Egyszámjegyű nyugdíjemelést, de prémiumot is tervez a kormány 2024-re a nyugdíjasoknak. 

Kiderült, mi a kormány szándéka jövőre a nyugdíjakkal – Ekkora emelés várható

Mivel az éves átlagos inflációt jövőre hat százalékra várja a kormány, januárban a szokásos nyugdíjemelés is ekkora lehet. A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet, ami éves szinten százötvenezer forintnyi többletnyugdíjat jelent – számol be a Portfolio.hu a Költségvetési Tanács véleménye alapján, amelyet a 2024-es költségvetés tervezéséhez fűztek..

Azt írják: mivel a kormány azzal számol, hogy a gazdasági növekedés várható mértéke meghaladja a 3,5 százalékot (4,1 százalék is lehet), a nyugdíjasokat novemberben nyugdíjprémium is megilletheti, ha az államháztartás egyenlegcélja is teljesül – írja a 24.hu.

A legmagasabb egyszeri összeg várhatóan 12 ezer forint lesz.

„Emellett a nyugdíjakkal azonos módon emelendő ellátásban részesülők – a kormány külön döntése alapján – a nyugdíjprémiummal megegyező módon számított egyszeri juttatást kaphatnak” – áll a Tanács véleményében. Ezek forrását – összhangban a négy százalakosra tervezett gazdasági növekedéssel – céltartalék tartalmazza.

Szintén megvan a forrása a negyven év jogosultsági idővel rendelkezők nők korhatár előtti öregségi nyugdíjához. Jövő februárban szokás szerint szintén várható a tizenharmadik havi nyugdíj kifizetése, jóllehet ezt a Költségvetési Tanács anyaga nem részletezi.

