Bajától Dunaújvárosig, Budapesttől Győrig és Salgótarjántól Nagykanizsáig az ország 27 pontján nyit a jelenleg külföldön élő/dolgozó magyarokat hazacsábító Hazaváró Irodákat a kormány – írja a HVG.

Elindult Orbánék nagy terve: Százmilliókat költenek a külföldön élő magyarok hazacsábítására

Ezeknek az eleve meglévő Kormányablakok adnak helyet – derül ki a Magyar Közlönyben kedd este megjelent, “a diaszpóra-magyarsággal történő kapcsolattartás támogatásáról” szóló kormányrendeletből.

Ezek nemcsak információs pontként működnek majd, hanem a hazatelepülni vágyók “egyablakos” ügyintézéssel hivatalos közigazgatási ügyeket is intézhetnek. Hogy milyeneket, azt még senki nem tudja, de korábban kormányzati szereplőktől példaként elhangzott, hogy nyugdíjfolyósítással, diplomahonosítással, vállalkozás indításával, adó- és lakcímkártya ügyintézéssel összefüggő ügyekről is szó lehet.

A projektet már csaknem egy éve tervezi a kormány, informális döntést tavaly november 16-i ülésén hozott a kabinet, és időközben "feladatszabás" is történt.

Például az idén február 20-i, “a diaszpóra magyarsággal történő kapcsolattartást támogató intézmények fejlesztéséről” című 1039/2023-as kormányhatározattal, amely már pontos forrást is rendelt a célhoz:

2023-ban 1 142 685 200 forintot

2024-ben 103 061 800 forintot

A Hazaváró Irodák hálózatának ötlete a régóta zajló előkészítés ellenére csak idén nyáron kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor júliusban Kövér László fideszes házelnök is beszélt róla egy interjúban. 

A most kiadott rendeletben a Hazaváró Irodákat a nagyvárosok Kormányablakaiban, összesen 27 helyszínen:

alapvetően megyénként egy helyen, de hat megyében és Budapesten két helyen is. Térképre tettük a 27 helyszínt, íme:

A meglévő kormányhivatali ablakok egyikének-másikának “átcímkézésével” létrejövő Hazaváró Irodák az elérhető információk szerint minimális befektetési igényűek.

A további részletek a HVG írásában olvashatóak.

