Olaf Scholz német szövetségi kancellár elküldte Orbán Viktor miniszterelnököt kávézni az Ukrajnával folytatott uniós csatlakozási tárgyalások megkönnyítése érdekében.

Súlyos kritika: Orbán az Európai Unió árulójává vált, egy diktátor oldalán áll

Ugyanakkor ennek a nyertese Orbán Viktor lett

– állítja Németország egyik legnagyobb lapja.

Első pillantásra a német kancellár zseniális ötletének tűnhet, hogy elküldte Orbán Viktort egy gyors kávéra. Eközben a többi 26 állam- és kormányfő egyhangúlag megállapodott abban, hogy hivatalosan is megkezdik a csatlakozási tárgyalásokat Ukrajnával, amit a magyar miniszterelnök annyira meg akart akadályozni – így kezdte az uniós csúcsot értékelő elemzését a Spiegel, majd hozzátette:

valójában ez lehet az Európai Unió eddigi legdrágább kávéja.

A német lap aláhúzta: ironikus módon Scholz kávétrükkje még tovább növelte is a zsarolási veszélyt.

Ennek a bizonyítéka szerintük az, hogy a csúcstalálkozó második napján Orbán Viktor az Ukrajnának nyújtandó segélyek jövőbeni jóváhagyását attól tette függővé, hogy a jogállamisági aggályok miatt továbbra is befagyasztott uniós forrásokat (összesen 21 milliárd eurót) is fel kell szabadítani. A német lap ezt követően szó szerint így fogalmaz:

Orbán Viktor nyíltan aláássa az Európai Unió biztonságpolitikáját egy számára egzisztenciális kérdésben. Már nem is próbálja elkerülni azt a látszatot, hogy Putyin akaratát teljesíti. Orbán Viktor még az amerikai szenátus republikánus képviselőinél is lobbizott, hogy állítsák le az Ukrajnának nyújtott segélyeket. Jól tudva, hogy ez valószínűleg Putyin katonai győzelmét jelentené. Az árulás nagy szó, de itt helyénvaló: Orbán az Európai Unió árulójává vált.

Előbb magyar cégeket állított pellengérre az ukrán kormány, mert Oroszországban üzleteltek. Aztán az ukrajnai magyar kisebbség jogairól volt szó.

Aztán Orbán Viktor, akinek az országában az EU korrupcióellenes ügynökségének adatai szerint messze a legtöbb uniós forrást nyúlják le, komolyan panaszkodott az ukrajnai korrupcióra

– állítja a lap.

Határozottan egy diktátor oldalán áll, aki erőszakkal akarja visszaszorítani a határokat Európa közepén. És hogy miért? Valószínűleg azt várja, hogy Putyin Ukrajna elleni agressziója sikeres lesz, és idejében a győztes oldalára akar állni. Hiszen Orbánnak a jövőben is szüksége lesz az olcsó oroszországi gázra, amely nélkül »korrupt rendszerét« az összeomlás fenyegeti, különösen, ha az uniós támogatások a jövőben az eddiginél is szűkösebbek lesznek” – írják, majd végre kijelentik, amit végig sugallni akartak: egy ilyen országnak nincs helye az Európai Unióban.

