Lassan itt az év vége, de Brüsszel továbbra se fizette ki a magyar pedagógusoknak járó béremelés részt – hergelt az Európai Unió ellen Rétvári Bence.

Orbánék esküdt ellenségeiktől kunyerálnak segítséget legfontosabb nemzeti feladatunk megoldásához

Fideszes tempó: Rétvári egyik mondatában még koldul, a másikban rágalmaz. Forrás: Youtube

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint ez azért nem történt meg, mert az ellenzéki – Rétvári szóhasználatával élve „baloldali” – EP-képviselők egész évben azon dolgoztak, hogy megakadályozzák a Magyarországnak jogosan járó források kifizetését.

A közel kétezer milliárd forintért repteret vásárló fideszes kormány államtitkára szerint az ellenzék európai parlamenti képviselői havi 5-6 millió forintos fizetésért bevallottan azon ügyködnek Brüsszelben, hogy a pedagógusok 2025-re ne kereshessenek havi 800 ezer forintot. Felháborító, hogy nem a magyar pedagógusokat képviselik – közölte. Rétvári valamiért „kicsinyes politikai bosszút” is emlegetett, szerinte a magyarok szavazataival megválasztott ellenzékiek „bosszút állnak a magyarokon, amiért nem rájuk szavaztak a választásokon”. Az idei évüket azzal töltötték, hogy a megnehezítsék a pedagógusok mindennapjait – jegyezte meg.

Rétvári szerint a „kétharmados” többséggel, folyamatos vészhelyzetek mögé bújva kormányzó kormányuk hivatalos tervek szerint idén 561 ezer forintra emelték volna a pedagógus átlagbért, „ha a baloldal nem akadályozta volna ezt meg Brüsszelben”.

Ők azonban mondvacsinált okokkal gátolják a rendszerváltás óta legnagyobb pedagógus béremelés megvalósulását – fogalmazott. Rétvári közleménye végén már arról delirált, hogy „Brüsszel 800 milliárd forinttal tartozik” a magyar pedagógusoknak.

Jelezte: a kormány költségvetési forrásokból tavaly, idén és jövőre 10-10-10 százalékkal, azaz összesen 30 százalékkal emeli a pedagógusok fizetését – miközben az inflációjuk ennek többszöröse.

Forrás: MTI
Fotó: Youtube

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A pedagógusok képzett és értelmes emberek, pontosan tudják, hogy a bérüket nem Brüsszel, hanem a magyar kormány nem fizeti ki nekik. Csak a legbutább fideszesek veszik be ezt a baromságot, de hát nekik szól ez a szózat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
@KisTehen: A nyeledet miért nem kiméled meg a muszkva seggitől?Kell itthon a csútihoz,mert lassan olyan lesz,mint a pottyantós,mikor teli van!
balos
Azért ez nem semmi,mikor 1 nemzethynek mondott maffiozó kurmány a "hülyéik" képzéséhez akar külföldi pénzt zsarolni!
telegdilaci
@balos:Szégyen hogy keresztény létükre folyamatosan hazudnak,miközben gyalázzák szapulják Brüsszelt elvárják hogy Ők fizessék a Pedagógusok béremelését,ami Pártunknak és kormányunknak lenne a kötelessége,mi köze Brüsszelnek a Pedagógusok béremelésére van itt pénz mindenre amire akarják hogy legyen,Most mindennél fontosabb a Ferihegyi repülőtér megvásárlása arra mindenáron elő teremtik azt a bizonyos összeget,kerül amibe kerül mintha egyéb gondunk sem lenne!
telegdilaci
@KisTehen:Járni csak a kormány szája jár esetleg adható,csak sajnos nem teljesítjük a kötelezettségeinket,amit a jogszabályok elő írnak számunkra,Rétváry akkorát hazudott Keresztény létére hogy én szégyellem magamat helyette volt kiejteni a pofáján hogy az ellenzék Brüsszelben azon dolgozik hogy Magyarország ne kapja meg a Támogatásokat,ez gyalázatos ekkora hazugságot ráfogni az ellenzékre amikor soha egy ellenzékinek nem hangzott el a szájából ekkora ócska hazugság mindenki azt mondja hogy nagyon fontos hogy minél előbb megkapja az Ország a támogatásokat,Milyen ócska áll keresztény az ilyen aki ekkora bődületes hazugsággal próbálja lejáratni,az ellenzéket,egyébként éppen Orbán rohant ki évekkel ezelőtt Brüsszelbe amikor ellenzékben volt hogy ne fizessék ki Magyarországnak a Támogatásokat!
nemkati
A pedagógusok képzett és értelmes emberek, pontosan tudják, hogy a bérüket nem Brüsszel, hanem a magyar kormány nem fizeti ki nekik. Csak a legbutább fideszesek veszik be ezt a baromságot, de hát nekik szól ez a szózat.
Nessy
@nemkati: Ez a 800 ezer forintos fizetés max. a tankerületi főmókusokat fogja megilletni ha lenne is pénz, meg a kormány által kinevezett igazgatókat!
lusta
1. Mióta a zunió a pedagógusok munkáltatója?
2. Akkó hun is a nagy nemzethy matyar szuverenitás?
3. Bencus szerint a 7 ellenzéki képviselő nagyobb erővel rendelkezik, mint a 14 föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk képviselői.
Peller Anikó
"'"Brüsszel nem fizette ki a magyar pedagógusoknak járó béremelést."'"

Hülye ez? ?? Áh nem, de.
Qqberci
"Brüsszel továbbra se fizette ki a magyar pedagógusoknak járó béremelés részt – hergelt az Európai Unió ellen Rétvári Bence."

