Rendkívüli megszorításokra készülhet a kormány. A családi pótlék, az anyasági támogatás, a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, a babaváró támogatások, és különböző lakástámogatások, valamint a különböző szja-kedvezmények is terítékre kerülhetnek.

Kedd este olyan határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, ami arra utal, hogy a kormány nagyszabású megtakarítási programot készít elő. A tervezet a közkiadások felülvizsgálatára készül, méghozzá egy új, a Pénzügyminisztériumból koordinált munkacsoport, a Közkiadások Felülvizsgálata Munkacsoport vezetésével - számolt be a Portfolio.

A feladat a költségvetés legfontosabb kiadási területeinek áttekintése, különös tekintettel az egészségügy, a családtámogatás, a lakhatás, az oktatás és a nagy beruházások mentén felmerülő kiadásokra.

Olyan brutális megszorításokra készülhet az Orbán-kormány, ami sokaknak fájhat

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Nagy István agrárminiszter, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Judit igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (hátul, takarásban), Varga Mihály pénzügyminiszter, Farkas Ciprián soproni polgármester (Fidesz), Lázár János építési és közlekedési miniszter, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (hátul, takarásban), Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (b-j) a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban 2023. február 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Portfolio is kiemeli, hogy családbarát kormány ide vagy oda,

nincs tabutéma: az anyasági támogatás, a családi pótlék, a nagycsaládosok kedvezményei, a babaváró- és lakásprogramok is terítékre kerülnek, és az szja-kedvezmények is.A határozat 15 pontban határozza meg a feladatokat, amiket Varga Mihály pénzügyminiszternek kell majd felügyelnie.

Egyértelmű és számszerűsített célokat is meghatározott a kormány a 2023-as kiadásokat érintően:

-  Az egészségügy területén a felülvizsgálat célja 2023-ban "az egészségügyi közkiadások szerkezetének és azok szakpolitikai célokhoz való igazodásának áttekintése, és a felülvizsgálat eredménye alapján javaslatok megfogalmazása a hatékonyabb forrásallokációra".

- Az egészségügyi kiadások felülvizsgálatával az egyes kiadási részterületeken legalább 3% megtakarítás a cél és ehhez kapcsolódóan hatékonyságnövekedési tartalék elérése és átcsoportosítási lehetőség feltárása a magasabb egészségnyereséggel járó kiadási területek irányába, az aktuális szakpolitikai célok figyelembevételével.

- Cél továbbá a visegrádi országokkal történt összevetést követően javaslatok megfogalmazása egyes népegészségügyi indikátorok értékeinek hosszabb távú javítása érdekében.

- A család- és lakhatási támogatásokkal kapcsolatos közkiadások, továbbá a kapcsolódó adókedvezmények szerkezetének és azok szakpolitikai célokhoz való igazodásának áttekintése, és a felülvizsgálat eredménye alapján javaslatok megfogalmazása a hatékonyabb forrásallokációra.

- A család- és lakhatási támogatásokkal kapcsolatos egyes kiadási részterületeken legalább 3% megtakarítás és ehhez kapcsolódóan hatékonyságnövekedési tartalék elérése, a felülvizsgálat eredményeitől függően egyes támogatási formák célzottabbá tétele, a költségvetési források prioritást élvező területek irányába történő átcsoportosítási lehetőségének feltárása az aktuális szakpolitikai célok figyelembevételével, mely célok a magyarországi demográfiai folyamatok kedvező irányba terelése, a családalapítás ösztönzése, a termékenységi arányszám növelése, a családok anyagi biztonságának erősítése, a munka és a családi élet jobb összeegyeztethetősége, valamint a hosszú távon kiszámíthatócsaládpolitika.

A határozat 15 pontban határozza meg a feladatokat, amiket Varga Mihály pénzügyminiszternek kell majd felügyelnie.

Vargának és csapatának idén év végéig felül kell vizsgálni az egészségügyre, a családtámogatásra és lakhatásra fordított kiadásokat és kapcsolódó adókedvezményeket.

A munkacsoportnak ezt az „adott év kormányzati kiadásainak legalább 10 százalékára kiterjedő mértékéig kell megtennie”.

Jövő év végéig felül kell vizsgálniuk az oktatásra és az állami beruházásra fordított kiadásokat is „az adott év kormányzati kiadásainak legalább 10 százalékára kiterjedő mértékig”.

