Brüsszelben attól tartanak, hogy Orbán Viktor zsarolásra használja fel Finnország és Svédország NATO-csatlakozását – írta a Politico azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés szerdán megkezdni a két ország csatlakozásáról szóló parlamenti vitát.

Szanaszét szedte Orbán Viktort a svéd tisztségviselő: "Mindenki kezdi unni Orbán szokásos zsarolási taktikáit"

Orbán Viktor miniszterelnök a frakcióvezetők felszólalásaira válaszol az Országgyűlés tavaszi ülésszakának nyitónapján, 2023. február 27-én. Mellette Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j). Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy korábban mi is megírtuk, jókora késéssel, csak ma kezdi Magyarország a Finnország és Svédország NATO-csatlakozásáról szóló parlamenti vitát. Szakértők egybehangzó véleménye szerint nem véletlen, hogy hazánk az utolsók közé tartozik a döntéssel: ezzel a kormány minden valószínűség szerint valamilyen alkupozíciót igyekszik kicsikarni az Európai Unióból a vitás kérdések ügyében.

A Politicónak egy EU-diplomata pedig azt mondta: a magyar miniszterelnök gyenge lapokkal játszik, és nem engedheti meg magának, hogy újabb szövetségeseket idegenítsen el magától a finn és svéd NATO-csatlakozás ügyében. A lap emlékeztetett: a magyar kormányfő az állami rádióban a svéd és finn NATO-csatlakozási kérelemről szólva kijelentette, hogy az nem járja, hogy azt kérik, vegyük fel őket, miközben ők hazugságokat terjesztenek Magyarországról, és hozzátette: megérti, hogy a frakcióban vita van erről.

A Politico cikke szerint Orbán kijelentése megerősítette azokat a félelmeket Brüsszelben, hogy a magyar kormányfő a jogállamisági kérdésekben akar kedvezményeket elérni a két ország NATO-csatalakozásának engedélyezésével.

A lappal egy svéd tisztségviselő közölte, „nem meglepő, hogy Magyarország újra a váltságdíj eszközéhez nyúlik”, de kijelentette, szerinte nem valószínű, hogy sikeres lesz, mert az EU-ban „mindenki kezdi unni a szokásos zsarolási taktikákat”, valamint a jogállamisági kérdés fontos a tagállamoknak.

Forrás: rtl.hu, Politico

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Megis milyen hazugsagokat terjesztenek a Svedek es a Finnek? Jo lenne ha reszletezne ezt az orsos kollega, mert belecsavarodik a hazugsag spiralba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina
Mi már 12 éve szenvedünk ennek a skizofrén idiótának a tetteiért, unalmas egy pitiáner bohóc, csak az 1 Bites hivöinek a csoda ember, pedig emberszámba sem lehet öt venni !!!
Yoda69
Megis milyen hazugsagokat terjesztenek a Svedek es a Finnek? Jo lenne ha reszletezne ezt az orsos kollega, mert belecsavarodik a hazugsag spiralba.
Nessy
Pártunk és kormányunk nem adhat mást csak mi lényege! Zsarolás, vétó, hatalom és pénz éhség.
Talán ha nem adnának támadási felületeket, nem kritizálnák Orbánt és kormányát!
Peller Anikó
"az nem járja, hogy ők (= vikktorék) hazugságokat terjesztenek Magyarországról"

Dehonnem, minden fórumon, minden újságban, minden tévé és rádiócsatornán, még a neten is és a videomegosztókon is. Az járja a kurva hazudós anyátokat rühös cigány gecik.

