Gyönyörű és felemelő forradalmunk leverése évfordulójának emlékeztetnie kell bennünket a hazaszeretetre, a hősökre és az ártatlanul szenvedőkre, kivégzettekre – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Veszprémben.

Soltész Miklós a nemzeti gyásznapon is "szemkilövető-Gyurcsányozott" egy hatalmasat
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Brusznyai Árpád-emléktáblánál tartott megemlékezésen az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 67. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon Veszprémben 2023. november 4-én. MTI/Bodnár Boglárka

Soltész Miklós hangsúlyozta: a kommunisták "politikai és családi örökösei ma is itt vannak és fenyegetőznek. Azok kiáltanak ma diktatúrát, azok akarják átírni a történelmet, akiknek felmenői behívták a szovjet hadsereget, akik 1956-ban lövettek és akasztottak".

Az államtitkár felidézte: 1958. január 9-én kivégezték Brusznyai Árpádot. Fél évvel korábban a kommunisták külügyi bizottságának ülésén elhangzott, hogy fokozni kell a politikai harcot a büntető és igazságügyi szervekben, hogy "ezek ütőképesek legyenek" – közölte.

Mint mondta, mindezt Apró Antal szorgalmazta, aki "áruló, hazaáruló, hazudozó, népirtó".

Aki 1958. július 17-én az Országgyűlésben "az ellenforradalom méltó megbosszulásának nevezte" Brusznyai Árpád, a forradalmi tanács elnökének és társainak kivégzését.

Apró Antal, néhai kommunista politikus és Dobrev Klára közötti rokoni kapcsolatra utalva azt mondta, "Apró Antal tetteiért megkapta a jutalmat, unokája is abban a házban él, amit egy zsidó családtól rekviráltak a kommunisták".

Brusznyai Árpád elsőfokon életfogytiglani büntetést kapott, amit később kötél általi halálbüntetésre változtattak át – emlékezett Soltész Miklós.

Tudjuk, hogy mindenhol voltak gazemberek, akiket a népharag elől megmentettek a forradalmárok", végül mégis, akiket segítettek, azok ítélték halálra a forradalmárokat

- mondta.

Hangsúlyozta: tízezrek és családjaik szenvedtek és haltak meg ártatlanul, ezekért a tettekért pedig a kommunisták soha nem kértek bocsánatot.

Ők maguk az ötvenedik évfordulón sajátos módon emlékeztek, lövettek, szemeket lövettek ki, fiatalokat vertek meg és rabosítottak Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt

- mondta.

Mint fogalmazott, a hazájukhoz való hozzáállás sajátos, gyűlölik a hazát, amikor lehet elárulják, a múltban Moszkvában, most pedig Brüsszelben teszik ezt

- fűzte hozzá.

A mai fiataloknak fontos tisztán látni, hogy kik voltak a múltban a valódi bűnösök és a valódi végrehajtók – húzta alá.

