Bajától Dunaújvárosig, Budapesttől Győrig és Salgótarjántól Nagykanizsáig az ország 27 pontján nyit a jelenleg külföldön élő/dolgozó magyarokat hazacsábító Hazaváró Irodákat a kormány – írja a HVG.

Elindult Orbánék nagy terve: Százmilliókat költenek a külföldön élő magyarok hazacsábítására

Ezeknek az eleve meglévő Kormányablakok adnak helyet – derül ki a Magyar Közlönyben kedd este megjelent, “a diaszpóra-magyarsággal történő kapcsolattartás támogatásáról” szóló kormányrendeletből.

Ezek nemcsak információs pontként működnek majd, hanem a hazatelepülni vágyók “egyablakos” ügyintézéssel hivatalos közigazgatási ügyeket is intézhetnek. Hogy milyeneket, azt még senki nem tudja, de korábban kormányzati szereplőktől példaként elhangzott, hogy nyugdíjfolyósítással, diplomahonosítással, vállalkozás indításával, adó- és lakcímkártya ügyintézéssel összefüggő ügyekről is szó lehet.

A projektet már csaknem egy éve tervezi a kormány, informális döntést tavaly november 16-i ülésén hozott a kabinet, és időközben "feladatszabás" is történt.

Például az idén február 20-i, “a diaszpóra magyarsággal történő kapcsolattartást támogató intézmények fejlesztéséről” című 1039/2023-as kormányhatározattal, amely már pontos forrást is rendelt a célhoz:

2023-ban 1 142 685 200 forintot

2024-ben 103 061 800 forintot

A Hazaváró Irodák hálózatának ötlete a régóta zajló előkészítés ellenére csak idén nyáron kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor júliusban Kövér László fideszes házelnök is beszélt róla egy interjúban. 

A most kiadott rendeletben a Hazaváró Irodákat a nagyvárosok Kormányablakaiban, összesen 27 helyszínen:

alapvetően megyénként egy helyen, de hat megyében és Budapesten két helyen is. Térképre tettük a 27 helyszínt, íme:

A meglévő kormányhivatali ablakok egyikének-másikának “átcímkézésével” létrejövő Hazaváró Irodák az elérhető információk szerint minimális befektetési igényűek.

A további részletek a HVG írásában olvashatóak.

Forrás: HVG

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@rakitics41: Csak azok jönnek haza, akik ott valami véget nem tudnak beilleszkedni , de azok többsége itthon sem , a nyugati bérekkel szociális ellátással még a jól kereső magyar munkahelyek sem vehetik fel a versenyt, a jól kereső magyarországi helyek , ami nagyon kevés az fel van töltve többségében seggnyalókkal , haverokkal rokonokkal . Akik meg kimentek 2 ok a gazdasági és politikai .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bence
Aki ott megtalálta a számítását , az ide ebbe a bizonytalanságba soha nem fog visszajönni ! Aki meg visszajön , az meg sehol se boldogul !
bence
@rakitics41: ! Gondolod , hogy akik visszajönnének , azok is megkapnák ugyanazokat a kedvezményeket mint a kintről behozottak ?! Értem alatta : Az itthoniaknál jóval magasabb bér , ingyenes lakhatás , stb .
csak úgy....
@Őrnagy: az utolsó zárójelentésed szerint ,még nem voltál ennyire menthetetlen stádiumban!
Sztyepospista
Kérnék szépen egy pontos KIMUTATÁST arról, hogy hányan költöztek vissza szép hazánkba, felszámolva a kinti / nyugati... / munkahelyeiket, lakásaikat .
Dr. Proktor
Tévedés ne essék, ezeknek az irodáknak nem az a valódi céljuk hogy hazacsábítság a hazánkból emigrált magyarokat, hanem pozíciót biztosítsanak további csókosoknak!
Csókosellátók...
ómió
@Őrnagy: Ez a szarkupac bolsi tetübanda már a patkányforradalmukkal megkezdte a magyarirtást, de most nagyon hiányolja, hogy nem folytathatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.