Parragh László szerint drasztikus következményei vannak annak, hogy Magyarországon újra beköszöntött a pozitív reálkamat.

Parragh László nagyon csalódott: "A következő tíz évünket elrontottuk"
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az Indexnek beszélt arról, mekkora károkat okoz a jegybank kamatpolitikája.

A jegybank kamatpolitikája akkora károkat okoz, hogy abból egyévnyi nyugdíjat tudnánk pluszban fizetni, remélem, így már mindenkinek világos

– mondta a lapnak Parragh.

Egyszerűen csalódottságot érzek a kamatdöntéssel kapcsolatban

– nyilatkozta Parragh László a kamatdöntés kapcsán. A Magyar Nemzeti Bank kedden jelentette be, hogy 11,5 százalékra csökkenti az alapkamatot.

Parragh László szerint a pozitív reálkamat káros a gazdaságra nézve, csökkenti a fogyasztást és a kereskedelem erősödését.

Az MNB ilyen értelemben szűk látókörű, ha úgy tetszik, csőlátású

– tette hozzá Parragh László, aki nem akar senkit megbántani, azonban szerinte a jegybank szakembereinek sokkal alaposabban kellene olvasni a saját törvényüket: a 3. paragrafus szerint elsődleges cél az árstabilitás elérése, ám annak veszélyeztetése nélkül köteles támogatni a gazdaságpolitikát. Márpedig maga a jegybank ismerte el: javultak a makrogazdasági mutatók.

Parragh csalódott a döntéssel kapcsolatban, úgy fogalmazott,

a következő tíz évünket elrontottuk, magasabb kamatozással és díjazással kell törleszteni a kötvényeinket.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Siker siker hátán, aminek a jutalma a bukás szele.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Siker siker hátán, aminek a jutalma a bukás szele.
csapnivalo
Én meg "Egyszerűen csalódottságot érzek" Parragh Lászlóval "kapcsolatban"
Ezodabasz
Ez valójában a Matolcsy–klán és az 0rbán-klán konfliktusa. Nem újkeletű.
Kinek hiányoznának ezek a kártevők? Kinek kellenek élősködő bankok és kizsákmányoló politikusok?
...jaaa bankszámla nélkül nincs fizu. Vadkapitalista elitbűnözők/politikusok nélkül meg szépen normálisan lehetne élni?
Elég lenne annyi mindenkinek amire szüksége van? Nem is akarnának háborúzni az emberek csak normálisan élni és élni hagyni? Miért olyan elképzelhetetlen ez ma???
Peller Anikó
Úgy érted lacibácsi hogy elkúrtátok? Jól vannno, csakhát egy fecske nem csinál nyarat.

