Gulyás Gergely szerint "most már látszik a fény az alagút végén", a kormány most már biztosan teljesíteni tudja azt a vállalását, hogy év végéig egyszámjegyűre törje a jelenleg 20 százalékos inflációt, ez már októberre, novemberre bekövetkezhet.

Egyre magabiztosabb a kormány, már októberre egy számjegyű inflációt ígérnekGulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Kónya Imre ügyvéd, korábbi belügyminiszter, Köbli Norbert forgatókönyvíró, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) StoryLab Műhely vezetője és Jereb Botond, az MCC hallgatója (b-j) a Blokád – és ami mögötte van című pódiumbeszélgetésen a XXXII. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2023. július 20-án. MTI/Veres Nándor

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor csütörtök délutáni, a 2024-es választási évről rendezett pódiumbeszélgetésén kifejezte reményét:

a választók is értékelni fogják, hogy a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet dacára a kormány a legfontosabb vállalásait teljesítette.

Az infláció letörése megoldja ugyan az egyik nagy problémát, de ez még mindig nem jelenti azt, hogy látnánk, hogy az európai gazdaság, amely az orosz nyersanyag hiányában teljesen átalakul, milyen kiutat talál a jelenlegi helyzetből. Magyarország mentesítést kapott, továbbra is be tud szerezni gázt és olajat Oroszországból, de az európai gazdasági modell is egy komoly kihívásnak van kitéve, mert attól a német gazdaságtól függ, amely nem csupán a kiválóan fejlett és szervezett német technológián, hanem az olcsó orosz energián is alapult – magyarázta Gulyás Gergely.

Úgy vélekedett: ha csoda nem is, de egy jobbra tolódás talán várható az európai parlamenti választásoktól, ami "talán ésszerű felvetések megtárgyalását is lehetővé teszi".

Megállapította:

a jelenlegi Európai Parlamentben a "magyar" szitokszóvá vált, mert a képviselők többsége nem tudja megbocsátani a magyar választópolgároknak azt, hogy négyévente "nem sikerül eltalálniuk a szerintük helyes választ", és ezért a magyar választópolgárokon próbálnak bosszút állni.

Szerinte az EP-ben ma minden megtalálható, ami rossz Európában: ez a korrupció melegágya, és "a többség azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány".

A háborúval kapcsolatban Gulyás Gergely leszögezte: mielőbbi békére, béketárgyalásokra van szükség, de szerinte a háború végkimenetele a jövő évi amerikai elnökválasztással áll szoros összefüggésben.

Megállapította: Ukrajnát megtámadottsága egyértelműen szolidaritásra méltó országgá teszi, az Európai Unióban senki sem – Magyarország sem – vitatja, hogy Oroszország durván megsértette a nemzetközi jogot. Magyarország első biztonságos országként befogadta a menekülteket, segíti Ukrajnát, mégis ellenséges magatartást tapasztal a kijevi kormány részéről.

Kérdés, hogy a tagországok meddig hajlandók finanszírozni a háborút, van-e perspektívája annak, amit eddig tettek. Gulyás Gergely szerint felelőtlenség egy befagyott konfliktust éveken át finanszírozni úgy, hogy érdemben jobb eredmény nem várható, az egyedüli megoldás a tűzszünet, a béke, ami az öldöklésnek véget vet.

"A józan ész alapvető szabályainak mond ellent, hogy vannak olyan országok, amelyek tagjai az EU-nak, jogosultak az európai költségvetésből pénzekre, az Európai Bizottság a közösségi jogot lábbal tiporva ezeket a pénzeket nem biztosítja, majd felhívja azért a tagállamokat, legyenek kedvesek egy egyhangú döntéshez hozzájárulni, hogy egy olyan ország is részesedhessen az uniós pénzekből, amely nem tagja az Európai Uniónak"

- mondta Gulyás Gergely.

