A pénteki brüsszeli igazságügyi tanácsülésen napirenden szerepel az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés; "hazánk ezen a területen az elmúlt években komoly sikereket ért el"; Magyarországon a bíróságok hatékony működésének feltételei adottak és kiválóan megfelelnek a modern kor elvárásainak is – írta az igazságügyi miniszter a Facebookon.

Varga Judit ünnepel: "Az élbolyban vagyunk"

Varga Judit igazságügyi miniszter. Fotó: MTI/Mónus Márton

Varga Judit hozzátette:

ezt igazolja az EU igazságügyi eredménytáblája, amelyből megállapítható, hogy "hazánkban az igazságszolgáltatás digitalizációjának szintje Európában élenjáró

"Az igazságszolgáltatás időszerűségét illetően is az élbolyban vagyunk: a polgári és gazdasági peres ügyek valamennyi bírósági szinten történő befejezéséhez szükséges becsült idő tekintetében Magyarország az EU-ban a 4., a közigazgatási ügyek elsőfokú elbírálása tekintetében a 2. helyen áll uniós összevetésben."

Megjegyezte, hogy az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés fontos eleme az áldozatsegítés.

A magyar kormány régóta elkötelezett a hazai áldozatsegítő rendszer fejlesztése mellett, jelenleg 14 vármegyében és a fővárosban érhetők el az Áldozatsegítő Központok és Pontok szolgáltatásai, a kormány célja 2025-re az országos lefedettség elérése.

Hozzátette, hogy a magyar állami áldozatsegítő rendszer Európában is egyedülálló, hiszen szoros kötelékben működik együtt a kormányhivatalokkal, a rendőrséggel, a civil és egyházi szervezetekkel. A 2021 januárjától holland mintára bevezetett, az áldozatok közvetlen elérését szolgáló opt-out rendszernek köszönhetően folyamatosan csökkenő bűnügyi statisztikák mellett évről évre egyre több áldozathoz jutnak el áldozatsegítő kollégák – jelezte.

Varga Judit úgy folytatta, hogy az Igazságügyi Tanács asztalán van pénteken az antiszemitizmussal szembeni fellépés kérdése is.

"Magyarország kormánya zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus valamennyi formája ellen, elkötelezettek vagyunk amellett, hogy Magyarország a jövőben is a zsidó közösségek és a zsidó kultúra virágzó színtere lehessen, amely biztonságos otthont nyújt minden embernek vallástól függetlenül. Ezért a 2024 második felében esedékes magyar soros uniós elnökség alatt is kiemelten foglalkozni fogunk az antiszemitizmus elleni fellépés kérdésével" – fogalmazott a bejegyzésben az igazságügyi miniszter.

Forrás: MTI

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
A gazság terjesztésében már első helyen vagytok judi-józsi!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A gazság terjesztésében már első helyen vagytok judi-józsi!
Béla333
Mocskos hazug némber!
1000 korrupciós ügyet lehetne felsorolni, amit elmaszatoltatok! A legkülönfélébb indokkal, de nálunk a bűn üli torát!
Eladott Ország
Akkor miért nem csatlakoztok az Európai Ügyészséghez, ha " az élbolyban vagyunk.?" Azért, mert ilyen hatékonyan nem tud lopni senki?! Varga Judit: "Egy egyre mélyülő Unió helyett, mi a tagállamok közötti józan közelséget szeretnénk választani..."
uploads.disquscdn.com/images/5e2fd5e8177649d0f6781e60ea4e09e041e82311bda7ebaca01b93fae18df467.jpg?w=800&h=1246
Jogállami szankciók előtt és Jogállami szankciók után ( Varga Judit)
uploads.disquscdn.com/images/c1f9b2687071aa7869670242e1bc63c4f5b7cdfe1ec748da17c243f081b3664b.jpg?w=800&h=252
Előre lehetett tudni, hogy Varga Judit nem fog találkozni a vizsgálóbizottság tagjaival, hiszen nem lehet mit mondani arról, hogy újságírókat és más embereket figyeltek meg politikai okokból jogtalanul. Erre nincs mentség, demokratikus országokban ez nem fordulhat elő - vagy ha mégis, annak súlyos következményei vannak. Varga Judit is a maffiaállam része, hallgatást fogadott mikor beállt a sorba. Az ilyenekre is szokták mondani, hogy politikai prostituáltak, a stricijük (kitartójuk) pedig Orbán. Azért elképesztő, hogy mi mindent, mennyi pimaszságot, megengednek maguknak a magyar politikusok. Minden nap javaslom a mimagyaroknak, hogy pakolják a jurtákat a tevékre, tereljék össze a kecskéket, igyák meg az utolsó kumiszt, oszt nyeregbe és irány az azeri sztyeppék. Jó legelő, jó legelő, kecskenyájak, jurta, kumisz, mi kell még. Európa is megszabadulna egy gennyes pattanástól. De nem akarnak indulni az istennek se.
simmering73
Csalásban, lopásban, korrupcióban mindenképp.
Nyírfa
Judit, válj el, vonulj vissza csendes magányodba, és készülj a békés, boldog börtönévekre.
Nyírfa
@Eladott Ország: 15.32

