2024. november 30-ig nem tudják fogadni a II. kerületi betegeket, akik kardiológiai kezelésre szorulnak.

Már a minimumfeltételek sincsenek meg a János kórház kardiológiáján, nem tudják ellátni a betegeketMTVA/Bizományosi: Róka László

Kunetz Zsombor orvos, a Röntgen blog szerzője azt írja:

Gyorsan még az ünnepek előtt bejelentette az Észak-budai Szent János Centrumkórház Kardiológiai Osztálya, hogy a jövőben nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket. Legalábbis 2024. november 30-ig a Kardiológiai Osztály a minimumfeltételek részleges- és átmeneti hiánya miatt nem tudja ellátni a II. kerületi lakosságot, a meglévő 36 fekvőbeteg ágyat 18-ra kénytelen csökkenteni.

A 444.hu szemléje szerint Kunetz azt is megjegyzi, hogy a Szent János egy centrumkórház, ami azt jelenti, hogy olyan irányítói jogkörökkel rendelkezik, mint egy megyei intézmény – ennek ellenére nem tudja ellátni a feladatát.

Azt is hozzáteszi, hogy a jelenlegi egészségügyért felelős államtitkár Takács Péter korábban a Szent János Kórház főigazgatója volt.

Forrás: 444.hu

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
De a ""Szent"" feliratokra azért minden kórház homlokzatán jutott a szűkös keretből is!
Nem nagy összeg, de fölöslegesként kidobni mégis sok!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
De a ""Szent"" feliratokra azért minden kórház homlokzatán jutott a szűkös keretből is!
Nem nagy összeg, de fölöslegesként kidobni mégis sok!
Csizmás Kond
@namihami: ..vagyis áderjános neked jobban tetszett volna ?
Alfa
orbán jobban teljesít...
a célja a lakosság írtása keresztényi szeretetből...megtakarítani a lóvét saját zsebére
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Neked lehet, de még inkább élveznéd, ha Kádár János lenne a felirat!
Nessy
@namihami: A háború előtt is Szentek voltak a kórházak névadói, háború után le kellett szedni a szent betüi, maj 59-ben vissza lettek téve. A Margit kórházban csak vissza kellett rakni, mert megvoltak. A háború előtt a János kórház Új Szent János kórház volt.
Ami a minimum feltételeket illeti, egyetlen közkórház, vármegyei ispotály sem működhetne. Szakdolgozó létszám vonatkozásában a klinikák is gondban lennének.
Nyírfa
Egészségügyi kézikönyv miheztartás végett, 2024.:

-senki ne merészeljen megbetegedni
-ha mégis, az államra ne számítson
-társadalombiztosítást fizetni akkor is kötelező, ha nem jár érte semmi
-a beteg ember is teljesítse hazafias kötelességét, tartsa el az állam vezetőit
-mindenki rendezkedjen be az öngyógyításra, régen sem rohangáltak ripsz-ropsz a doktorhoz
-van család, van szomszéd, vannak barátok, a bajban forduljanak az állampolgárok egymáshoz
-puhány ember hamar kidől, kicsi és nagy számára bevezetjük a napi tornaórát, melynek megtartását szigorúan ellenőrizni fogjuk
-a lustákat, hogy megértsék, munkaalapú társadalomban élnek, kéthetes turnusokban várja a recski bánya
-a patikák bezárnak, a patikusok vezetésével gyógynövénygyűjtő akciókat szervezünk, melynek címszava a "Szedd magad!" lesz
-egy szuverén állam lakossága szuverén, tehát képes az önellátásra, kivéve: kormány, kormánytagok családja, kormánytagok barátai, politikai és gazdasági szövetségesei.
-a rendelkezések be nem tartása, polgári engedetlenség, lázadás, morgolódás, egymás közötti suttogás, röpiratok készítése és terjesztése , egyéb földalatti tevékenység, tüntetés, a miniszterelnök és stábja megsértésének számít, amely a szavazati jog, az élelmiszerjegy, a tűzifa-utalvány és minden emberi jog elvesztésével jár.