Forrás: Index

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@KisTehen: Új dakota közmondás:
"Kirakták, mint macskát kávézni!"
(Földes Péter)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
utánam a vízözön
Figyeled a nyomi faszszopó zsidó Havasi Bertalant Orbán mellett? Kicsit fennhordja az orrát, de jön még kutyára dér...
Sámannus
@utánam a vízözön: Úgy néz ki ő az összekötő a maffia és a csüngőhasú között. Ez azért biztos, mert nem kérdezi orbánt amikor válaszol helyette.
csak úgy....
"Aztán Orbán Viktor, akinek az országában az EU korrupcióellenes ügynökségének adatai szerint messze a legtöbb uniós forrást nyúlják le, komolyan panaszkodott az ukrajnai korrupcióra" :) al capone sem csípte a konkurenciát !
Cherry
Szemét maffiózó csak zsarolni tud,, és hogy neki jár valami és ezt el is hinti az agyhalott hivői elött, de itt vannak a számok, 662 milliót fizetett be a közösbe és a mostani összeggel már 12500 milliot folyósitott az EU, mi van retkes cigány erröl nem ugatsz, kivágni ezt a szemetet a vétójával együtt, dehát cigány mit várunk ???
Cherry
@KisTehen: Akkora bunkó vagy te tehénszarpofájú seggnyaló barom, 2 normális mondatot nem tudsz kipréselni a szaros szádból,, jobb ha kussolsz!!!
Cherry
@KisTehen: Meg ilyen szaros elmebeteg románokkal mint te is hahahahhahaha
Cherry
@durbincs: Na szarkeverő buzi román,,, ma neked is adtak szót,,? fáj az igazság a cigány urad egy retkes pedofil zsaroló hazaáruló maffiózó.. ez az igazság hahahahah de mégsem ,,mert soha nem volt magyar,, csak egy retkes román a legrosszabb fajtából
csak úgy....
@KisTehen: Új dakota közmondás:
"Kirakták, mint macskát kávézni!"
(Földes Péter)
justhpeter
Az Unió vezetésének már régen nullázni kellett volna Orbán zsarolási lehetőségeit és szigoruan a szerződés szerinti eljárással kikényszeríteni a teljesítést. Putyin tükre megmutatta az Uniónak hogy Orbán honnan jött és mit képvisel.
Azt is fel kellett ismerniük, hogy Orbán mindenben elmegy a falig és csak onnan fordul vissza ha azt látja, hogy visszafelé már csak egy útja maradt. Márpedig csak úgy lehetett volna sikeresen leszerelni, ha azt a falat tolják legalább egy méterre tőle, hogy amikor tovább akar menni visszarettenjen.és megforduljon.
Tény az, hogy Orbán egy együttműködéstől mentes poltikai rendszerben szocializálódott, ahogy az is tény, hogy a múltjától a rendszerváltáskor sem tudott megszabadulni, amiből következik az, a második nyerését követően elszemtelenedett.
simmering73
Szégyen ez a miniszterelnök, szégyen ez a kormány és szégyen ez az ország.
csak úgy....
@Philip Marlowe: Új dakota közmondás:
"Kirakták, mint macskát kávézni!"
(Földes Péter)
utánam a vízözön
@durbincs: Hülyegyerek, ha neked annyiszor 50IQ-d lenne, mint nekem...
Hogy néhanap a nap végére megfogyatkozik bizonyos okok miatt?
Kit érdekel, veled ellentétben nekem van miből veszteni!
utánam a vízözön
@Sámannus: Már régóta nekem is van egy ilyen sejtésem...
Sőt, több annál, Orbánt mások tartják hatalomban és most nem a fogatlan primitív 2,5 millió agyhalottra gondolok, hanem egy szó szerinti maffia mentalitású háttérhatalomra - ki gondolja komolyan, hogy ez a hülye brigád, orbán faszparaszt kománya képes erre, vagy a strómanja, a vérbuta Mészáros Lölő?
Peller Anikó
"''"Határozottan egy diktátor oldalán áll, aki erőszakkal akarja visszaszorítani a határokat Európa közepén. És hogy miért? Valószínűleg azt várja, hogy Putyin Ukrajna elleni agressziója sikeres lesz, és idejében a győztes oldalára akar állni. Hiszen Orbánnak a jövőben is szüksége lesz az olcsó oroszországi gázra, amely nélkül korrupt rendszerét az összeomlás fenyegeti, különösen, ha az uniós támogatások a jövőben az eddiginél is szűkösebbek lesznek - írják, majd végre kijelentik, amit végig sugallni akartak: egy ilyen országnak nincs helye az Európai Unióban."''"