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ezeknek a mocskos hazaáruló maffiózóknak joguk sincs arra, hogy '56 forradalmárairól beszéljenek, amikor nap mint nap adják el a hazájukat a Putyini Oroszországnak!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Ezeknek a mocskos hazaáruló maffiózóknak joguk sincs arra, hogy '56 forradalmárairól beszéljenek, amikor nap mint nap adják el a hazájukat a Putyini Oroszországnak!
Néro2
Te figyelj faszkalap :
A mai fiataloknak fontos tisztán látni, ma kik a valódi bűnösök és a valódi végrehajtók.
Na ez fontosabb lenne.
Ma , mindenképp. A múlt meg ráér 'tisztánlátásilag'.
De az ilyen trógerek miatt mint te meg a fajtád ez elég nehéz.
Gaz
Reméljük, hogy az a szardarab Kurcsány soha többet nem lesz hatalmon, meg a kibaszott bandája sem!
namihami
A saját egyháza előtti porta is megérne egy söprést!
Persze, mindig a szomszéd lánya a qrva!
nejlontacskó
" unokája is abban a házban él, amit egy zsidó családtól rekviráltak a kommunisták".
Soltész úrnak kissé szelektív az emlékezete!
Elfelejtett megemlékezni, hogy szintén zsidó családtól el orozott házban nőtt fel, a parlament házmestere, Kövér László is!
Aki ugye hasonlóképpen, vörös felmenőkkel, MSZMP tagsággal büszkélkedhet!
De akár a Fidesz, Lendvay utcai székházáról, illetve, a Terror házáról is, meg kellett volna emlékeznie, ha már itt tartunk!
Péter2
Ezt már valaki leírta más portál alatt így nem kell nekem teljesen egyetértek vele ezért ide is másoltam
" Egy elmebeteg vergődése elmebetegeknek , sajnos a tömegoszlató eszközök bevetése muszáj volt , mert több napi rendőri felszólításnak nem eleget tevő gyújtogató , fosztogató , Kossuth teret szétszaró , hugyozó később magukat elbarikádozó jobboldali söpredéket valahogy meg kellett fékezni mielőtt lakótömbök égnek le ki tudja hány áldozattal ! A probléma az , hogy a bujtogatók miért nem töltik büntetéseiket ? Ha már Gyurcsány , akkor azt is mondjátok el , hogy 2010 előtt hány % volt az infláció ,. mennyi volt a forint vásárlóértéke , a forint euró árfolyam a benzin literje , és a kenyér éra ,és az államadósság , persze erről hallgattok , nehogy a fideszes mafláknak leessen a tantusz, mert minden mutató sokkal jobb volt ! " Ahogy elnézem révész mártiriusznak is visszanőtt a szeme .
nejlontacskó
@Maccska: értem, és igazad is van!
De, ha már a vörösöknél, a zsídóktól einstandolt házaknál tartunk, ne feledkezzünk már meg, a vörös felmenőkkel rendelkezőkról, illetve a volt MSZMP tagokról sem, még ha most Fidesz tagok is!
Nessy
Drága Soltész Miklós! Az nem zavarta véletlenül a mimóza lelkét, hogy orosz történelemkönyvek a forradalmárokat az SS-hez kötik?
nejlontacskó
@Maccska: egy picit sem furcsa, hogy pont a Fidesz az a párt, amelyik folyamatosan lesöpri az asztalról, az ügynökakták nyilvánossá tételét az asztalról?
Péter2
@Maccska: Mikor vitte majdnem Gyurcsány csődbe az országot ? Mert Gyurcsány alatt végig 1 számjegyű volt az infláció, az áfa is 27% alatt volt , az euró is 267 forint volt , ha akkor csődközelbe volt akkor most csődbe is van , mert minden országmutató sokkal rosszabb mint 2010 előtt , ja még el nem felejtem 2010 után azért még hamar elsíboltatok majdnem három ezer milliárd forintot , ha csőd közelbe lett volna az ország akkor ezt a pénzt nem tudtátok volna ellopni a nyugdíjpénztárosoktól ,. lehet cáfolni , de nem fog menni , volt tiszt létemre 100% biztosra megyek !
nejlontacskó
@Maccska: kínai hitelhez, milyen esetben fordulnak az országok?
nejlontacskó
@Maccska: jó értem.
Ha netán nyilvánosak is lesznek valaha, a Fidesz tagjai, azok felmenői, csak is hamisított aktákban szerepelhetnek.
