A Nemzeti Színházban pénteken történt baleset játszott közre a döntésében.

Nem várt fordulat: lemondott posztjáról Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatójaMTI/Hegedüs Róbert

A Nemzeti Színház közölte a magyarnemzet.hu-val:

pénteki baleset hatására lemondott Vidnyánszky Attila, a teátrum vezérigazgatója.

Vidnyánszky elismerte a felelősségét, és lemondott. A színház a következő sorokat osztotta meg a lappal:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, a baleset hatására lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert.

Mint ismert, múlt hét pénteken a teátrumban két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó sérült meg a Rómeó és Júlia című előadás második felvonásában. A mentősök gyorsan a helyszínre érkeztek, és a két művészt helyszíni ellátásban részesítették, majd kórházba szállították.

Forrás: magyarnemzet.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sakk Matt
@Csizmás Kond: Az SzMSz világos. A végső felelősség az igazgatót terheli. Pont!
A kellékesnek ehhez semmi köze! A díszítők (nem díszletezők, mint azt tévesen szokás mondani!) építik a díszletet.
A lemondás pedig nem "politikai szarakodás", egy leváltás talán az volna!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nemkati
Végre egy jó hír mára. De valószínűleg ő is fel fog bukni, mint az ő kutyája többi kölke. Hacsak vissza nem megy a hazáját védeni Ukrajnába. És ki fogja vajon ezután a fideszkultúrát képviselni a nemzet színházában?
Nessy
Korrekt! De nem biztos, Hogy Csák elfogadja!
jáger laszló
Nem kár érte!
Mehet vissza Ungvárra boldogítani a Kárpátaljai magyarokat!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Nessy
@nemkati: Lesz rá jelentkező, több is mint kéne!
maba
Azt hiszem ez a legkevesebb, amit megtehet és kérjük hozzá tőle a két színész elmaradó bérét és a karrierjükből kimaradó későbbi kereseti lehetőségeik elmaradását is.
nemkati
@Horizont: "Sokkos állapotban van a társulat. Ilyen súlyos balesetre még nem volt példa a magyar színházi életben... a két színész a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több – egyesek szerint négy – métert hátrafelé, és olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedhettek, hogy több hónapig is eltarthat a felépülésük... az életveszélyes díszletről többször is értesítették Vidányánszkyt."
vacsi
"pénteken történt baleset játszott közre a döntésében"
Nem! Az ő korábbi döntése játszott közre a balesetben...
dr. prédikátor
már éppen ideje hogy elkotródik!!! IRÁNY HAZA UKRAJNÁBA!!!MIGRÁNCS!!!
Sakk Matt
Eleve nem értem, hogyan mutathatták be a Rómeó és Júliát, hiszen az pedofil propaganda?!
nemkati
"Nem várt fordulat"
Már akinél. Én pl vártam már ezt a fordulatot. Sajnos nem ilyen tragédia apropóján. :(
Csizmás Kond
Az hogy lemond az igazgató az intézetben történt baleset következtében, egy mai felfogáson alapuló félkegyelműség...mert ugye mi lenne ha minden vezető lemondana ha a határkörében tartozó akárhol baleset történne...pl a hadsereg ..mert ma is vannak ahol ezrek hallnak meg...vagy pl az országos úthálozathoz tarozó mindenféle szevek...naponta történiok baleset halál dugó stb ...