Kelt Budapesten, az Úr 2023. évének december havában, a 23. napon.
Csizmás Kond
@Sakk Matt: ...milyen volna ha így év végé fele elmesélnéd szépen, halkan, civilizáltan, hogy tulajdonképpen mit is akarsz tőlem ?...mi az ami arra késztet, hogy ilyeneket írj nekem címezve ?...egyszóval mi értelme ennek az egésznek ?
jáger laszló
Hát ebből aztán nem derül ki hogy mi okozta a min,feltételek hiányát!!Orvos,nővér,vagy gyógyszer hiány!!??
Ennyit azért közölhetnének tájékoztatásul!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
@Nyírfa: a December régies neve Karácsony hava ;)))
Nyírfa
@izéke: 14.58

És először azt írtam, de megnéztem a barátomat, Googlet, és nem úgy szerepelt a példázatában! Be vagyok csapva! :))
izéke
Az origón így tálalják majd : " orbán viktor,népünk vezezője, bölcs iránymutatása alapján annyira javult a ll. kerület lakosságának az egészsége, hogy már alig van szükség a kórházi ágyakra. A felszabaduló ágyakat átalakítják és a kórházakból szállodákat építtet mészáros lőrinc és tiborcz istván természetesen a köz javára és boldogulására. Aki nem hiszi,annak utánajárunk! "
izéke
@Nyírfa: a gugli biztosan másnapos :)))
Nyírfa
@izéke: Látod, hogy összekever mindent? Szilveszter is csak holnaphoz egy hétre lesz! :)
Előivott.:)
Nyírfa
@izéke: 15.04

Már a sarkunkban lihegnek, ki hisz és ki nem, csak nem mindig értjük a szavukat, mert az oroszt már feledjük, a kínait még nem tanuljuk.
Nyírfa
@izéke: 15.04 még mindig

Megrendülve olvastam, hogy Tiborczhoz került a Gellért szálló, és ázsiai mintára akarja átépíttetni és működtetni. Akármit is ígérget most, még a lélegzetvételét sem szabad elhinni, nemhogy a szavait.

nepszava.hu/3219468_gellert-szallo-atnevezes-mandarin-oriental-tiborcz-istvan
Géza
Először fűtés nem volt, most kardiológia. Mi jön még?
namihami
@Csizmás Kond: 14.01: Nekem a János, István, stb Kórház megnevezés tökéletesen megfelelt! És egy fillér pluszköltségbe nem került volna!
Ez a ""Szent"" felirat mennyivel is javította a gyógyítás minőségét?!?!?! Ezekből a feliratokból (ha nem is túl nagy vagy sok), de valami fontosABB biztos kijött volna!
Mellékesen: pont az ÁDER(???)janiról neveznél el egy hazai egészségügyi (de bármilyen) intézményt? Legfeljebb ha a Hűség Házát (Polgári körök háza, 8. kerület) kaphatná ezt a ""megtisztelő"" nevet! Igaz, kb a mostanival lehetne egálba!
balos
@Géza: Jön paksII és az áramot ,majd sok kicsi kinai szobakerékpárra pattanva termeli,hogy érezzük a testvéri törődést!Ja az áram meg megy a szu-ba!
Csizmás Kond
@namihami: ...annak valamikor ezt a nevet adták, tehát a szent felírat nem most került pluszpénzbe.
Géza
@Csizmás Kond: Tökéletesen igaz. Szent János Kórház a neve. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházra sem azt írjuk ki, hogy Bajcsi, a Szent Erzsébetre sem, hogy Bözsi! Igaz, hogy rövidebb lenne, de azért ez komolyan senki fejében nem merült még fel.
Cherry
Oda kellene ezt a zsiros patkányt szállitani, tudja meg mi a magyarok Istene, aljas szemét!!!
namihami
@Nessy: 14.16: Bocs, de az, hogy mi volt-hogy volt a háború előtt vagy 40 évvel ezelőtt, az ebben az esetben (is) tökéletesen elhanyagolható! Ez is, mint pl a megyék átkeresztelése számomra csupán csak Orbáni pótcselekvésnek minősült! Gyakorlati haszna annak is csak annyi volt, hogy az irodaszeres, nyomdász és egyéb, az irodai felszereléshez kapcsolatos haverok kaszálhattak pár forintot!
A gyógyításhoz (közadminisztrációhoz) való köze még mikroszkóppal se látható!
Csizmás Kond
@Géza: Az ilyenekből kerülnek ki, akiket a falra akasztott kereszt sért, a harangszó zavar, a vallást a nemzetét alázza, de a buziparádén mindig megjelenik, és a kutyája a legjobb barátja, akinek azér ta szarát mindig elfelejti összeszedni...
Csizmás Kond
@Sakk Matt: ...igazság...szerinted mi az ?
Géza
@Csizmás Kond: Nekem nagymamám augusztus 20.-át mindig Szent István napnak mondta és én is úgy ismerem. Akinek ez nem tetszik az elfordul, nem megy oda, vagy áttér muszlimnak.
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Te tényleg azt hiszed, hogy beszélgetni fogunk? :)
Nyírfa
@Sakk Matt: @Csizmás Kond: És, ha megpróbálnátok? Beszélgetni, nem csatázni, nem játszmázni. Ha csak egyszer sikerül, akkor az folytatható a jövőben is. Bármikor.
Csizmás Kond
@Sakk Matt: nem...csak nem akartalak egyből direkt a picsába küldeni.
Csizmás Kond
@Nyírfa: ...nem tudom mennyire ismersz viszont az bizonyítható hogy soha senki elsőre nem sértek meg...a többit meg nincs mit részletezni.
Nessy
@Géza: Lehet most a régi neveken, amit ma ismét használnak, polemizálni, de nem az a lényeg. A lényeg, hogy az utóbbi években rohamosan romlott az egészségügy helyzete! Tudom, hogy miről beszélek,
Sakk Matt
@Csizmás Kond: Ahová mutterodat, kispofám :)
Géza
@Nessy: A nevek kerültek elő, arra válaszoltam. Ne nevezzük már János Kórháznak hivatalosan. Ott a Szent János szobor a bejáratnál és ha tudnád, hányan megsimítják befelé, vagy kifelé menet, mint magam is!
Nyírfa
@Sakk Matt: 17.07