De azért monnnyá le fecskefarkúró, hátha bedől nehány dominó domina.
Peller Anikó
@utánam a vízözön: Vagy pedig de. Egymásnak ugranak ahogy azt kell. Fogy a moslék, lassan meg kell küzdeni érte.
Ezodabasz
@Peller Anikó: Ezzel a nagy emberkedéssel nem az utolsó tíz évünket rontották el! Kilóg a lóláb...rájöttek hogy elkúrták, nem kicsit nagyon! O1G szereti az indián közmondásokat, csak középen nyitotta ki a nagy indián könyvet...a döglött lónál. Pár oldallal előbb van egy előzmény. "Ha majd kivágtad az utolsó fát, megmérgezted az utolsó folyót, és kifogtad az utolsó halat, rádöbbensz, hogy a pénz nem ehető." Ez csak egy picsányi ország a földön és itt sem gondolnak a jövőre hosszabb távon. Minden fát kivágni, lebetonozni elfoglalni, tőbbsávos autópályákat építeni egyre több vicsorgó dugóban ülő több száz lóerős felesleges négykerekű dobozokban ülő nyakkendős gecit kell kényeztetni/szolgálni? Exponenciálisan növekszik az emberi populáció és rengeteg a primitív, miközben csökken és kipusztul(vagy kipusztítjuk) a többi élőlényt ami fontos lenne a biodiverzitás/ökoszisztéma egyensúlyának fenntartására. A földnek ez nem okoz gondot még sokáig. A természet megoldja. Az viszont elégy szánalmas, hogy még a földről milyen keveset tudunk, amit lehetett kihasználtuk és megyünk holdra meg a marsra új élősködőhelyet keresni? www.youtube.com/watch?v=CxMloE16pw4&t=13s
Ezodabasz
@utánam a vízözön: tegnap, 23:01 Miért ne lehetne kritizálni? Magasról szarik rá. A demokrácia itt így működik.
Pofázni lehet, légyzümmögés. Tüntetni is lehet...megunják és hazamennek. Röhögnek a markukba aztán lopnak tovább!
0rbán is csak egy ember, ugyanolyan barnát szarik mint a többi, csak ez valahogy összegyüjtötte először a kemény magot még a koleszból...valami összetartja őket. A többit meg már tudod:))
Ezodabasz
@Peller Anikó: Huu bocsi! Ezt nem ide akartam, de pont itt voltál:))
Ezodabasz
@utánam a vízözön: 0rbán egy seggfej! De nyugi a fák sem nőnek az égig:)))
www.youtube.com/watch?v=CxMloE16pw4&t=13s
balos
@Ezodabasz: Ne haragudj,de az említett "dolognak" annyi köze van az emberhez,mint krokodilnak a nyuszihoz!
Eladott Ország
Ki volt hatalmon fürdőkád és csempekereskedő?! A dollárbalodal , Brüsszel ,Soros?! Azt a amennyiségű szart amit összehoztatok tíz év alatt, még az unokáin is nyögni fogják. A következő 100 év is megy a levesbe miattatok, idóta barmok!
Eladott Ország
Egy üzletileg bukott offshore lovag osztja az észt egy olyan "érdekvédelmi" szervezet éléről, amelyik a tagsága ellen dolgozik, és egyetlen látható eredménye egy bazi nagy székház. Én is csalódott vagyok, hogy még mindig egy ingyenélőt tartunk el. Akinek az esze fordítottan arányos a szájával. És a szája nem kicsi. Megint megszólalt parancsra ez a szánalmas seggnyaló parazita. Annyira súlytalan, mint egy marék lepkefing. Te csak fogd be a pofád arról, hogy ki és mit tett tönkre, orbán seggnyaló! Ezek szerint ő sem olvasta még a közgazdaságtan hülyéknek című örökbecsű művet, mert ha nem is értené a gazdasági folyamatokat, kicsit visszafogná magát. Gondolom az idő rövidsége miatt nem fejtette ki, hogy mitől veszett el a következő 10 év, vagy pedig ezt mondták neki, hogy ezt kell mondania. Tetszettek volna felelősen kormányozni, amikor konjunktúrában ömlött ránk az EU-s pénz, és remekül prosperált a világgazdaság. Most, hogy magunkra vagyunk utalva billegünk az államcsőd szélén, és nem véletlenül aggódik ez a balfasz is, mert rohadt nagy bajban vannak különböző szektorok, és elképesztő megrendelésállomány csökkenés jellemzi a gazdaságot. Jövőre választás ugye, és még mindig nem értünk padlót, hanem még masszívan zuhanunk...
Eladott Ország
Na ilyen az, amikor előbújik a szellentés Orbán segglukából'. És te hány katásnak tetted tönkre az életét, a jövőjét, a vállalkozását, te takony, hólyag?! Ugyanahoz a kondához tartozol te is, együtt tettétek a gazdaságot padlóra s a magyar társadalmi morált s értékrendet vagy három nemzedékre, amit elloptatok és elbaxtatok!
balos
@Eladott Ország: Ezekre minden mondás illik amit eddig kitaláltak!A baj,hogy mindnek "halál" a vége!Nézd meg a himnuszt,az is előrevetíti a "nemteünk" végét!Nem véletlenül hívom halotti sírató "nép--dalnak"!
simmering73
Elrontottátok ti a következő ötven évet, brigantik.
Béla333
Hülye maffiózó! Ki a fenét érdekel a belső vitátok? Úgysem engedtek beleszólást senkinek, aki nem maffiatag!
Az országot már így is tönkretettétek vagy egy emberöltőre, a hülyemagyar maffiahívők örömére és szavazatainak köszönhetően!
namihami
Csalódott a Csempés? Hogy lehet--tudunk eztán együttélni ezzel a tudattal? A jócseléd bánatos...
Zászlók félárbócon, szinházak--mozik bezárva, három napig csak gyászzeme!
Qqberci
Ez a szaniterkupec már a bankhoz is elkezdett érteni???...
human
Ez a Parragh a visszajárót nem tudná kiszámolni a boltban. Az ilyeneknek megváltás a bankkártya.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.