Polt Péter véleményez.

A legfőbb ügyész szerint nem az ő dolguk, ha valaki korruptnak érzi MagyarországotMTI/Balogh Zoltán

Csakúgy, mint tavaly, idén is Magyarország lett az EU legkorruptabb országa a Transparency International korrupcióérzékelési indexe szerint – írja a hvg.hu. És ez nem minden: az Eurobarometer azt hozta ki, hogy a magyarok 88 százaléka szerint elterjedt a korrupció az országban.

Erre reagálva adott ki a Legfőbb Ügyészség egy közleményt, ami igen meglepőre sikerült.

Ők egy egészen más számot emeltek ki az Eurobarometer-felmérésből: azt, hogy a magyarok 22 százaléka mondta azt, hogy a korrupció a mindennapjait is érinti, amivel az uniós középmezőnyben vagyunk. Arra pedig 9 százalék válaszolt igennel, hogy az elmúlt egy évben tapasztalt-e személyesen is korrupciót.

A közleményben azt írják:

Az ügyészség hatáskörébe az tartozik, ha valaki korrupciós bűncselekményt lát, azzal nem ügyészi feladat kezdeni valamit, ha az emberek többsége általánosságban korruptnak érzi az országot.

Azt is hozzátették:

„Az ügyészség feladata a bűncselekmények nyomozásának felügyelete – egyes ügyekben a nyomozása –, a vádemelés, a vád bíróság előtti képviselete. Ez történik a korrupciós bűncselekmények esetében is” – írták. És ha valaki nem személyesen találkozott korrupcióval, csak úgy érzi, hogy korrupt az ország? Róluk annyit írt az ügyészség: „A különböző mérések során megkérdezettek véleménye, általános benyomása arról, hogy mekkora a korrupció, büntetőjogon kívül eső kérdés”.

Forrás: hvg.hu

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
te vagy az egyik legkorruptabb!!! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maccska
@bence: „A különböző mérések során megkérdezettek véleménye, általános benyomása arról, hogy mekkora a korrupció, büntetőjogon kívül eső kérdés”.
Clavigo
" Kérem ,menjen a büdös picsába !"--( by hadházy.) .,És nincs igaza ..??
RonaGyuri
te vagy az egyik legkorruptabb!!! =))
Nyírfa
Mi van??? :))
Nem. Ilyet normális ember nem mond, nem gondol, és nem érzi úgy, hogy neki mindahhoz joga van, amire Orbán, a csaló, eszement diktátorocska felhatalmazza.
Maccska
@Nyírfa: ezt az újságíró mondta.Beszéld meg a firkásszal.
Maccska
@Nyírfa: az a gond hogy még mindig nem vetted észre hogy a propeller címadása a firkász ötlete.Nem sok köze van a cikkhez.

Tehát újabb hazug cím .
dr. prédikátor
PolPot te maffia ügyésze!!!Hát kinek a dolga lenne a korrupció megakadályozása te fitymasz féreg???!!!
Yeromos
Az így igaz nálunk a főügyész dolga, hogy eltusolja az orbán féle maffia korrupciós ügyeit. Ezért választották meg. Azért nem lépünk be az európai ügyészségbe.
colibri
Ezt a főügyésznek kinevezett szemetet már régen el kellett volna takarítani a hivatalából. orbánc mellett a legaljasabb szekértolója.
Toller Béla
Világos beszéd, látni kell azt a bűntényt...Ők meg nem látják. És kész ! Az egész ország, sőt a külföld is, látja...ők meg nem látják. Ennyike. Lehet továbbmenni...
Nessy
Ez nem csak "érzés" , ez tény!Az, hogy a politikai tisztánlátását nem homályosítják el a tények, az logikus! Azért nevezte ki erre a posztra Orbán!
Cherry
Ennél nagyobb patkány nincs a világon,,,,,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.