A Portfolio szerint a tervezet azt sugallja, hogy hosszútávú projektre készül a kormány, és mostantól minden évben felülvizsgálja ezeket a kiadási tételeket az egyes területeken illetékes miniszterek bevonásával.

Pozitívumként értékelik ugyanakkor, hogy „az állami költségvetés kiadási oldalán végre nem fűnyíróelv alapján tervez megtakarítást elérni a kormány, hanem a strukturális szempontok is felértékelődhetnek.”

A tervezet a konkrét kiadási területeket is felsorolja, amikhez hozzányúlhatnak. Az egészségügy területén ilyenek a különböző gyógyszertámogatások, gyógyászati segédeszköz támogatások, családtámogatás területén pedig szinte minden, anyasági támogatástól lakhatási támogatáson át a családi pótlékig, gyermeknevelési támogatásig, babaváró- és lakástámogatásig.

Felülvizsgálhatják a személyi jövedelemadó, a családi adóalap-kedvezmény, és első házasok kedvezményeit, a négygyermekes anyák személyi jövedelemadó-mentességét; valamint a 30 év alatti édesanyák szja-mentességét is.

Forrás: Portfolio, 444

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
A csútkány torkát kéne már megszorítani!...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Jöhet a ""gyurcsány, brüsszel, libsi"" mantra!
Qqberci
A csútkány torkát kéne már megszorítani!...
izéke
Lassan elfogy a penz mert az a gonosz Brüsszel...ehhez a szaros családi pótlekhoz mit akarnak nyúlni? Mert nem emelni fogják az is biztos
Yeromos
Ma jönnek a fieszes idióták és megmagyarázzák, hogy brüsszel akarta, gyurcsány miatt van, és azért ssorosnak is van köze hozzá.
És különben sem megszorítás hanem gazdaság védelmi akció terv.
Qqberci
@Yeromos: Kihagytad Bajnayt meg a migráncsokat...
csak úgy....
jogos a brutális megszorítás, sokaknak talán attól megjön az eszük...,vagy beledöglenek.
archive
Hallo dagadt, meg bandája!!! Inkább az ellopott pénzt kellene visszarakni a kasszába!!!
justhpeter
Bizony, Orbánnak számba kell vennie, hogy jövőre sem jön pénz Brüsszelből. A szopásra meg mégsem mondhatja, hogy megszorítás. A néhai fiatal sztárminiszterelnökből elaggott csóró patkány lett, aki most "kukázni" kénytelen. Annál is inkább, mert tudja, a nyaka felett már ott a pallos. Hogy ez mennyire igaz, nézzék meg az utolsó parlamenti megszólalását, amelyben már érezhetőek a veszettségére utaló jelek. A jelenlegi mentőöv az, hogy a parlamenti söpredéke még kitart, nem mer ellenszegülni.
Havanagi
@Yeromos: "PM: Brüsszel akar csak megszorítást, a kormány nem" hasonló cimekkel már cáfolnak is.Eddig is bevált a gyengeelméjűeknél a brüsszelezés,folytatják.Nem volt tiltakozás, demonstráció,minden OK, folyt köv.
jáger laszló
Hát nem sok mindent tudtunk + de azt 100 %ig pontosan!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
percsi
Kimaradt a képviselő urak ingyen kaja-pia-lakhatás-bérlemény-benzin-nyaralás stb. juttatásának-támogatásának csökkentése! Szerintem véletlen volt!
Pedig többet visz el a kasszából, mint a felsoroltak összesen!
Magyarország jobban teljesít!
csak úgy....
@KisTehen: ne untass a baromságaiddal, te szervilis hiperaktív elbutult barmocska!
gina
Elsö lámpavasra húzni ezt a bandát elsönek a zsiros Napoleont,,
Eladott Ország