Sokaknak nem is a színház igazgatása vagy működése a gond hanem csak Vidnyándszky...mert ukrán...mert migráncs...mert azt sem tudják hogy miért törje a nyavalya csak hogy szarakodni tudjanak...és pont ezek vonyítanak a migránsokért... a sokszínűségért a mindenért...szélhordtabanda...
puszt
Hogy hogy nem várt? Én például azt is várom, h hazatakarodjon, és fogjon fegyvert az a nagy Hazzafy!
Péter2
@Csizmás Kond: Ha egy kicsit behatóbban tanulmányoztad volna az esetet , elolvastad volna a színészek beszámolóit akkor nem írtál volna ekkora blődséget , Vidnyánszky tudott a díszlet problémájáról nem egy színész szólt neki , mivel nem tett semmit a baleset meg megtörtént , így a felelősség csak az övé , nem véletlen tette amit tett !
Pági
@Péter2: csizmás a nem olvas csak ír, amit elvárnak, vagy ami telik tőle.
Csizmás Kond
@Péter2: Minden színházban van díszletes aki megtervezi pl az állványokat , megépíti vagy megépítteti stb...mert az nem az igazgató dolga...
Persze a felelősség az igazgatóé is de csak a diszletes után, ha az nem engedte hogy megfelelően végezze a munkáját--- és a lemondás...hát hogy is fejezzem ki...egy még hátramaradt félkegyelmű baloldal által erőltetett agyatlanság, hogy mindenért a legnagyobb a felelős...ha drágulás van mondjon le az országelnök vagy miniszterelnök, ha meghal egy csecsemő mondjon le a korházigazgató...ha buta a kölök mondjon le az iskolaigazgató...térdeljen le a fekete előtt a magyar futballista mert az amerikai zsidókereskedő rabszolgaként hurcolta be...szóval beteg aki így vélekedik.
Csizmás Kond
@Horizont: ...ugyértve te mindenben benne vagy ?
lusta
Nem értem. Egy beruházáson az állványzatot felépítik és átveszik, hogy mindenben megfelel az EBK előírásoknak. A dolgozóknak a magasban, 2m, végzett munka esetén védelmet kell biztosítani a leesés ellen. Úgy látszik a Nemzetiben a színészekre a jogszábályok nem alkalmazandóak.
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Demokráciákban a vezetők vállalják a felelősséget. Ezért is meglepő és váratlan Vidnyánszky lemondása.
Jelezték, hogy balesetveszélyes a díszlet. A felelősség az SzMSz alapján az övé.
Természetesen, ha nem jutottak el hozzá a jelentések, a lemondás előtt ki kellett volna rúgni fegyelmivel azokat, akiknél megrekedt az információ!
Csizmás Kond
@Sakk Matt: ..mese...minden rendszerben az vállalja a felelősséget aki a helyzetet okozta.
V- nek jelezték hogy balesetveszélyes(habár ez is csak szóbeszéd formájában él) és arról nincs említés, hogy ő ezek után mit tett, vonta-e felelősségre a kellékest, vagy azt mondta a színésznek hogy ha meghalsz is fel kell mászni...szerintem ez egy balesetet kihasználó politikai szarakodás.
Sakk Matt
@lusta: Igen, némileg más szabályokkal dolgoznak a színházakban és egyéb, nem szokványos munkahelyeken. Pl egy légtornász alapesetben fel sem léphetne. Egy F1 pilóta nem vezethetne :)
"Picit fura volna" a magasra épített díszleten a biztonsági háló, a színészeken pedig a sárga sisak és a drótkötél.

