A kezdeményező finn néppárti törvényhozó, Sarvamaa szerint azonban a 7. cikkelynek van olyan pontja, amelyre lehetne hivatkozni, mivel Magyarország súlyosan és következetesen megszegi a szervezet alapértékeit – számolt be róla a Hírklikk.

Itt lehet a vége? Orbánt a nagyhatalmak észre téríthetik

Ha felfüggesztik a szavazati jogát, akkor nem tudná irányítani az EU munkáját júliustól az év végéig – írja a lap.

Majd befogjuk az orrunkat a második félévben

– közölte egy európai illetékes, jelezve ezzel, hogy bármennyire is szeretnék, nemigen lehet megakadályozni a soros magyar elnökséget.

Egy, az Euobserver által idézett litván liberális képviselő viszont úgy gondolja, hogy nincs olyan eszköz, amivel fel lehetne tartóztatni Orbánt. Egy uniós diplomata pedig azt hangsúlyozza, hogy ez az út nem vezet sehová.

Azon felül nem szabad eltúlozni az elnökség jelentőségét, a magyarok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. De ha megkísérelnék, akkor a nagyobb hatalmak gyorsan észre térítenék őket.

Forrás: Hírklikk

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Észre? Ezt a felfuvalkodott kolostordisznót? Ugyan...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Észre? Ezt a felfuvalkodott kolostordisznót? Ugyan...
verőce21
Minden nap egy kín nekem, amíg a reptér másoké...! :)
colibri
@verőce21: Ne kínlódj! Vedd meg te, aztán csönd legyen!
colibri
Sokféle ember, sokféle vélemény. Egyenlőre nagy a megosztottság. Van még arra idő, hogy letisztuljon kép és az erősebb kutyák véleménye döntsön. Egy biztos: észhez térítésről szó sincs, mert orbáncot nem lehet!
Nyírfa
Egy ilyen folyamat eredményeként került hatalomra Hitler. Gondoltam, szólok.
Peller Anikó
A nagyhatalmak észre teríthetik, mert téríteni nem lehet.

Mi lenne az észre térítés?

- viktor javulj meg és vonulj kolostorba. Ööö, hogy is van ez?
fideszes gyökér
@KisTehen: szereted a hullaszagot? Húzzál el Ukrajnába!
lampa laz
Kicsalád, vejkó meg récsülök, közben felkapta a bevásárlókosarát és vett magának 11 irodaházat Belgrádban.
justhpeter
Érthetetlen, hogy mire vár az Unió. 14 éve látja, hogy Orbán minden baromságával elmegy a falig. Vagy azért mert anyagi érdeke van benne, van hogy csak azért, mert bosszantani akarja a többieket. Az is beigazolódott, hogy csak akkor áll le a provokációval, amikor az orrát beleverik saját piszkába.
Szerintem ideje, hogy megkapja a végső figyelmeztetést. Ha nem lesz változás, akkor nosza, eltakarítani.
simmering73
@KisTehen: 22:18 De nem azért nem lehet, mert a nindzsa teknőc ilyen tökös, hanem mert az EU ilyen pipogya. Veszed az adást, hülyegyerek?
kereső
Egyszerú a dolog. A "tehetetlen" unió vezetők, a "nagyhatalmak vezetői"- a francia, a német, az olasz kormány és államfők kérjék fel putyint az unió Consiliumának vezetésére -mint soros elnököt az országok sorában, és nevezzék ki az ET elnökének Michael helyett. Mindjárt nem kell foglalkozniuk Európa ügyeivel, azzal, hogy bűnös mulasztásuk eredményeként az unió keretein belül kiépült az első fasiszta diktatúra. És akkor nem kell dilemmázni ukrajna helyzetén sem tovább.
Ez az unió lassan eléri a Népszövetség 1938-as szintjét, vezetői meg az akkori brit és francia megalkuvó kormányfők szintjét.
kereső
Ja, "nem akarásnak, nyögés a vége".
kereső
@KisTehen: Nem azok ellent tüntetnek- barom. Hanem azok ellen a változások ellen, amelyek megnyirbálnák a nagygazdák támigatásait- a KAP-nak megfelelően módosítanák az mg. támogatásokat.Ti meg itten jöttök a zsidókkal, meg az ukránokkal.
Béla333
"...a magyarok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. De ha megkísérelnék, akkor a nagyobb hatalmak gyorsan észre térítenék őket."

Mire ez megtörténik, addig a mocskos maffiózók már ellopták a közös ezüst étkészletet...
kereső
@KisTehen: Scholz hárompárti koalíciója végül decemberben jelentette be a 2024. évi költségvetési tervezet főbb pontjairól szóló megállapodást.A már így is késésben lévő új költségvetés keretében többek között a német kormány a gazdák egyes kedvezményeihez is hozzányúlt volna.

Ennek keretében

A mezőgazdaságban is felmerült a gépjárműadó terve, vagyis a traktorok és egyéb agrárgépek után meg kellene fizetniük a gazdáknak a közterhet, jóllehet eddig mentesültek ezalól.
A kormány eltörölte volna azt a kedvezményt is, amely szerint a termeléshez használt dízel üzemanyag adóterheinek nagy részét visszaigényelhetik a gazdák.

