Gyönyörű és felemelő forradalmunk leverése évfordulójának emlékeztetnie kell bennünket a hazaszeretetre, a hősökre és az ártatlanul szenvedőkre, kivégzettekre – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Veszprémben.

Soltész Miklós a nemzeti gyásznapon is "szemkilövető-Gyurcsányozott" egy hatalmasat
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a Brusznyai Árpád-emléktáblánál tartott megemlékezésen az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 67. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon Veszprémben 2023. november 4-én. MTI/Bodnár Boglárka

Soltész Miklós hangsúlyozta: a kommunisták "politikai és családi örökösei ma is itt vannak és fenyegetőznek. Azok kiáltanak ma diktatúrát, azok akarják átírni a történelmet, akiknek felmenői behívták a szovjet hadsereget, akik 1956-ban lövettek és akasztottak".

Az államtitkár felidézte: 1958. január 9-én kivégezték Brusznyai Árpádot. Fél évvel korábban a kommunisták külügyi bizottságának ülésén elhangzott, hogy fokozni kell a politikai harcot a büntető és igazságügyi szervekben, hogy "ezek ütőképesek legyenek" – közölte.

Mint mondta, mindezt Apró Antal szorgalmazta, aki "áruló, hazaáruló, hazudozó, népirtó".

Aki 1958. július 17-én az Országgyűlésben "az ellenforradalom méltó megbosszulásának nevezte" Brusznyai Árpád, a forradalmi tanács elnökének és társainak kivégzését.

Apró Antal, néhai kommunista politikus és Dobrev Klára közötti rokoni kapcsolatra utalva azt mondta, "Apró Antal tetteiért megkapta a jutalmat, unokája is abban a házban él, amit egy zsidó családtól rekviráltak a kommunisták".

Brusznyai Árpád elsőfokon életfogytiglani büntetést kapott, amit később kötél általi halálbüntetésre változtattak át – emlékezett Soltész Miklós.

Tudjuk, hogy mindenhol voltak gazemberek, akiket a népharag elől megmentettek a forradalmárok", végül mégis, akiket segítettek, azok ítélték halálra a forradalmárokat

- mondta.

Hangsúlyozta: tízezrek és családjaik szenvedtek és haltak meg ártatlanul, ezekért a tettekért pedig a kommunisták soha nem kértek bocsánatot.

Ők maguk az ötvenedik évfordulón sajátos módon emlékeztek, lövettek, szemeket lövettek ki, fiatalokat vertek meg és rabosítottak Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt

- mondta.

Mint fogalmazott, a hazájukhoz való hozzáállás sajátos, gyűlölik a hazát, amikor lehet elárulják, a múltban Moszkvában, most pedig Brüsszelben teszik ezt

- fűzte hozzá.

A mai fiataloknak fontos tisztán látni, hogy kik voltak a múltban a valódi bűnösök és a valódi végrehajtók – húzta alá.

Forrás: MTI

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Ezeknek a mocskos hazaáruló maffiózóknak joguk sincs arra, hogy '56 forradalmárairól beszéljenek, amikor nap mint nap adják el a hazájukat a Putyini Oroszországnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Teljesen igaza van @Béla333-nak, ezeknek a szájukra sem szabadna venni 1956-ot.
kereső
@Shikari: Nerm amerikáról értekezünk, hanem 1956-ról, az oroszokról-és az aljas hazug magyar kormánytagokról.
kereső
Egyébként ocsmány dolog, hogy a jelen-és igy a jövő történéseiről állandóan a múlt felidézésvel- annak hauzg módon való tálalásával igyeznek egyesek elterlni a figyelmet. Azokról a tényekről: orbán viktor országrombolásáról, a törvénytelen múködéséről- hivatali hatalmával való visszaélésről( a türk államok szövetségéhez csatlakozás), amit igyekeznek racionális gazdasági döntésnek beállitani, holott ezek nagyon is politikai döntések, Ahogyan a nem leváűllás az orosz gázról is politikai döntés eredménye- aminek gazdasági károkozás -csekély 337 milliárdba fáj az ország adófizető polgárainak- a vége. Ocsmány dolog, hogy mig az ellnezéki oldalon szereplők felelősek!! az aoáik, nagyapáik által elkövetett vélt-és valós búnökért, addig a fideSS oldalon szereplőknél ez negligálva /és elpitiánerezve/elhallgatva történik.
Ocsmány dolog, hogy a jelen szereplőinek hazaárulását milyen módon igyekeznek itten és máshol is mentegetni, felmentést adni a orbánnak, soltésznak, szijjártónak-és novák katalinnak, kövér lászlónak . Jönnek elő az oduból a rogánhabony goebbelsi propaganda kellékei- a hazudozás, az ellen dehumanizáslása, a történelem és a közelmúlt történéseinek meghamisitása. Lelketek rajta.De egy egész ország sorsával "játszadoztok" orbán parancsára. De nincs mentség- és nem lesz mentség.
Havanagi
Olyanok ezek,mint a rossz balettáncos.Csak a kályhától tudnak elindulni.Ócska söpredék.
vacsi
Azért érdemes lenne megkérdezni a szemkilövető áldozatait is: ők vajon mit gondolnak Gyurcsányról, meg a feleségéről, amikor ígérgetnek fűt-fát...
percsi
Amit ezek összehordanak az mind hazugság!
A múltból senki nem került börtöne, tehát nem történt meg!
Ha pedig megtörtént, akkor a jelenlegi kormány ezért is bűnös!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.