A Magyar Helsinki Bizottság újabb három olyan ügyről számolt be, amiben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága elmarasztalta Magyarországot.

Újabb három ügyben marasztalta el Magyarországot az Emberi Jogok Európai Bírósága
Fotó: A Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen az ideiglenes biztonsági határzár Hercegszántó közelében 2021. november 12-én. Ezen a napon sajtótájékoztatót tartottak a határátkelőhely közelében, amelyen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő elmondta, hogy a magyar határvédelmi intézkedések az utóbbi időben több európai ország számára mintaadóvá váltak, hiszen a határkerítés építése mellett döntött Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország is. MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Mindhárom ügy menekültekkel kapcsolatos – írja a Telex.hu.

- 2014-ben a 17 éves afgán M. M.-t három hónapig tartották fogva a határon, annak ellenére, hogy az akkori szabályok megtiltották, hogy kiskorút elzárjanak.

- A 28 éves, szintén afgán H.N. is 2014-ben került Magyarországra, az otthonában súlyosan bántalmazott férfi gyógykezelés alatt állt, mégis 3 hónapon és 13 napon át tartották fogva a nyírbátori őrzött szálláson, azaz fogdában.

- R.N. Pakisztánból menekült el, 14 évesen, egyedül. Szabálytalanul átlépte a szerb-magyar határt 2017-ben, Ásotthalomnál mezőőrök elkapták őt és társait, majd megalázták és bántalmazták őket. Erről Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere akkor Facebookon is büszkélkedve beszámolt. A bántalmazás után visszakényszerítették őket Szerbiába.

Az első két ügyben a strasbourgi bíróság ítéletében kimondta, hogy a magyar állam megsértette ügyfeleink szabadsághoz és biztonsághoz való jogát.

A harmadik esetben strasbourgi bíróság kimondta, hogy a magyar állam megsértette R. N. alapjogait azzal, hogy kollektív kiutasítást alkalmazott vele szemben, és kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként sem biztosított neki hatékony jogorvoslatot a hatóságok jogsértéseivel szemben. Ahelyett, hogy a szülei nélkül ide menekült gyereket egy gyermekotthonban helyezték volna el és gyámot rendeltek volna neki, a mezőőrök brutálisan bántalmazták, egy gátlástalan politikus pedig még dicsekedett is a védtelen gyerek sanyargatásával – írja a helsinki.hu.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: helsinki.hu, Telex.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Néro2: Meg a "családbarát" kormányt. Mivel már a Holdról is látszik. Amúgy Vitéz Trágyadombi Toroczkai László (fél)kegyelmes úr, az "ő hazájuk" elnöke méltán büszke lehet arra, hogy az Unió bírósága ebben az ügyben említésre méltatta. Javaslom a parlamentben külön trónust állítani neki a miniszterelnök úr mellé, hiszen az ország két legkiemelkedőbb "Család- és gyermekbarát" emberéről van szó.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Csak a csürhét nem Magyarországot.
justhpeter
@Néro2: Meg a "családbarát" kormányt. Mivel már a Holdról is látszik. Amúgy Vitéz Trágyadombi Toroczkai László (fél)kegyelmes úr, az "ő hazájuk" elnöke méltán büszke lehet arra, hogy az Unió bírósága ebben az ügyben említésre méltatta. Javaslom a parlamentben külön trónust állítani neki a miniszterelnök úr mellé, hiszen az ország két legkiemelkedőbb "Család- és gyermekbarát" emberéről van szó.
Csizmás Kond
" Az első két ügyben a strasbourgi bíróság ítéletében kimondta, hogy a magyar állam megsértette ügyfeleink szabadsághoz és biztonsághoz való jogát.".
...ügyfeleink...vagyis minden migráncs a zunió ügyfele...
" A harmadik esetben strasbourgi bíróság kimondta, hogy a magyar állam megsértette R. N. alapjogait azzal, hogy kollektív kiutasítást alkalmazott vele szemben, és kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként sem biztosított neki hatékony jogorvoslatot a hatóságok jogsértéseivel szemben."
...na de kedves unió, ha egyszer e migráncs a maguk ügyfele akkor mi a büdös francért nem biztosítanak önök hatékony védelmet az idáig való uton, írattal, bevándorlási passzussal meg mindennel ?
Nessy
Állítsák már vissza a letelepedési kötvény vásárlás lehetőségét! Ahogy a mostani menekültek, úgy azok sem kis hazánkban telepedtek le, hanem mentek tovább! Kis hazánk határára ki lehet tenni a táblát: "Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
NKF
Hagyjuk már a p...ába ezt bíróságot! Érdekes a sok EU-s nyikhaj politikus nem kérdezte meg a saját népét,hogy mit akarnak! Lásd Németország,Svédország meg az összes többi!
Mind korrupt rohadék! Remélem jövőre felébrednek!Jó jel,hogy Macron már kezd magához
térni!
jesz
@NKF: norvégiában is nagy a baj, csak próbálják nem reklámozni...és azokat ítélik el, akik "báncsák" a szegény, ártatlan migráncsokat
ómió
Ja, hogy az afgán meg a pakisztáni nem menekült! Pláne nem a 10. országban!? Oda se neki, efftársak! Soros-csicskáknál az nem "tényező"!
Nessy
Nyugalom, vendégmunkásként, alacsony bérért jó lesz pár százezer pakisztáni, bangladesi, stb.
Peller Anikó
@m73: 14:57, itt van la,
a – Saját nevén van a budapesti XII. kerületben a Czinege utcában egy háza, amit 2002.májusában vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken.
A házat 2004.I-2005.XII. között 90 millióért átépitették 420 nm-re.
– 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy kastélyt, többszáz hektár földdel.
– 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 millióért, ahol felesége és apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elöttük van Lévainak 6 ha földje.
– 1993-ban a Fidesz Székház eladásából 697 millióért vásárolta meg apja bányáit.
– 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 har szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 millió forint állami támogatást adott.
– 2001.IX. Felcsúton felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en.
– 2008.VIII-ban a XI.kerületi Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Orbán Ráhelnek, 40 millióért.
– 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette fiának Orbán Gáspárnak, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet.