Huh, de jóképű férfi lenne! :)
Eladott Ország
Ez kérem a Holdról is látszó, átlátható (i)gazságszolgáltatás. Varga, egy EU-s tagország minisztere nem hajlandó az EP Magyarországra látogató Pegasus bizottságával tárgyalni. Nyilván a felcsúti utasítására. Van még lejjebb is? Van. Sűrű napok ezek szegénynek. Eddig csak a független sajtó elől kellett menekülni, most már menekülnie kell a Pegasus bizottság és a Völner-Schadl per tárgyalása elől is. Sajnálom őt nagyon. Csak ki ne zuhanjon. Jogomban áll hallgatni. Ezt majd a független biróság elött , Jucus.
uploads.disquscdn.com/images/64833e0beca388171d95ca68616eee82217593e8fa7336edcc691fe5bac442ea.jpg?w=800&h=833
Nyírfa
@Eladott Ország: 16.00

Elnézésedet kérem, de itthon létrázni szoktak, és megbilincselt kézzel öngyilkosságot elkövetni egy megbízható rendőrautóban. Mert itt rend van, béke és biztonság.
csipetke
Vargajuci majd akkor ünnepeljen,ha ráveszi a gazdáját,hogy belépjenek az európai ügyészségbe. Igaz,akkor valószínűleg nem sokáig lennének szabadlábon...És akkor mi is ünnepelnénk..
Nyírfa
@csipetke: 16.33

Nem szoktam alkoholt inni, de egy pezsgőt én is bontanék. Kölyökpezsgőt, mind meginnám! :)
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 16:27 ♦ A Simon-ügyben kihallgatott Welsz Tamás afrikai törzsi mérget vehetett magához a rendőkocsi hátsó ülésén, mely éppen kéznél volt. Olyat, amilyennel a nyílhegyeket kenik be, hogy aztán a véráramba jutó méreg légzésbénulást, szívleállást okozzon. Milyen merő véletlen.
e örö e bódottá
Te fapina, még képes vagy ezek után megszólalni?
A kurva anyád, elkaplak és szétbaszlak, te geci kurva !!!
dr. prédikátor
MÉGIS MIBEN TE SZERENCSÉTLEN FAPICSA??? A LOPÁSBAN , A HAZUDOZÁSBAN ÉS A KORRUPCIÓBAN???!!!
Nyírfa
@Eladott Ország: 17.31

Igen, szokás törzsi mérget magunknál hordani, ez kifejezetten a magyar kultúrához tartozik. Én is a retikülömben tartom, az igazolványaim mellett, mert hátrafelé nyilazásnál szükségessé válhat a nyílhegy bekenése. Ezt még Árpádtól tanultam, aztán a hun Attila érdeklődésére bemutatót is tartottam. Sajnos, rosszul sült el, véletlenül belenyúltam a méregbe, és rövidesen elhaláloztam. Azóta vigyázok, a rendőröket is kerülöm.
e örö e bódottá
Magyarország Orbán által kiválasztott igazságügyi minisztere egy hazug aberrált kurva.
Van még kérdés Magyarország jogállamiságáról?
Van?...
Menj a picsába!
e örö e bódottá
egy normális ember akkor ünnepel, amikor ez a hazug aberrált kurva eltűnik a picsába!
Eladott Ország
@m73: Aljas, gátlástalan, hataloméhes, diktátornak tartják Orbánt egész Európában! De a tragikus az, hogy minden magyart fasiszta tolvajnak tartanak az egyszerű Uniós polgárok. Nem nagyon érdemes a magyarsággal dicsekedni nyugaton, mert lehánynak, keleten pedig megbicskáznak. Szégyellem, hogy egy ilyen hatalmi tébolyban szenvedő tolvaj gazember felcsúti Ramszesz a miniszterelnök!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/287403741_1367977743682129_9204060040613414244_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qVxMK5BaZZEAX-tbhvW&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDQsvju3hgQusDYZev7MIOwa4ehYqsHjJ-cfof8qM_jag&oe=641089F2
e örö e bódottá
geci abherrált kurhva!4z igazsáügyi iniszter haztuős büdös kirva!Z

