Napirenden van egy új építészeti törvényjavaslat, amiből kiderült, hogy Nemzeti Építőanyag Kereskedéseket állítaná fel a kormány.

Jöhetnek a Nemzeti Tüzépek is a Nemzeti Dohányboltok után – Uniós alapelveket sért és alaptörvénybe is ütközik.

A hvg.hu információi szerint az új szabályozás három, már hatályban lévő törvényt olvasztana egybe: az épített környezet alakításáról, a településkép védelméről és a kulturális örökség védelméről szólót.

Az exportra szánt építőanyagokat egy megszabott árszinten vásárolná fel a kormány

– tudta meg a hvg.hu.

Arra is figyelmeztettek, hogy a jelenlegi szabályozás szerintük uniós alapelveket sért és alaptörvénybe is ütközik.

A tervezet céljai között szerepel „a polgári jó ízlés elősegítése és az életminőség javítása”, emellett elősegítené a települési zöldterületek megóvását, illetve a tájépítészet szerepének erősítését. Illetve olyan szabályozást kíván elérni, amely „a magyar építésgazdaság fejlődését szolgálja és a magyar építőanyagok felhasználásának elsőbbségét teremti meg”.

Nincs még kormánydöntés a nemzeti tüzépekről: van egy előterjesztés, azt megvitatja a kormány

– jelentette ki Gulyás.

Forrás: Index, 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...újabb uniós ugrabugra...pl németországban nem is adnak ki építési engedélyt ha nem a hazai saját anyagát szeretné valaki mellőzni külföldi anyag előnybehozásával.
Toller Béla
Nemzetleg röhejes ez a nemzeti építőanyag kereskedés (a Rákos úton már évek óta van egy ilyen, azon röhög mindenki). De miért nem nemzeti a 6-os villamos, a 7-es busz, a Rákóczi út és a Körút ? MInek ezeket külön-külön elnevezni ? Csak semmi egynéieskedés, legyen mindennek "Nemzeti" a családneve és a szakma az utóneve. Nemzeti Vízszerelő. Sőt, ott vannak a családnevek, micsoda luxusdőzsi ! Legyen Nemzeti Viktor, Nemzeti Szemétláda, Nemzeti Hazugdisznó, stb. Nem elég ?
ómió
Ettől a "nemzeti" szótól, bizony, az efftársak nagyon irtóznak! Mert, ha még Internacionalista Tüzépek jönnének...! Na, de így!?
amortizáltok
nemzeti orbánbanda tüzépet akar ? majd letörje az árakat vagy tüzet az országban nem tévesztendők össze a dohánybolt bandájával. mert ha a 27 % áfa neki rablásnak számitana csőkkentené DE AKKOR kicsi köpcöskénk miből harácsolna a kormányának milliárdokat galád módon? 10 % nál már az inflációt is lefékezné igy meg csak GERJESZTI mint a szél a TŰZET.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.