Forrás: MTI

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez mar matematikailag is lehetetlen kuldetes, de azert rajta.
Az Unios penzek megszerzeseben is vegig magabiztosak voltak. N.csicska meg most is azt mondja minden sinen, jonnek a penzek, igaz idopontot mar nem mer mondani, hogy mikor.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Ez mar matematikailag is lehetetlen kuldetes, de azert rajta.
Az Unios penzek megszerzeseben is vegig magabiztosak voltak. N.csicska meg most is azt mondja minden sinen, jonnek a penzek, igaz idopontot mar nem mer mondani, hogy mikor.
Sakk Matt
Sőt, tulajdonképpen már egyszámjegyű..szinte a nullához konvergál, csak a lipsik elhazudják!
izéke
Sértődjetek már meg annyira,hogy kiléptek a faszba! Aztán azt csinálhattok amit akartok! Lehet,hogy ti az EU- n belül kepzelitek el a jövőtöket(amíg jön a pénz) de az EU egyre kevésbé szeretne már közösködni egy ilyen országgal. Ma ebben az országban NINCS igény az EU értékeire,csak a pénzére. Alattvaló nemzet!!!
nezelodo
Na vége, fény az alagút végén. Sajnos várható, hogy akkora a valószínűsége ennek, mint az EU-s pénzek Navracsics szerinti érkezésének, vagy az Erasmus program folyamatosságának. Ideje lenne már leszoknia a hazudozásról az adócsökkentés kormányának és vezetőjének!
Qqberci
"most már látszik a fény az alagút végén"

