Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta II. Tavadrosz kopt pápát, az egyiptomi keresztények legfőbb egyházi vezetőjét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson a keleti és nyugati keresztények összetartozásáról és testvériségéről volt szó; Orbán Viktor azt is kiemelte, hogy Magyarország világszerte nagy hangsúlyt fektet a keresztény közösségek megvédésére.

II. Tavadrosz megköszönte a magyar segítséget, egyebek mellett az egyiptomi diákoknak nyújtott ösztöndíj-lehetőségeket. Hangsúlyozta a család értékei melletti kiállás fontosságát is.

II. Tavadrosz négynapos látogatást tesz Magyarországon a kormány meghívására.

Orbán Viktor most a kopt pápát fogadta a Karmelita kolostorban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) fogadja II. Tavadrosz kopt pápát, az egyiptomi keresztények legfőbb egyházi vezetőjét a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 22-én. Balra Semjén Zsolt egyházi kapcsolatokért is felelős miniszterelnök-helyettes. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kopt ortodox egyház Egyiptom legnagyobb keresztény egyháza, a kereszténység legősibb szervezete. A hagyomány szerint Szent Márk evangelista alapította az észak-egyiptomi Alexandriában az I. század elején, ő volt a város első püspöke.

Becslések szerint a 93 milliós lélekszámú, többségében muszlim egyiptomi lakosság mintegy 10 százalékát teszik ki a koptok.

Forrás: MTI

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
koptok, ezért kaptok egy templomot, vagy kettöt...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
lampa laz
Tavadros(s)z, mert békanyálas, ti meg segíthetnétek az itthon ellehetetlenített Iványi Gábor egyházat. Kopt pápácska, olyan igazi keresztényessen, tudod ugye, h az milyen?
csak úgy....
koptok, ezért kaptok egy templomot, vagy kettöt...
jáger laszló
Fogadta,majd le kopt atta a papunkat!!
Rábízta Semjénre...
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
Legalább egy keresztény volt az ünnepen.
vacsi
Orbán, a páával komolyan beszélget, mögötte egy férfi is komolyan hallgatja. Na de Semjén mit vigyorog?! Így kell viselkedni egy fontos találkozón?!
Toller Béla
Semmi karmelita kolostor, blaszfémia ! A Várban, a minsizterelnöki hivatalban fogadta, akit fogadott ! És egyébként a kopt pápa is tudhatná, hová és kihez megy vendégségbe !
simmering73
Ez a kopt pópa tiszta Oszama bin Laden ezen a képen.
Ezodabasz
@durbincs: Téged ki a fasz kérdezett? Húzzál vissza a bányába, még nem vagy kész a leckével! Elfelejtetted hogy a hívő birkákat is össze kell írnod és kiszámolni az arányokat?
verőce21
A dr. Miniszterelnök Úr tudja, hogy mit csinál.
Hagyjátok Őt dolgozni...! :)
jesz
@durbincs: aranyom! mi a faszér zaklatsz? Inkább dícsérd Semjént, milyen kedvesen mosolyog...
CsipkeRózsa
II. Tavadrosz kopt pápa találkozott Magyarországon a 2015-ben befogadott 1000 kopt kereszténnyel? Vagy ő sem látta őket, mint Magyarországon senki sem találkozott velük?
simmering73
@verőce21: Hagyjuk, hagyjuk, hogy szopd le bő nyállal.
Ezodabasz
@durbincs: Téged ki a fasz kérdezett? Húzzál vissza a bányába, még nem vagy kész a leckével! Elfelejtetted hogy a hívő birkákat is össze kell írnod és kiszámolni az arányokat?
Ezodabasz
@durbincs: Kotródj vissza a bányád mélyére te tahó!
namihami
Ennek milyen köztörvényes van a rovásán!?!?!?!
verőce21
@Horizont: 17:56) Össze vagyok törve...! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.