Itt a hátsó korlát lehetett gyenge..de még pontosan nem tudni, mi okozta a balesetet.
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Az SzMSz világos. A végső felelősség az igazgatót terheli. Pont!
A kellékesnek ehhez semmi köze! A díszítők (nem díszletezők, mint azt tévesen szokás mondani!) építik a díszletet.
A lemondás pedig nem "politikai szarakodás", egy leváltás talán az volna!
lusta
@Sakk Matt: Ez így igaz, de a színfalak mögött már nem. Ott hiányoztak az eszközök, amiről tájékoztatták Vidnyánszkyt.
Havanagi
@Nessy: Igen! és szerintem ez már előre le van játszva,tehát "kelkérésre" marad.
Eladott Ország
Kedves Anton Burajev! Vidnyánszky fedőneve: Anton Burajev volt. Beszervezése még komszomolista korszakában megkezdődött. Az, hogy sokan elhatárolódnak tőled, az valóban azt jelenti, hogy jól dolgozol, mint Orbán csicskása, szervilis seggnyalója. Először is, ennek a terhes tunikás vízilónak jó lenne képbe kerülnie a dolgozik ige jelentésével. Minden normális ember elhatárolódik tőled, te szerencsétlen. Ez azt mutatja, hogy jól dolgozik. Menj vissza Ukrajnába és harcolj ott a hazádért , a szabadságért. A régi SZFE-n fel sem merült, hogy bármi ellen szót kellene emelni, mert a szólásszabadság magától értetődő volt. És arról mi a véleménye, hogy Oroszország megtámadta a hazáját? Nincs se hazája, se véleménye. Ez egy hazátlan gerinctelen kétszeresen "hazaáruló." Persze. Köszönjük, hogy nem lövetitek le, dobjátok tömlöcbe azt, aki nem ért egyet veletek. Hát, ha a rombolást is munkának lehet nevezni, akkor kib.szott jól dolgozol gyökér. Évtizedekbe fog telleni, mire minden szar el lesz takarítva utánatok. Vidnyánszkykám ne hazudj - azt mondták a hallgatóid, hogy menj a picsába. Igen ezzel minősítettek téged és ez azt jelenti, nagyon-nagyon ciki vagy. Az, hogy ellened zúgolódnak az alád rendelt diákok olyan, mintha a hadsereg tábornoka ellen kelnének fel a katonák. Így már érted? És így is úgy gondolod, hogy jól végzed a dolgod? Mert ha igen, akkor az azt jelenti, hogy a célod a káosz vagy ez már orvosi eset. Tipikus fideszes/ruszki attitűd az óvodásként vagdalódzó pártelnök-miniszterelnök-doktor-jézus úr sértődött szóhasználatának majmolása. Agyhalott moszkovita csicska. Eddig azt hittem, hogy ez a fajta érvelés csak idült alkoholisták és agyatlan, földbuta fideszhívők között divat. Önértékelési zavarokkal küszködő ember vagy, orvosra van szükséged.
uploads.disquscdn.com/images/1f2715bbd2105f08613bca11b7ded02de59ec3a03768c189d754c958dfa04bf0.jpg?w=800&h=750
Sakk Matt
@lusta: Az Operettben Rökk Marika 1992-ben (80 évesen), Kálmán Imre születésének 110. évfordulója alkalmából Budapesten lépett fel Marica grófnő szerepében. Az egyik tánclépésnél pont belelépett a tűsarokkal a világítási fedél egyujjas nyitó résébe. Erre minimális esély van..de baleset bármikor bekövetkezhet.
Emlékszem, ahogyan leteremtette az öltöztetőjét, amikor az le akarta venni a csizmát róla. Azt mondta, hogy "soha nem megy vissza a lábamra, ha ezt most lehúzod" - majd végig játszotta a következő felvonást bokarándulással, mosollyal az arcán :)
Eladott Ország
@Nessy: ma, 10:42 ♦ A végső szót a keresztapa Don Vétó fogja megmondani. A fidesz-elit tablója tele van olyan fejekkel, akik elmegyógyintézet terápiás csoportjaiba valók. A teljesség igénye nélkül, G. Fodor, terrorMária, Tállai Flintstone András, Demeterrégenlányvoltam Szilárd, OgrepacalSzilárd, Kósa Le'buta Lajos, a kárpátaljai nagyonegyszerűgyerek kismamaruhás Vidnyánszky, befigyel még az 52 évesen az idős Rubljovra hajazó spox Zoltán stb.)
"én egész népemet fogom
nem középiskolás fokon
hülyíteni”
balos
@Eladott Ország: Kedves!Sajnos már kinézte a seggtartója az új állását!ö fogja instruálni a nemzethy kultúr-ház "ét-lapját"!Mit ehet a hülye fideSSes,mikor a nép többsége ,már jegyre zabál!
Péter2
@Csizmás Kond: Milyen párhuzamos világban éltek ti , , vagy hol élsz , tanyán írásod ezt mutatja fogalmad sincsen a törvényekről ? Dolgoztál te egyáltalán valahol? Ha valami veszélyről , hibáról ha tájékoztatod a felettesed , onnantól övé a felelősség ! Így szól a törvény ! A tagot meg több ember is tájékoztatta !
Yeromos
Lehet, hogy győzike (vagy valami hasonlóan nagy FIDSZ művész) lesz az utódja
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: 11:31

