Ahogy arról korábban beszámoltunk, az ukrán külügyminisztérium beidézi Íjgyártó Istvánt, Magyarország Ukrajnai nagykövetét, hogy panaszt tegyen Orbán Viktor magyar miniszterelnök Ukrajnával kapcsolatos „elfogadhatatlan” megjegyzései miatt. Szijjártó Péter a Mandinernek kommentálta az esetet.

Szijjártó Péter reagált az ukrán külügyminisztérium lépésére
Fotó: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Mikayil Jabbarov azerbajdzsáni gazdasági miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. január 24-én. MTI/Mónus Márton

A háború következménye, hogy emberek ezrei halnak meg, és egész országrészek válnak pusztasággá. Magyarország ezért akar békét és fegyverszállítások helyett azonnali tűzszünetet. Ez Magyarország világos álláspontja a háború kezdete óta

- fogalmazott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, reagálva arra, hogy az ukrán külügyminisztérium bekérette Magyarország kijevi nagykövetét Orbán Viktor miniszterelnök kijelentése miatt. 

Kiemelte: Magyarország sem szavakban sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba.

Orbán Viktor kijelentései Dnyipro polgármesterénél is kiverték a biztosítékot. Nem válogatta meg a szavait, amikor reagált a magyar miniszterelnök nyilatkozatára.

Forrás: Mandiner

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rohács1926
Az ukránok is békét akarnak. Nálad és a fönöködnél is sokkal jobban, de nem minden áron. Ők nem szeretnének putyin csatlósai lenni. Nekik van gerincük.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Galway
Nyomd fel magadnak a tűzszünetedet, te szúnyogcsődör! Moss szépen fogat, mert vár Lavrov elvtárs egy barátságos szippantásra!
rohács1926
Az ukránok is békét akarnak. Nálad és a fönöködnél is sokkal jobban, de nem minden áron. Ők nem szeretnének putyin csatlósai lenni. Nekik van gerincük.
csak úgy....
“Magyarország sem szavakban, sem tettekben nem kíván belekeveredni a háborúba”
És ez hogy is válasz a “senkiföldjére”?
Tolmácsot kérek! (facenélküli/ 444)
csak úgy....
"Béke fideszül: A ruszkik lerohannak egy másik országot és kész. Béke van."
(Alfagyík/ 444)
rokker33
Idióták :) Szijjártó nem fog szóba elegyni ezekkel a náci magyargyűlölő férgekkel :) Arról nem mesél a polgi mester, hogy a magyar zászlókat miért kellett pont most eltávolítani? Háború idején nem ezzel kellene foglalkozni, de q zenebohócnak nyilván fontosabb a Magyarországtól ellopott területek teljes bekebelezése! Az nem számít hogy a miénk volt! Rohadékok!
Nyírfa
@csak úgy...: 14.21, 14.23

Csak a szokásos, mindig ugyanabból a néhány mondatból álló mellébeszélés.

Fordítsuk meg, tegyük fel, ellenünk vívnak az oroszok háborút, a nap 24 órájában szólnak a szirénák, hol Paks mellett robban egy bomba, hol egy fővárosi kórházat ér találat, az ukrán vezetők pedig hátradőlve a délutáni kávéjuk mellett , realitásként beállított rigiditással kinyilatkoztatják, hogy tök mindegy, Magyarországot már szarrá bombázták, a gazdasága meghalt, emberei is számosan, a senki földje, mint Afganisztán: tegyék már fel a kezüket, törődjenek bele, hogy soha nem létezett a szuverén Magyarország, és végre nyugta lesz Európának.
El tudod képzelni azt a ribilliót, amit Orbánék csinálnának?,
Ja, a példánál maradva, Magyarország ebben a fikcióban nem tagja sem a NATO-nak, sem az EU-nak, teljesen ki van szolgáltatva a támadó félnek.