Végre megértettem, hogy Brüsszel erőltette ránk: a térköveket, a stadionokat, a lombkoronasétányokat, a 40 cm magas kilátókat, a lopást, Mészáros Lőrincet és az oligarchákat, az állami korrupciót, a szégyenteljes fizetéseket, a választások előtti osztogatásokat és adómentességeket, magánnyugdíjpénztárak államosítását, az 1 kulcsos adóztatást, a propagandára költött ezermilliárdokat, a lówellneszeket és még reggelig sorolhatnám, hogy mi mindent és ezért vagyunk csődközeli helyzetben, nem pedig egy autokrata, rongyrázó feudalista kormány miatt ! Hogy a retkes picsába nem tudja megvédeni a gazdátok 13 év kétharmaddal, azon belül x év rendeleti úton történő teljhatalommal az embereket a baloldaltól és prücceltől? Nem lehet, hogy ALKALMATLAN, kedves fideszes birkák? Elég logikus, nem? Egyszerű képlet, mint a faék. Most akkor a baloldal van kormányon?!Nevetséges az egész. Mit vizsgálnak családi pótlék esetében hatékonyság terén? Eleve nem nyúltak hozzá, nem emelték. Max azt lehetne kihozni, hogy egy bizonyos jövedelmi szint fölött teljesen fölösleges utalni, valóban nem hatékony. De orbán soha nem fog elvenni azoktól, akiknek sok pénzük van, mert ez a fő politikája. Akkor miért adunk gazdagoknak csokra, autóra, miért egykulcsos az szja stb.-stb? Max azt lehet még kihozni, hogy olyan kicsi a csp mértéke, hogy meg kell szüntetni az átlagbér alatt, mert ott se segít. Max ezt nézem ki belőlük. Persze a listán nincs ott a sport tao pénzek hatékonysága, a stadionok, csarnokok, külföldi focitámogatások hatékonysága. Inkább az egészségügy, gyógyszertámogatás és a gyermekek otthongondozási díjából kell 3%-ot megspórolni. Komolyan mondom, hogy pezsgőt fogok bontani, amikor ezek a szarháziak megdöglenek.
Eladott Ország
A fidesz által bevezetett megszorítások és adók: (emlékeztető)
– adójóváírás megszüntetése
– béren kívüli juttatás drasztikus csökkentése (az adható 18.000 Ft-ról 11.250, ill. 5000 Ft-ra)
– cafeteria megadóztatása
– munkavállalói járulékok emelése
– 32 ezer fő elbocsátása a közszférából
– a foglalkoztatottak számának növelése utáni adókedvezmények megszüntetése
– reprezentációs és üzleti ajándékok utáni adókötelezettség
– cégautóadó emelése
– egyszerűsített vállalkozói adó 30%-ról 37%-ra emelése
– kötelező kamarai tagság (regisztráció fedőnévvel) 5000 Ft éves tagdíjjal
– ÁFA-emelés 25%-ról 27%-ra
– illetékemelések
– a termőföldből átminősített ingatlanok értékesítéséből származó 20% feletti többlet 48%-kal adózik
– az ingatlanadó de facto bevezetése (kommunális adó)
– az ebek és lovak kötelező chipezése
– a „chipsadó” bevezetése
– a „chipsadó” emelése, majd kiterjesztése (pl. a gyümölcsízekre 500 Ft/kg)
– szeszes ital jövedékiadó-emelése
– dohányáruk jövedékiadó-emelése
– környezetvédelmi termékdíj bevezetése, majd emelése
– üzemanyagok jövedéki adójának emelése („ha kormányra kerülünk, csökkenteni fogjuk az üzemanyagok jövedéki adóját”)
– bioetanol jövedéki adójának 75%-os emelése
– autógáz jövedéki adójának 100%-os emelése
– az autópálya-használat minimumának négy napról tíz napra történő emelése – áremeléssel
– baleseti adó bevezetése (természetesen ez az állami autókra nem vonatkozik!)
– a táppénz lecsökkentése (kórház 60-ról 50%, táppénz 70-ről 60%)
– 30 napi táppénz után időarányos szabadság csökkentése
– a rokkantak ellátásának csökkentése, ill. megvonása
– a szociális öntemetés bevezetése
– szociális hozzájárulási adó bevezetése
– elektronikus útdíj bevezetése (sok fuvarozó számára az eddig fizetett útdíj a többszörösére emelkedett)
– közművezeték-adó
– a magánszemélyek kommunális adója adótárgyanként 12.000 Ft-ról 17.000 Ft-ra emelhető
Eladott Ország
ma, 15:20 ♦ Folytatás: "A fidesz által bevezetett megszorítások és adók:
– kaszinóbezárás, majd újranyitás bennfentes feltételekkel
– bírósági eljárásokkal kapcsolatos illetékek drasztikus emelése
– banki tranzakciós díj emelése, „csekkadó” – tranzakciós adó megduplázása 3 ezrelékről 6 ezrelékre