magyaeoraszdigaségügyi miál hazidós büdös kurva !!!nisztere, egy abber
Juhász István
Való igaz, hogy SOK MINDENBEN élenjáró Magyarország...Korrupcióban Európában egyedül Bulgáriát előzzük meg. Az inflációban, kiemelten az ÉLELMISZER INFLÁCIÓT, az elsők vagyunk. A minimálbér vonatkozásában is egyedül Bulgária a vetélytársunk. Ja, a COVID- halottak számában is- lakosság arányosan - ott voltunk a spiccen. Hiába, no... A Gyurcsány, a Soros, a migráncsok, az OV. által ALÁIRT valamennyi Európai Szankció..., a háború... Szóval a 27 %- osok országa továbbra is HASIT, és mindenki minket irigyel. Most lett igazán JÓ MAGYARNAK LENNI.
ómió
A brüsszeli korruptbolsi efftársak úgyis elhazudják!
Eladott Ország
@Nyírfa: tegnap 15:50 ♦ Varga Judit válik a férjétől. Persze, mert ő is nősülni akar.
twitter.com/janos_hary/status/1633390367016988673/photo/1
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:59 ☻ Orbán a sokarcú kaméleon. Mikor melyik? KISZ titkár, Soros ösztöndíjas, Liberális Internacionálé alelnöke, nemzeti konzervatív, illiberális demokrata...
„Hé! Te! Nem ismersz meg? – Nem. Há ne mond má! Há nem mondtam. Mér, te ki vagy? – Hát nem emlékszel? – Nem. – Hát együtt lőttük a pártházat! – Mikor? Melyiket?“ — Hofi Géza
Ez a szarhalmaz soha nem volt más, attól a pillanattól kezdve, hogy sajnos élve született.
uploads.disquscdn.com/images/7b71275cd118aa489fd4c0565d7a7b2359945ae74d4ba2ff4e615626f3375ffe.gif?w=800&h=1000
csak úgy....
"Az élbolyban vagyunk" mese mese mátka pillangós madárka...
ha magyarországon 20% al csökkenne a hiszékeny balgák száma, akkor ezek se hazudni se lopni nem mernének!
Nyírfa
@csak úgy...: 10.57

30 % a bizonytalanok tábora! Mennyi szavazópolgárt lehetne mozgósítani, ha az ellenzék képességeit és akaratát nem haladná meg ez a feladat!
Mindjárt 15-e, te hallottál arról, hogy készül valamiféle megmozdulás? Mert én nem!
Eladott Ország
Élbolyban vagyunk hátulról, infláció, pénzromlás, vásárlóerő, korrupció, etc... Már egy szinten vagyunk Burkina Fasoval
twitter.com/janos_hary/status/1621153836751806466/photo/1
csak úgy....
@Nyírfa: elfásult,kilátástalan,sokszor becsapott embereket ennek az ellenzéknek sosem fog sikerülni mozgósítani, túl sok közöttük a rossz emlék és a teszetosza.
megmozdulások ..., majd reggel a másik oldalukra fekszenek.
Nyírfa
Nem tudom, hová írjam, így itt teszem szóvá: megnéztem az idei év márc, 15-dikével kapcsolatos információkat, mi készül, hol, mikor és ki által. Találat az ellenzék részéről: 0.
Ilyenkor tényleg úgy érzem, hogy hagyni kell a fenébe az egészet, és Gyurcsány is menjen oda, ahová gondolom, árnyékkormányostól.
Nyírfa
@csak úgy...: Úgy gondoltam, idén azért megemelem a fenekem, ha lesz valami komolyabb dzsembori. De, egyelőre úgy tűnik, nem lesz. Már régen tam-tam dobokkal kellene hirdetni, hol találkozunk, mikor, mi a mondanivalónk! Ha, illetve amikor és amitől Orbán megbukik, abban a magyaroknak legfeljebb negatív szerep jut, mert sikerül annyira lejáratniuk magukat, és olyan csődbe vinni a társadalmat, amiből már csak felállni lehet - vagy megszűnni - , de azt sem önerőből, azt sem dicsőséggel.
Áh, életképtelen ez a nép.
verőce21
Sajnos, az igazságszolgáltatás eredményét nem annak "digitalizációs szintjében" mérjük...! :)
verőce21
@Nyírfa: Olyan ez az "ellenzéki megmozdulás" mint a tanárok-diákok esete is mutatta...!
Nincs meg a 20%-os kritikus tömeg hozzá. Akkor pedig a többségnek jó úgy, ahogy van!
csak úgy....
@verőce21: ügyes, burkoltan de faxán lebirkázod a honfitársaidat! :) görcsöt kapott a magyar virtus...
Nyírfa
@verőce21: 12.31