Az ukrán polgármesteré a legmegfelelőbb riposzt, amit Orbánék megérdemelnek. És ez még csak egy riposzt.
Sámannus
Magyarország azért senkiföldje, mert itt folyik át a Duna és a Tisza, de a vizét nem használjuk fel öntözésre. Tavaj amikor már kiderült, hogy szart sem terem a jó termőfőld nagy kegyesen megnyitották az öntözőcsatornát. addig basztak rá. Nyilván a gazdák tönkretétele a cél. A buzikirályoknak nem érdekük a magyar anyaföldet hasznosan művelni. Nem láttam hogy ott sem öntözést ahol máskor szoktak. Mit kezdenénel ezek Urkrajnával nyomorékok? Putyinkátok visszaszerezné a fegyvergyárakat hazaárulókáim igaz? Ja, földre kényszerültek putyin helikopterei mert nincs alkatrész hozzájuk áll a bál náluk.
Hasonló a helyzet bármerre megyünk az országban. Hatalmas területek hosszú évekig nem látnak művelést évközben a gaz, a parlagfű, tavasszal a végelláthatatlan területek gyujtogatása , felégetése művelés helyett ez ma Magyarország. Ukrajna legalább virágzik, ha háború is van. Nálunk háború sem kell hogy rekord halálozás legyen. Mi a faszt rókázik orbán meg a lélegeztető nagykereskedő uzsorás fasszopója?
Nessy
Drága külügyérünk! Maga nem ezt szokta csinálni, ha valaki bírálni merészeli pártunkat és kormányunkat? A diplomatikus szövegéről most szó se essék!
jáger laszló
Közben hullanak az amcsi és az orosz bombák a mir érdekében!!?:??
Tiszta őrület az egész!!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
gina
Te csúcsfejü helyre tettek titeket hahahahah pofátlan szemetek ti vagytok senkik nem mások országai, férgek VILÁG SZÉGYENEI
Nyírfa
@Sámannus: Annyiszor írtam már le, de, lehet, hogy nem elégszer: felmerült már évtizedekkel ezelőtt, hogy holland gazdák telepednének le nálunk, egyrészt, mert átlagon felüliek a termőföldi adottságaink, másrészt, mert a tengerparti településeiket fenyegeti a vízszintemelkedés.
És én örültem, hogy egy dolgos, tevékeny, kreatív nép elhozná nekünk azt a munkakultúrát, amelynek igencsak híján vagyunk. Mert dolgozni nem azt jelenti, hogy lukas hordóba töltöm a vizet, a boldogulás sem azonos a mások eredményeinek az eltulajdonításával.
Az Orbán-kormány halálra ítélte a Kishantosi Biogazdaságot, ledózerolta, és sóval hintette be. Műemléképületeket bontat le, erdőket, tavakat pusztít el. Itt nem virágzik semmi a korrupción kívül.
Képzeld el, hová juthatnánk, ha tisztelnénk a földünket, a vízünket, az erdeinket, netán még egymást is.
Hát, most legyintettem, és újból feltettem magamnak a kérdést, milyen jogon foglaljuk el ezt a területet, amikor nem fordítunk energiát, figyelmet a gondozására. Mint amikor az utcának szüli az ember a gyereket, majd ellesz valahogy.
kereső
Európában mindenki békét akar- kivéve nagy barátotokat- az orosz cárt. Őt szólogasd "béke", meg túzszünet ügyben te külügyérek gyöngye, aki képes New Yorkból nagyon sürgős, halaszthatatlan ügyben oroszokat hivni. Aki azon munkálkodik, hogy a terroristák épitsék a magyar atomreaktort- méginkább függésbe taszitva az országot. Szuverenitásról mikor kezdesz el papolni?
Sámannus
@Nyírfa: Van több nép akik egészen fantasztikus földművelők az írek és a kínaiak is. Akik amerikában földművesek az európai nyomorból vándoroltak ki. A kínaiak pedig átalakítják a tájat is hogy termelhessenek.
Jómagam is végeztem kisérletet a dimbes dombos területen kicsiben. Teraszokat alakítottam ki a kertemben és sikeresen állítottam meg az erróziót, és a kiszáradást. A szomszédaim bányászok voltak és nem alkalmazkodtak ilyen kitartóan, beérik a boltival. Csodálkoznak amikor a termést szüretelem, még jómagam is hogy ennyire egyszerü. A fidesz és az oroszok taktikája pedig éppen az, hogy az ország gazdasága összeomoljon, és az emberek világgá menjenek, elhagyják szülőföldjüket.
Az európai emberek fantasztikusak, és igénybe veszik a tudományt is. Őket azért gyűlölik, mert évtizedekkel előttünk járnak, és a tehetetlen düh, és írigység hajtja őket.
Dr. Proktor
Magyarország álláspontja, pontosabban a kurmányé, hogy Ukrajnának is legyen egy Trianonja...
Engedje át a ruszkiknak Ukrajna egy részét és csak várja hogy mikor éheznek meg a k ruszkik a továbbiakra...
Nyírfa
@Sámannus: 16.14