Forrás: HVG

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
@rakitics41: Csak azok jönnek haza, akik ott valami véget nem tudnak beilleszkedni , de azok többsége itthon sem , a nyugati bérekkel szociális ellátással még a jól kereső magyar munkahelyek sem vehetik fel a versenyt, a jól kereső magyarországi helyek , ami nagyon kevés az fel van töltve többségében seggnyalókkal , haverokkal rokonokkal . Akik meg kimentek 2 ok a gazdasági és politikai .
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rakitics41
Ha már behoznak hozzánk embereket mert kevés a munkás kéz , akkor inkább ők jöjjenek haza!Gondolom az ő hazahozataluk nem olyan egyszerű lesz mint egy-egy ázsiai vendégmunkásé, de sokkal jobb marad vagy lesz az itthoniak közérzete, nem beszélve arról, hogy a haza hozott emberek magasabb jövedelme jó hatással lesz az itthoniak bérére is.
Péter2
@rakitics41: Csak azok jönnek haza, akik ott valami véget nem tudnak beilleszkedni , de azok többsége itthon sem , a nyugati bérekkel szociális ellátással még a jól kereső magyar munkahelyek sem vehetik fel a versenyt, a jól kereső magyarországi helyek , ami nagyon kevés az fel van töltve többségében seggnyalókkal , haverokkal rokonokkal . Akik meg kimentek 2 ok a gazdasági és politikai .
jáger laszló
Semmi értelmi!!
Ilyen akciók miatt nem jönnek haza az idegenbe szakadt magyarok!!!
Ahhoz az életkörülményeknek kellene +változni!!
csak ennyi
barátilag J.L.
vacsi
Miért van nagyobb becsülete annak, aki hűtlenül, piszkos anyagiakért elhagyta a hazáját, mint annak, aki végig kitartott mellette?!
izéke
Sok dolguk nem lesz ezeknek az irodáknak,aki kimegy és kitart egy évig,nemigem vágyik vissza többé a nyomorba,a seggnyalók közé. Kint is dolgozni kell és aki tisztességgel,becsülettel elvégzi a dolgát,az meg tud élni kint és nem kell az állandó uszító propagandát néznie és hallgatnia. Az árakról még nem is szóltam.
mekkelek
@vacsi: Ezt poénnak szántad ugye? Mi az a haza mellett kitartás és miért? Mit ad a hazád? Orbánt és sleppjét és azokat tartod el, hízlalod a családod helyett…
izéke
Na hát kisebb lesz a Túró Rudi áfája,ha ettől nem fog özönleni vissza a nép,akkor semmitől :)))))))))) mi kell még a Kánanánhoz?
simmering73
@vacsi: Téged sem az eszedért szeretnek, ugye lelkem?
Cappuccino
Talán még az itthon maradt embereket kellene meg fizetni, hogy ne menjenek külföldre dolgozni. Aki kint megtalálta számítását azt nem lehet haza csábitani. Mert valószínű, hogy már nem hisznek a fidesz mesékben. Ha én 20 évvel fiatalabb lennék biztos kaland vágyból itt hagynám ezt a hazug nép nyúzó élhetetlen országot.
Maxipocak
@vacsi: annak miért van "becsülete" aki itthon segít a fideszmaffiának kirabolni a hazáját és még nyalja is a seggét?
laja70
Gyere haza fiatal. Ez már megbukott. Ism
étlés lesz?
lusta
@laja70: Igen, mert azt a kevés pénzt, ami még van, jó időben, jó helyre kell juttatni.
Yoda69
Semmi konkretum, csak lozung. Meg hogy hany szaz milliot koltottek, de mire?
Ilyen program volt mar regebben is, az volt a fo motivum hogy itthin van TuroRudi.
Valoszinu ez is csak a penz lenyulasarol szol, mint minden fideSS kezdeményezés.
kaszás
@vacsi: @Őrnagy: Hülyegyerek, már hazudni + értelmezni sem tudsz rendesen. Nem német -inaktiv- nyuggereket vár vissza viktor gazdád, hanem az aktiv adofizetö magyarokat. "Lehet tovább Orbánozni seggfej!"Megteszik a nyugati kollégái, akinek nem tetszett, hogy elengedte a migráncs csempészeket. Ezek után a magyar rendör milyen elánnal fogja üldötzni öket?
izéke
@Őrnagy: nem véletlenül a volt NDK területéről jönnek a nyugdíjasok,mert itt még az a szocialista légkör van amiben ők felnőttek es jönnek nosztalgiázni és ezt engedhetik meg maguknak. A volt NSZK területéről valahogy inkább melegebb országokba mennek mert megtehetik.
jáger laszló
+ kell kérdezni 1-1 németet és szlovákot miért vesznek házat MO-on!!??
Ez a válasz adekvát és nem a magyar magyarázat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
vacsi
@mekkelek: Nem akarok kövér családot!
vacsi
@utánam a vízözön: Így van - és ezt csak itthon találom meg...
vacsi
@izéke: Helyet cserélnek a négerekkel?
nemkati
@Őrnagy: Ha annyira jönnek haza a magyarok, akkor miért van szükség Hazaváró Irodákra több, mint 1 milliárd forintért? Csak nem azért, hogy ezt a sok pénzt megint szét lehessen osztani a haverok között?
Akik elmentek, azok nem csak a pénz miatt mentek el, hanem a nyomasztó légkör miatt is, ami ebben az országban van. Szeinted ezeket, akiket pl folyamatosan lelibkányoztok és hazaárulóztok, pénzzel haza lehet csábítani? Ez a kormány nem tud olyan csábító ajánlatot tenni, vagy olyan itthoni légkört teremteni, amiért hazajönnének.
Néro2
Már volt ilyen.
Xart se ért mint a várbeli desznyó meg Nagy Hím Tag társai.
nemkati
@Őrnagy: Naponta egy csomó embertől hallhatod, olvashatod, hogy mi mindenen háborodnak fel, milyen gazemberségeket tapasztalnak sokan a saját bőrükön. Ezt te kellemes légkörnek neveznéd?
telegdilaci
@Péter2:Azt gondolja a kormány hogy van olyan Sűlt bolond aki már Egzisztenciát teremtett magának és a családjának,hogy egy hívő szóra hazajön a semmire,miből élnének meg mivel a Magyaroknak nincs munkalehetőség,nem kellett volna elengedni őket egy olyan bizonytalan jövőképbe nem fognak haza rohanni! Főleg egy ilyen uram bátyám rendszerben ahol csak a kormány kegyeltjei boldogúlnak,a seggnyaláshoz meg nincs mindenkinek gusztusa!
ómió
Az efftársilag anno favorizált "fogyik a magyar", akkor, nekik nem elég!?
mekkelek
@vacsi: Igazad van, Kövér család, Orbàn család, Rogán család ès a többi… én sem akarom őket
Menőmanó
Ezek az irodák sima fideszes kifizetőhelyek. A hazajövetelhez nem hazacsábító irodák kellenek minden poros faluba.
Akik elmentek nem azért mentek el, mert hiányolták az ilyen irodákat.
Egész mást hiányoltak.
Úgy mint normális fizetés, egészségügy, oktatás, tehetség alapon való előrejutás, (nem párt és seggnyalás alapon) stb.
kereső
Vót má ilyen "gyere haza fiatal "program. Elköltöttek akkor is pár milliárdot. Fiatal meg nem nagyon akart hazajönni, igy az járt jól, aki annál a projektnél "dolgozott", és gyártotta a haza hivó szlogeneket.
csak úgy....
ennyi lóvét pár tatala, honvágyas segédmunkásba belefektetni kész idiotizmus! - persze fideszék ötletei eddíg sem hoztak sokat a konyhára!
egy kommentelö szerint az még nem túl meggyözö fideszékkel kapcsolatban, hogy a túrorudi áfáját 27 % röl 18 % ra csökkentették! :)
csak úgy....
egy kis összehasonlítás a német és magyar túrórudi árakban :
ö itt magyarországon: bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004010531156
ez itt németországban: www.ungarnmarkt.de/quark-riegel-turo-rudi-6x30g-635.html
csak úgy....
@Maccska: ha honvágyam lenne akkor nem bírnám már több mint 6 éve nélkületek! :)
0rbán a külhoni magyaroknak örökre elvette a honvágyát és ezt nem csak én mondom, te fideszék leg oktondibb pocka!
kulabombaafityiszre
@vacsi: ma, 07:26
Érdekes frei meg nem ithon találta meg.Azért nem farhátat rágcsál mint te.Erről ennyit.
'Az első CAFE FREI kávéház 2007 áprilisában nyílt meg Magyarországon, azóta a kávéházi Franchise-hálózatunk folyamatosan bővül. Mára az ország legnagyobb kávéházláncává nőttünk. Egyedülálló Franchise-rendszerünknek köszönhetően a 2013-as év nemzetközi áttörést hozott számunkra, amikor megnyitottak az első közép-európai kávézók. Azóta már Franciaországtól kezdve egészen Dubaiig üzemeltetünk kávézókat. Többek között még olyan egzotikusnak számító országokban is, mint Szaúd-Arábia."
www.cafefrei.hu/rolunk
Namely
Ebben mi a hír? Hogy elköltöttek 2 milliárdot 2 év alatt? A sok majom bizonyára felkapja a fejét, hogy "húúúú ennyi pénztet nem láttom még soha!!!"
Te nem, de a költségvetés igen.
Vagy hogy mire ment el?
El kellene olvasni a költségvetést legalább egyszer, és akkor látná a sok majom, hogy milyen tételek vannak.

