Magyarország 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki 5, 10 és 30 éves futamidejű devizakötvényeket január 4-én – közölte az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön a honlapján.

Milyen válság? Magyarország 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki devizakötvényeket

Fotó: Pixabay

A befolyó összeget általános finanszírozási célokra, és részben a jelenleg zajló, 2023. január 4-én meghirdetett, 2023-ban és 2024-ben lejáró dollár kötvényekre vonatkozó visszavásárlási tender elszámolására fogják felhasználni – írták a közleményben.

A kötvények iránt háromszoros volt a befektetői érdeklődés.

Ismertetik, hogy az 5 éves futamidejű, 2028. május 22-én lejáró, 1,5 milliárd dollár összegű kötvény évi 6,125 százalékos fix kamatot fizet, hozama 6,273 százalék. Ez 2,40 százalékos hozamfelárat jelent a hasonló lejáratú amerikai államkötvényhez képest.

A 10 éves futamidejű, 2032. szeptember 22-én lejáró, 1,5 milliárd dollár összegű kötvény évi 6,25 százalék fix kamatot és 6,509 százalék hozamot fizet. A hozamfelár 2,80 százalék.

A 30 éves futamidejű, 2052. szeptember 25-én lejáró, 1,25 milliárd dollár értékű kötvényt évi 6,75 százalékos fix kamattal és 7,098 százalék hozammal bocsátották ki. Hozamfelára 3,25 százalék.

Forrás: mti.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
harminc év alatt még az unokáink ezeket fogják fizetni, miközben ez a pénz is eltűnik az "üvegzsebekbe",és magán vagyonná alakul! Kéretik nem ostobának nézni az embereket!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Szegény Orbán család! Vajon hogy fogják ezt visszafizetni a gyerekek és az unokák? Remélem, hogy a Rogánék, Szijjártóék és a többiek nem fogják akkor letagadni a mai barátságot és segítenek nekik.
jesz
@sgl: 11.00...annyit szeretnék kérdezni, hogy az ellenzék ilyenkor hol lapít?...
...netán egyetért a kormány hitelfelvétel-politikájával?...mert tüntetést nem látni sehol.
(költői kérdés)
namihami
@jesz: 14.39: Azt a gond, hogy Te, én és még egy szűk réteg, nemcsak tud ezekről a hitelfelvételekről és főleg következményeiről, de figyeli is ezeket.
Csakhogy: A ""polgári sajtó"" ezeket a terheket (mert ezek mégiscsak azok) a közönségük részére, aki olvassa, nézi azokat, nem is tudatja. Tehát, nem is tudnak róla, nem is figyel/het/nek rá. Arról nem is szólva, hogy a sűrűbb vidéki ""narancsmagyarság"", ha tudna is a dolgokról, nem is értené a dolgok lényegét! Ott, arrafelé csak az a hitel (ha egyáltalán felvesz ilyet), amikor házat, bútort, autót vesz belőle. Nekik ez a ""kötvényhitel"" nem hitel, mert közvetlenül ""nem neki kell visszafizetni"".
Pedig, DE...
szaboria1
@KisTehen: Akkor ha nem tudod elviselni az itteni hozzászólókat akkor nem kell itt írogatnod.
teuton
@jesz: Te tenyleg ilyen hülye vagy??? Szamolni es olvasni tudsz??? Csak ugy tud a qurmany kölcsönt felvenni, hogy majdnem a dupla hozamot fizeti erte, mint egy USA-kötveny!!! Tehat MO 2x jobban teljesit? NEM, hanem 2x szarabb a hitelkepessege! Barom, ezzel meg az unokak is el vannak adositva! Es azt is olvastad, mire kell a penz? Az allampolgarsagi papirok viszzafizetesere, mert az szintiszta veszteseg volt az allamnak, csak a NER keresett rajta milliardokat!
ómió
@Törölt Nick: Nem tévedek, bolsi idióta! Itt nálunk már boldog-boldogtalant támogat a kormány - nyilván abból, amit ti bolsi tetvek "lopottnak" hazudtok! És ki nem ad már nekik, boolsi tetükirály!? A brüsszeli bolsi lopónyájatok! Az a velejéig korrupt! Mert a pénzpiac szétkapkodta a magyar államkötvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.