Egy pedofíliáról szóló kérdésnél megszakította a Népszavának adott videóinterjúját Böjte Csaba ferences rendi szerzetes – írja a Telex.

Pedofíliáról kérdezték Böjte Csabát – Azonnal megszakította az interjút
Kép: YouTube

A lap munkatársa először a díjról kérdezte, ugyanis Magyar Becsületrenddel tüntettek ki majd rátért a nevelői hálózatában tapasztalt korábbi szexuális visszaélésekre is, amelyek miatt egy nevelőjét évtizedes börtönbüntetésre ítélték.

Az ember nagyon szeretne olyan nevelőket alkalmazni, akik összeköltöznek a gyerekekkel, akik tényleg szakképzettek, de a valóság az, hogy a legtöbb ember a saját gyerekét sem vállalja. Ha vízbe ugrasz, hogy valakit kiments, óhatatlanul vizes leszel. Ha ezer emberből egyvalaki csinált ilyet, azt ne tüntessék fel rendszerszintű problémaként

– mondta a ferences szerzetes a lapnak.

Én azt gondolom, hogy ezt az egyház nyakába varrni aljas dolog. Statisztikai alapon sokkal több tanár, orvos, taxisofőr követ el ilyen visszaélést, mint pap

– mondta Böjte Csaba, majd közölte, hogy nem kíván a témáról beszélni, és megszakította az interjút.

Forrás: Telex

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Menőmanó
@Maccska: Mi van te pedofilpárti, véded a pedofilok és erőszaktevők védőszentjét?
Nálatok ez belefér a kereszténységbe?
Igaz, nincs olyan bűn ami a fideszkereszténységbe bele ne férne.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
izéke
Majd hazament az atya és behívatta a kedvenc ministránsfiúját akit felodozott a bűnei alól. A fiú ánuszrepedését még gyógyítják...
Menőmanó
@Maccska: Mi van te pedofilpárti, véded a pedofilok és erőszaktevők védőszentjét?
Nálatok ez belefér a kereszténységbe?
Igaz, nincs olyan bűn ami a fideszkereszténységbe bele ne férne.
Yeromos
bójte úrnak figyelmébe ajánlanék egy Babits idézetet "Vétkesek közt cinkos aki néma."
Sakk Matt
"Ha vízbe ugrasz, hogy valakit kiments, óhatatlanul vizes leszel."

Röviden: Kurva anyádat, Böjte!
Hosszabban: Szóval, ha valaki gyerekekkel foglalkozik, óhatatlanul elcsábul irányukba szexuálisan? Csak a legtöbbje még időben "megtörölközik", így nem látszik, hogy vizes lett?!