Nos nem tudom, hogy itthon mit szólnának a gazdák, ha a kormány hozzá nyúlna a mg-ben felhasznált gázolaj jövedéki adójának visszatéritéséhez? Mer az itthon is van.
vacsi
"nem szabad eltúlozni az elnökség jelentőségét, a magyarok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. De ha megkísérelnék, akkor a nagyobb hatalmak gyorsan észre térítenék őket."
Ez mi, ha nem nyílt fenyegetés?!
kereső
@KisTehen: Na, igen qrva sokat értesz az egészből. Mit szól majd a magyar múkörmös "gazda", ha nem kapja a területalapú támogatást, és nem kell mmajd rinyálnia számláért, hogy a gázolajtámogatást is megkapja semmiféle földmúvelő tevékenység ellenében. Nem ismeritek a támogatási trendszert- sőt az unió mg. támogatási rendszerének átalakitását sem- a zöldisétist, a fenntartható gazdálkodást, az alkalmazkodást az éghajlati.és klima változáshoz. Csak "ukránok"...holott a most kiharcolt 6 milliárdos kompenzációt a semmire adta az unió- hiszen nem termett kukorica az aszály miatt, és az állatok éhen döglöttek volna az ukrán kukorica hijján. Komolyan kérdezem, miért ugattok bele abba, amihez halvány lila gózetek nincsen.
kereső
@KisTehen: A lengyel gazdák nem tüntetnek- a lengyel fuvarozók tüntetnek, éls blokádolnak- igaz már azt sem, hiszen a Tusk kormány olyan alternativ megoldásokat javasolt a fuvarozók problémáinak megoldására, amelyet tárgyalásra érdemesnek találtak, és a legtöbb helyen feloldották a blokádot. A lengyel gazdák meg azért nem tüntetnek, ugyanúgy ahogy a magyarok sem, mert létezik a kormány tiltása a behozatalra ott is. Ne csak origót olvasd barom.
verőce21
"nincs olyan eszköz, amivel fel lehetne tartóztatni Orbánt" - mert igaza van...!
Ezek egyösszegben oda akarják adni az ukránoknak most az 50-est, amíg adhatják...! :)
Csizmás Kond
Íme a híres nyugati demokrácia jellegezetes jelmondata...
" ...a magyarok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. De ha megkísérelnék, akkor a nagyobb hatalmak gyorsan észre térítenék őket."
...de ez persze hogy nem terrorizmus se nem diktatúra...csak tiszta hatalmi gőg.
Peller Anikó
@Csizmás Kond: Hülye vagy te csak nem forogsz,

"'"" ...a magyarok nem csinálhatnak azt, amit akarnak. De ha megkísérelnék, akkor a viktorner gyorsan észre térítené őket."'"

...de ez persze hogy nem terrorizmus se nem diktatúra...
Csizmás Kond
@Peller Anikó:...Panna, ha ez igaz lenne te már rég zárt osztályon lennél.
Toller Béla
@Csizmás Kond: Téged meg kond testvérnek szólítanának, reggelente !
Csizmás Kond
@Maccska: A sajnos benne, vagy mondhatnánk a szerencse benne az, hogy a kokós buzidivatnál nem sokkal tudják előbbrevinni az akaratukat...
Akinek nincs önbecsülése, és mindig csak a mások akaratát kell teljesítse az soha nem lesz nagyhatalom.
Csizmás Kond
@Toller Béla: csaknem te vagy Panni férje ?
qunta
és még ezek a férgek beszélnek jogállamiságról. ez a gondolkodásmód sokkal inkább hajaz a kádári idők lumpenprolijára.
Peller Anikó
@Peller Anikó: Aha. Simicske csak egyetlen mondatot mondott. Másnapra vagyontalan impotentált lett. Országgyúlási képviselők: nyikkanni sem mernek, csak bólogatnak bármilyen aljasságra. Ellenzéki megszólalás az országnyúlásban: horribilis büntetések.

Bárki aki a felszínre kerül potenciális ellenfélként: azonnali lejárató kampány.
Peller Anikó
@Macska: "'"Orbán Viktor a saját Magyarországi érdekeiből indul ki, ahogy ő érti azokat."'"

Így van, pont ez a baj.
Eladott Ország
A kolostorgecit nekünk kell leváltani és bíróság elé állítani, teljes vagyonelkobzás mellett! A mellékelt fotón is látható az öntelt vércinikus pofája, hogy ez a rohadék csak az erőből ért! Nagy kérdés, hogy a tolvajcigány és bűnszervezete demokratikus úton leváltható - e, mert véleményem szerint ezzel már elkéstünk.
Peller Anikó
@KisTehén: Aztán miben? Lopjunk többet? Számoljuk fel a parlamentet?

Basszuk szét az egészségügyet?
Ereszzük szélnek a tanárokat, mert minél hülyébb vagy annál jobb?
Hazudjunk többet?
Dögöljön meg minél több nyugger?
Legyen mindenhol stadion?
Denagy marha vagy tete hén.
Peller Anikó
@KisTehen: Na, csak nem ment lengyelországba a bánod? Ott most jó helyen van, lehet el se engedik.
Pági
@KisTehen: olyan pénzekről beszél, amit már régen még kellett volna kapniuk. Mint a c. zenekarban. "Járni jár, csak nem jut"!
Peller Anikó
@KisTehén: Nana propagandista bálfék,

- Nem 90 milliárdot kapott, hanem beleöntöttek 90 milliárdot tűzoltásra a 140 milliárdos hiánygazdálkodásba, de ettől még orvos nem lesz
- a tanárok lehet kapnak emelést ami esetleg besegít az infláció túlélésébe, mivel az élelmiszerek mindenekelőtt duplájára emelkedtek, a többi árucikkét meg jó lenne lehazudni. De ettől még orvostanhallgató nem lesz
- a nyuggerek meg nem panaszkodnak, inkább éhenhalnak

kezeltesd az orbán imádatodat.
balos
@KisTehen: Szeretném jelezni,hogy a jó édes szájereddel erektálj az ereszen,hogy érezd a mélységes törődést!Remélem,hogy a nyugger családtagjaidat is beleveszed a felszópásba,mert biztos egyet értenek a nihileddel!Ja és nyazsgem,miután bevettem a hashajtót!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.