Alig egy hete kezdődött a tanév, de máris tarthatatlan helyzetről számolnak be a szülők és a pedagógusok.

Szörnyű állapotok az iskolákban: megfélemlített tanárok, rohadó iskolaépületek, képzettség nélküli oktatók – Még csak egy hete kezdődött a tanév

Fotó: 123rf.com

A Szülői Hang indított egy fórumot, ahol a tanárok és a szülők megoszthatják gondolataikat az oktatásról. Nem túlzás: valóban siralmas a helyzet.

„Az elsős osztály tanárnője azt mondta, hogy ha esetleg megbetegedne, akkor nincs, aki helyettesítse majd. Akkor gyerekfelügyelet lesz. Ugyanez a tanárnő lemosta évnyitó előtt a falakat, mert nem volt rendes takarítás az új elsősök érkezése előtt”

- írta az egyik szülő.

„Elvárt szülői hozzájárulást vezettek be a suliban, gyakorlatilag tandíjat, így próbálva túlélni a nehezedő pénzügyi helyzetet és próbálva megtartani az alulfizetett pedagógusokat. Nem egyedi történet, több állami és egyházi iskola is hasonló módon kezdte a tanévet. Mi marad még az adókból finanszírozott közszolgáltatásokból?" – tette fela kérdést egy anyuka.

„A jobb sorsra érdemes iskolaépület rohad, eközben a tőlünk nem messze levő premontrei gimnázium kollektívája azzal veri a mellét, hogy állami (!!) beruházásból a harmadik (!!!) tornacsarnokukat építik templommal megtámogatva”

- számolt be egy tanár.

"A másodikos fiamnak egy tanító tartja valamennyi óráját, mert a másik tanító felmondott, pótolni eddig nem sikerült. Kivétel ez alól a testnevelés, azt rábízták egy idős, nyugdíjas tanító nénire. Ma az egész testnevelésórán ujj- és kéztornát végeztek a gyerekek" – mesélte egy apuka.

„Olyan ember tart angol órát, akinek nincs tanár végzettsége. Mint kiderült, az igazgatónő barátnője. De már tavaly is a 18 fős osztályból 12 gyereket megbuktatott. Köztük volt olyan fiú, aki a többi tanárnak fordított, ha külföldi diák érkezett”

- panaszolta valaki.

„Az iskolánk nagyon rossz állapotban van. Évek óta ígérik, hogy kapunk újat. Eddig is volt két konténerünk, de a felújítás és az új iskola helyett ígértek még kettőt, ami persze nem érkezett meg. Így most a második osztályosok ideiglenesen a régi művelődési házban tanulnak” – osztotta meg egy tanár.

„Elkeseredetten küzdünk évek óta a tanítványaink érdekében. A helyzet nem hogy jobb, de rosszabb. Mindenki reményvesztett és halálosan fáradt. A legelkeserítőbb a cinikus, hazug, ellenünk uszító kormányzati kommunikáció, folyamatosan kétségbe vonják a szakmai hozzáértésünket, a tisztességünket”

- fogalmazta meg gondolatait egy tanár.

„A státusztörvény miatt az igazgató azt hiszi, mindent megtehet, már most írja a rossz pontokat. Három nap alatt öt kolléga mondott fel” – írta egy pedagógus.

Forrás: Szülői Hang

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Túl van tolva a bicikli...
Nem ennyire extrém a helyzet!!
Ezek csak kiragadott példák...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkás Pál
megérdemlitek gyökér horda, felvettétek a munkát, becsicskultatok, úgyhogy pofátokat befogni...láthatjátok mennyit éft a másfél éves majálisozásotok..a kukások 3 ,azaz 3 nap alatt elintézték, amit ti sosem fogtok...cseppet sem sajnállak titeket, sem a szülőket,...egyedül a kölköket...
Designer
@Péter2: 33 éve itt vagyok, nem óhajtok innen sehova elmenni!
balos
Már akkor ki kellett volna menni az iskolákból,mikor az első tanárokat kirúgták!Most már késő!Ezeket a nemzethy tömeggyilkosokat szép szóval meggyőzni nem lehet!Szülőnek gyereknek és tanárnak egy a célja,hogy művelt okos gyerek kerüljön ki az iskolából!Na ez nem célja a csúti bandának!Ahol a gondolkodás megengedett ott nem lesz soha balkáni rendszar!Még kinai sem!
ómió
És ezek a "tanár" efftársak "megfélemlítettségükben" már csak "tüncizni" képesek!? Ezt a "megfélemlítettséget"!!!
Nessy
@ómió: A jelenlegi hazánk nagyjait még "tanár efftársak tanították! Bár némelyiket inkább a kihalt utca nevelte!
ómió
@Nessy: Az értelmesebbje, viszont, "átlátott a szitán"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.