Nem viccelek. Elegem van abból, amit a fidesz ránk erőltet, a megosztásból, a gyűlölködésből, ebből a végtelenül leegyszerűsített ördögi ügyködéséből. Módunkban áll, hogy ahol, és amikor csak lehet, itt, és bárhol, mi, az ország polgárai átvegyük a saját életünk irányítását. Hogy megpróbáljunk szót érteni, a legkisebb közös többszöröst megtalálni.
Nem hagyhatunk ilyen szellemi-erkölcsi romhalmazt a gyerekeinkre.
Csizmás Kond
@Nessy: Az egészségügy helyzete nem csak az állami korházok állapotán múlik sőt pl amerikában a korház kapuban is meghallhatsz ha nincs biztosításod vagy pénzed de attól még a jók közé sorolják. Az, hogy a változást a legtöbb ember nehezen tudja magáévá tenni az is a félrevezetett propaganda gyümölcse mert amikor az volt a jelszó hogy az állam nem jó gazda akkor senki sem állt ki az állami ingyenes egészségügy mellett.
Nessy
@Csizmás Kond: Na látod! Ha nincs biztosításod, bizony itt is fizetni kell! De ha van is biztosításod, mire egy labor, vagy egyéb diagnosztikára várva, esetleg műtétre, ellátásra, nem a kórház kapujában, , hanem otthon dobhatod fel a talpad!
Nessy
@Géza: A háború alatt ott dolgozott édesanyám, Akkor is ott volt. A Margit kórházzal szemben a háború előtt is, és ma is ott áll a templom. Én meg ott dolgoztam, illetve a hozzátartozó rendelőbe is több, ,mint negyven évet!
Csizmás Kond
@Nessy: Tudom mert kipróbálta, Nálunk 6 hónap a minimális előjegyzési idő, bármire, viszont a magánorvosnál odamész és kész. egy hajtásit kellett volna hosszabbítani ami két hónap múlva lejár de kifutottam volna az időből ezért 35 ezerbe került. Ez viszont ismét visszavezet oda hogy kellett nekünk privatizélni mindent...
Csizmás Kond
@Nessy: Azt még kifelejtettem hogy az előírási időmennyiség sokat függ a háziorvos által adott küldő papíron szereplő súlyossági megjelöléstől...mert azért még van sürgősségi előrehozási lehetőség, csak nem mindennél.
Géza
@Nessy: Elismerésem. A bejáratnál a szobor, a porta után, viszont újnak tűnik nekem.
simmering73
Majd Orbán Viktor imádkozik. Az nagyon megy most neki.
namihami
@Csizmás Kond: 15.47: Attól, hogy valamikor a Szent jelzőt adták, attól még az újrakeresztelés ismét pénzbe került! Ezeket a betűket újra le kellett gyártani, felszerelni, stb...
Tehát ez ismét költségekkel járt, egy csóró ország--csóró kasszájából! És a gyógyításban (ami mégiscsak a kórháznak célja lenne) haszna a nullával egyenlő!
Sakk Matt
@Nyírfa: Egy NER csicskával?! Kizárt!
namihami
@Géza: 15.56: Nosza, olvasd el mégegyszer, hogy mit írtam! Mert az, hogy a Bajcsy kórházat hogy írjuk, az attól, hogy most újrakeresztelünk fölösleges pénzkidobással egy csomó kórházat, az nem azt jelenti, hogy egy nevet rosszul írjunk! A komment lényege a fölösleges pénzkidobás ellen szólt!
Nyírfa
@Sakk Matt: 18.19