Szégyen ez minden magyarnak, miközben egy szűkebb de legbutább réteg támogatja ész nélkül és egy sokkal szűkebb de aljas réteg támogatja az árulást, szintén a megélhetésért.
jáger laszló
Nem Orbán irányítja az EU-t azt tudni kell!!
Addig maradhat ameddig az irányítók is akarják!
MO hatalma igencsak véges...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Sámannus
@utánam a vízözön: Én többféle fideszessel találkozm, akik közös tulajdonsága, hogy A fidesz miatt ők jóljárnak. hétköznapi emberek, van köztük kiszolgáltatott, van aki úgylátja jóláll a helyztete, van aki többféle képen üzletel, és előnyös számára ez a helyzet, és semmi pénzzért nem adná fel azt az élethelyzetét, vagy legalábbis egyenlőre nem szúr szemet a maffiának és vagy jól tejel nekik. A legtöbb viszont az, akit kifosztanak, és így is rászavaznak. Ezek a romák, és a vidéki kiszolgáltatottak, akiknek minden életfeltételt ki kell egészíteni valamivel, hogy életben maradjonak.. Ezeknek kéne forradalmat csinálni, de a magyar megfagy, felkopik az álla, de nem lázad, ugyanis ezek is megosztottak mint a pártok, vagy még jobban a szegények egymást is okolják, és nem a hatalmat. Ez a mostani incidens nem mutat rá ezekre a visszás helyzetekre, csak egy kiinduló pontra, ami végett a világ töke megtelt orbánékkal.
Azt hiszem hosszú tél elé nézünk, és tavasszal derül ki mire ment az uniós pénz. Véleményem szerint olyan szervezeteket fognak feltölteni, akik kisegítik őket a választásokon. én is tapasztalom, hogy a költségvetésből az igazi civil szervezetek támogatását megszüntették.
kakukkmadár
@Maccska: macskajancsi, eszerint vannak Grazban francia ápoltak is melletted, félnótás.
Nessy
@Maccska: A fidesz saját, akár a választás előtt egy hónappal is az érdekeik szerint módosított választási választási törvényével, a több százezer ellenőrizetlen levél szavazóval, a több milliárdos erőszakos kormány propagandával szemben??? Ahol az így szerzett szavazatok 50% = 2/3?? Ne tessen már viccelni!
Nessy
@Maccska: Ámen! Legyen néked a te hited szerin!
Clavigo
Fedőneve.. Földi Gábor .., " társadalmi egyúttmükődő...".. besúgó.,
Yoda69
Vagyunk egy paran akik ezt mar jo nehany eve mondjuk. Szomoru hogy az Unionak csak most jutott el a tudataig.
Elkeserito, hogy hova zullesztette orban es a rezsimje ezt az orszagot, es meg mi var ra ha kikerul az EU-bol. Az ilyen pszichopata emberek mint orban, felelmetes dolgokra kepesek ha egyszer teljhatalomba kerülnek. Hozza kepest rakosi tanulolegenynek se allhatna be.
dr. prédikátor
@Yoda69: hozzátenném hogy az a nemzet amelyik évek óta eltűri hogy egy diliház szökevény terrorizálja nem is érdemel normális vezetőt!!!
kereső
Nem én mondom Magyarország miniszterelnökéről, hanem a mai nyugati lapok, a Süddeutsche Zeitung:
“Mivé lett Orbán? Ágyelőkévé átminősült oroszlánnak, kipukkadt léggömbnek, vagy bulldognak, aki ugat, de nem harap.”
A Spiegel:
“Putyin szálláscsinálója. Az Unió árulója lett, semmi keresnivalója a közösségben.”
“Országa és a korrupt orbáni rendszer erősen függ a brüsszeli apanázstól.”
A Guardian
“Orbán valójában magányos figura, aki önhibájából magára maradt.”
The Times
“A különc és autokrata magyar vezető nem ejtheti túszul az EU-t.”
A Frankfurter Rundschau
“Nehéz pimaszságban túltenni rajta. Hiába mutogat ujjal Ukrajnára, valójában a saját országa szintén nem teljesíti a tagsági feltételeket, a jogállamiság állapota és a korrupció miatt.”
A FAZ
“Nem szabad belemenni Orbán kisded játékába. Ha akar, Magyarország kerüljön csak függő viszonyba Moszkvától. Ám a többiek nem adhatják fel Kijev megsegítését.