Mellesleg érdekelne a citált statisztika! Hol érhető el?
szegfue
Azért Böjtének nem kellene kisebbiteni a pedofiliát és csupán "visszaélésnek" minősiteni. Aztán meg, ha én 2x loptam, a szomszédom meg 5x, attól még én is tolvaj vagyok, mert nem a mennyiség határozza meg. Azzal, hogy másokra mutogat, az még a papok pedofil cselekményeit nem teszi semmissé, mert ez a bün önmagában is bün, függetlenül ezek számszerüségétől.
jáger laszló
Érintettnek érezte magát!!??
csak kérdezem
Barátilag
J.L.
Nessy
A kínos kérdésekre nem válaszolni, nem etikus! Igen, van pedofilia az egyházi és a világi életbe is! Igen, a valóságnak megfelelő felvilágosításra lenne szükség a kis kamaszok körébe, szakemberektől! Hiszen Igy a gyerek gyanútlanul sétál bele a csapdába!sok esetben a szülők sem ismerik a valós problémákat. Ma más nem elég a "ne fogadj el idegentől édességet" felvilágosítás. de ezt törvény tiltja!!
csak úgy....
@Maccska: ismét a kedvenc témád került porondra,hála a böjte kollégádnak! :)
te hány gyereket rontottál meg ha szabad kérdeznem?! -gondolom most is csurog a nyálad...
Menőmanó
@Maccska: Nem érted, mert nem akarod.
Böjtével az a baj, hogy tudott arról, hogy egyes nevelők erőszakolgatják a gyerekeket, de ahelyett, hogy feljelentést tett volna, eltussolta, sőt megfenyegette, megzsarolta azt aki beszélni akart. Pláne, hogy az egyik erőszaktevő a barátja volt.
Azt volt pofája tanácsolni a megerőszakolt gyerekeknek, hogy lépjenek tovább rajta, különben „fonnyadt almák”, amiből pálinkát főznek. A taknyán és a vérén kéne húzgálni ezt a férget.
Pálinkás Pál
@Maccska: leszarlak, te is ott száradhatsz majd mellette...
Menőmanó
@Maccska: Én nem szoktam, a hazudozás fidkány szokás.
csak úgy....
@Maccska: te egy kényszeres hazudozó,fontoskodó,tudatlan elmebeteg!
szegfue
@Maccska: 9.55 Látom, megfogtad a lényeget illibernyák?!
Nem a papi pedofiliával van baj, hanem magával a pedofiliával. Amig Böjte hivatkozik a "...tanár, orvos, taxisofőr..." -rökre, addig ők nem hivatkoznak a papokra, sőt nem is tartanak "szentbeszédet" és a valláson keresztül nem is nevelik a gyerekeket.
Tehát hiába linkelsz be pedofil politikusokról, esetleg más foglalkozásu emberekről, pl Kaletáról is bármit, u.ugy elitélem őket. Böjtének viszont nagyobb a felelőssége, mert tud ezekről, de mégis próbálja menteni, maszatolni.
Dr. Proktor
Nem volt elég gyerekhangja a telefonálónak?
Dr. Proktor
@szegfue: ... valamint paptól kevésbé lenne elvárható a pedofília!
namihami
A Hír Tv roppant lényegretörő munkatársa pedig éppen a köz tájékoztatását hiányolta a minap! Akkor ez a korlátlan hírhozzáférhetőség és elszámoltathatóság csak az ellenzékre vonatkozik? A házicselédek kussolhatnak?!?!
Sakk Matt
@Maccska: Szarházi a retkes lábú román cigány kurva anyád, aki az apád is!
Aki Én
@Maccska: Semmi provokáció nincs ebben, az újságíró teszi a dolgát. Te jártál valaha életedben nyugaton?
Sakk Matt
@Aki Én: Ha Iványi Gábort kergetné az m1 stábja és kérdeznék a MET ügyeiről, az ennek a baromnak abszolút rendben volna.
simmering73
"Polgári peres eljárásban Böjte Csaba ferences lelkészt, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetőjét feljelenti, a román főügyészhez pedig a nyomozás újraindítása érdekében keresettel fordul Máthé-Bogár Mónika, akit 15 évesen a Böjte Csaba felügyelete alá tartozó szovátai gyermekotthon akkori vezetője megerőszakolt és hónapokon át szexuális aktusra kényszerített. A pedofil ügyekben ez lesz az első polgári peres eljárás Böjte ellen, akinek gyermekotthonaiban évtizedek óta embertelenül kínozzák, verik és szexuálisan zaklatják a gyerekeket. Ennek vége büntetőfeljelentés is lehet."
nepszava.us/feljelentik-bojte-csabat-ujraindulhat-a-nyomozas-a-szexualis-eroszak-ugyeben/
rakitics41
A baj az hogy az egyházi körökben elkövetett pedofíliáról nem nagyon van ismeretünk, mert az egyházak zárt közösséget alkotnak, és nehéz adatokat gyűjteni egy ilyen közösségről.Egy több részes amerikai vagy angol film szólt erről a témáról hogy micsoda nehézségbe ütközött egy újságnak a papok körében elterjedt pedofíliának a kiderítése.Ez egy tényfeltáró film volt, ahol a film végén felsorolták hogy az egyházban hány pap , magas tisztségű is, hányszor követte el ezt a bűncselekményt.Az orvosok és más foglalkozásúak között lehet, hogy nagyobb arányú a pedofília, de őket senki nem védi , nem mondják magukról, hogy ők kikezdhetetlenek ilyen témakörben, nem állítják magukról hogy szentek, ellentétben az egyházzal, ahol ha kiderül egy -egy ügy, még azt is félremagyarázzák.Ezt azért látni kellene, meg azt is hogy egy olyan közösség mint a papi, az melegágya lehet az ilyen bűncselekménynek.
human
Végül is a lényeget elmondta. Elszigetelt esetnek tartja ami történt. Azért azokra a statisztikákra kíváncsi lennék amire hivatkozott.
Aki Én
@Maccska: Nektek mindig provokáció, ha a szektátokból kérdeznek valakit. Ha a hazug propagandasajtótok kerget valakit, az meg mindig rendben van. Buták vagytok, erre ez az egyetlen magyarázat.
justhpeter
Az én pogány matematikai logikám szerint ha Böjte bűnt követ el de meggyónja bocsánatot nyer. Ha több bűnt követ el, de mindegyeiket mggyónja több bocsánatot nyer.Így bűntelen marad a keresztény.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.