Node az ellenzék, az más tészta.
Nekik a tegnap született unokájuk is, ügynök volt az átkosban...
Jó kis előre menekülés, a hamis akták meglétének feltételezése...
Jót nevettem, köszönöm szépen...
nejlontacskó
@Maccska: az IMF pedig, jóval a piaci ár alatt adja, igaz, szigorú feltételekkel...
nejlontacskó
@Maccska: éppen ezért is a mondás, hogy nem volt itt, semmilyen rendszerváltás.
Pedig igény, az lett volna rá...
Péter2
@Maccska: Horn nevét még a szádról is levedd öreg , mindnyájatoknál különb volt semmi mocskot nem tudtatok rábizonyítani pedig mennyire próbáltátok , hogy lőtt , meg ott volt a sűrűjébe , de a sok tanú ellenetek vallott ! Hogy beállt a pufajkások közé jól tette , mivel a nyilasok megölték a családját nem volt más választása ! www.youtube.com/watch?v=X4Xi2MAHA70
Péter2
@Maccska: Miért nem írtad oda , miért hazudsz magadnak pedig nemrégen már odaírtam neked A világon a legnagyobb aranytartalékkal az USA rendelkezik (8133,5 tonna , Az usa a világ leggazdagabb országa , neki az ezer milliárd dollár semmi , bár mikor ki tudná fizetni , csak fel kellene egy kis aranyat szabadítania , de akkor az nektek volna igazán rossz , mert a tőzsdék nektek azonnal negatívba futnának , ehhez érteni kell de neked úgysem mond semmit !
Péter2
@Maccska: Nem lett volna semmi csőd a pénzügyi világválság ellenére sem , mert volt némi tartalék , az IMF hitelt azért vették fel , hogy a válság után jobb helyzetből induljunk , amúgy az imf hitel olcsó volt , de a gazdád visszafizette egy 50 milliárddal drágább hitelből na ez már -50 milliárd forint kár az országnak . A világválság idején még a gazdag nyugati országok is vettek fel IMF hitelt , és az egész keleti blokk akik már unió tagok voltak , épp gazdád dicsérte bajnait meg , index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/14/zarszamadas/
Nessy
@Maccska: Ne mondjon semmit. Tegye egymás mellé a 2010 és a 2022 éves adatokat. Államadósság, hitelek ( ja az manapság nagyon titokos) , Euró/Ft árfolyam, a kormányzás ideje alatt beérkező euró milliárdok összege!
Technikai csőd akkoriban nem volt, jelenleg immáron 4 negyedév egymásután.
Sámannus
No szarjankókám akkor a putyin pincsi micsoda? Béke fos, mert le sem szarják amit hadovál. Hülye vagy te baszd meg. Töcskölj inkább guánót ne játszd az agyadat. hiteltelen minden szavatok. Gyurcsányt foglald imádba, és ne habozz mini putyint lesajnálni, mert szarember.
Sámannus
@Gaz: Foglald imádba te fasszopó! hát ki kóvályog mint gólyafös a levegőben, migránsokkal árasztja el az országot, hogy lophhason.Nem lehetsz ennyire korlátol vadszamár nézz má ki a fejedből kicsikét.
Nessy
@Maccska: Ezért van ma titokban tartva a különböző hitelek összege, és kondíciója! Akkor volt a kedvező kamatozású IMF hitel, ami nem is került mind elköltésre 2010-ig. .Azt hiszem kissé meglepő összegek kerülnének napvilágra. Orosz, kínai, letelepedési kötvény, és a többi kibocsájtott kötvény!
Péter2
@Maccska: Kezdjük az elején , úgy hogy vegyük ki belőle az aljas fideszes propagandát ,. (Egészségügy olvasd el itt minden le van írva ! politicalcapital.hu/konyvtar.php?article_read=1&article_id=1313 ) (" A baloldal két év alatt 14 ezer tanárt tett munkanélkülivé, és száz iskolát záratott be, " Erre semmilyen hiteles adatot nem találtam , tehát eredete ismeretlen a számoknak csal le van írva propaganda szövegkörnyezetbe , " tudod tisztes iskolán tanultunk politikát is " Biztos záratott be iskolákat is , mert egyről tudok én is , nem messze volt egy kis falú ott összesen 12 diák volt és bezárták , holott törvényileg már rég be kellett volna , mert a törvény úgy