Ha a magyar kormányfőnek kellenek a brüsszeli milliárdok, akkor állítsa helyre a jogállamot. De hogy a budapesti politika hová vezet, az kiderült Brüsszelben: ki az ülésteremből, ki az EU-ból.”
A Reuters
“Orbán, a bajkeverő…. egyre merészebb, hajthatatlanabb és kezelhetetlenebb.”
A Süddeutsche Zeitung
“Az Orbán nevű blokkoló…”
A Libération
“Magyarország már nem demokrácia.”
A Spiegel
“Már nem is ügyel a látszatra, hogy Putyin szálláscsinálója. Az Unió árulója lett, semmi keresnivalója a közösségben… Megalázta az Uniót.”
Der Standard
“Orbán cinikus, populista, időként hazug… éppen most rombolja szét az ország hírnevét.”"
C_3PO
@kereső: Ne feledd! Nekik ez a dolguk, hogy leírják ezt!
kereső
Orbán nem egyenlő Magyarországgal. De, mint a miniszterelnöki szék bitorlója - azzal is visszaél- az országot képviseli.
Nem orbán viktor széke maradt üresen a tárgyalóteremben, hanem Magyarországé. Nem orbán viktort küldték ki kévézni, hanem Magyarországot. Nem orbán viktor a "hullarabló"- aki az ukrajnai támogatást a"jogállami deficitek "miatt befagyasztott eu-s milliárdok felszabaditásához köti, hanem Magyarország.
Senki igy még nem szégyenitette meg, és alázta meg ezt az országot, mint orbán viktor.
kereső
@C_3PO: Nem nem felejtem, de eszembe jut, hogy a honiu sajtónak is ez lenne a dolga- leirni a valóságot, és nem elhajlitani- ahogyan a fejedelem módjára viselkedő miniszterelnök kiszolgálása érdekében teszik.
C_3PO
@kereső: Bizony! Az a dolga a sajtónak! Még jó, hogy nemzetközihez is hozzáférünk a honi mellett!
dr. prédikátor
@Maccska: te meg a retkes kurva anyádra szavazol!!!
izéke
@Maccska:" te simán leszavaznál egy bolgár zsidó tevekancára,aki egy komcsi tömeggyilkos ivadéka." nem is mondtad,hogy anyád is indul a választáson :))))
Béla333
Nem is értem, hogy miért nem élesítik az évek óta függőben levő 7-es cikkely (Vagy hányas?) szerinti eljárást és miért nem függesztik fel ennek a mocskos hazaárulónak a szavazati jogát?
Hogy ez az országunkat sújtja? Igen! De másképpen nem lehet bánni egy ilyen mocsok hazaárulóval!
Ezt a helyzetet pedig a hülyemagyar maffiahívőknek megköszönhetjük, hiszen az ő szavazataikkal van hatalmon ez a maffia!
izéke
@Maccska: vagyis azon kívül,hogy D.K nem az anyád,minden más jelző igaz rá? Hogy szülhetett egy teve maccskát...?
ómió
Ha Orbán Magyarország érdekeit elárulná, akkor ő efftársiasan "diktátor", vagy "unió oldalán" állna!?
human
@Maccska: Ne hisztizz már ennyit! Ha ismernéd a történelmet tudnád hogy az Orbán félék mindig a történelem szemétdombján végzik. Fogadd el!
kereső
@Maccska: 07:59 Ennek mi köze van ahhoz, hogy a középkori fejedelemként, hűbérúrként viselkedő orbán egy haza áruló senkiházi? Semmi. Úgyhogy kérlek, ha a beidézett külföldi ujságok megállapitásaihoz nincs mondanivalód, akkor csitt!
kereső
@Maccska: És akkor , miután beidézted az aranyszájú (önteni kéne a száját aranyba, forróba) iszlám ellen iródott cikkét- előjössz a "bolgár , zsidó...-ra szavazással? Nem kicsit hasonultál meg önmagaddal fél órán belül.
Az, meg, hogy egy nőt igy emlegetsz- nem ismétlem, mert annyira alpári, aljadék - főleg egy "tanár úrtól". Primitv csürhe vagytok, összepasszoltok a scheggszáj orbánnal- aki szerdán még azt mondta, hogy támogatja az uniós támogatást Ukrajnának, azután jött egy telefon a terroristától- amire azt mondta: DA!
És ezeknek nem adtok ti támogatást, te magyar imitátor:
karpathir.com/2023/10/24/video-a-karpataljai-magyar-katonak-egy-petofi-vers-atirataval-emlekeztek-meg-az-56-os-forradalomrol/
kereső
@Maccska: Idézd te- minek idézzek, hiszen itt jön velem szembe- az én adómból is fenntartott hazug közmédia, a kesma lapok, a megszállt origó, index...
kereső
@Maccska: @Maccska: Ne Dobrevezz B+ "tanár úr"- itt és most a ti aljajéd hűbéruratokról van szó, aki egy hazaáruló senkiházi. És ennek semmi köze sem a nemzetközi "muzulmán"-nokhoz, sem a zsidósághoz, sem Sorosékhoz...ti gerinctelenek, akik hullarablóvá lettetek, és egy terrorista agresszor elvtelen kiszolgáljává züllesztettétek az országot. Az a ,magyar, akiben még van tisztesség, van még a tiz parancsolatból adódóan egy kis erkölcsi érzéke- az köp rátok, bár a nyáláért is kár, mert azt sem érdemlitekj- csak a megvetést.
kereső
@Maccska: 10:01. akkor "kiugrott tanár úr", hiszen te irtad, hogy tanári diplomád van.
Sámannus
Áldott karácsonnyal köszönt engem az a képviselőm, aki szónélkül elhallgatta, hogy István királyunk ünnepén nem ünnepelhetett keresztény vendéggel. Ráadásul az én pénzemből köszönt engem, és jópofizik másoknak, bezzeg nem teheti meg az akit én mindenkitől jobban tisztelek nála. Pata nőjjön a farkukon az ilyeneknek.
colibri
Azt nem értem, mitől lett orbánc a szavazás nyertese, miközben az Európa Unió árulójává vált, egy diktátor oldalán áll. Pont a szavazás - nem szavazásából következik az utóbbi kettő.
Csizmás Kond
...nagy a felhajtás...ez az egész cécó és minden ilyen dolog valamit mindig takar, és azért csinálnak sokszor a bolhából elefántot mert a másik oldalon olyan dolog megy végbe amit ezzel akarnak leplezni...és van ilyen dolog a világon csak szét kell nézni.
Az is szégyen egy unió, egy tömörülés, egy egyesület vagy akármi közösség részére ha valamit csak úgy tud megoldani hogy egyik társukat, tagjukat el el távolítják valamilyen módon hogy nélküle lehessen megalkotni azt amit nem mindenki akar. Az hogy Orbán kiment az ülésről, bárki javaslatára is történt nem Orbánnak szégyen hanem nekik, akik így kikerülték a saját törvényeiket, meghazudtolták önmagukat és még büszkék is rá.
kereső
@Maccska: Megvédte magát, meg az ukrajnai oroszokat? Akkor miért is akarta lerohanni Kijevet, és az egész országot? Miért bombázza a fronttól több száz kilométerre lévő városokat, falvakat- ezzel civilek halálát okozva? Miért rabol el -és kényszerit gyermekeket , hogy oroszokká válljanak? Még számtalan kérdés...ami azt igazolja, hogy az orosz föderáció egy lator, terrorista állam- semmiben nem különbözök az afrikai boko haram terroristáitól.
Peller Anikó
36 luxusingatlan-projekt sorolható az Orbán–Tiborcz-kör érdekeltségébe. Ehhez hozzáadódnak a lap által nem is listázott, nem eléggé prémium ingatlanok, mint a nemrég eladott Lifestyle Hotel Mátra vagy két ausztriai síszálloda.

- a budapesti Vörösmarty tér közelében lévő Hotel Dorothea 35 ezer négyzetméter alapterületű ingatlanegyüttese;
- a Dorotheával szinte szomszédos D8 Hotel;
- a Lánchídnál lévő Sofitel Budapest;
- a Szabadság tér sarkán álló 50 szobás, ötcsillagos szálló Verno House (volt Iberostar);
- ha a Belvárost elhagyjuk, akkor Zuglóban a Dürer Kert egykori helyén épülő Dürer Park;
- az Andrássy úti egykori MÁV-épületegyüttes;
- a Hotel Gellért;
- vidéken a Balaton-partot kisajátító szántódi BalaLand;
- a galyatetői Grand Hotel;
- de az Orbán–Tiborcz-kör tulajdonában található egy külföldi hotel is, a spanyolországi Costa del Solon lévő 84 szobás, négycsillagos Hotel Atrio del Mar.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.