Te barom, az a közeledő gyorsvonat lámpája!!!...
szaboria1
@Maccska: Te mindenkit románnak titulálsz. Honnan veszed? Ha nem tudsz moderáltan viselkedni kár ide írnod. Anyukádék erre tanítottak? Nem hinném, akkor lehet, hogy máshol kell keresned mi bánt ennyire, hogy sokszor pocskondiázol. Mert ugye bár a stílus az ember.
archive
Nemsokára olvashatjuk a kormány "belső" levelét a KSH-hoz: aki nem a kormány módszerét használja az infláció számításhoz, az ki van rúgva"!
szaboria1
Sajnos nem hiszem, hogy befog jönni, mert az augusztustól kivezetett árstop miatt még lesz drágulás a kereskedők beakarják hozni a le csökkent nyereségüket. Pl. a hússzövetség már be is jelentette a drágulást.
Eladott Ország
13 éve tapasztljuk, hogy egyre jobb lesz a NER oligarcháknak, a magyar jobbágyok, meg lecsúsztak Banglades szintjére, mi lettünk Európa koldusháza és a veszélyes hulladékok (akksik) szeméttelepe, nettó 200 ezer forint éhbérért! Már csak a szennyvíziszapot kell ideszállítani , hogy hazánk legyen Erurópa pöcegödre!
nezelodo
@Qqberci: Fuss neki mégegyszer, hátha megérted... Vagy annyi ennek az esélye mint az őszi egyszámjegyű inflációnak?!
sokanvagyunk
Októberben már nem lesz háborús helyzet és a szankcióknak is annyi, mert a rengeteg Orbán-vétó az EU-ban megteszi hatását?
Eladott Ország
" A fény az alagút végén" az a vonat! Rendesen megkent seggnyalók nélkül nincsen működő pártállam. Egyébként ki a f@szom ez az MCC a fidesz idiótái, a dagadt geci szócsövei, hittérítői! Amíg orbán és bűnszervezete hatalmon van az EU-től egy eurócent sem fog jönni! Aki az asztal közepére szarik, nem tartja be egy "klub" játészabályait, meglopja, annak nem jár semmi, egyetlen egy klubban sem, azt kidobják, mint macskát szarni! Egy elmebeteg, tolvaj, szaros gumicsizmás sudribunko ott szarik a közös asztalra, ahol csak tud. Mindezt az EU gazdaságának kb 0.8%-at adó országgal a háta mögött. Az EU a legrosszabb esetben megoldja máshogy, Magyarország nélkül Ukrajna támogatását. Vajon Magyarország megoldja-e, ha nem jön az a pár milliárd euró? Kétlem.
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fm.blog.hu%2Fva%2Fvarosikurir%2Fimage%2Forban_gif_zoldhirado.gif&key=ESOuScaWMdyjlMAWh4f0_Q&w=800&h=397
A GURULÓ RUBEL JOBBOLDAL MIATT NEM JÖN AZ EURÓ AZ ÚNIÓBÓL!
c.tenor.com/J_9OlSN1qr0AAAAd/tenor.gif
fidesz = pártállam/állampárt
zsurpubi.hu/shared/hirek/belpol/Camillus/18_okt%C3%B3ber/p%C3%A1rt%C3%A1llam.jpg
Magyarország immár hivatalosan is az EU segglyuka. Még az sem. Csak valami kloáka-féle szűkület immár.
uploads.disquscdn.com/images/70626231219e3f796eafddc25c8e6c99f8ff5491c9946fd7c2dd0d5c5294f064.jpg?w=800&h=1280
jáger laszló
A kormány magabiztos
a háború LNÉre az inflációt letornázzuk 10% alá,hála kormányuknak és pártunknak
Gyurcsány minden erőfeszítésének LNÉre sikerülni fog!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
NKF
Balos,balfaszok ne erőlködjetek annyira! Kár a gőzért!
Dr. Proktor
1ügyűt fórumtársaimnak üzenem, az egy számjegyű infláció nem azt jelenti hogy csökkennek az árak, hanem azt, hogy ennyivel emelkednek tovább...
Aki Én
@Maccska: @NKF: @Virág Árpád: Látom nektek bejön a háromszoros orbáni-infláció.
Szerintem egy baloldali kormány esetén is pont így vélekednétek... :)
Húúú, de geci buták vagytok.
ómió
Na, efftársak! Belehúzni a "szankciózásba"!
simmering73
@szaboria1: Aztán jön a beígért 40 forintos üzemanyag áremelkedés januártól.
kereső
@Yoda69: 03:44 Nem matematikai kérdés, hanem kommunikáció. Ha azt mindják- akkor papiron igy is lesz. Te meg szidhatod a kereskedő édes anyukáját- mert nem ezt mondta a tv.
verőce21
Lassan tényleg elérjük a tavaly évvégén hirtelen elindult nagy áremelkedéseket, és ahhoz képest már tényleg csak 8-9%-ot emelkedtek mára az árak... :)
drrotf
Soha nem a magabiztosságával volt a baja a kormánynak, hanem a valóság felismerésében , és a helyzet megoldásában.
verőce21
08:40) Persze a "nyugdíjaskosár" áremelkedése 46,1% !
Yoda69
@kereső: Tevet nem nezek, legalabbis nem orban propaganda csatornáit. Hazudhatnak barmit az inflaciorol, azonban tenyek makacs dolgok. Ha ezek ellenere valaki a propagandanak hisz es nem a sajat penztarcajanak, akkor az meg is erdemli a sorsat.
izéke
@Maccska: te csak egy hitvány lábtörlő vagy és én beléd is fogom törölni a szaros csizmámat minden alkalommal,ócska náci trágya!
nemkati
Teccik ez a kép. :)))
okád - és ami mögötte van. :))
Hát, sokan okádnak ezeknek a láttán.
ómió
@m73: Szarkupac efftárs! Oszolj, a bárcáskurva anyádat!
Virág Árpád
@sgl: Kérdésemre kérdéssel válaszoltál! Előbb adj rendes választ, aztán esetleg folytatjuk !
nemkati
@Aki Én: És ezt a képet az MTI készítette. Vagy legalábbis közölte.
Eladott Ország
@Philip Marlowe: ma, 09: 33 ♂ A kolostorgeci/ártány 2/3-dos többséggel irányítja 13 éve az országot, de az EU leggyengébb gazdasági teljesítménye az EU felelőssége, nem az övé. A magyar kormány a saját lakosságát rabolta ki az elmúlt 13 évben. Több pénz jött az országba, mint anno nominális értéken a Marshall segély. Ennek segítségével sikerült olyan sikeres lenni, hogy visszajött az élelmiszer jegyrendszer (hatósági árak), az oktatás helyzete nem stabilizálodott hanem romlott, az egészségügy rendszere nem stabilizálódott hanem romlott, a forint értéke meg nem picit romlott hanem bezuhant. A bólogató "bátorak" és az egyéni képviselői indítványok fideszes világában valójában a rendeleti kormányzásnak nincs hatalomtechnikailag jelentősége, az inkább Orbán párton belüli hatalmának nyers és otromba megnyilvánulása, gorilla melldöngetés, ráadásul ha ehhez hozzátesszük, hogy Orbán büszke arra, hogy mást cselekszik, mint amit mond, a tünetek már akkut paranoid skizofrén állapotot tükröznek egy homo sapiens nem kevert faj esetében. A költségvetés nemzethy’ hatáskör de azért bele tervezték a Brüsszeli pénzeket. Nagyon bájos vagy dagadt, idióta, barom!
Infláció 2023 májusában, az Unióban és Magyarországon 2023 május 21,9%
twitter.com/janos_hary/status/1671050355633803266
balos
@philip marlowe: Jó magának?Igen hisz a nemzethy szarban fürödhet!
Eladott Ország
Varga Mihály: „Jók a magyar gazdaság kilátásai a stabil növekedésre.” Nem kellene már több embernek b@szni a csőrét, hogy nekünk mindig csak valamikor a jövőben lesz igen fasza ebben a földi paradicsomban?
twitter.com/mergenc/status/1681983510943346688/photo/1
Varga Mihály: "Ha szerencsénk van év végére egyszámjegyű lesz az infláció." Ha szerencsénk van? De hát nem parancsba kapta az év elején? És ha mégis magas marad akkor annyi történt, hogy nem lett szerencsénk? Mi folyik itt?!
twitter.com/zoltanszalontay/status/1682106371355942919/photo/1
Éves infláció 2023 júniusban Magyarországon és az EU-ban. Tudod, mi virágzik Magyarországon? Infláció.
twitter.com/N_Aloplop/status/1682021499560148993/photo/1
percsi
@Yoda69: @sgl: @Eladott Ország: @izéke: @balos: @nemkati: @m73: Nem hazudnak, csak nem tájékoztatnak arról, hogy mit teljesítettek.

