A pártban most elemzés és elszámoltatás zajlik, és a kudarc felelőseit keresik. A lengyel Polityka nevű lap arról írt, hogy Tomasz Poreba lemondása után a kampány irányítását június közepén Joachim Brudzinski vette át – írta a Telex.

Orbán tanácsadói miatt bukhatott a lengyel kormánypárt – Már az elszámoltatás zajlik

A lap szerint ezzel a váltással nyílt meg az út a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor tanácsadói előtt. A PiS elnöke, Jarosław Kaczyński határozottan hitt abban, hogy a kibővített stáb és a magyar ötletek vezetnek sikerre.

A lap nem nevezi meg, konkrétan kiktől kaptak információkat és tanácsokat, de úgy érveltek, hogy a Magyarországon bevált módszereket csak le kell fordítani és integrálni.

.Nem nyertünk új szavazókat, csak hisztériát keltettünk a PiS-ellenes szavazókban

– mondta a lapnak egy bennfentes.

A magyar receptet alkalmazták akkor is, amikor a rivális pártvezér, Donald Tusk elleni támadásokat elkezdték csúcsra járatni. A Tusk elleni lejáratás jobban felbőszítette az ellenzéki érzelmű szavazókat, őket jobban mozgósította.

Forrás: Telex

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Mindenki megérdemli aki Orbánékkal szóba áll.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@Macska: Hogy mersz beleszólni te szarember. Neked az a jobb ha a hülyék döntik el az ország sorsát, te elmebeteg állat.
ómió
Ó, hogyne! "Csakis a Zorbán miatt"! Így píszí hazudnotok, efftársak!?
Csizmás Kond
Azért veszít aki veszít mert nincs vagy nem jól van felkészülve. Az hogy most a baloldal mindent Orbánékra akar kenni már túllépte az elmekórtani határt...és szerintem épp az ilyen agybajok vezetnek a veszteséghez.
lampa laz
A lengyelekből nem veszett ki a demokrácia iránti érzés. A kormányzó párt ott is sok magyar módszerrel bepróbálkozott, de a nép 100ezres tömeggel vonult utcára miden olyan esetben amikor veszélyeztetve látták a demokráciát. A gnóm kis pis(a) elnök ötleteivel szembe még a köztársasági elnök is a nép mellé állt.
Nálunk nem fordulhatna ilyen elő, katóka sohasem tenne ilyet.
Ditrich
Ahová a lábát beteszi rohadni kezd minden!
Pont ennek a nyomoréknak a tanácsait kellet
kikérniük?! Szegény lengyelek ezzel az erővel a Mein Kampfal is kampányolhattak volna!
Juhász István
Fidesz berkekben mindég azt hallani, hogy egy nép választásába beleszólni, külföldiként, bizony BŰNCSELEKMÉNY...Az, amennyiben a BALOLDAL követi el. Gondoljunk a Mari Le Pen esetére, a szerbeknek adott valagnyi lóvéra, most a DWA BRATANKI támogatásra. Most a TANÁCSADÓKAT adtuk nekik, jól bele is buktak. Végülis, gyöztek, csak mégis vesztesek lettek... Amibe a fidesz belenyúl, az ... válik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.