Nem tudsz meglenni zsidók nélkül, ahol nem emlegetik, oda is beszővöd őket!
ágimami
@Horizont: 10:36

Sajnos még nincs vége!!! Biztos találnak neki kibúvót, hiába figyelmeztették többször is!!!ĐĐĐ

"Ugyancsak sajtóinformációk szerint korábban voltak már panaszok a díszlet veszélyessége miatt."

hvg.hu/kultura/20231113_Csak_Janos_miniszter_Vidnyanszky_Attila_lemondas_Nemzeti_Szinhaz_baleset
Nessy
Nyugalom! Marad ! Reklám és propaganda volt az egész!
lusta
@Nessy: Talált, elsülyedt. Vagyis marad.
Pági
Nyilván látszat az egész. Hiúbb annál, minthogy tényleg lemondjon.
Csizmás Kond
@Péter2: ...Pétör,... én majdnem negyven nyolc évet dolgoztam amiből negyven és egy keveset munkavezetőként, ahol a legtöbb úgy nyolcvan, a legkevesebb meg harminc ember volt akikért felenem kellett és feleltem is. Ezen idő alatt munkabaleset is történt (nem egetverő), sőt magam is estem áldozatul olyan szabálynak amiért én feleltem, de soha egyetlen főnököm vagy beosztottom se gondolta úgy hogy én azért le kéne mondjak. Minden balesetnek vagy bárminek a törvények szerint van felelőse...legtöbbször az aki balesetezik... szóval nekem ne kezdj itt predikálni a munkaviszonyokról, főleg úgy ne hogy lila fingod sincs.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ..őrvendek hogy figyelmes vagy...:)...nem szándékos volt hanem igenis valós események tudatában (olvasatában) történt megjegyzés... és elfogadnám az ellenreplikát bárkitől csak az írja le a valóságot...
Amúgy nem a zsidó embert bántom ahogy amikor valami magyar dolog kerül a tálcára akkor sem a magyar közembert bántsák hanem annak vezetőit, vagy azok nevében visszaélő gazembereket...ott is ez volt , ma is ez van és hidd el holnap is ez lesz.
rakitics41
Végre egy ember, aki tudja, hogy az igazgató mindenért felelős ami az irányítása alatt levő cégnél történik.Szerintem aki látta a díszletet, az úgy gondolom, hogy mint nem munkavédelmi szakember is azt mondhatja hogy fokozottan baleset veszélyes!Az lehet hogy ezt nem Vidnyánszkynak kellet volna észre venni, de miután a "Rómeót és Júliát ő rendezte, azért látnia kellett volna a veszélyes helyzetet, és ha látta ki kellett volna küszöbölnie a baleset lehetőségét!Az hogy nákuk még a felelősség megítélése Csál Máté korabeli, arról nem ő tehet!
jáger laszló
Könyör9gnek neki,hogy maradjon hiszen nem tehet róla!!!??
Vagy mégis tehet??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Péter2
@Csizmás Kond: Akkor olvasd el a munkatörvénykönyvet , én elolvastam , kétség kívül engem igazol .
Csizmás Kond
@Péter2: ...még abban is biztos vagyok, hogy a megszerkesztésében is részt vettél...na ne má...
Minden balesetért legelsősorban azt veszik elő aki balesetezett, ugyanis ha csak nem fegyvert tartva a tarkójához kötelezték hogy felmásszon az állványra, akkor volt választása, ha nem tudta hogy rozoga szerkezet akkor a gyártó a felelős, ha tudta hogy nem biztonságos akkor senki más nem hibás csak ő...a többit meg rád bízom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.