"a választók is értékelni fogják, hogy a háború és a szankciók okozta nehéz helyzet dacára a kormány a legfontosabb vállalásait teljesítette."

A kormi legfontosabb vállalásai a közpénz-köztulajdon lenyúlása volt, és az bizony teljesült!

"most már látszik a fény az alagút végén", a kormány most már biztosan teljesíteni tudja azt a vállalását, hogy év végéig egyszámjegyűre törje a jelenleg 20 százalékos inflációt, ez már októberre, novemberre bekövetkezhet."

A tájékoztatás itt is elmaradt, az embereket az érdekli, hogy pl. októberre 600 Ft vagy 2000 Ft lesz 1 kg kenyér.

Sajnos tudjuk, hogy a nagy szavak mögött mi rejlik!
namihami
Egy hónap múlva már azok a bejelentések fognak megszülettetni, hogy az infláció már tavaly is egyszámjegyű VOLT! Csak Brüsszel, Gyurcsány, Soros, stb hazudta a 27(huszonhét) százalékot!
izéke
@namihami: itt csak az áfa lehet 27% "ezt a hülye is tudja" bayer után szabadon...
kereső
A magyar kormány már tudja, hogy az Eu eltörli a szankciókat, Ukrajnában véget ér a "nemháború", mert eddig szankciós és háborús inflációról beszéltek. Vagy mégsem ezek voltak az okok, amelyek világbajnok átlagos!!! inflációhoz vezettek? már teljesen meg vagyok "zavarodva"- győz a békepárti csapat putyinnal az élen? Ja, putyin...aki most bombázza a ukrajnai Fekete-tengeri kikötőket, Odesszával az élen, hogy meggátolja az ukrajnai gabona exportot. Meg is indult a tőzsdéken a gabona ára - felfelé. Ez nem fog hozzánk begyúrúzni??? Megáll a határon- és az eddig rinyáló magyar gazda, majd csupa szivjóságból most fogja csökkenteni az árait? Mire alapoz a kormány? hasraütésre??
kereső
Arról nem is beszélve, hogy az élelmiszerek inflációja június hónapban is hibahatáron belül ment 30% alá- 28%-ot mutatott ki az Eurostat, a ksh meg valamivel többet.
Giovanni Alba
@CsipkeRózsa: ma, 14:14
Idejében meg fogják tudni.
balos
@Philip Marlowe: Inkább,mint nyilasfattyúkra és tömeggyilkosokra!A gesztusód mutatja,hogy szereted a nemzethy szart,ha fossal körítik!
nezelodo
@Maccska: A lipsik, (Orbán), azért nyomtattatott ki a választás előtt 7000 milliárd Ft. bankjegyet, meg ez a lipsi így szórt gyöngyöket és választási krumplit a nép közé és torz vigyorával kísérve meg visszaszedte a szükségszerűen a teljesítménnyel nem fedezett bankók tömegét. Csakhogy ahogy lenni szokot az infláció elszabadult, a kereslet visszaesett a kiskereskedelmi forgalomban, és az energia fogyasztásban. Elbukott az ÁFÁ-s álom, ráadásul a gyenge tél is elbuktatta az inlációs reményeit a liberális vétó Viktornak. Nem jönnek az EU-s pénzek, pária lett Orbán a szövetségi rendszerekben, aminek a levét mi isszuk meg. Nem véletlen ácsingóznak a kisnyugdíjasok számláinak a kamatadója után már arra is, hogy békekölcsönt jegyezzenek a megélhetésére is elégtelen nyugdíjából. Na ennyit lipsik inflációs vágyairól.
gina
Hazug mocskos cigány, hazudni.. csalni azt tud az ördögfajzat

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.