Parragh László nem igazán akar foglalkozni azokkal, akik el akarják törölni a kötelező kamarai tagságot. A gyenge képességű politikusoknak viszont segítene.

Parragh László szerint nem érdemes foglalkozni azokkal, akik szerint el kellene törölni a kamarai hozzájárulást.

A kormánykedvenc Parragh László szolidan lehülyézett néhány képviselőt: "Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) és Parragh László, az MKIK elnöke a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Fókuszban a külpiacok című külgazdasági évnyitó konferenciáján a Novotel Budapest Centrumban 2023. március 30-án. MTI/Soós Lajos

Ezek olyan hangok, amikkel igazából nem érdemes foglalkoznunk

– ezt mondta Parragh László, a kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a kormánypárti Hír TV-ben arra a felvetésre, hogy sokak szerint indokolt lenne eltörölni a vállalkozások kötelező kamarai hozzájárulását.

Mint ismert, a cégeknek nem kötelező a kamarai tagság, azonban nem tagdíjként, hanem hozzájárulásként évi 5000 forintot kell befizetniük az MKIK-nak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról beszélt, hogy amikor erről a pénzről vitatkoznak (ami hivatalosan nem tagdíjnak minősül, még akkor sem, ha kötelező befizetni), arra érdemes gondolni, hogy az iparűzési adó az elmúlt években a felére csökkent, a munkába autózást jobban támogatják, vagy a Széchenyi-kártyában is vannak lehetőségeik a vállalkozóknak.

Ezt a befizetést egyébként tavaly január óta nem is akárhová, hanem a miniszterelnök veje, Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Gránit Bank számlájára kell utalni. A bank új arculatát – ahogy kedden mi is megírtuk – épp a miniszterelnök lánya és Tiborcz felesége, Orbán Ráhel dolgozta ki.

Parragh egyes parlamenti képviselőknek is odaszúrt, szolidan lehülyézve őket. Bár neveket nem említett, a kormánnyal ápolt, már említett jó viszonya miatt aligha fideszes vagy KDNP-s politikusokra gondolt, amikor azt mondta:

Van néhány gyenge képességű politikus a parlamenti patkóban, aki nem érti azt, hogy mit jelent az, hogy gazdaságszervezés. Segítünk nekik megtanulni

Forrás: hvg.hu, Telex

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

geopapa
Okos ember mindig tanulni akar, az ostoba mindig tanítani. Ennek fényében ítéljük meg ezt a botcsinálta szellemóriást. Tevékenysége vizsgálatával már nem is kell bajlódnunk.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ez is csak a saját posztja érdekli. Mert mikor is adott pl. a kisvállalkozóknak valamit a a Parragh?
geopapa
Okos ember mindig tanulni akar, az ostoba mindig tanítani. Ennek fényében ítéljük meg ezt a botcsinálta szellemóriást. Tevékenysége vizsgálatával már nem is kell bajlódnunk.
Nessy
@szaboria1: Semmit sem adott, annál inkább ártott sok esetben.
Érdekes, ha valaki úgy érzi, hogy van némi "hatalma", az rögtön mindenkit lehülyéz, akinek esetleg van véleménye! Ilyen az, amikor egy ember lojális politikussá változik, még alsóbb szinten is!
verőce21
"...aligha fideszes vagy KDNP-s politikusokra gondolt" !
Pági
Ő maga sem a legélesebb kés a fiókban!
justhpeter
@geopapa: Sajnos nálad az igazság, de sem az érintett kormánypárti közszereplől, sem a szavazóik nem jutottak el idáig. Bár a folyamatosan nyomorrá alakuló életünk jó tanítómester lesz.
lampa laz
Néhány, b+ az összes az, de ne bízd el magad, mert te még rajtuk is túl teszel.
nemkati
Szépen haladunk afelé, hogy a képviselők olyan stílusban beszéljenek egymással, egymásról, mint például az itt kommentelők. De legalább sokan otthon érezhetik magukat a Parlamentben.
Macskaszem
@Philip Marlowe: @Szarházy Mákos: Azt mondta Parrag, hogy ti ketten igazi fideszhitű idióták vagytok.
Mennyire igaza van!? Hát nem???
De, igen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.