szólt , meg szerintem ma is ahol a diákok létszáma 20 - vagy 22 fő alá esik ott bezárják az iskolát , a bezárás részben ennek köszönhető , hogy a tanulók létszáma alácsökkent a törvényileg szabályzott keretnek , és a bezárt iskolák, főleg a kis falusiak épületállaga olyan volt , hogy az új eü törvényeknek nem felelt már meg , felújítani meg nem éri meg újra meg nem volt pénz-- , 2002-ben a fidesz majdnem teljesen üres államkasszát hagyott hátra , ráadásul még jól ki is költekeztek , a grippenmutyi , Medgyessy meg fizethette , meg meg még Gyurcsány is , meg költhettek rá egy csomó pénzt , hogy hadra fogható legyen , ha ez a malőr nincsen , lehet jutott volna pénz az új iskolákra például . --folytatva tanárnak is mondtak fel , mivel az országban a létszám megvolt , és ha iskola bezár akkor a tanárnak is menni kell , itt sem a jó szaktanárokat építették le hanem a pályakezdőket , stb stb . Most jön a kérdés , 13 év alatt 2/3 birtokában több 10 ezer milliárd euró elköltése mellett a helyzet mit javult ? Semmit , sőt , tehát a kormányotok még a Gyurcsányénál is hitványabb , nem így van ?
Nessy
@Maccska: Akkor maradjunk egy cáfolhatatlan tény adatnál. Európában csak egy szegényebb ország van Magyarországnál. Bulgária! Szép álmokat, mosolygós reggelt!
Péter2
@Maccska: Csak tudod azért választások előtt fél évvel nem szoktak vadászgépeket venni , mert az hatalmas kiköltekezés a másik kormány számára .
Péter2
@Maccska: Minden le van írva , csak a bezáratás okok szándékosan elhagyva , ez megint így csak propaganda , le lehetett volna szépen írni , megye falu , mért záródik be az iskola , diákhiány épületminőség vagy tanárhiány , mert borsod és kis falvaikba nem igen találtak tanárt a cigányság miatt gondolom ezt tudod , elmondom neked én egy 4 ezer fős falban lakom a Duna mellett mikor még a 80 években általános iskolába jártam akkor a falú 3200 fő körül számlált ráadásul 10 km van egy nagy város Győr-Moson Sopron megyében a falu nyugodt szép és nem volt még kisebbség sem benne , a tanárok 99% a városból járt ki busszal , pedig az iskola modern emeletes mint egy panelház és volt 18 osztály és volt pedagógus lakás új építésűek , csak egy tanár élt benne a többi inkább kijárt , ezért gondolom , hogy a kis falvakba kihalt vagy nyugdíjba ment a helyben lakó tanár tanárok , nem találtak olyant aki minden nap zötykölődik , ha nem volt tanár már zárták is be az iskolát és szerintem sok helyen ezért is .
qunta
azér az ellenzék féreg módjára "ünnepelt"
Péter2
@Maccska: index.hu/gazdasag/magyar/2010/09/21/elpazarolt_gripen_milliardok_-_mi_lett_a_gazdasagelenkitessel/ Fizetni megyóék fizettek , meg azért is , hogy legyen rajta fegyver az apakocsi is kompatibilis legyen , és a kifutót is módosítani kellett ez is vitte a pénzt , elárulok neked valamit amúgy nem hadititok , mikor még állományba voltam volt repülési nap , elfogó gyakorlat volt , egy 29 bis és 2 gripen volt fenn az egység ki volt települve a mieink megfigyelőként voltak a gyakorló zónába ez Győr Kecskemét között amúgy több harci feladatot is kapott a gép a Győri "lérak" körzetében , mivel nem volt akkor dolgom egy híradó kocsiból hallgattam a " műsort , nem akartam a harcállásponton , azt , hogy nekem lapátolgassanak én meg az előljáróimnak így maradta a híradóskocsi , a fő lényeg de 8 óra magasságától kb 1 óráig az elfogást gyakorolták , a gond ott volt , hogy a hadnagy aki repülte a 29 olyan tempót nyomott , hogy a földi irányító szólt már rá , hogy lassítson , nem érték útól a gripenek , persze nincs min csodálkozni , a 29 ikerhajtómű van egyenként is többet tud mint a grippené , hajtósugárral