– betéti kamatok után 6%-os „egészségügyi” hozzájárulás bevezetése
– telekommunikációs adó
– „cégadatok kötelező frissítése”-adó. Cégenként 20–50 ezer forint között + ált. forg. adó
– pénztárgépek cseréje 100+150.000 Ft/pénztárgép, plusz havi 2-3 ezer Ft NAV-val való állandó kapcsolat
– nyugdíjaskedvezmény részleges megvonása a távolsági buszokon és gyorsvonatokon
– közmunkások nettó 61.000 forintos fizetésének 49.000-re csökkentése
– munkanélküli-segély időtartamának 270-ről 90 napra csökkentése, szociális segély összegének 28.000-ről 22.000-re csökkentése
– egyetemi és főiskolai támogatások drasztikus csökkentése
– a Munka Törvénykönyvének átírása a munkavállalók számára hátrányos feltételekkel
– pedagógusok munkaidejének de facto meghosszabbítása
– tandíj de facto bevezetése
– asztmás gyerekek emelt összegű családi pótlékának megvonása
– mozgássérültek közlekedési támogatásának visszavágása
– egészségügyi járulék emelése
—Belügyi Dolgozok visszamenőleg módosított szolgálati törvénye amely
adót vetett ki a BM nyugdíjasokra egy átminősítéssel. Kétszer adóznak a
pénzükért "
Vajon meddig tűri még ez a birka nép?! „Semmiféle egyesület nem működhet szolidaritás nélkül, az elvadult pusztai betyárnak azonban szolidaritás igencsak távoli fogalom. Az EU-nak ezért szólnia kéne, hogy arra van a kijárat, még mielőtt az Orbán-rezsim miatt szétszakad” – írta Kurt Seinitz, a legnagyobb osztrák bulvárlap, a Neue Kronen Zeitung külpolitikai elemzője. Talán a Magyar népnek kellene előbb "szólnia egy nagyot" mielőtt megint a vasfüggöny mögött találjuk magunkat! Ha így folytatódik megeshet!
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 15:22 ♣ Közlöd, illiberális fideszes parazita: "hol az eu pénz, libsi? :))"
Csipegettem külföldi forumokon... Hogy utálhatják már ezt az állandóan pénzért kuncsorgó, gáncsoskodó dagatt cigány senkiházi gecit. "Alcsúti törpecerkóf, felcsúti zsírramszesz, zsugoritott fideszjézus"
uploads.disquscdn.com/images/f18d94c723408d8ba340676a0037b46f96c6b66ade2a556370e902e38a0d8144.jpg?w=800&h=777
"A miniszterelnök szerint meg kell találni a felelősöket, akik csőd szélére sodorták az Európai Uniót." Nem is kell olyan sokat keresni, csak a tükörbe kellene bele néznie a kedves dogtorminiszterelnökúrnak”. Te csökött agyú potrohos ártány! Az Unió gazdasága nincs csődben ellentétben a magyarral, amit viszont jól tudjuk, te meg tettestársaid vittek a csődbe! Hát egy ilyen pénzügyi mágusnak igazán nem lehet gond megtalálni a választ! De ha tőle kérdezik ugyanezt, akkor megsértődik. Ami persze nem csoda, hiszen azt nem mondhatja, hogy elloptuk. És kiszólt a gödörből a lyuk. Javaslom a magyaroknak szánt alapot átcsoportosítani, legalább nem ennek a pszichopatának a számláját duzzasztják tovább. Az igazi gumicsizmás "magyarhuszár". Gusztustalan féreg. A felcsúti pénznyelő varangy.
uploads.disquscdn.com/images/4e1fcaf3a4e31320d3809d18ed8d44fa90fb665779fa5a18b9a32cefce3cb83a.jpg
Hol van a pénz ?! Orbán, varangykirály ...
twitter.com/Skorpiooh/status/1674902718614233088/photo/1
drrotf
Ezek a megszorítások is csak olyanok lesznek mint a többi, ezért ezt az intézkedést már észre sem vesszük, és miután mi mindenben beletörődők vagyunk ez is csak növelni fogja a FIDESZ népszerűségét.Majd megláthatjuk a népszerűségi listán az országot vezető párt hogy növeli a népszerűségét?! Eladott Ország pontos felsorolása csak erősíti a magyarokat, mert látják, hogy még ezt is kibírtuk.
Peller Anikó
@KisTehen: Birka a krvnyád te marha, itt van a pénz,

