Vége a Modern Városok Program nevű közpénzosztásnak, amiről egykor őszintén beszélt a miniszterelnök.

Elzárja a kormány a pénzcsapot, amivel Orbán Viktor „királykodott”

Illusztráció: Orbán Viktor / Facebook

A háborús veszélyhelyzetre hivatkozva a kormány csütörtök este egy rendelettel lezárta a Modern Városok Programot – vette észre a 444.hu. A megállapodásokat a kormány képviseletében Lázár János vizsgálja felül. Egy másik rendelettel 52 nagyvárosi fejlesztési programot fújtak le Debrecentől Zalaegerszegig.

Nyolc év alatt több mint 2353 milliárd forintot osztottak ki. A Modern Városok Programot 2015-ben indította el a kormány, Orbán Viktor 2015 és 2017 között 23 megyei jogú várost járt végig, hogy megállapodásokat kössön. Orbán – mint a 444.hu felidézi – így beszélt erről 2015-ben, amikor Érden járt a program keretében:

Pénzt osztani könnyű, én is itt, látják, királykodok ezekkel a milliárdokkal, de közben valakinek ezért meg kell dolgozni, ezt valakinek elő kell állítani, meg kell termelni, adóként be kell fizetni.

A kormány most úgy döntött, hogy a projektek továbbvitele és a támogatási jogviszonyok fenntartása nem indokolt – kivéve, ahol a megvalósítás „megfontolás tárgyát képezheti”. Ahol a megvalósítás meghiúsult, az önkormányzatoknak vissza kell fizetnie a kapott pénzt.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Érkeznek orbán "karácsonyi ajándékai" , minden magyarnak- kivéve a gyevi birót, aki máris nyert az újabb nemzethy konzultáción 5-6 milliárdot. - a karácsonyfa alá.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Inkább a vikkancsot kéne már elzárni...
telegdilaci
Nem kellett volna ellopni másra költeni az Eu-támogatásokat,most nem kellene vissza vonni a fejlesztéseket!
nemkati
Pffff, ez már szánalmas, ahogy vergődnek a pénzhiánytól. És még mindig a lopáson jár az eszük.
kereső
Érkeznek orbán "karácsonyi ajándékai" , minden magyarnak- kivéve a gyevi birót, aki máris nyert az újabb nemzethy konzultáción 5-6 milliárdot. - a karácsonyfa alá.
frank
Ekkora idióta címet csak a buta bolsi ad. Kormány zárja el "Orbán királykodott" stb...
Bezzeg a szarrágó liberálbolsik még mindig gáncsolják az EU pénzt.
Béla333
"Ahol a megvalósítás meghiúsult, az önkormányzatoknak vissza kell fizetnie a kapott pénzt."

Hát ez azért így eléggé durva...!!! És mi van, ha a projekt érdekében az önkormányzatok már egy csomó pénzt elköltöttek? (Pl. közművek kiépítése, utak építése, stb, stb)
Aki Én
@frank: azt a gazdád tolvajlása gáncsolja, te agyhalott.
Nessy
Azért ott a kiskapu. Kivéve ami megfontolás tárgyét képezi! Orbán majd elmondja: Mindent meggondoltam, mindent megfontoltam!
Béla333
Ezek a dolgok már nyilván a hülyemagyar maffiahívőknek sem tetszenének, ha egyáltalán értenék, hogy miről is van szó!
Dehát ők azért hülyemagyarok, nekik nem kell érteni, majd elmondja nekik az Arrogáns Tóni féle minisztérium, kék plakátokon!!
kereső
Még egy "ajándék"- ez is legalább akkora "üzlet" lesz, mint az orosz kémbankban ragadt 72 milliárd adófizetői adomány +Lánchid palota az orosz államnak:
24.hu/kulfold/2023/11/03/szijjarto-peter-turk-allamok-szervezete-befektetesi-alap/
Türk Befektetési Alapot a török elnök kezdeményezésére hozták létre, a hosszú távú célja pedig az, hogy a Világbank és az IMF alternatívája legyen Közép-Ázsiában. Az alap fejlesztési projektekhez biztosít hiteleket a tagállamokban. A török közmédia az alap céljáról azt írta:

„Alternatívát és könnyebb hozzáférést biztosít a hitelhez, és nem engedi, hogy a tagállamokat az IMF-hez hasonló globális pénzügyi szervezetek megszorító politikái szorítsák. Emellett megszabadítja a tagokat a hitelező szervezeteket irányító fejlett országok hegemóniájától.”
lampa laz
Ezt a fszt kellene már elzárni, de örökre.
rakitics41
Ezen hír után ne gondolja senki sem hogy Orbán kiskirálykodása megszűnik.Sőt!
justhpeter
Senki nem mondta, hogy a lejtőn könnyű megállni. Még magának Orbánnak sem fog sikerülni.
justhpeter
@durbincs: Tanuld végre meg rusnya majomutánzat, hogy Sorosnak nem csicskái vannak, hanem bérencei. Ha felfogtad, a bérenc szóban a "bér" is benne foglaltatik, mÍg ti ingyen nyalhatjátok a kolostormalacotok alfelét, amihez kellemes és hosszantartó élvezetet kívánok !
surdilloFUJT
@durbincs: Szarosfarok,te szellemi fitkány toprongya az aljas,gazember,hazaáruló,gané fideSS csürhének,a jó édes anyukáddal mocskolódj,már olyan vagy mint a fidess hülyéi,fröcsög a hig fos a pofádon!!!Aljas,mocsok tróger orbánseggnyalonc!!!
rakitics41
@durbincs: Az a jó büdös k,uva anyád kimaradt a felsorolásból!Nemi életet élj a hozzátartozóiddal és azokat ba..ogasd!
Qqberci
@frank: Igazad lehet, nem "királykodott", hanem "Agyaúristenkedett"...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.