– 2001.IX-2010.IV. között 38 ingatlant vásárolt felesége nevére.

– 2011-ben apja Orbán Győző nevére vásárolta meg a hatvanpusztai József főherceg majorságát 13 hektáron, 5 műemlék épülettel és víztoronnyal.
A hatvanpusztai majorságot 2012-ben felújitották és átépitették többszáz millió forintért Lévai Anikó vezetésével, az összeg az Átlátszó.hu nyomozása során bebizonyosodott, hogy csaknem 255 millió forint volt.
– Pintér Sándorral közösen vásároltak egy horvátországi szigetet, az Adriai tengeren.
– 2013-ban szintén apja nevére vásárolt az alcsútdobozi Rézhegyen örökpanorámás nyaralót 44 millió forintért.
– 2016.III. Orbán eggyik barátja Bőjte Csaba egyházi személy nevére vásárolta meg a gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt.
– 2013-tól Tiborcz István nevére vásárolta: a keszthelyi jachtkikőtőt, fűrdőház, recepció, bár 515 nm, részben állami bankhitelből a keszthelyi kikőtő és a Via Hotel között 20.5 ha területen 175 luxusapartmant épitenek,
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért Bicskén.
Peller Anikó
– 2015.I. pálinkafőzdét vettek Felcsúton.
– 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt.
– 2015.IX. a volt Postabank Székházat a budapesti József Nádor téren.
– Informatikai cégeket.
– 2015.IX. bodajki Hochburg – Lamberg Kastélyt, 29 M-ért.
– 2015.XII. turai Schossberger báró Kastélyát, 10 hektár parkkal, 98 szobával, pálmaházzal, 200 millióért.
– 2016.II. zuglói városligeti fasorban Spitz Villát, 40 szobás.
– 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből.
– 2016.XI. komáromi ipari parkban ingatlant, 1 milliárd forintért.
– 2016.XII. visegrádi Kastélyszállót.
– 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt illetve Pollack Mihály téri Mélygarázst.

'A Don corleone eltulajdonított vagyona 3800-4000 milliárd forint+svájci és offshore bankszámlák. Feltételezhetően több ellenzéki párt szerint a Bánnak személy szerint 303-305 milliárd a becsült lopott vagyona. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott pénzekből, a magyarországi közpénzből, a magánynugdíjból és mindenből amiből csak lehetett. Ezek egy része felesége, apja, Tiborcz I. és strómanjai, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Hernádi Zsolt, Nyerges Zsolt, Szima Gábor, Leisztinger Tamás, Tarsoly Csaba, Szijj L., Paár A., Barkász S., Kékessy D., A. Vajna, Habony Á., Vitézy T. nevén van. A Bán a pénzét svájci és hongkongi bankokban tartja, teljesen titokban. Miközben eltűnt a szemünk elől a 96 000 kg fekete szén ami a Tolcsi őrizete alatt volt egészen 2011 júniusáig '

Nemis tudom hol kéne keresni a manyupot és az Eu támogatásokat.
simmering73
"A minap bevigyorgott az ATV Egyenes beszéd című bulvár talk show-jába a nemzet harci pulija, Ásotthalom ex-polgármestere, a magyar fasiszta szittya életmód főtanácsadója, a migránsüldözés koronázatlan királya, az oltásellenesek és konteógyártók Mozartja. Igen, a Toroczkai László nevű házi uszítóról van szó, akinek a pártja, a Mi Hazánk Mozgalom nevű, szélsőséges eszmékkel kokettáló szélsőséges alakulat a tavalyi választások eredményeként betette a lábát a Parlament patkójába. Azóta ott osztja az észt, amivel az ő istene megáldotta, de azt legalább ellentmondást nem tűrően és magabiztosan teszi. Volt kitől tanulnia előadóművészetet és hazudozást is.

Szóval a Fidesz szatellitpártjának vezetője előadta magát a nagyérdeműnek, persze ehhez kell neki helyet és műsoridőt biztosítani, és mondja azt valaki, hogy Németh Sándor gyepmester nem ad teret bárkinek, aki ki akarja adni magából azt, ami bántja. Dehogynem. Úgyhogy emberünk kiadta magából. Ebből kiderült, hogy az önjelölt határvédő seriff szerint nincs az rendjén, hogy az Európai Jogok Európai bírósága három ügyben is elítélte Magyarországot."
kolozsvaros.com/2023/05/11/meg-jo-hogy-eletjaradekra-vagy-nyilvanos-bocsanatkeresre-nem-tartanak-igenyt/
Alfa
a keresztény-fasiszta-náci orbán és a fidesz-ner hitvallása...himnusza... hazudni-lopni rendületlenűl a kecskebaszók örömére pl: @KisTehen: és trágya nagy marha társai
Peller Anikó
@KisTehen: Így van. A határőrizetet azért találták ki, hogy örizzék a határt. Nem azért mert a fidesz azt is el akarná lopni (ellopná ha van mit) hanem azért, hogy ne csalinkázzanak, tömegeljenek ott rajta keresztül a zombik.

De ez nem felmentés a töméntelen pénztámogatás és adóforintok elherdálása, elbaszása és ellopása alól. Fogod Mehemed? Ellopták a Tehenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.