lövés nélkül le tudta volna küldeni a griffmadarat a földre , már értem , hogy a román légierőnek miért van 30 körüli mig 21 mert jobb alrund repülő mint a gripen , gyorsabban emelkedik és fordul , a 40 éves migek kapnak modern fegyverzetet akkor jobb harcközben mint a gripen , a szlovákok sem véletlen hagyták meg abban az időben a 29, csak az elektronikát korszerűsítették . Ebből az következik , hogy békeidőben jó a gép , de mihelyt egy szomszédos országgal lenne vitánk egy légi harcban valószínűleg alul maradna a szerzemény , amúgy az akkoriban jobbnak minősített több fegyverrel rendelkező fa -16 is jobb lett volna olcsóbb lett volna a gép üzemeltetés és a rakéták lőszerek hozzá szerviz is előny lett volna ,. de ez van mikor a mutyi dönt a szakértelem helyett , amúgy a hajózók véleményét is kikérték , ők az fa-16 mellett döntöttek , mert ez csatában is...
Péter2
@Maccska: Igen az ok okozat pl miért rúgták ki pl Egyetlen embert rúgtak ki a Corvinusról a vizsgabotrány után, a tanárt, aki az etikai vétségeket bejelentette , tehát ez egy bosszú mert tudás nélkül nem engedte tovább valamelyik káder gyerekét , ez amúgy bűncselekmény már mint elvártak volna tőle , Az ügy akkor kerül Strasbourgba , ha a magyar hatóságok valami ok miatt nem járnak el , oknak haver haverja egyebek , de gondolom ezt neked nem kell mondani , képzeld a tanár helyébe magad , hogy esne ?
justhpeter
Mindent értek, annak az egynek a kivételével, hogy a kleptokrata-nemzeti-keresztény erkölcs szerint hogy lehet hétfőn keresztényként kommunistázni, majd kedden pukedlizni Putyin előtt, aztán szerdán lerabolni azokat akik a vakságuk okán rájuk szavaztak. Valószínű, hogy a mai NER-erkölcs pusztán a kolostormalac által finggal dúsított takony.
kereső
Nem is tudom! Ki kapott orosz kitüntetést nem sokkal '56 évfordulója előtt az oroszoktól Gyurcsány-e, vagy ez a hazugsággyár soltész.? Mer ez itt a kérdés. a "nemzeti gyásznapon"- az orosz történelem tankönyvek árnyékában fideSS nerencek.A többi csak maszatolás, és figyelem elterelés a valóságról. Hazugságokkal.
madlaci66
@Shikari: pedig pont putyin efftársad akarja vissza szerezni az egykori szovjet államokat.
kereső
@Shikari: Mégis mi a különbség 56 tekintetében? A szu és putyin is fasiszta felkelésnek minősitette és minősiti 56-ot. Igy aztán össze is mosható a kettő.Arról meg már ne is beszéljünk, hogy putyin álma a nagy szu érdekszférájának felélesztése.
Ennek belátására tanulmányozd putyin 2021. december 24.-i "üzenetét".
kereső
@Maccska: Kik is kaptak mostanság- orbán, semjén, soltész, és ki ne hagyjam szijjártó. És ezek tények, a tied meg fantazmagória- mi lenne, ha nem találgatnál a tényekkel szemben. Te még csak "hülye " sem vagy, hanem egy primitiv tahó.
kereső
@Maccska: Ne is. Mert amit putyin mond, nem számit- az számit amit tesz (ugyanúgy mint orbánnl), és szépséges szavaival ellentétben az orosz föderáció fiataljai 1956-ról, mint fasiszta felkelésről tanulnak. Pont. Az is már egy istenkáromolásnak, hat hogy szátokra meritek venni 1956-ot, és az még nagyobb gyalázat, hogy ki is akarjátok sajátitani magatoknak- a ti narrativátok szerint. bizonyára ezért lett eltávolitva Nagy Imre szobra is szem elől. Ami meg Horn Gyulát illeti- besorozott sor katona volt, semmi több. Egyetlen dokumentumot, egyetlen "emléket" sem tudtok felhozni vádlóul, amely azt igazolná, hogy ölt-és gyilkolt. Mert nem létezik ilyen. Bezzeg a kövér családnál ez igazolt dolog- hiszen nem mindenki kapott 1956 leverésért szoc. hazás kitüntetést, azt ki kellett érdemelni. Na, "menj a f@xba" putyinbérenc , moszkovita hazaáruló.
telegdilaci
