Bár már közel egy hónap telt el azóta, hogy kiderült, Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Orbán Viktor kedvenc sportújságírója nem kapott vízumot az USA-ba, a történet továbbra sem zárult le teljesen.

„Ön sem diplomata, mégis van diplomata-útlevele” – A külügyi államtitkár visszaszólt Vadainak

Vadai Ágnes, a DK vezérszónoka felszólal a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez (NATO) való csatlakozásának kihirdetéséről szóló előterjesztések együttes általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 1-jén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Hétfőn a Propeller is megírta, hogy a magyar külügy fizette Szöllősi utazásait, majd kedden a Hvg.hu idézett egy írásbeli kérdést Vadai Ágnestől, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselőjétől, amire azonban nem Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hanem Magyar Levente külügyi államtitkár válaszolt.

A Telex megírta, hogy Vadai Ágnes kérdése arra irányult, hány olyan személy kapott diplomata-útlevelet, akinek az ilyen útlevéllel történő ellátását rendkívüli indokkal javasolta. Magyar Levente pontosított, kiemelve, hogy a diplomataútlevél-kiállítást a külgazdasági és külügyminiszter nem javasolja, hanem engedélyezi. Hozzátette:

 „abban pedig semmi különleges nincs, hogy nem diplomata személy rendelkezik ilyen útlevéllel: Ön sem diplomata, mégis van diplomata-útlevele.”

Ez egyébként valóban így van, mivel a hatályos jogszabályok szerint mindenkori parlamenti képviselőknek ugyanolyan joguk van diplomata-útlevélhez, mint mindenkori államtitkároknak.

Forrás: Telex, hvg.hu, Propeller

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Mi a jó büdös francnak kell még ez is a képviselőknek???
A seggük is ki van nyalva.
Léhűtő ingyenélő. Mind!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
@Eladott Ország: plusz azoknak akiknek ők akarnak...
Kovács Máté
ja ja basod a tisztitoknak mindig lesz mindenük azért tisztitok
kakukkmadár
Csak jelzem, hogy az USA le se szarja, hogy nálunk ki a f..sz, bohóckodik diplomata útlevéllel. Ha ők nem akarnak valakit beengedni, akkor nem engedik be és kész. Ilyen egyszerű. A többi blabla, viktorék saját maguknak köszönhetik.
Sakk Matt
Csakhogy Szöllősi nem parlamenti képviselő és nem államtitkár!
Eladott Ország
@Horizont: ma, 14:08 ♦ Lásd Szőllősi és Dzsudzsák, meg amiről nem tudunk.
NKF
Hagyjuk már! Nyikhaj az egész bagázs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.