– Saját nevén van a budapesti XII. kerületben a Czinege utcában egy háza, amit 2002.májusában vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken.
A házat 2004.I-2005.XII. között 90 millióért átépitették 420 nm-re.
– 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy kastélyt, többszáz hektár földdel.
– 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 millióért, ahol felesége és apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és elöttük van Lévainak 6 ha földje.
– 1993-ban a Fidesz Székház eladásából 697 millióért vásárolta meg apja bányáit.
– 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 har szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 millió forint állami támogatást adott.
– 2001.IX. Felcsúton felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en.
– 2008.VIII-ban a XI.kerületi Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Orbán Ráhelnek, 40 millióért.
– 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette fiának Orbán Gáspárnak, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet.

– 2001.IX-2010.IV. között 38 ingatlant vásárolt felesége nevére.

– 2011-ben apja Orbán Győző nevére vásárolta meg a hatvanpusztai József főherceg majorságát 13 hektáron, 5 műemlék épülettel és víztoronnyal.
A hatvanpusztai majorságot 2012-ben felújitották és átépitették többszáz millió forintért Lévai Anikó vezetésével, az összeg az Átlátszó.hu nyomozása során bebizonyosodott, hogy csaknem 255 millió forint volt.
– Pintér Sándorral közösen vásároltak egy horvátországi szigetet, az Adriai tengeren.
– 2013-ban szintén apja nevére vásárolt az alcsútdobozi Rézhegyen örökpanorámás nyaralót 44 millió forintért.
– 2016.III. Orbán eggyik barátja Bőjte Csaba egyházi személy nevére vásárolta meg a gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt.
– 2013-tól Tiborcz István nevére vásárolta: a keszthelyi jachtkikőtőt, fűrdőház, recepció, bár 515 nm, részben állami bankhitelből a keszthelyi kikőtő és a Via Hotel között 20.5 ha területen 175 luxusapartmant épitenek,
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261...
Peller Anikó
– 65 ha földet Mányban, 497 millióért, és 193 ha, 261 millióért Bicskén.
– 2015.I. pálinkafőzdét vettek Felcsúton.
– 2014.XII. Seregélyesi Kastélyt.
– 2015.IX. a volt Postabank Székházat a budapesti József Nádor téren.
– Informatikai cégeket.
– 2015.IX. bodajki Hochburg – Lamberg Kastélyt, 29 M-ért.
– 2015.XII. turai Schossberger báró Kastélyát, 10 hektár parkkal, 98 szobával, pálmaházzal, 200 millióért.
– 2016.II. zuglói városligeti fasorban Spitz Villát, 40 szobás.
– 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből.
– 2016.XI. komáromi ipari parkban ingatlant, 1 milliárd forintért.
– 2016.XII. visegrádi Kastélyszállót.
– 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt illetve Pollack Mihály téri Mélygarázst.

'A Don corleone eltulajdonított vagyona 3800-4000 milliárd forint+svájci és offshore bankszámlák. Feltételezhetően több ellenzéki párt szerint a Bánnak személy szerint 303-305 milliárd a becsült lopott vagyona. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott pénzekből, a magyarországi közpénzből, a magánynugdíjból és mindenből amiből csak lehetett. Ezek egy része felesége, apja, Tiborcz I. és strómanjai, Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Hernádi Zsolt, Nyerges Zsolt, Szima Gábor, Leisztinger Tamás, Tarsoly Csaba, Szijj L., Paár A., Barkász S., Kékessy D., A. Vajna, Habony Á., Vitézy T. nevén van. A Bán a pénzét svájci és hongkongi bankokban tartja, teljesen titokban. Miközben eltűnt a szemünk elől a 96 000 kg fekete szén ami a Tolcsi őrizete alatt volt egészen 2011 júniusáig '

Nemis tudom hol kéne keresni a manyupot és az Eu támogatásokat.

Fel tudod ezt fogni tehénlepényszagú hülyegyerek?
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 15:32 ☻ A szélhámos hazaáruló, bűnöző román cigányod és bűnszervezete szarrá lopta magát. Érdekes a többi tagállam pénze megérkezett, csak a magyaroké nem! Nem kéne annyit lopni b+ és telibeszarni a jogállamot a qrva anyátokba! Börtönben rohadtok meg mocskos szarháziak!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/137630084_2799520460264202_7825825116961595558_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=I9UlDUoIeuUAX-dy06c&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDkokcCn0b3I2POyaBEdCTYEXrnRfV_hrneDocCp0728w&oe=64CCDD22
Peller Anikó
@KisTehen: Ennyire hülye már egy tehén sem lehet, egyáltalán van fogalmad mi a különbség 500 millió és 500 milliárd között? És az 5000 milliárd?

