Személyiségi jogi pert indított az ATV Hadházy Ákos ellen, ám a Fővárosi Törvényszék elsőfokon a független országgyűlési képviselőnek kedvező ítéletet hozott.

Hadházy Ákos pert nyert az ATV ellen

A televízió fellebbez az ítélet ellen, tudta meg a Média1.

Az ATV arra hivatkozva indított pert Hadházy ellen, hogy a politikus egy februári Facebook-videójában súlyosan valótlan dolgokat állított a csatornáról és annak tulajdonosáról, Németh Sándorról. Hadházy azt állította, hogy a Hit Gyülekezete vezető lelkésze „gyakorlatilag Mészáros Lőrinc szomszédja”, így nem véletlen, hogy a tulajdonában levő csatorna nem számol be az olyan ügyekről, mint az Orbán-család hatvanpusztai birtoka.

A médiavállalat keresetében azt követelte, hogy a politikus egy legalább 60 napon át elérhető bocsánatkérő közleményt tegyen közzé, valamint egy egymilliós sérelemdíjra is jogot formált.

A Fővárosi Törvényszék ítéletében megállapította, hogy Hadházy pusztán véleményt és értékítéletet mondott el az ATV-ről és annak tulajdonosáról.

A bíróság szerint az a véleménynyilvánítás korlátozása lenne, ha ebbéli véleménye miatt közleményt kellene Hadházynak közzétennie és sérelemdíjat kellene fizetnie, még akkor is, ha esetlegesen a politikus téves következtetésre jutott. Az ítélet megjegyezte:

mivel az ATV és Németh Sándor résztvesz a közélet formálásában, amúgy is több kritikát kell tűrnie egy hétköznapi embernél.

A bíróság nem azt mondta ki, hogy Hadházy Ákos igazat mondott, hanem azt mondta ki, hogy véleményt hangoztatott, amit nekünk el kell tudnunk viselnünk.

Ugyanakkor Hadházy Ákos véleményünk szerint hamis tényállításokat is tett, ezért végsőkig küzdeni fogunk az igazunkért, tehát jogorvoslattal fogunk élni

– írta a csatorna a Média1-nek.

Forrás: 24.hu, Media1

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Pap akitől mindent elvett Orbán és álpap, akit milliárdokkal tömött ki Orbán ( Hitgyülekezet Németh Sándor)
twitter.com/szerelem1133/status/1688278744874598400/photo/1
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@Pegero: Nem emlékszem,hogy neked osztottam volna lapot.@Eladott Ország csak az igazat írja,ez fáj annyira?Fog még jobban is.
csak úgy....
@Shikari: @Pegero: @Philip Marlowe: @KisTehen: 4 szólamban 0rbán buta muzsikusai ! :) a 4 terror ..
csagyi
Na tőgyes lebuktál.
Tátott szájjal?
Szelfizel is,nem csak kavarsz?
ómió
@csak úgy...: Bolsiék szóló elmebajosa! Szedáltasd magadat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.