hogy az iskola és a gumibot nem rokonértelmű szavak.
Merő jóindulatből javaslom miniszter úrnak, hogy a fiatalok közé ne menjen, mert megszégyenítő röhögésben lesz része.
jáger laszló
Sanyi bá olyan +gyötörtnek látszik??
Habár nem ért az oktatáshoz saját bevallása szerint,feltételezem az EÜ-hez sem,de mind 2 iparágat ő kezeli!!!Ilyen alapon akár a honvédelmi,vagy a mezőgazdasági tárcához is tartozhatnának!!!??
A helyzet kissé bizarr,de már +szoktuk...
Lényeg,hogy pénz nincs ,mert az Brüsszelben fiadzik...
csak ennyi
baráőtilagJ.L.
Eladott Ország
Figyelj Pintér geci! Ezek azok a diákok akik hamarosan szavazásra jogosultak lesznek tehát mutass egy kis tiszteletet te kis gecinyelo f*szparaszt pláne annak tekintetében, hogy az oktatáshoz nem értesz csak a rendhez. Külön pikáns, hogy egy olyan egyszeű f*szfej mint te, annyi jön le a törtenetből mennyi trágár szót használtak és hárítod a felelősséget a tanárokra, hogy:” ezek az önök diákjai". Igen ezek is magyar állampolgárok akiknek tele a f*szuk a kleptokráciával és az olyan sunyi gecikkel mint amilyen te is vagy! Te mocsok, 2011-ben ott remegtél előttünk a színpadon, ha Kónya nem ment ki, már nem élnél! Rendvédelmis, katona, bv-s. tűzoltó, pénzügyőr , amikor a tűzoltók már a parlament kapujában álltak. Ott tényleg beszart és fizettek. Mondjuk az a tüntetés igen karcos volt a tanárok lagymatag protestálásához képest. Akkor kellett volna megálljt parancsolni ezeknek a gazembereknek! A tipikus filmes keresztapa. Lopni (neki) szabad, zsarolni-adót csalni-másokat megöletni (neki) szabad, de az Úr haragja sújtson le bárkire, aki csúnyán mer beszélni az ebédlőasztalnál! - Ezek az önök diákjai.- Hát nem is a tieid b+, tetű. És büszkék vagyunk rájuk, sőt köszönettel tartozunk nekik. Te meg egy köztörvényes bűnöző vagy. Ennyi.
uploads.disquscdn.com/images/330bfa6dd091a32faeaa514ea417b2462c7bdd8a15dff629f76364bfc0838676.jpg?w=800&h=300
"szétbaszott zsidó kurvák seggéről készítettünk gipszlenyomatokat" (L. Simon László) Ha, nem tetszik a diákok szövege, akkor olvasgassa a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatójának, L. Simonnak a verseit.
Nessy
Sándor, mi fáj, gyere mesélj! Bántották a mimóza lelkét a vélemények? A közszereplőnek többet kell elviselni!!!
Eladott Ország
Minden kritikát megérdemel Pintér saját jogán és cselekedetein keresztül is és megbocsájthatatlan bűn , durva aránytévesztés és az önismeret teljes hiánya, hogy elvállalta az egészségügy és az oktatásügy felügyeletét .De egy pillanatra se feledkezzünk meg arról, hogy az igazi bűnös, aki ezt a helyzetet előidézte és az egészségügy és az oktatásügy szétverését kitervelte és elindította az Orbán Viktor. Ő felel több mint fél millió magyar értelmetlen haláláért, ő akarja azt, hogy gyermekeink ugyanolyan hülyék és műveletlen bunkók maradjanak az iskola után is mint ő. Az ilyen Pintér-félék csak pénzéhes, jellemhibás korcsok a céljai eléréséhez. Orbán a Sátán küldötte, vele kell leszámolni és minden más gond könnyen megoldódik utána. Ez annyi szart kevert, annyi élet szárad a lelkén, hogy vagy cipőben fordul fel, vagy agyonverik, ahogy kilép a szolgálatból. Azzal számolj Sintér Sanya, hogy táncolni fogunk a sírodon, nyomorult! Ezek nem jeltelenbe kerülnek majd? A latrinán lesz felirat. Jogos, végül is dupla nullák! Egyem azt az érzékeny lelkét. Tudod Pinyő, aki prostinak áll, az ne csodálkozzon, ha megszólják.és senki nem jegyezte meg, hogy "ezek az önök politikusai"?!
icegygenabro
@Shikari: Az olajaktákban be van bizonyítva! Csak kecskebaszó etássaid titkosították 80 évre! Étede???