Nálam rosszabb véleménnyel a Jobbikról, kevesen lehettek. De 2018-ban, a választások után nagy, nagyon nagy tüntetések voltak. És az elsőn, amelyen 100 ezren gyűltünk össze, minden párt képviselte magát. Lobogtak a zászlók, csak úgy dagadt a keblem, igen, itt vagyunk, mi, magyarok, együtt egy közös cél érdekében! Az Alkotmány utca elején álltak a jobbikosok, ők vezették a később elinduló menetet. Olyan elszántság, összetartás, fegyelem áradt belőlük, hogy megálltam mellettük, figyeltem őket. És egy idő után már nem az utálatot éreztem, hanem az egységet. Ott és akkor történt meg az a fordulat, amely talán Jakab Péterékben is: hogy nem egymást kell legyőznünk, eltipornunk, hanem egymással összefogódzkodva elindulni egy közös úton. Ez a dolgunk. És, aki jön, jön, aki nem, nem.
Bementem közéjük, és egy idősebb férfi előtt lecövekeltem. Közöltem vele, hogy liberális nézeteket vallok, de, ha elfogadja, kezet nyújtanék. Elfogadta, annak a pillanatnak varázsa volt: mint egy szerződés, egy pecsét. Békejobb. Ez az élmény meghatározó a mai napig, és jobb belátásra bír, amikor elszalad velem a ló.
Géza
@namihami: A Szent János Kórházat nem kellett újra keresztelni, hiszen az ezzel a névvel került megalapítása. Az, hogy elvették a nevét és most visszakapja nekem nem pénzkidobás.
Sakk Matt
@Nyírfa: 17:08 - Olvasd csak vissza csak ezt a kommentfolyamot! Aztán gondold át azt a szignót!
Nyírfa
@Sakk Matt: Visszanéztem. Írt egy nem oda való kommentet @mamihami:-nak, amit te azonnal lecsaptál, és tovább hergelted. Mire volt jó?
Én tisztelem Kádárt, mégsem tettem szóvá , hogy mire használod a nevét, mert nem volt súlya a bejegyzésednek. Az ember mérlegel, mire érdemes egyáltalán válaszolni. Te meg ezt gondold át. :)
rücsü41
Csak a II. kerületi betegeket nem tudja ellátni a kórház, de a többit igen?Talán Orbán és Takács úr úgy fejleszt, hogy a fekvő betegek ágyszámát 48- ról 18 -ra "fejleszti" fideszes módra, azaz csökkenti !Így segíti a kórház a betegek jobb ellátását!Vagy mégsem!De legalább látványosan a cselekedeteikkel bevallották hogy rohanunk a csőd , a megszűnés felé!
Sakk Matt
@Nyírfa: Ja..hogy tiszteled Kádárt!
OK.
Nyírfa
@Sakk Matt: 21.39

Tehát: visszaolvastam, mert ez volt a lényeg.
És, igen, tisztelem az öreget. De még mennyire.
Csizmás Kond
@namihami: ...vagyis szerinted minden tatarozásnál a fölösleges nem az épület stabilitását és tartósságát szolgáló elemet le kéne vegyék ?...te miért újítod meg a személyidet ?az nem kerül pénzbe ?..név nélkül jobb volna ?
Boldog Karácsonyt !
Másol
a karmelita azt modta pár napja sanya bácsi jol végzi munkáját
ja bazdmeg a 14 napos rendrakással is ados
orbán mentes karácsonyt kivánok akik igy gondolják
namihami
@Csizmás Kond: 09.52: Azok a betűk nem tatarozásnál leszedett, majd visszarakott elemek! Azokat, egy sz#r hazdasági helyzetben, de ""népjóléti (politikai)"" célra és nagytételben kellett legyártatni és az éppen nemfelújítási időszakban felállványozni és felrakatni!
Te (ti) tényleg nem érzitek egy lepukkant ágazat pénzkidobásának ezt a kizárólag a hívek ""lelki egészség"" javítására szolgáló ügyet? Ha csak néhány, egyébként valóban a gyógyítást szolgáló, berendezést vettek volna ebből a pénzből, az talán hasznosabb felhasználása lett volna! (persze, nem lélegeztetőgépre gondolok---azt vett a Hisztipeti bőven-++és haszontalanul, igaz, nagyon olcsón)
Csizmás Kond
@namihami: ...szerintem te belegabalyodtál önmagadba...mégegyszer megkérdezem ha a te neved felét spórolási okokból nem nyomtatnák oda a személyidre ki lennél te ? Neveket nem lehet csak úgy kény és kedv szerint változtatni se szegénységben sem gazdagságban...na Békés Boldog Szent Karácsonyt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.