A Kalácsony ellopta azt az 500 milliót amiről te beszélsz? Mert az 5000 000 milliót azt ti geciköcsögök mind elloptátok, egy kicsinyke részét az előbb soroltam hova lett.
Eladott Ország
@sgl: ma, 16:29 ♦ Orbánt nem tartom magyar embernek, azért román cigányozom. Legyen rá büszke, hogy onnan jött! Nem írhatom azt, hogy (többgenerációs) angol vagy skót cigány. Az angolok, skótok (sokszor túlságosan is) büszkék az identitásukra,. Ez a rohadt mocskos , bűnöző, hazaáruló, és politikai prostituált, szélhámos többgenerációs román cigány is legyen rá "büszke" , hogy milyen vércinikus rohadék, aki egy évtized alatt tönkrevágta Magyarországot évtizedekre! Ezért felelnie kell! A rohadt kolostorgeci miatt szégyen lett magyarnak lenni a világban és ez sem bocsátható meg soha! Pofájára ne vegye a magyar szót és ne hivatkozzon a magyarokra! Rohadjon meg a börtönben életfogytig!
Eladott Ország
@sgl: ma, 16:29 Nekem nem kell bebizonyítani, hogy honnan jöttek fel a románok. A Ceausescu rendszerben többször voltam romániában és tapasztaltam, hogy a kirakatok üresek voltak, piros Csau' könyveket és fehér csempét lehetett látni áruhiány volt. A flóra és a kék-vörös munkás szappant is úgy vették mint a cukrot, az amo vagy a fa szappan már luxus cikknek számított, amit a magyaroktól vettek, sorbanállás mellett annyira nem volt szinte semmi. Nos ezt sikerült a csúti gecinek egy évtized alatt alul teljesíteni, hogy ma már a románokat is ánuszrózsán csókolhatjuk, de nem sokára a bolgárokat is! Jövőre katasztrófa lesz, ha nem ébred fel a magyar nép és nem zavarjuk, el ezt a rohadt bandát a francba!
izéke
@KisTehen: az EU pénz az EU-nál van hétlakat alatt,hogy te és a rémenyves család ne tudjon hozzáférni,tolvajok vagytok egytől egyig
percsi
@sgl: "Bazdmeg ez nem ellenzék,- szarhalom, nem tudom mondtam már?"
Mondtad már, csak nem elégszer!
percsi
@percsi: folyt!
Két lehetőség van: vagy ellenzék, vagy fidbanda!
Ha fidbanda, pár év és minden igaz magyar hajléktalan rabszolga lesz.
Ha ellenzék, akkor fellélegezhetünk, és elkezdhetünk élni. Figyelni fogjuk minden lépésüket!
A fidbanda magja rácsok mögött - életük végéig kényszermunka az aksi gyárakban, bányákban. (durbincs örömére, tudna velük töcskölni). Remélem nem lesz aksi üzem a kis országunkból.)
Nem szidom az ellenzéket, nem hajtom a fid malmára a vizet! A Kádár korszak jobb volt (nem jó), mint a belőlük kifejlődött vérszomjas piócák!
percsi
@Peller Anikó: Ne foglalkozz vele, ez is a mi pénzünket szívja!
Ha nem ezt tenné, akkor dolgoznia kellene, amit nem szeret!
Peller Anikó
@sgl: Ok, te nem románozol, te ellenzékizel. Ezerszer és ezerszer. Úgy gyalázod az ellenzéket hogy a fidesz sem tehetné különbül. Bülbül.

Mert van benne igazság, kétségtelen. De te kampányolsz ellenük. Nincs másik ellenzékünk, csak ez az egy. Ez az egy konglomerátum, ami nem valami ütőképes. De csinálj jobbat.
Revans
@durbincs:mocskos büdös pofáját és segglukát tartogassa a szakállas pöcsös nőknek ők még igényt tartanak magára kopasz buzeráns!:))
jáger laszló
Én már mindenre felkészültem,!!
Egem semmiféke +lepetés nem fog érmi!!
Jobb félni,mint +ijedni!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
@sgl: tegnap, 18:31 ♦ A (többgenerációs) román kolostorgeci nem csak a románokra sértő elsősorban, hanem a magyarokra, akiknek már régen le kellett volna váltani, mert náluk nem húzta volna ennyi ideig. A románok üzenik náluk már Orbán rég lógna!
twitter.com/janos_hary/status/1666410807368855553/photo/1
izéke
A tökeit kelle beszoritani egy satuba,mindjárt dalolna,hogy hová lett a pénz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.