Jó a fenéket! Csak hiányzik az érdekérvényesítő képesség, az öntudat és a szolidaritás. "Csak" ennyi. Ez önmagában is katasztrofális, de, hogy még egy "Kossuth", egy "Petőfi", egy "Rákóczi", egy "Széchenyi", egy "Dózsa" sem akad, így együtt
lesújtó a magyarságra nézve.
Ha ezt Árpád látná, ha I. István látná, ha Mátyás látná...nem is folytatom. Óriási kudarc az itt létünk.
bence
Az biztos ! Az ország szétlopásában már világviszonylatban is az élen jártok ! Ezt szégyellni kellene , nem pedig büszkélkedni vele !
csak úgy....
@Nyírfa: ha a középkornak lehettek sötét szakaszai, akkor a jelennek miért ne?
minden adott hozzá,hiszen ott világít halványan az élen 0rbán viktor!
e örö e bódottá
Aberrált szar szemét büdös kurva - megöllek baszd meg!
verőce21
@Nyírfa: De a magyarság melyik részére nézve katasztrófa...? Ez az igazi kérdés?

Tudod, a legeredményesebbek még ti vagytok itt ~36-an ezen a blogon, akik megpróbálnak ellenpólust képviselni az országban, úgy-ahogy...!

A hvg kommentjei lennének a csúcs, jókat szoktam derülni rajtuk..., olyan szdsz-es, csak túl intellektuális legtöbbje, így nem is értik meg sokan...!
Nyírfa
@csak úgy...: 13.18

Akarod mondani, ott sötétlik? Orbán egy darth vader, csak nincs egy fejlett fia, aki legyőzze.
Egyébként van igazságod, hol van az megírva.hogy a fejlődés nem hohat magával nagy válságokat? Ha a saját életemet nézem is, máris bólogatok, jogos a megjegyzésed.
Nyírfa
@verőce21: 13.23

Mi, 36-an? Ez is valami. :)
Régen, amíg nem vált fizetőssé a 444 kommentszekciója, jókat szórakoztam a bejegyzéseken. Olyan okosakat, szellemeseket írtak a hozzászólók, hogy vissza tudták hozni a jókedvemet, ha éppen elveszíteni készültem. :)
Hiányzik is. Meg a nagycsapat, a Nolblog. Ők nagyon. Ez van, az egész élet egy nagy változás. Most okoskodtam.
e örö e bódottá
Zárjál ki Propeller !!!
Mostantól kezdve minden bűnömért te felelsz! Tettestárs vagy geci! Hogy szakadnál meg te rossz arcú geci cigány !!! Hogy a rák vigyen el, te geci !!!
Én egyedül vagyok a ki-bebaszott népharag !!!
csak úgy....
@Nyírfa: hvg,444 megszünt a kommentelés! talán itt is hamarosan..
csak úgy....
@verőce21: te nagyon keveset láthatsz a világból ha azt hiszed,hogy csak itt az a 36!
te csak azt szeretnéd elhinni és elhitetni másokkal, ez is egy fideszes jellemtelen szokás!
e örö e bódottá
Undorodom a fajtádtól is te geci!
Undorodom a zsidóktól!
Ádám uitán ők baszták el újra nekünk!
A pénzéhes mocskos zsidók miatt nincs béke a kibaszott földön !!!

A pémónzéhes geci zusidókat ki kell írtani és a üppénzüket el kell venni és szétosztani!
Cápa vagy baszd meg? Én cápákat ölő kibaszott orka vagyok!
A kurva anyját az összes zsidónak !!!
Nyírfa
@csak úgy...: 13.40

De lehet, csak be kell lépni a körnek nevezett klubba. :) Regisztráció, eltérő díjak a rendszerhasználattól függően, mit akarsz olvasni - ingyen nem lehet mindegyik cikket -, kívánsz-e azokra reagálni. Lassan VIP-tagság kell. :)
A HVG-nél ugyanez van. Én pedig úgy döntöttem, hogy több portál érdekel, mint amennyi pénzt áldoznék rájuk, így nem fizetem elő egyiket sem. Van még néhány, amit olvashatok úgy is, hogy csak oda kattintok.
csak úgy....
@Nyírfa: de legalább olvasni engednék ingyen a kommenteket, volt 1-2 "kedvencem" .
amortizáltok
Szemétdombot csináltatok lédy nem élbolyt nagy nagy szemétdombot és erre vagytok BÜSZKÉK hát inkáb lapítsatok!!! azt is csendben.
ómió
@Eladott Ország: Viszont, szarkupac efftárs, ti állhatatosan tartjátok a tetvesbolsi formátokat már születésetek óta! És "ki is vívott" nekünk a fekáliafajtád 50 év lemaradást a "rothadó kapitalizmus" mögött! Most pályáztok arra, hogy ezt 100 évre növeljétek!
Törölt Nick
Amiben Magyarország az élbolyban van, azzal nem lehet büszkélkedni vazze.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.