Benőke, te nagyonhülye! Ártunk és Ormányunk már kifizette a rá eső részt?...
Eladott Ország
Menjetek a qrva anyátokba! Vótmá'. Egy eurócentet sem fogtok kapni, amíg a bűnöző, hazáruló és politikai prostituált román cigány és bűnszervezete van hatalmon! Takarodjatok a redvás 3,14csába!
Nessy
@KisTehen: Nem válogat? Akkor "szopja le" egy éhes cápa!
Eladott Ország
A magyar pedagógusok (orvosok, ápolók, rendőrök, tűzoltók, stb.) bérének normális szinten való tartása nem Brüsszel, nem az Unió, hanem a magyar kormány, a magyar költségvetés feladata. Ha Pártunk és Kormányunk ennek fedezetét Brüsszeltől várja, az azt jelenti, hogy az ehhez biztosítandó költségvetési forrásokat másra fordította. Ezt a köznyelv sikkasztásnak hívja. Már vagy 12 éve Brüsszel tartja el a magyar "gazdaságot" most hogy nem nagyon jönnek a pénzek rögtön szarban lett a haza mert semmi értelmeset nem csinált a magyar politika belőle! Amikor a magyar nemzeti érdekeket az EU igyekszik képviseli a fidesz-csürhével szemben. Ez egy óriási szégyen, hogy külföldről kell megmondani és kikényszeríteni gyakorlatilag azt, hogy egy ország arra költse a külföldről kapott pénzt, amire tényleg szükséges! Pedig ezt lehet tudni , mert Gróf Széchenyi István óta is lehet tudni, hogy „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik”. Róla persze egyre kevésbé hallani, az MTA-t is szétrobbantották. A szakképzésben dolgozó oktatók helyzete sem sokkal jobb, a bérüket felzabálta az infláció. Egy átlagos bér a szakképzésben: egy egyetemet végzett mérnöktanár, aki 22 éve van a pályán kb. nettó 320.000-350.000 Ft-ot keres. Aki 350 nettót kap, az meg már mesterpedagógus is.
polgarb
@Nessy: Elég lesz neki egy harapós ló is!
Clavigo
@KisTehen: Téged inkább egy vacogó krokodil
...
Clavigo
@KisTehen: Szajjerhez mit szólnál...?
Eladott Ország
A Nép Legnagyobb Tanítójának ( félhülye, hibbant Döbrögi) fizetése a duplájára emelkedett, a falvakban nemhogy iskola de bolt sincs. Mit akar még Brüsszel?! A magyar pedagógusok pontosan tudják, hogy ez nem életszerű és önként lemondanak a pénzről, annak érdekében, hogy a magyar kormány a békéért küzdhessen. Elvégre itt a nyári szünet. A három hónapos. A digitális gazdaság helyett dilettáns gazdaságot építünk. A jelekből ítélve az már készen van. Amikor a fideszesek úgy szétlopták az országot, hogy a befizetett adókból már a tanárok bérére sem jut, akkor be kell vallani, hogy már csak az európai adófizetőktől számíthatnak a magyar tanárok segítségre.
justhpeter
Mindaddíg fog az oktatás lecsúszása tartani, amig a magyar politikai életet két kormányzásra alkalmatlan csoport tartja sakkban.
namihami
Nem elég, hogy állandóan [email protected] őket a Kmalac, de még pénzt se adnak neki!?!?!?!
Hová fajul még ez a világ!?!?!?!
Eladott Ország
Brüsszelnek semmi sem elég, a képviselők és a miniszterelnök fizetését már megemelték, most jönnek a focisták és a KESMA újságírói. Itt az ideje megállítani Prüsszelt’. Ha maradt volna a pedagógus bérek indexálása, és nem törlik el szinte azonnal, akkor most olyan 80-85%-a lenne a diplomás átlagbérnek, és Brüsszelnek sem szúrná a szemét. De ugye a minimálbérhez indexálás csak a 135 bátoraknak jár. Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék! A pénzetek nélkül senkik vagyunk.
uploads.disquscdn.com/images/df2c6a2ccb4a36e572d37f386d4453c03dc87fe21a26d6aa857d115342faf587.jpg?w=800&h=343
szaboria1
Bezzeg minden féle haveroknak stíkába sok sok pénz juttatnak csak a tanárokra és a nyugdíjak reál értékére nem jut.
Loksmith
@KisTehen: Szopjon téged véresre a 2/3.
Ezodabasz
@KisTehen: Mi a fasz köze van Brüsszelnek a tanárok fizetéséhez? Miért nekik kellene fizetni te marha?
Menőmanó
Az unió csak a béremelés 12 %-át állja, 88% a kormány restanciája.
Majd ha a kormányra eső rész ki lesz fizetve, akkor ugasson a Gecivári bence.
jáger laszló
Rétvári még mindig itt tart
Brüsszel rovására írja az eddig L maradt pedagógus fizetés emelést!!
A fizetés rendezés a magyar kormány dolga és nem Brüsszelé!!!
Ezt a szerencsétlen nem akceptálja!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
Megnyugtatható az összes pedagógus,- aki vár erre a pénzre,hogy ha enged a revolverezésnek a balga kifizető,
abból,hogy ők kapjanak egy huncut vasat is,- számukra nem lesz olyan jövő,- vagy kegyelmében 0,5%-ot ád ő?
Ezodabasz
@KisTehen: tegnap, 13:08 Ami neked jár az csak a pofád! Siket vagy, vagy vak is? Válaszra nem alkalmas a nagy pofád?
Mi a fasz köze van Brüsszelnek a tanárok fizetéséhez? Miért nekik kellene fizetni te marha?...Most járjon a pofád!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.