Gratula! :) És igen, irigyellek, de ez inkább motivál, semmint ellenérzést kelt. :)
Ugyan városi lány vagyok, és szeretem is ezt az életet, de egyre nehezebben viselem a természet intenzív jelenlétének a hiányát. Kiderítettem magamról, hogy valójában farmon kellene élnem, mert semmi nem okoz , nem szerez akkora, és olyan minőségű örömet, mint a fák, a fű, a szél szabad járása, a víz csobogása. Gyerekként sokat nyaraltam a Balatonon, azt elmondani nem tudom, milyen boldogság volt megérezni a vízszagot, leülni a hatalmas jegenyefák alá, és csak úgy lenni. S bármennyire is együtt tudok lüktetni a városi nyüzsgéssel , egyre többet álmodozom egy kis bungalóról, és, hogy madárcsicsergésre ébredjek, és tücsökciripeléssel térjek nyugovóra, hogy a szabadban száríthassam a mosott ruhát, és csak bámulni, bámulni az eget...
No, visszatérve a jelenbe, megbeszéltük a srácommal, hogy a balkont hasznosítani fogjuk, és termelünk rajta, amit lehet.
Sajnos, nagy fát nem nevelhetek, mert, lehet, hogy nem bírná a beton a terhelést, pedig az lenne az igazi. :)

