Parragh László nem igazán akar foglalkozni azokkal, akik el akarják törölni a kötelező kamarai tagságot. A gyenge képességű politikusoknak viszont segítene.

Parragh László szerint nem érdemes foglalkozni azokkal, akik szerint el kellene törölni a kamarai hozzájárulást.

A kormánykedvenc Parragh László szolidan lehülyézett néhány képviselőt: "Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Parragh László, az MKIK elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Fókuszban a külpiacok című külgazdasági évnyitó konferenciáján a Novotel Budapest Centrumban 2023. március 30-án. MTI/Soós Lajos

Ezek olyan hangok, amikkel igazából nem érdemes foglalkoznunk

– ezt mondta Parragh László, a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kormánypárti Hír TV-ben arra a felvetésre, hogy sokak szerint indokolt lenne eltörölni a vállalkozások kötelező kamarai hozzájárulását.

Mint ismert, a cégeknek nem kötelező a kamarai tagság, azonban nem tagdíjként, hanem hozzájárulásként évi 5000 forintot kell befizetniük az MKIK-nak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy amikor erről a pénzről vitatkoznak (ami hivatalosan nem tagdíjnak minősül, még akkor sem, ha kötelező befizetni), arra érdemes gondolni, hogy az iparűzési adó az elmúlt években a felére csökkent, a munkába autózást jobban támogatják, vagy a Széchenyi-kártyában is vannak lehetőségeik a vállalkozóknak.

Ezt a befizetést egyébként tavaly január óta nem is akárhová, hanem a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank számlájára kell utalni. A bank új arculatát – ahogy kedden mi is megírtuk – épp a miniszterelnök lánya és Tiborcz felesége, Orbán Ráhel dolgozta ki.

Parragh egyes parlamenti képviselőknek is odaszúrt, szolidan lehülyézve őket. Bár neveket nem említett, a kormánnyal ápolt, már említett jó viszonya miatt aligha fideszes vagy KDNP-s politikusokra gondolt, amikor azt mondta:

Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban, aki nem érti azt, hogy mit jelent az, hogy gazdaságszervezés. Segítünk nekik megtanulni

Forrás: hvg.hu, Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geopapa
Okos ember mindig tanulni akar, az ostoba mindig tanítani. Ennek fényében ítéljük meg ezt a botcsinálta szellemóriást. Tevékenysége vizsgálatával már nem is kell bajlódnunk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
@geopapa: Sajnos nálad az igazság, de sem az érintett kormánypárti közszereplől, sem a szavazóik nem jutottak el idáig. Bár a folyamatosan nyomorrá alakuló életünk jó tanítómester lesz.
lampa laz
Néhány, b+ az összes az, de ne bízd el magad, mert te még rajtuk is túl teszel.
nemkati
Szépen haladunk afelé, hogy a képviselők olyan stílusban beszéljenek egymással, egymásról, mint például az itt kommentelők. De legalább sokan otthon érezhetik magukat a Parlamentben.
Macskaszem
@Philip Marlowe: @Szarházy Mákos: Azt mondta Parrag, hogy ti ketten igazi fideszhitű idióták vagytok.
Mennyire igaza van!? Hát nem???
De, igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.