Charles Dunst, aki az Ázsia Csoport nevű washingtoni kockázatelemző cég helyettes kutatási igazgatója, azt nyilatkozta, hogy Magyarországon megszűnt a demokrácia.

Saját hibáiba bukik bele Orbán egy amerikai kockázatelemző szerint

Doktorminiszterelnök úr rajongói körében lazulgat. Forás: Facebook

A Bloombergnek adott interjújában azt is elmondta, hogy a legtöbb autokrácia saját tervezési hibáiba bukik bele.

Dunst elmondta, hogy Orbán már lebontotta a demokratikus intézményeket, és Magyarországon tekintélyuralmi rendszer van

- idézi a hvg360.

Mint kifejtette: minél tovább van hatalmon egy illiberális vezető, annál jobban visszaszorul országában a demokrácia, és válik önkényuralmivá, azaz autokráciává a politikai rendszer – idézi az rtl.

A 2010 óta hatalmon lévő Orbán Viktor illiberális rendszerével is ez történt. Bár Orbán 13 éve még törvényes úton került kormányra, azóta lebontotta a magyar politikai rendszer demokratikus működését biztosító fékeket és ellensúlyokat. Politikai szövetségesei eközben megszállták a sajtót és a civil társadalmat. Magyarország ezzel átlépett a tekintélyuralmi rendszerek táborába, úgy, mint vezető pártjának legközelebbi szövetségese, Törökország.

Az autokrata vezetésű kormányok jellemzője az ország vezetőjéhez lojális klienshálózat, a mindent átszövő korrupció, az innovációk elfojtása, a fölülről irányított, megszűrt, egyirányú, visszajelzés nélküli információáramlás.

Charles Dunst szerint a legtöbb autokrata rezsim a hatalom effajta működtetése nem fenntartható, a legtöbb autokrácia saját tervezési hibáiba bukik bele.

Forrás: Bloomberg, hvg360, rtl
Fotó: Facebook

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Ez hülyeség! Mint tudjuk O.V. teljesen hibátlan:))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szegfue
Ez hülyeség! Mint tudjuk O.V. teljesen hibátlan:))
Dr. Proktor
Az ahogy esik úgy puffan mióta stratégiai tervezés?
Toller Béla
Ki más hibázba bukna bele egy akkora despota, mint ez a gazember ?
colibri
A mellékelt képről három dolog jutott az eszembe. Orbáncra új öltönyt varrtak, mert a régieket kihízta. Lehet, hogy csak új zakót kapott, mert a nadrágját nem látta senki, ugyanis kizárólag farmerral hordja. Igazán jól sikerülhetett az az eltitkolt adriai nyaralás ,amit elárul az is, hogy a napsütötte tengerparton legalább háromszor sötétebb lett az arcbőre. A harmadik megállapításom nem is orbáncról szól, hanem azokról a nőkről, akikben egy szemernyi tartás sincs. Úgy ölelgetik ezt a cigót, mint a legkedvesebb hozzátartozójukat! A nő arcát nem láthatjuk, ettől lehetne akárhány éves, de az aszott, ráncos felkarja elárulja a korát. ...és mindezt minden szégyenérzet nélkül...! Ez /is egy igazi hányinger!!
justhpeter
Charles Dunst elemzésében említettek már ma működnek. A degenerált kolostormalac annyiszor uszította a csürhét, hogy Brüsszel álljon meg, Brüsszel meghallotta, megelégelte és megállt. Igen ám, de nem a desznyó plakátai szerint, hanem megállt a pénz is. Innentől aztán a kolostormalac fejében elkezdett főni a víz. Gyógyszerként kapkodta fel a hiteleket, aztán amikor hányás képében megjelent a törlesztés újra rosszabbul lett. Viszont a gond csak nőtt és nőtt mint a mesében. Sem a kínai hajlongó sárkány, sem a ruszki medve már nem tud a malacunknak rendszeres (pénz)beöntést adni, a gyagya barát csónakját sem lehet megenni, így egyre hangosabban korog a gyomra. A mese a végét még nem mondom el, majd figyeljétek kedves gyerekek.
percsi
@colibri: 15:51
Én egy öregasszonyt látok, szerintem rokon, ugyanis a bátor harcost senki nem közelítheti meg. Kizárt, hogy idegen rajongó ölelgesse!
colibri
@percsi: Az arcát nem láttatják, de a többi testrészéből lehet következtetni a korára. Vannak a képen mások is, nem hinném, hogy mind rokonok. A képaláírás: Doktorminiszterelnök úr rajongói körében lazulgat. - de ez nem jelent semmit.
Nyírfa
Nem tudom, meddig kell élnem ahhoz, hogy lássam Orbánt bukni, de kivárom.
telegdilaci
@szegfue Szerintem egy Skizofrén öntelt nagyravágyó hataloméhes Diktátori hajlamokkal rendelkező,gazember,aki 13-év kormányzása alatt sikeresen Tönkretette az Országot!
Aki Én
@Őrnagy: orbán rombolását Gyurcsánytól abszolút függetlenül kell nézni, de még ehhez is buta vagy.
Borzalom az a sok szar, amit összehordasz.
És nem attól lesz orbán bűnös, hogy te a képességeiddel ezt elismered-e.
Szánalmas ahogy mindent bevettek, miközben kizárólag magatokat alázzátok, és minden esetben igazoljátok a kritikust, mert értelmes cáfolat soha nincs.
No par, más sem tudja cáfolni, de legalább kussol.
Amitől még hiteltelenebbek meg nevetségesebbek vagytok, az az, ahogy ,,becézgetitek" az ellenfeleket.
,,Szaros Gyurka, Szarházy, egyébként mindenki más, vagyis a túlnyomó többség meg lipsi...
Aki Én
@sgl: Igen. Ebben hol van, hogy Gyurcsány rombolt?
Nem az írtam, hogy Gyurcsány rombolásától függetlenül, hanem azt, hogy Gyurcsánytól függetlenül.
jáger laszló
Ov saját bevallása szerint még 2034-ig szeretne a kormány élén regnálni MO-on
Hát a jóból is + árt a sok nem még Viktorból!!
Csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Dunst efftársnak, eszerint, fingja nincs a demokráciáról!
Maxipocak
@ómió: neked nincs te elmegyenge. Látszik hogy munkásőr voltál.
ómió
@Maxipocak: Neked meg, eszerint, "dunstod" nincs róla! Marad nálad a maxi pocak, nulla ész, na meg a bolsi hazudozás!
Peller Anikó
A saját hibáiba bukik bele Orbán, mert lassan összecsapnak felette a hullámok. Bízom benne, hogy a szövetségeseinek előbb utóbb megjön az esze és távollétében ítéletet hoz.

És azt közellétében végre is hajtja.
Aki Én
@Maxipocak: Volt??? Ez az agyhalott @ómió: lélekben megmaradt munkásőrnek, még ha az újjá éledő munkásőröknek sem kellett.
simmering73
Egy normális, demokratikus országban egy ilyen orbánszerű valaki nem is lehetne politikai tényező.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.