@Béla333:Ennek az állszent kereszténynek el kellene ismerni hogy azt a 2006-ban kirobbantott a Demokratikusan megválasztott kormány megbuktatására tett kisérletet,a Fidesz rendezte meg nem kellene Gyurcsányra kenni ezt is,Soltész meg egy 0%-támogatottságú pártocska képviselője akik saját erejükből még soha nem mérették meg magukat,folyamatosan a Fidesz vitte be őket a hátán a Parlamentbe,valószínű hogy ezt kereszténység ide kereszténység oda hazugságok áradatával meg kellhálálni!
kereső
@Shikari: Fel! Mert ezt úgy akarja elérni, hogy más országok érdekei rovására- erőszakkal, és erővel. Oroszország önmagában a legnagyobb területú állam a világban- két kontinensen fekszik, bővelkedik természeti kincsekben, rengeteg nagykoponya került ki az orosz iskolákból, irodalma, zeneművészete a volág kincsei. Miért nem azon dolgozik az eszementje, hogy ezeket az adottságait kihasználva, erre épitve tegye naggyá oroszhont? Miért más népek megsemmisitésében, leigázásában látja a "nagy oroszországot"??
madlaci66
@Shikari: csak az a baj ezzel, hogy önálló országok kárára akarja naggyá tenni. Ezek az országok ma már nem akarnak szovjetuniót.
kereső
@Maccska: Menj már a 3,14csába, miféle "gyurcsány villa", te eszement marha? A legközelebbi delirálástok az lesz, hogy gyurcsány verte le 1956-ot, ahogy némelyektől már azt is lehet olvasni, hogy orbán 56-os hős. Nos ami meg a villát illeti: annak az apró család részére történő kiutalásnak semmi köze ahhoz az 1966-os törvényhez, hisze az már jóval előtte megtörtént- még 1958-ban. "Előbb ismerd meg a tényeket, elferdítini ráérsz késóbb is"/Mark Twain /.
Na, erről ennyit.
kereső
Teljesen igaza van @Béla333-nak, ezeknek a szájukra sem szabadna venni 1956-ot.
kereső
@Shikari: Nerm amerikáról értekezünk, hanem 1956-ról, az oroszokról-és az aljas hazug magyar kormánytagokról.
kereső
Egyébként ocsmány dolog, hogy a jelen-és igy a jövő történéseiről állandóan a múlt felidézésvel- annak hauzg módon való tálalásával igyeznek egyesek elterlni a figyelmet. Azokról a tényekről: orbán viktor országrombolásáról, a törvénytelen múködéséről- hivatali hatalmával való visszaélésről( a türk államok szövetségéhez csatlakozás), amit igyekeznek racionális gazdasági döntésnek beállitani, holott ezek nagyon is politikai döntések, Ahogyan a nem leváűllás az orosz gázról is politikai döntés eredménye- aminek gazdasági károkozás -csekély 337 milliárdba fáj az ország adófizető polgárainak- a vége. Ocsmány dolog, hogy mig az ellnezéki oldalon szereplők felelősek!! az aoáik, nagyapáik által elkövetett vélt-és valós búnökért, addig a fideSS oldalon szereplőknél ez negligálva /és elpitiánerezve/elhallgatva történik.
Ocsmány dolog, hogy a jelen szereplőinek hazaárulását milyen módon igyekeznek itten és máshol is mentegetni, felmentést adni a orbánnak, soltésznak, szijjártónak-és novák katalinnak, kövér lászlónak . Jönnek elő az oduból a rogánhabony goebbelsi propaganda kellékei- a hazudozás, az ellen dehumanizáslása, a történelem és a közelmúlt történéseinek meghamisitása. Lelketek rajta.De egy egész ország sorsával "játszadoztok" orbán parancsára. De nincs mentség- és nem lesz mentség.
Havanagi
Olyanok ezek,mint a rossz balettáncos.Csak a kályhától tudnak elindulni.Ócska söpredék.
vacsi
Azért érdemes lenne megkérdezni a szemkilövető áldozatait is: ők vajon mit gondolnak Gyurcsányról, meg a feleségéről, amikor ígérgetnek fűt-fát...
percsi
Amit ezek összehordanak az mind hazugság!
A múltból senki nem került börtöne, tehát nem történt meg!
Ha pedig megtörtént, akkor a jelenlegi kormány ezért is bűnös!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.