- A Konyhában is?
- Ott is.
kereső
Szóval már ott is tudják, hogy orbán nem egy "zseniális" politikus, nem államférfi, hanem csak egy balkáni lótolvaj, akit a sok becsapott, buta és tudatlan felrakott a culápra. Ahol semmi keresnivalója nincsen.
Nem szégyenkeztek orbán imádók?
Aki Én
Sajnos ez fajtajelleg.
Lop, csal, hazudik, majd ha lebukik tagad, fenyeget és zsarol.
Pedig IQ 30 felett tisztán látszik, hogy egy beteg szélhámos.
justhpeter
Sajnos a svéd komának igaza van Orbánban és 133 bátor emberében annyi a tisztesség mint árvaházban a szülői értekezlet.
csak úgy....
@Maccska: azt az olyan hülyemagyarok már legalizálták mint te! :)-persze te ezt sem érted...
csak úgy....
nem akarom az ördögöt a falrafesteni, de 0rbán és bandája sokkal nagyobb károkat okoznak és okoztak az országnak, mint szálasi és a gazemberei...,még azt is megkockáztatom, hogy emberéletekben is!
Eladott Ország
Érdekes a kötelező orvoskamari tagságot máról holnapra meg tudták szüntetni, ami széles társadalmi egyeztetést igényelt volna. A NATO tagságról meg cirkuszól ez a cigány banda, holott Finnország, úgy Svédország is igen erős hadiiparral rendelkezik, a legtöbb fegyvernek a fejlesztését és a gyártását is otthon végzik. Egyébként továbbra sem szabad adni egy eurócentet sem az orbáni diktatórikus bűnöző rezsimnek, még akkor sem, ha ezt a magyar nép szívja meg!
csak úgy....
@KisTehen: aztán 0rbanisztán arról híres,hogy ott minden ingyen van! -boci,te egy ritka nagy állat!
kereső
@KisTehen: Csakhogy abban a qrva 'kapitalista' világban van egy iratlan szabály, egy iratlan törvényszerúség- " az adott szó kötelez". Ezt orbán és maffiája nem ismeri- ezért aztán tényleg lókupeckedik, ame abban a qrva kapitalista világban egy megvetendő cselekedet. És ez a csatlakozás nem "üzleti" szerződés, semmi köze az üzlethez. Prsze akinek a szeme helyén is bankjegyej vannak, az mindenből, még az anyja eladásából is hasznot akar húzni- egymagának. A közösségek meg, amelyhez már tényleg csak papiron tartozunk magasról nagy ivben.Na, menj legelni barom, enyhe volt a tél- szép zöld a fú.
kereső
@csak úgy...: Szót fogadott- legelt, és a zsenge fú böfögteti...
csak úgy....
@kereső: kár,hogy a c-vitamintól sem jön meg az esze!
Namely
Az elején meg kellett volna mondani, hogy NEM. Sajnos Orbán nem meri meglépni, pedig ő is tudja, hogy Európa létérdeke, hogy ne jöjjön létre a csatlakozás.
Peller Anikó
@Némely: Talán mert a szenilis puttyogó már zakkant és folyton az atomgombjába kapaszkodik? Na ugye, hogy ő fenyegeti a kultúráltabb világot zakkant2.
izéke
@Maccska: te jámbor egerésző,sajnos kötelező minden országnak megszavazni a felvételüket,ez nem kívánságműsor,szabály írja elő. Hidd el, a hátuk közepére se kívánják orbánt és bandáját. Abban viszont biztos vagyok,ha ma orbán kitalálja,hogy csatlakozzunk oroszországhoz,azt már reggelre törvénybe is iktatnák te meg lelkesen tapsolnál,vagy szöknél Nyugatra.
csak úgy....
@KisTehen: nálad még a birka kollégáid is értelmesebbek,persze csak addig mig benem lépnek a fideszbe! :)
kereső
@KisTehen: Tudod...menet közben:, mert amikor elindult még csak 17 volt a teljesitendő feladat. És menet közben történtek intézkedések- amelyek gyarapitották a számot. Ez meg nem azt mutatja, hogy orbánék oly nagyon meg akarnak felelni az Eu-s szerződés alapfeltételeinek. Szóval nincs itt semmi "adott szó" megszegés az eu részéről, Inkább azt mondanám, hogy orbénék nem ismerik az adott szó jelentőségét, inkább hosszabbitanak na nem Bicskéig. Most már lefelé a Marianna árokig. Aludj barom, holnap is vár a szép zöld fú...
bence
Csak elképedni tudok , hogy még leereszkedik hozzá egy politikus is . Azonnal megvonni a szavazati jogát !
amortizáltok
közöeitsétek ki aztán annyi értelmesebbekkel kéne dolgozni nem egy korrupt senkiházival szétlopja lassan az uniót is
Yoda69
Nem tudom mit pattog O1G. Mar korábban megmondtak se a torok se a magyar vétó nem fogja megakadályozni a NATO bővítését. Remélem jó nagy tockost kiosztanak a csuti zsirdisznonak.
Németh István
A magyar vétó >> az egy "vétó jog" érvényesítésének bejelentése! Ha ez a "vétó" szíveskedik az Eu. alaptézisei szerint működni, akkor minden rendben! Ha nem mert valójában egy diktatórikus mi több terrorisztikus rendszer működik >> az Eu vezetés pontosabban az USA utasítása alapján az Eu vezetése részéről, az más kérdés! Az Eu területén állomásozó NATO bővítése potenciális és fokozottan növekvő háborús veszélyt jelent minden Eu. tagálamara! Az eu. vezetése nem létezik, csupán az usa utasításokat továbbító gépezet!
ÉS AZT KELL TUDNI, MEG LÁTNI > valójában az usaháborúja az ukrán benszülött lakósság feláldozásával az orosz haza ellen! Putyinnak szent kötelessége az Orosz föderatív kööztársaság területi inegrítását megvédeni egyrész a betolakodók elől, másrész a betolakodó aresszorok aljas belpolitiai feszültségekre óvaló törkvései elől! Sajnos Putyi lojális hozzáállása nem vezetett eredményre az orosz tulajdont rendre sok eseben megrongálókkal, tönkretevőkkel szemben még a mai napig visszafogott lépéseket végez, az helyett, hogy az usa aljas népét a saját földterületén amerika moslék területét szétbombázná! Atommal! De ENNEK BE KELL KÖVETKEZNIE!!! DE/ÉS nagy a realítása annak is, hogy brüsszel, london, münchen, párizs és Warsó, stb. kicsit szántófölddé lesz téve! A nató bővítés ezt a folyamatot fogja felgyorsítani >> állati barmok! > köztük a magyar bővítés pártiak! A svédek és finek külön kinyalhatják a magyarok seggét a vétó végett, mert ez őket menti meg >érdemtelenül!
Az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, az Eu, korupt vezetése a börtönbe! - akasztásilag!
jáger laszló
Nem tagadom
Nekem vannak svéd rokonaim
Világnézetükkel és politikai szimpátiájukkal nem foglalkozom!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
@Németh István: no, idefigyelj agyatlan csicska...itt a kutya nem kíváncsi a makogásodra..meg kéne értened, bárkivel, akár az ördöggel is, ha az a vége hogy titeket eltöröl a föld színéről..
sunoge
Azok az undok svédek azt terjesztették, hogy a puhos nem réti néger. Abzug svédek, csúnya hazugok.
kereső
@KisTehen: Boci van még egy- a MOK!! vedd fel az Eu "nem szavatartó" listára- már nem is 29, hanem 30.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.