Ja, ahhoz olvasni kellene tudni, és értelmezni az olvasottakat...
bence
Aki ott megtalálta a számítását , az ide ebbe a bizonytalanságba soha nem fog visszajönni ! Aki meg visszajön , az meg sehol se boldogul !
bence
@rakitics41: ! Gondolod , hogy akik visszajönnének , azok is megkapnák ugyanazokat a kedvezményeket mint a kintről behozottak ?! Értem alatta : Az itthoniaknál jóval magasabb bér , ingyenes lakhatás , stb .
csak úgy....
@Őrnagy: az utolsó zárójelentésed szerint ,még nem voltál ennyire menthetetlen stádiumban!
Sztyepospista
Kérnék szépen egy pontos KIMUTATÁST arról, hogy hányan költöztek vissza szép hazánkba, felszámolva a kinti / nyugati... / munkahelyeiket, lakásaikat .
Dr. Proktor
Tévedés ne essék, ezeknek az irodáknak nem az a valódi céljuk hogy hazacsábítság a hazánkból emigrált magyarokat, hanem pozíciót biztosítsanak további csókosoknak!
Csókosellátók...
ómió
@Őrnagy: Ez a szarkupac bolsi tetübanda már a patkányforradalmukkal megkezdte a magyarirtást, de most nagyon hiányolja, hogy nem folytathatja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.