Az Országgyűlés által elfogadott új pedagóguséletpálya-törvény tartalmilag más, mint amely tiltakozást váltott ki, és biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását és megteremti a béremelés alapját – írta Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palota honlapján megjelent közleményében.

Novák Katalin ezt gondolja az új pedagógus törvényről – Mentegetőzik, hogy más, mint amely tiltakozást váltott ki

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Az államfő jelezte: az Országgyűlés által elfogadott törvényt csütörtökön aláírta, és elrendelte annak kihirdetését.

Novák Katalin azt írta: a sokak által joggal kifogásolt, eredetileg vitára bocsátott úgynevezett "státusztörvény-tervezet" leginkább vitatott pontjai az elfogadott jogszabályban már nem vagy érdemi módosítással szerepelnek.

"Ez a törvény tehát tartalmilag már más, mint az, amely a tiltakozást kiváltotta. Ezért, áttanulmányozva a pedagógusok új életpályájáról szóló törvény szövegét és mérlegre téve a mögötte meghúzódó törvényhozói szándékot, úgy ítélem meg, hogy az új törvény biztosítja a köznevelési rendszer működőképességének fenntartását, egyértelmű kereteket biztosít, és megteremti a béremelés alapját" – fogalmazott a köztársasági elnök.

Kiemelte: álláspontja változatlan, a jövőnk kulcsa, hogy milyen felnőtté válnak a mai diákok. Versenyképes tudással rendelkező, magabiztos, stabil értékrendű fiatalokra van szüksége a jövő Magyarországának. Ehhez elhivatott, jól teljesítő, megbecsült pedagógusokra és minőségi nevelésre van szükség. Erről érdemes a jövőben valódi társadalmi vitát folytatni. Sok lényeges, megoldandó feladat van még: elsősorban a tanári bérek érdemi emelése és a pedagógusok megbecsültségének biztosítása igényel további lépéseket.

Novák Katalin azt kérte a magyar politikai élet minden szereplőjétől és az uniós intézményektől, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a magyar pedagógusok érdemi béremeléséhez szükséges források mihamarabb rendelkezésre álljanak.

Forrás: MTI

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Novák Katika, csak egy pártkatona , NERqrva! Audencia a keresztapánál. Tudja Katika, egyszer kérni fogunk magától valamit. Anyáca & Apáca. Szép pár lenne, dehát itt van ez a qrva colibatus! A kereszt ? Fordítva?! Don Vétó és a fekete özvegy. Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa és mert két ilyen vezetőjük csalja ki pénzt a zsebükből ! Escobar és Szent Lucia. Ripacsok egymásközt!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301522702_490196953109338_8131180114381052835_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hBfaoff3ML0AX9k3MFa&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDmDyI1-9OUD72T32wL1Ent197mhULL4OSLKP02MnyjDQ&oe=64AA73E8
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Új státusz törvény
Már csak a béremelés hiányzik ,de majd ez is L jön amit már NK is garantál!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Novák Katika, csak egy pártkatona , NERqrva! Audencia a keresztapánál. Tudja Katika, egyszer kérni fogunk magától valamit. Anyáca & Apáca. Szép pár lenne, dehát itt van ez a qrva colibatus! A kereszt ? Fordítva?! Don Vétó és a fekete özvegy. Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyek országa és mert két ilyen vezetőjük csalja ki pénzt a zsebükből ! Escobar és Szent Lucia. Ripacsok egymásközt!
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/301522702_490196953109338_8131180114381052835_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=hBfaoff3ML0AX9k3MFa&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfDmDyI1-9OUD72T32wL1Ent197mhULL4OSLKP02MnyjDQ&oe=64AA73E8
Eladott Ország
Íme az "elitünk". Ezt tudta felköhögni magából ez a társadalom. Veresnének az a fejő lány mosolya te...kocsirúdért kiált..
uploads.disquscdn.com/images/c407480d5e9fb2e0702e01c88e57e59fc7f7cab1cbaf77115585ae8a84065328.png?w=800&h=475
Mi nácipárti nők tartsunk össze. Nincs ország Európában, ahol ezt meg lehetne magyarázni a népnek. Akkor sem lehetne, ha madame Le Pennek bármi esélye lenne megnyerni a francia elnökválasztást. Tehát az Európa egyik legnagyobb gazdaságát adó Franciaországban nincs épeszű bankár, aki ilyet művelne, Orbán pénztárosai és strómanjai vígan beleavatkoznak egy másik ország választásába 4 milliárddal úgy, hogy közben Magyarország segge kilóg a gatyából.
scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/275970552_1305663986580172_911052351961039518_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=6mcNuBd5VLIAX_tQJG8&_nc_oc=AQlVbrB4P1Mg1GaSGEEkpWu4hXhsK7DqV0dwXtkkroAuvrjLXeRFRVBqvRKGUucbUJY&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfBn3zs2dnZavH9-GsN7FdXj930T3LpyLeNBKl_uwyVVJQ&oe=64ABDA6A
Nessy
@Horizont: Az üléspont határozza meg az álláspontot. Azt mindenki tudja, hogy aláírja, hiszen ez a feladata, de erre a kísérő szövegre semmi szükség!
szegény hazám
Hová lett a szép fityisz fülbevaló,
A törvényhez az volna igazán jó.
Én pártatlan vagyok és igazságos,
ezért lett az életem csodálatos.