Nessy
@sgl: Ma már nem a Gyöngyösi kórház, szakrendelő az egyetlen, ahol remekül megél a magán CT,MR,UH. Mert esz egészség nem üzlet! Nem a fenéket!
Qqberci
@tothjani: Nem volt hithű, cslak kommunista. Ennek nincs hite...
Eladott Ország
@sgl: ma, 08:19 ♦ A 300 forintos vizitdíj ellen, anno fellázította a lakoságot fidesz! Ma jóval többet kell fizetni a kórházi
parkolásért az egészségügyi intézmények előtt!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277670455_1679538352392214_3410080353483963972_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=A53BzRmztQAAX_foXZP&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCIfpS5Iz2LOgtFR2ZIKs8bkCB9UkyYOrSJiBHJy4c-AQ&oe=63A2EA6B
Vagyonokat fizethetnek a parkolásért azok a hozzátartozók, akik súlyos beteg, netán sürgős eset miatt ellátásra szoruló családtagjukat viszik kórházba, és gyanútlanul az intézmény parkolójában hagyják az autójukat.
www.hazipatika.com/hazipatika_pro/korhazi_ugyek/cikkek/a_korhazi_parkolas_ezert_ilyen_draga
ómió
Továbbra se kedveli a diákság "pedofílos felhasználását"? Pedig az efftársaknak biztos rengeteg "jó ötletük" van még!
lampa laz
hogy egyem azt az érzékeny lelkedet ragyás. Az, h ti folyamatosan alázzátok az embereket, az rendben van, a kririkát viszont nem bírod, bírjátok elviselni. Ez a te + a dagi elvárása az emberekkel kapcsolatban, "rend, rendezettség, rendszerben gondolkodás" vagyis aki ezt nem veszi tudomásul azt elnyomjátok mint csikket a kukaoldalán. Olajszőkeség, az idő eljárt feletted, meg a dagin is, mert ezekkel a mai gyerekekkel már nem lehet megetetni azt a sok hülye maszlagot amit a demens szavazóitokkal lenyelettek. Nem hallod, h a diákok az oktatás reformjáért kiáltanak, hogy elegük van a régi begyöpösödött, majd mi megmondjuk mit tanulhatsz oktatásból? Ne felejts el, h ezek a fiatalok 4 év múlva választók lesznek. Akkor jársz jól ha addig rád aszalódna teljesen a bőr.
Rockxy
sanyibazmeg, te egy népirtó fasiszta vagy, jobb ha a pofád befogod.
csak úgy....
@Shikari: tibi,te egy ütödött tolvaj símogató!
teuton
@Shikari: Pinter Adolffal? Pont azt teszem! A multjarol arulj azert el nekem valamit, mit csinalt ezelött 40 es 20-25 evvel? Okosabb ö IS mint Zuckerberg, hogy olyan gyorsan meggazdagodott???
teuton
@Shikari: Nem hat, nem futott el soha, nem is mert soha az emberek köze menni, mint az olajos Sinter, csak testörökkel. Szoval Sinternek is ugyanazt a sorsot kivanom, mint Adolfnak... Olajra, akarom mondani benzinre vele!
teuton
@Shikari: Jokat tudsz hazudni... Olyan sokat szerepelt, hogy a tabornoki kar kivetelevel senkit nem engedett közel magahoz, mint a te "führered". A vegen mar csak a 16 eves agyutöltelek Hitlerjugenddel (Volkssturm) szerepelt, akiket a halalba küldött. 80% elpusztult, Hitler, Bohrmann, Goebbels, Himmler es meg sok mas tömeggyilkos haborus bünös öngyilkos lett, nemelyik csaladostol... Szep törtenet, ugye?
teuton
@Shikari: "A Führer igen sokat szerepelt a népével! Imádták!" Hasonlo sorsot kivanok imadott orbancodnak is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.