Forrás: 24.hu, Portfolio

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ne siessünk ennyire előre. Most az idei 25%-os inflációval kellene foglalkozni. Mert arról még nem hallottam, hogy az idén mennyivel szándékozik emelni a nyugdíjakat. A kollaboráló nyuszet 3%-os kezdeményezésétől most tekintsünk el.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Menőmanó
De az infláció két számjegyű, és bőven kettessel kezdődik.
Idén közel fél év alatt szinte semmit nem csökkent, mitől is csökkenne ezután?
simmering73
Ne siessünk ennyire előre. Most az idei 25%-os inflációval kellene foglalkozni. Mert arról még nem hallottam, hogy az idén mennyivel szándékozik emelni a nyugdíjakat. A kollaboráló nyuszet 3%-os kezdeményezésétől most tekintsünk el.
balos
A fideSS kitalálta a geci rulettet!Ez már valóban megfelel a nemzethy elvárásaiknak!A sok nyugdíjas eltarthatatlan!Kell a lóvé csalárd kurmány felszópóinak!
NKF
Legalább valamit adnak a komcsik meg elvettek!
verőce21
Az egyszámjegyű nyugdíjemelés elég soványnak tűnik, az áremelkedésekhez képest.
A jövőre is 15% még méltányosnak tűnne..., ha számításba vesszük azt is, hogy ennek egyharmada visszaszáll adóba az államnak...!
Menőmanó
@NKF: A fideszkomcsik is elvettek, csak ezek rafináltabbak, nem jelentik be.
Így a hülyék azt hiszik, hogy állandóan csak kapnak, mivel számolni nem tudnak.
kereső
Nem győzöm elégszer leirni, hogy szó nincsen "nyugdijemelésről"- ez mind csak korrekció. Ha a magyar kormány kis kockás papiroson elkészitett jövő évi költségvetése is olyan stabilan adja a számokat, mint az idei- akkor a nyugdijas társadalom többsége lehúzhatja a rolót.
Tessen már megmondani T. hirszerkeztők- akik ezek szerint oskolába sem jártak- hogyan lehetséges 25%-os általános, és 30%-os nyugdijas infláció mellett "emelésről" beszélni- 15%-os nyugdij korrekció mellett? Ja, és ismételten emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy a nyugdij "nem kegy!!!", hanem a jelenlegi nyugdijasok aktiv korukban befizetettett befizetéseinek "hozadéka". Az már más kérdés, hogy ebben a x@r rendszerben- mivel az első orbán kormány megszüntette/ellopta-és felélte a nyugdijbiztositás alapot- a mindenkori befizetések nem termelnek hozadékot, mert a mindenkori kormányok , a felosztó-kirovó rendszerben felélik a befizetéseket.És , az hogy mi a kormány "szándéka"- csak azt erősiti, hogy a társadalom jó része, a kormánnyal együtt "kegynek" tekinti a nyugdijak kifizetését.
Nessy
12ezer Ft "prémium". Nevezzék már másképp, akár beigli pénznek. Mit szólnának az államtitkárok év végén 12 ezer prémiumhoz ?
Nem lenne tisztességesebb pl. 150 - 200 ezer fölött semmi , a kis nyugdíjasoknak meg legalább 20 ezer ? A 6 % emelés meg már annyit sem fog érni, mint az 15 %. Legalább is 100 ezer környékén.
ómió
Szóval, olyan Böszme-féle nyugdíjlenyulás továbbra sem lesz!
kereső
@NKF: 07:50 Már a multkor is kérdeztem: "mit vettek el"?Igaz, hogy akkor Fletó vette el, most meg a "komcsik"(történelmi analfabétizmus komcsizni egy olyan országban, ahol a komcsik kihaltak Marosán Györggyel)- válasz meg nincs. Csak a papagáj NKF. Megtanultad- és azt ismétled állandóan.
kulabombaafityiszre
Akkor megint jól megszoppatják a nyugdíjasokat.
jáger laszló
A 2 milliót kapó nyugdíjasaink nem panaszkodnak,csak ezek a 100 ezret kapó szerencsétlenek kapálóznak!!!
Nem baj,hiszen rövidesen kihalnak akár a neandervölgyiek...
Csak ennyi
barátilag
J.L.
Tehenész
@szegény hazám: Bővebben az Ómió egy rettenetesen nagyon nagy marha.
szegény hazám
@Tehenész: Ezzel messzemenően egyet kell értenem.
ómió
@szegény hazám: Üdvözöllek, MARHA efftárs! Csak nem a böszmei nyugdíjlenyulást várod epedve már 2010. óta az elmebeteg@Tehenész: efftársaddal együtt!?
Nessy
@Horizont: Neki mindegy, a szabvány szöveget mindenhová be írja. Akár az időjárás jelentéshez is. Reménytelen eset!
Nessy
A jövő évi 12 ezer forintos "prémiumot" nevezzék már valami másnak. Vagy a minisztériumoban is annyit adjanak az álomtitkároknak év végén. Ezt 200000 fölött ne is adják, kapják meg a kisnyugdíjasok pluszban.
Havanagi
@Nessy: ezek a mocsok férgek csak saját maguknak harácsolnak mindent.De azt elsőre és soron kívűl.
vacsi
"A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva"
Csak ez a fránya "átlag" ne lenne ott! Így a milliós nyugdíjak felhúzzák az alacsony, 50-80 ezres nyugdíjakat 208 ezerre...
ómió
@Clavigo: Tükör előtt, azért, "pozitívabban is bíztathatnád" magadat!
ómió
@Horizont: "Mentálkapacitásod" totál lenullázódott, bolsiék elmebetege!? Már a "Horizonton" sincs belőle!? Attól, hogy Böszme nevű népzsebelő gazdátok akár 100 éve "uralkodott" is, (vagy csak "majd beledöglött", hogy úgy tegyen), szóval, ettől ez az agybeteg @szegény hazám: és @Tehenész: efftársaid még nosztalgiával sírhatják őt vissza! Ahogy teszik is! Ennyi nem "tiszta" fajkreténségednek!? Vagy ők is te vagy más nickneveken, idióta!? És hiányzik elárulnod magadat!?
Designer
Az is kell! Persze! Csakhogy a pedagógusoknak 10+10+10+5% lett beígérve 2021-ben! Ebből 2 év alatt lett 10+10! Hol a maradék 10+5? Pedagógusnapra javallott! Visszamenőleg 2023. január 1-ig!!!
ómió
@Horizont: Hát, ha ezt tükörbe nézve önmagad "moderálására" szoktad mondani, az igencsak találó!
ómió
@Horizont: Az agyad hiányában, bolsiék fajbarma, még mindig nem tudod, hogy, ha kusikálnál, akkor, azt el is kell kezdened!?
Peller Anikó
Kiváncsi lennék maguknak hány számjegyűt terveznek.
szegény hazám
@ómió: Ismétlés a tudás anyja: ÓMIÓ EGY NAGYON MARHA!!!
ómió
@szegény hazám: "Nem semmi", amikor az elmeosztályon fektedben másokat "osztályozol"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.