Szeret engem a malac nagyon,
a kívánságait mindig aláírom.
Nem számít nekem hazám jövője,
a tanulók mehetnek a süllyesztőbe.
szaboria1
Szerintem el sem olvasta mert amilyen gyorsan aláírta, ahhoz ez az idő igencsak rövid volt.
Gőnz Árpád mindig vette a bátorságot és csak párnap elteltével írta alá vagy küldte vissza.
Nyírfa
Sándorpalota-asszony, mi lesz veled a fidesz után? Gondolod, hogy maradhatsz a Várban? Vagy, hogy eléred a kormánygépet?
kakukkmadár
Veresnét, a magyar nők, anyák és gyermemekek árulóját a Lendvai utcai központból wifin vagy USB-n keresztül töltik fel a szánalmas hülyeségeivel, amikről beszél?
human
@Horizont: Ez a szomorú. Milliárdosok maradnak akkor is, ha esetleg buknának 10 év múlva. Lehet elkobozni cégeket, kastélyokat, de a pénzüket külföldön is parkoltatják.
Orbánék már rég túlnyerték magukat. Nekik 2018 óta igazi tét nélküli bónuszjáték amit művelnek
Nyírfa
@Horizont: 11.40

Nem tudom. Nem vagyok ebben olyan biztos. Bűncselekményt követnek el, s egy pártatlan bíróság megvonhat tőlük bármilyen címet, rangot, kedvezményt, juttatást.
Nyírfa
@Horizont: Hasonlóan. Elvileg sok mindent el tudok képzelni, hosszú távon remélek is megvalósulásokat, de a közeljövőben...
Kláráéknak forradalmat kellett volna csinálniuk. Nem fegyverrel, hanem a szellem, a közösség erejével. Ki a Parlamentből, ki az utcára, agitációs munkát végezni, vállalni a konfrontációkat, a fizetésnélküliséget...ennek lett volna visszhangja, országosan is, külföldön is. Azt hiszem, Klárába is többet láttam, mint amennyi értékelhető.
Minden kulturáltabb, intelligensebb emberben keresem a lehetséges szolgát, és felruházom az ehhez szükséges alappal és felépítménnyel. Aztán koppanok, mint Arany János éji bogara a Családi körben.
Nyírfa
@Horizont: Ne legyek igazságtalan! Eddig két emberben nem csalódtam: Ákosban és Baranyi Krisztinában.
nemkati
A pedagógus bérek emelésére van egy ötletem. Fizessék ki költségvetési pénzből azt a 800000 ft-os bért pedagógusonként.

A kormánytagok fizetése pedig az eu-s pénzek függvénye legyen. Mindjárt gyorsabban teljesítené a kormány a jogállamisági feltételeket.
colibri
Érdekel valakit egyáltalán ennek a narancs-fülbevalós orbánc csicskának a magyarázkodása? Engem annyire nem, hogy el se olvasom!
Nyírfa
@Horizont: 12.41

A nagyon parasztnak szívlapát jár, nem értelmes válasz.
justhpeter
A Nemzet 1.sz. Háziszárnyasa mátol jogosan és életfogytig viselheti a Nemzet Szégyene címet !
Revans
@durbincs:maga is csak 1 söpredék GECI!:))
jáger laszló
NK
Mindent a gyerekekért,,családért, katonákért és a pedagógusokért...
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Rosszabb mint a sarki kurv@ annak több a becsülete, és ez a tehén a magyarokat akarja képviselni?? undoritó seggnyaló rib@nc
ómió
Merthogy efftársilag ez is értelmezhetetlen!?
balos
@szópó-ómió: nedveske utoljára veszlek "ember" számba és válaszolok egy gecinek!Azt a ribanc kurvát a seggtartód fizeti,hogy a fejedre szarjon,én viszont SZÉPEN KÉRLEK" hogy tátsd ki szád hogy befogadd az adómányt!
balos
Ezért béremelést fog kapni a ribanc,mert aláírja a jövő fiataljainak kivándorlási kérelmét!
human
@Horizont: Elszámoltatási politika? Na az valóban volt mindkét oldalon. Már ha a dumát értjü ez alatt. A szocik fedezték a fideszes lopásokat és a fideszesek a szocik lopásait. Csak ebből a fidesz nyert többet, mert ügyesebbek voltak és visszaforgatták a politikába a lenyúlt pénzeket.
Jó példa ahogy Tarlós fennhangon soha nem látott baloldali korrupciót emlegetett a 4-es metró OLAF!!! jeletésére hivatkozva. Aztán a fideszes Polt Péter főügyés egy mozdulattal lesöpörte a jelentést azzal, hogy ő nem talált korrupcióra utaló jeleket.
ómió
@balos: Bolsiék tehénbaszó "fenoménja"! Előbújtál a Böszmeánuszból? És most így Böszmeszarosan hírdeted az "efftársi tutit"!? Bűzlesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.