Magyarország mezőgazdasági központ lehetne, de nem az. És, hogy ez kinek, kiknek a bűne...azt hiszem, ebben valamennyien ludasok vagyunk, mert félvállról vesszük az egész életet.
Nessy
Európa egykori éléskamrájában lassan az egerek is éhen halnának import kaja nélkül!
Sámannus
@Nyírfa: A zöldslgfélék ternelése már termőfökdet sem igényel gabonafélék viszont igen és nagy hozzáértést is. A városiházak is kellemesebbek, ha zöld szigeteket alakítanak ki rajta. Én a városi panel tetejére gondolam a lakótársaimat biztatni, De nem vagyunk egyformák ezt jelenleg nem tudom keresztül vinni. Marad a vidéki lakás, és a kert, a végébe a patakkal...
Nyírfa
@Sámannus: Igen, zöldségfélékre gondoltunk, nagy cserepekben. Még alaposabban utána kell nézni, mikor, mit, hogyan.
A városi házak tetején a rohadó nyugaton parkok és veteményesek váltakoznak sportpályákkal , medencékkel.
Jogos lenne a kérdés, hogy ott miért, és itt miért nem, de tudjuk, hogy ez a költői kérdések számát növelné csak.
Sámannus
@Nyírfa: Nem túl költői, ha olyan a gazdasági környezet, ahol tettek születnek, nem alapizék. Az elmaradt épületfelújítások mindegyikénél be lehet ilyet csempészni. Bár ez a lopás ellenkező előjelű formája szivesen tartanám a zsebemet minden jó ötletért. Nem félnék a lebukástól.
balos
Ezt a szemléletet sajnos a jelenlegi "piac-gazdagság" nem tartja KIFIZETŐDŐNEK!Tehát minden eszközzel megakadályozza,hogy ebbe az írányba fejlődjünk!Inkább olyan iparágakat fejlesztenek,amiben a természet a huszadrangú kérdés!A villanyautók elterjesztése is ezt a tendenciát erősíti!Ahelyett,hogy kitiltanák az autókat a városokból és a tömegközlekedést villamosítanák,azzal rengeteg problémát lehetne megoldani!A bicikli sokkal élhetőbb életteret teremtene a fiataloknak is,de ez sem járható út manapság a korrupt politikusok miatt,akik kilóra megvehetők!A jövő nemzedéket is ebbe az írányba terelik,hogy nekik most habzsi-dözsi lehessen!A gondolkodó ember már veszélyes a mai világban!
Edebácsi
Hát, mégis csak tűrhetelen, ha valaki felháborodik azon, hogy sértegetjük!
jáger laszló
Zelenszkij az orosz kisebbséget igyekezett +alázni Ukrajnában!!
Putyin az orosz kisebbséget mentette Ukrajnába!!
Ennyi a háború jogosságágához!!!
Ez is 1vélemy ami fél igazság minden bizonnyal,de L lehet rajta gondolkozni!! csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
És, ha "gerinces ukránék" gerincét szétlövi a Putyin? Biden efftárs majd küld nékik egy virtuálisat? Még így se a béke?
teuton
@ómió: Analfabeta faljkreten kutyaagyu naci efftars, a TE gerincedet sem megtörni, sem szetlöni nem lehet, mert nincs! Azonkivül pedig ha esetleg 1 szot a cikk temajahoz szolnal... Mi volt ebben Petya REakcioja? NULLA!!! Szokas szerint legbuborekot eregetett, amit mashol fingnak is hivnak. A potrohos gazdaja eltitkolni akart böffeneseihez EU- es Ukrajna-ügyben 1 szot nem szolt...
Dr. Proktor
@jáger laszló: 2014 után, miután letámadták őket a kis zöld emberkék...
Ez a védelmezés jó kifogás, régebben ezt úgy tanították, hogy "a Szovjetunió rugalmasan kiterjesztette védelmi határait!"
Lapozz csak vissza a közelmúltba, hát nem ugyanezt tette Oszétiával, Örményországgal, Csecsenfölddel?
Apropó, hogy fel voltunk háborodva azon, hogy Csau elvtárs elrománosította Erdélyt? A ruszkik ugyanezt tették mindenhol, megsúgom nálunk is vannak rezidenseik.
Apropó, az Osztrák - Magyar Monarchia is ugyanezt tette, ez már régi találmány a terjeszkedésre. Nagyszüleim, szüleim is így kerültek Erdélybe, kivezényelték oda a katonát, a postást, a vasutast, a közalkalmazottat, aztán lakhattak évekig a Nyugai pályaudvar mellékvágányain a marhavagonokban miután a románok kitelepítették, jogosan, őket.
A ruszkikkal is ezt kellene tenni, menjenek haza a búsba...
ómió
@teuton: Mondd csak, kihagyó kutyaagyú bolsi fajkretén! Mielőtt a gerinctelen tetvesbolsi egódat másra próbáltad hazudni, legalább benyaltál már a meleg szarig a péniszvirtuóz Zelenszkij efftársadnak, vagy ezt ő csak akkor engedi meg neked, ha előtte már leszoptad!? Hogy "dívik" ez nálatok, "efftársi körökben, Ukrajnaügyileg"!? Ezügyben, megismétlendő, legközelebb már majd Ursula efftársnőddel együtt zarándokoltok Kijevbe?
kereső
Nem kell mellre szivni pjotr. Orbán megmondta: a pc (polkorrektség ) kora lejárt, és a magyar ember szóból ért.
Ez még mindig semmi ahhoz képest, ahogyan ti a veletek egyet nem értőket minősiteni szoktátok, ahogyan kommunikáltok az ellenzékről, ahogyan legújabb kiplakátolt hazugságotokkal a felnőtt lakosság 85%-át kitagadjátok magyarságából. Szóval pjotr, verjétek a scheggeteket a földhöz, és menjetek a jóIstenhez panaszra. És éppen ideje volt, hogy valaki beleverje az orrotokat a saját x@rotokba.
icegygenabro
@jáger laszló: arról az alázásról tudnál valamit előadni? Nagyon érdekelne +osztanád a nagyérdeművel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.