Magyarország 2024 végére teljesítheti az euró bevezetéséhez szükséges maastrichti kritériumokat – jelentette ki Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke.

Kiderült, mikor vezethetjük be az eurót
Fotó: Pixabay

Kovács „A világ- és a magyar gazdaság államháztartás pozíciói és kilátásai 2023 tavaszán” címmel megtartott előadásában arról beszélt, hogy a fogyasztói árindex februárban 25,4 százalékos volt, de 2024 nyarára 3 százalék körülire eshet, miközben az államadósság jóval 70 százalék alá csökken jövő év végére, és az államháztartási hiány is 2,9 százalék körül alakulhat.

Kiemelte azt is, hogy az előrejelzések szerint a magyar GDP idén 1 százalék körüli, jövőre már 3,5-4 százalék közötti növekedést mutathat, míg az év végére 10 százalék alá csökkenő infláció mellett 2024-ben sokkal jobb inflációs környezet várható.

Az elnök megemlítette, hogy Magyarország az egy főre jutó GDP alapján jelenleg az uniós rangsor alsó harmadának elején áll, 2029-re viszont felléphet a középmezőnybe.

Forrás: mti.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
Sixtóber 68.-án..amíg ez a g3ci banda van hatalmon!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Na beszélhet a Kovács Árpád, de az Orbán Viktor is, mega novák katalin is >> NEM LESZ EURÓ MAGYARORSZÁGON! Népszavazás kell egyébként és különben is! az Euró végzetes lesz minden MAGYAR állampolgár részére! amásik anemzeti valutánkat nem szabad feladi a ha maga az ÚR ISTEN IS akarná akkor sem! Az Istenke is foglakozzon iszonyú tudományaival de nem a nemzet vagyonával és a valutájával! Különben is az Eu. meg fog szünni és ez esetben melyik világbank veszi kezelésbe a nemzet vagyonát!? Szó nem lehet arról, hogy idegen kezeka magyar bugyellárisban turkááljanak!
Az usa -nató takarodjon a kurva anyjába az usa nagyköveti a soros pöcsére, az Eu vezetése a bitófára!
Clavigo
@KisTehen: Látom,,ma is tanultál valamit ,Böcce..
Juhász István
2050.- ben a Huf / Magyar forint / már olyan erős lesz, hogy 1.5 Euro- t fognak érte adni...USA dollárt pedig 2-t .
ómió
Hülyék lennénk a saját pénzpolitikát kiengedni a kezünkből!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.